LIVE BLOG | Sparta – Steaua 1-1. Echipa lui Reghecampf pleacă mulțumită de la Praga, după golul superb al lui Stanciu

LIVE BLOG | Sparta - Steaua 1-1. Echipa lui Reghecampf pleacă mulțumită de la Praga, după golul superb al lui Stanciu
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sparta Praga – Steaua 1-1(Sural 35 / Stanciu 75)

Echipele de start:

  • Sparta  Praga: Bicik – Holex, Brabec,   Kadlec –   Zahustel (Costa 80), Dockal,   Frydek, Cermak (   Matejovski 63), Konate – Sural (Fatai 58), Lafata
  • Stelei: Niță –   Enache,   Tamaș, Toșca, Momcilovic –   Pintilii, Achim (D. Popescu 89) –   Aganovic (Muniru 62),   Stanciu, Tudorie (Adi Popa 55)  – Golubovic

22:50 Se termină meciul, după o fază în care Fatai ratează ținta după o foarfeca spectaculoasă. Steaua se întoarce din Cehia cu un rezultat de egalitate, 1-1. A marcat în deplasare, nu a pierdut, echipa lui Reghecampf are toate motivele să fie bucuroasă, chiar dacă nu a jucat mare lucru.


22:46 Patru minute de prelungire. Patru minute trebuie să mai reziste Steaua.


22:44 Adi Popa obține un fault în jumătatea adversă și câștigă timp pentru echipa lui Laurențiu Reghecampf. Cehii nu mai sunt așa activi, iar Achim e scos de pe teren în minutul 89. Intră Dan Popescu.


22:38 Am ajuns în minutul 82, iar Steaua pare (și este) mulțumită cu scorul de pe tabelă. Se schimbă rolurile, Sparta revine în atac și caută golul care s-o facă favorită în retur, dar cehii nu mai au aceeași luciditate din prima repriză. Încă opt minute și Steaua pleacă de la Praga cu un rezultat bun.


22:31 GOOOOOOL STEAUA! Stanciu scoate o lovitură liberă la marginea careului și tot el execută. Bate bine, peste zid, cu efect, iar Bicik rămâne fără replică. 1-1, după o retragere inexplicabilă a cehilor și un gol venit logic, în momentul în care Steaua controla jocul.


22:22 Sunt semne bune. Steaua începe să preseze, iar defensiva cehilor nu pare chiar cea mai sigură din lume. Momcilovic e unul dintre remarcații meciului, mai face o cursă în flancul stâng, centrează și mingea ajunge la Stanciu, dar șutul decarului e respins de Bicik.


22:19 Sparta face un mare pas în spate, dar Steaua nu pare capabilă să profite. Reghe schimbă aparent defensiv, cu Muniru în locul lui Aganovic, iar mutarea face, probabil, ca Achim să joace puțin mai sus.


22:15 Schimbă și cehii. Iese Sural, autorul golului, și intră Kehinde Fatai. Fostul vârf al Astrei se poate dovedi o soluție foarte bună pe contraatac, pentru că are o viteză mai bună decât a lui Sural.


22:11 Adi Popa își face apariția pe teren în minutul 55, în locul lui Tudorie. Nu se schimbă nimic în sistemul Stelei. 


22:06 E de apreciat că Steaua începe în ofensivă repriza a doua, dar trebuie să abă grijă la contraatacurile cehilor. Aganovic centrează din stânga, iar Golubovic semnează prima ocazie a părții a doua, dar reluarea sa se oprește în plasa laterală. Stanciu riscă mult, are galben, face un fault la limită la mijlocul terenului, dar e iertat de arbitru.


22:01 A început repriza a doua, fără schimbări în cele două echipe de start.


21:46 Pauză și Steaua scapă cu un scor foarte bun. E doar 1-0, după o primă repriză dominată clar de Sparta Praga. E clar pentru toată lumea că Reghe trebuie să schimbe la pauză. Din păcate pentru el, are foarte puține poziții.


21:39 E trist ce se întâmplă în defensiva Stelei. Pintilii nu poate face față la mijlocul terenului, mijlocașii adverși se aruncă perpendicular pe apărarea Stelei și de aici apar problemele. Konate ajune în poziție de șut, își asumă execuția și trimite bine, puțin pe lângă bara din dreapta lui Niță. Aganovic și Tudorie nu există, iar cehii se aruncă în atac și vicecampioana nu poate ieși din propria jumătate.


21:35 GOL SPARTA PRAGA! Mult prea multe goluri în apărarea Stelei. Enache mai greșește la o fază, Dockal bate bine un corner, Sural reia cu capul dintre trei stelișri, iar Niță rămâne fără reacție. 1-0 și lucrurile se complică.


21:31 CEA MAI MARE OCAZIE A MECIULUI. Sural creează o fază frumoasă în partea stângă, centrează în fața porții, Tamaș ratează intervenția și mingea ajunge la Lafata. Vârful cehilor trage din prima, dar Niță rămâne pe picioare și respinge cu un reflex foarte bun. Imediat, Stanciu șutează de la marginea careului, dar Bicik respinge din nou.


21:25 Trec primele 25 de minute și ne dăm seama că Sparta Praga nu e o echipă chiar atât de puternică. Cehii centrează mult și îi caută pe Sural și Lafata, dar Tamaș face un meci bun și, alături de Toșca, îl protejează pe Niță.


21:19 Ciudat pe undeva, dar Reghecampf tocmai l-a scos la încălzire pe Adi Popa, după doar 20 de minute. Probabil antrenorul e nemulțumit de jocul lui Aganovic sau Tudorie. Stanciu ia un galben inutil după ce întârzie reluarea jocului.


21:15 E un joc echilibrat, iar vestea bună e că Nicușor Stanciu e destul de implicat și caută foarte des mingea. Atmosfera din tribune e frumoasă, dar chiar nu trebuie să ne temem de acest factor. Cam așa au stat lucrurile la începutul meciului:


21:09 Steaua începe sus, linia de mijloc e bine poziționată, iar Pintilii încearcă un șut de la distanță, dar execuția sa trece peste poarta lui Bicik.


21:04 Ocazie importantă pentru Steaua. Momcilovic centrează din stânga, Stanciu reia cu capul din centrul careului, dar Bicik se întinde și respinge în lateral. Replica cehilor vine rapid, dar Niță reține fără probleme șutul lui Dockal.


21:00 A început meciul. Steaua joacă în alb, stadionul e departe de a fi plin.

20:45 Scade cota cehilor, dați ca mari favoriți în această seară.


20:30 O comparație între cele două adversare. Cehii sunt cu șapte milioane mai scumpi, cu un an și o lună mai experimentați și au 12 internaționali în lot, majoritatea din naționala Cehiei. O jumătate de oră până la meci.


 


20:15 Reghe a ales să fie prudent. Se știa că Adi Popa are șanse mici să joace, iar antrenorul avea două alternative: fie risca cu Dan Popescu în banda stângă a apărării, cu Momcilovic fundaș central, Tamaș fundaș dreapta și Enache în linia ofensivă, fie alegea o singură schimbare cu care să-l înlocuiască pe Popa. A ales varianta a doua, în ideea în care nu va da peste cap toată echipa.  Tudorie a mai jucat în benzile terenului în mandatul lui Mirel Rădoi, dar nu a impresionat niciodată. Acum, când adversarii joacă 3-5-2-, atacantul adus de la Galați trebuie să ajute mult pe faza defensivă.


20:00 Echipa de start a cehilor. Fatai e rezervă, Sparta Praga începe în 3-5-2, sistemul făcut celebru de Antonio Conte.


19:46 Are Steaua un nou căpitan? Înaintea startului noului sezon, Laurențiu Reghecampf a anunțat că Nicușor Stanciu va prelua banderola de la Fernando Varela, iar mijlocașul a purtat-o în finala Cupei Ligii, cu Steaua. Totuși, contul oficial de facebook al Stelei ne informează că Mihai Pintilii e fotbalistul care va conduce echipa din teren.


19:35 Avem echipa de start a Stelei! Vicecampioana a anunțat pe facebook 11-le de start ales de Laurențiu Reghecampf. Adi Popa nu poate juca, motiv pentru care Steaua trece de la 4-3-3 la 4-2-3-1, iar Alexandru Tudorie va juca în banda dreaptă a liniei ofensive.


18:46 Lucrurile s-au mai calmat în capitala Cehiei. Ploaia s-a oprit, a ieșit și soarele, iar steliștii nu au motive de îngrijorare: gazonul arată perfect.


18:18 Cu mai puțin de trei ore înaintea meciului, orașul Praga a fost afectat de o furtună teribilă. Străzile sunt inundate, iar gazonul pe care se va juca meciul ar putea avea de suferit.


Casele de pariuri o dau pe Sparta Praga favorită certă în meciul cu Steaua, deși cehii n-au strălucit în meciurile amicale. Laurențiu Reghecampf se confruntă cu mai multe probleme, după ce în locul lui Varela n-a fost adus niciun fundaș central, iar Hamroun a fost exclus din lot. Steaua are o cotă la victorie de aproximativ 6,50.

Steaua își începe astăzi aventura europeană, însă apele sunt destul de tulburi în curtea vicecampioanei României. Steliștii au impresionat în amicalele din această vară, dar în ultimele două săptămâni au apărut mai multe schimbări la nivelul lotului. Reghecampf a rămas fără trei dintre cei mai buni jucători: Chipciu a fost vândut la Anderlecht, Varela – la PAOK, iar Hamroun a fost exclus din lot, după ce a plecat în Elveția fără acordul conducerii.

Mai mult, Reghecampf are pentru acest meci doar doi fundași centrali serioși, pe Gabi Tamaș și Alin Toșca. Paradoxal, Gigi Becali a slăbit echipa fix înainte de o „dublă” care poate dicta politica financiară pentru restul sezonului. În cazul în care va trece de acest tur, dar va fi eliminată în play-off, fosta campioană a României va intra în grupele Europa League și va avea bonusuri garantate de 6 milioane de euro.

Dacă însă nu va trece de Sparta Praga, Steaua va merge în play-off-ul Europa League și, în cazul în care va intra în grupe, în conturile sale va intra un bonus de aproximativ 3 milioane de euro. Dacă vor reuși surpriza și se vor califica în grupele Ligii, bonusul garantat va fi de 14,4 milioane de euro. În aceste sume nu au fost incluse bonusurile pentru puncte în faza grupelor, marketpoll-ul sau banii din bilete – care sunt venituri variabile.

Aganovic i-ar putea lua locul lui Hamroun

Reghecampf a așteptat cu emoții ziua în care Steaua va juca primul meci din cupele europene, din acest sezon. Adi Popa și Mihai Pintilii au avut probleme medicale în cursul săptămânii și erau incerți pentru acest meci. Veste bună pentru steliști este că cei doi și-au revenit și sunt șanse mari ca ambii să fie titulari cu Sparta Praga. În locul lui Hamroun ar putea fi folosit Aganovic, cel care a jucat mijlocaș stânga și la Viitorul. Și s-a descurcat foarte bine. Vor apărea însă probleme dacă unul dintre fundașii centrali se va accidenta.  

Echipa probabilă a Stelei: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Pintilii, Achim – Adi Popa, Stanciu, Aganovic – Golubovic

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup