Madridul ia cu asalt Milano. REAL – ATLETICO e marea finală a Ligii Campionilor! „Galacticii” au trecut de City și se bat a doua oară în trei ani cu rivala din oraș

Madridul ia cu asalt Milano. REAL - ATLETICO e marea finală a Ligii Campionilor!
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Real Madrid s-a calificat în finala Ligii Campionilor după 1-0 în returul de pe Bernabeu cu Manchester City (0-0) și va juca pentru a doua oară în trei ani ultimul act contra lui Atletico, marea rivală din oraș, pe 28 mai, la Milano

Real Madrid – Manchester City 1-0 (Fernando aut. 20) (0-0 în tur)

Echipele de start:

  • Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Pepe, S. Ramos, Marcelo – Modric (Kovacic 88), Isco (James 68), Kroos – Bale, Ronaldo, Jese (   Lucas Vazquez 56)
  • Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (Mangala 10), Otamendi, Clichy –   Fernando, Fernandinho – Navas (Iheanacho 70), Yaya Toure (Sterling 61),   De Bruyne – Aguero

23:39 E GATA! După patru minute de prelungire, Skomira fluieră finalul meciului și Real se califică în ultimul act al Ligii Campionilor! City părăsește competiția după un retur de coșmar, în care nu a tras niciun șut pe poarta lui Keylor Navas. Real – Atletico se joacă a doua oară în trei ani, la Milano, pe 28 mai!


23:30 E minutul 88 și Zidane face ultima schimbare. Iese croatul Modric și intră conaționalul său, Kovacic. Luka părăsește terenul după o nouă evoluție bună. See you in the final!


23:27 Lucas Vazquez intră violent asupra lui Sterling, dar are noroc că arbitrul sloven Damir Skomina îi acordă doar cartonașul galben, deși ar fi trebuit să fie trimis la cabine. De Bruyne încearcă o execuție pretențioasă din lovitura liberă rezultată, dar greșește ținta. Mai sunt cinci minute din timpul regulamentar.


23:21 E minutul 79 și Real Madrid trăiește periculos. Echipa lui Zidane domină meciul, petrece mult timp în jumătatea adversă, dar City are nevoie de un singur gol pentru calificare!


23:11 Statistica îngrijorătoare. Am ajuns în minutul 70, iar City nu a trimis niciun șut pe poarta lui Navas. Într-o semifinală de Ligă! Pellegrini renunță la inutilul Navas și-l introduce pe tânărul nigerian Iheanacho.


23:07 BARĂ‚ BALE! Kroos centrează din corner, galezul reia excelent cu capul, dar mingea se oprește în bara porții lui Hart. Realul ratează șansa de a face 2-0 și de a pune, practic, capăt acestei duble. Imediat, Ronaldo oferă un moment neobișnuit: știe că e în ofsaid și reia cu mâna în poartă o centrare a lui Pepe. Scapă, evident, de cartonașul galben. Iese Isco, intră James. Rodriguez, nu LeBron.


23:01 Hart o ține în viață pe City. Portarul englezilor are un reflex foarte bun la un șut puternic al lui Ronaldo, după ce salvase și o lovitură de cap a portughezului. E minutul 60, iar sfertul de oră care a trecut din partea a doua a meciului nu a adus nicio schimbare în jocul lui City. Zidane a mutat, post pe post, cu Lucas Vazquez în locul lui Jese.


22:55 Fază ciudată, care putea duce la 2-0. Bale centrează din stânga, Modric rămâne absolut singur în centrul careului, dar finalizează slab și Hart respinge în corner. Jucătorii s-au oprit crezând că mijlocașul croat e în ofsaid, dar reluările au arătat că se afla în poziție corectă.

În altă ordine de idei, golul Realului nu-i mai aparține lui Bale. S-a considerat că devierea lui Fernando a fost decisivă, iar reușita figurează drept autogol al brazilianului. De altfel, Real e echipa din Champions League care a beneficiat de ele mai multe autogoluri în istoia competiției.


22:48 A început repriza a doua, cu Real în atac. Fanii au găsit o altă modalitate de a indica scorul de pe tabelă.


22:33 S-a terminat prima repriză, una în care Real a avut inițiativa. 1-0 la pauză, scor la care finala Ligii Campionilor se va juca între cele două echipe din Madrid. Așteptăm replica lui Pellegrini și Aguero.


22:29 BARĂ‚ CITY! Primul moment în care echipa lui Pellegrini e periculoasă. Fernandinho, mijlocașul lansat în fotbalul mare de Mircea Lucescu, șutează de la marginea careului de 16 metri, dar execuția sa șterge bara porții lui Keylor Navas.


22:21 Real Madrid e aproape să dea lovitura. Kroos bate bine o lovitură liberă, Ramos înscrie, dar golul e anulat pentru ofsaid.


22:15 Golul lui Real Madrid scoate la iveală toate minusurile lui City, care e nevoită să atace. Aguero și De Bruyne par singurii capabili să pună în pericol poarta lui Keylor Navas. În schimb, Navas e din nou mână moartă, iar Yaya Toure livrează mult prea puține mingi. Galben pentru De Bruyne, cu câteva minute înainte ca Sergio Ramos să-l lovească neintenționat cu cotul în față pe Aguero. E minutul 32, iar Pellegrini e nevoit să schimbbe ceva.


22:10 Ce moment și-a ales și Bale. Galezul a înscris primul gol în această ediție a Ligii Campionilor. De asemenea, e prima reușită cu piciorul drept în cea mai importantă competiție intercluburi din lume.


22;08 Se întâmplă și ăîn returul semifinalelor Ligii. Ce au putut vedea telespectatorii în loc de începutul partidei 🙂


22:06 GOOOOOOL REAL MADRID! Carvajal pasează pentru Bale, în spatele lui Otamendi, galezul intră în careu și șutează violent, cu dreptul, iar mingea e deviată de Fernando și catapultată direct sub bara porții lui Hart! 1-0 pentru Real, scor care nu este atât de rău pentru City. Englezii au nevoie de un gol pentru a se califica. Cu condiția să nu mai primească.


21:59 Coregrafia superbă a fanilor prezenți pe Santiago Bernabeu. „Nimic nu e imposibil, haide Real!”, e mesajul fanilor blancos. Au trecut primele 15 minute, iar City e o echipă activă, prezentă în jumătatea Realului. Ronaldo e liniștit, momentan.


21:55 Trecem la lucruri serioase. Pierdere imensă pentru Manchester City! Căpitanul Vincent Kompany s-a accidentat la coapsă în minutul 10 și a fost schimbat cu francezul Mangala. Cât ghinion are belgianul, care a trecut printr-un sezon plin de accidentări și reaccidentări. Meanwhile, așa a fost surprins Cristiano Ronaldo la începutul meciului.


21:52 Cu riscul de a fi etichetați drept cancaniști, ceea ce e clar că nu suntem, vă prezentăm și noua freză a lui Sergio Ramos. Orice asemănare cu Khal Drogo e întâmplătoare.


21:48 Fotbal sub ochii legendelor tenisului. Simona Halep nu e singura reprezentantă a sportului alb pe Santiago Bernabeu. Rafa Nadal și Novak Djokovic sunt și ei prezenți în tribune, iar sârbul urmărește meciul de lângă Ion Țiriac. Pe teren, Real începe în forță și obține primul corner, după o incursiune a lui Jese.


21:45 A început meciul! Au început cele 90 e minute de spectacol.


21:30 15 minute până la startul meciului, unul care va fi urmărit și de Simona Halep. Sportiva noastră e prezentă la turneul de la Madrid, unde s-a calificat deja în sferturile de finală ale turneului, și și-a făcut timp pentru a urmări duelul pentru finala Ligii. Totuși, nu toți fanii au apreciat demersul numărului 7 WTA 🙂


21:10 DUELUL GOLEADORILOR. Sergio Aguero și Cristiano Ronaldo sunt golgheterii așteptați să strălucească în această seară. În tur, Kun nu a existat, iar CR7 a lipsit. De altfel, portughezul domină clar duelul statistic cu rivalul argentinian.


21:07 Bună seara! Sunt Cristian Voicu și știți deja rețeta clasică: stăm până aproape de miezul nopții (dacă nu sunt prelungiri) pentru a afla a doua finalistă a Ligii. Știm deja că la Madrid e o emulație frumoasă între fani și echipe, iar calificarea lui Atletico a contribuit la „cimentarea” relației. Așa au fost primiți Ronaldo și compania înaintea meciului cu Manchester City.


20:45 Cei doi tehnicieni au anunțat echipele de start pentru meciul din această seară. Cristiano Ronaldo a fost declarat apt, iar Zidane l-a titularizat pe portughez. De cealaltă parte City se va baza pe ivorianul Yaya Toure, și el chinuit de probleme medicale în ultima perioadă.


După un 0-0 pe Etihad Stadium, Manchester City se deplasează pe Santiago Bernabeu cu gândul de a accede în prima finală de Ligă din istoria clubului și pentru a-i încheia frumos mandatul lui Manuel Pellegrini.

Managerul chilian este obișnuit cu performanța în Europa. Acesta are la activ un sfert de finală cu Malaga în 2013, pierdut dramatic pe terenul Borussiei Dortmund, și o semifinală cu Villarreal în 2006, pierdută în fața celor de la Arsenal. Totuși, contextul este unul special pentru managerul echipei din Manchester, deoarece Pep Guardiola îi va lua locul din sezonul viitor, iar accederea în finala Ligii Campionilor ar însemna un final extraordinar al aventurii acestuia la această echipă.

Pentru Real Madrid, avantajul terenului propriu și o revenire mai mult ca sigură a portughezului Cristiano Ronaldo în primul 11 sunt două aspecte ce pot clarifica soarta acestei duble manșe.

Pe lângă aceste „atuuri”, Real Madrid stă bine în întâlnirile directe și este neînvinsă în fața „cetățenilor” în 4 partide. Cele două echipe s-au întâlnit în faza grupelor în 2012, iar Real a obținut 4 puncte din 6 posibile în fața celor de la City, o victorie cu 3-2 pe Bernabeu și un egal, 1-1, pe Etihad Stadium.

În ceea ce privește absențele, Real nu se va putea baza pe Karim Benzema, care a suferit o accidentare la un tendon de la genunchi în meciul cu Rayo Vallecano, și nici pe Casemiro, care a suferit o accidentare la șold în timpul antrenamentelor.

De cealaltă parte, Manchester City nu se va putea baza pe David Silva pentru o perioadă de două-trei săptămâni, însă Yaya Toure are șanse să revină pe teren în această seară.

5 meciuri consecutive fără gol primit pe teren propriu are Real Madrid, în toate competițiile. În plus, „galacticii” nu au primit gol pe teren propriu în acest sezon de Champions League, în confruntările cu Șahtior, PSG, Malmo (faza grupelor), AS Roma (optimi) și Wolfsburg (sferturi)


articol scris de Valentin Gherga
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen