LIVE BLOG Optimi Liga Campionilor. Oaspeții au făcut legea: Arsenal – Bayern 0-2. Milan – Atletico Madrid 0-1

LIVE BLOG Optimi Liga Campionilor. Oaspeții au făcut legea: Arsenal - Bayern 0-2. Milan - Atletico Madrid 0-1
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • ARSENAL – BAYERN 0-2 (KROOS 54, MULLER 88)
     
  • MILAN – ATLETICO MADRID 0-1 (DIEGO COSTA 83)

00:10 Cronicile meciurilor de această seară pot fi citite pe www.prosport.ro! Explicațiile eșecului lui Arsenal în fața lui Bayern și ghinionul lui Milan cu Atletico sunt subiectele tratate amplu. 


23:36 La fel ca marți seară, când Barcelona a trecut cu 2-0 de City și PSG cu 4-0 de Leverkusen, favoritele se impun în deplasare. Bayern câștigă cu 2-0 pe Emirates, în timp ce Atletico a câștigat cu 1-0 pe terenul lui Milan


   23:32 GOOOOOL BAYERN! Lahm pasează excelent pentru Muller, care înscrie pentru 2-0! Calificarea e jucată!


  23:27 GOOOOL ATLETICO! Diego Costa marchează în minutul 83 cu o lovitură perfectă de cap! Costa reușește al cincilea gol pentru Atletico în Ligă în acest sezon, devenind cel mai bun marcator din istoria echipei în competiție, alături de sârbul Pantic

 


 23:23 Accidentat la umăr, Balotelli e scos de pe teren de Seedorf în minutul 77. În locul italianului a intrat Pazzini.

 


 23:20 Bayern nu primește un penalty la un fault al lui Koscielny asupra lui Muller. Însă bavarezii nu au probleme. Domină autoritar, având o posesie de 81% în repriza secundă.


 23:15 Dominație clară a bavarezilor, care au masat-o pe Arsenal în apropierea propriului careu. Kroos face un meci magnific, cu 99 pase reușite din 102 încercate, un procentaj de 97%!


 23:07 BARĂ‚! Robben scapă în flancul drept, pătrunde în careu, însă mingea lovește bara. Fabianski a scăpat foarte ușor la această fază.


  23:03 Meciul dintre Milan și Atletico rămâne echilibrat, deși milanezii fac unul dintre cele mai bune jocuri din acest sezon.


 22:58 GOOOOOL BAYERN! Mașina de fotbal bavareză începe să joace la intensitate maximă! Lahm îi lasă perfect lui Kroos, iar mijlocașul german șutează de la 20 de metri, fără speranțe pentru Fabianski! A fost al 100-lea gol pentru bavarezi în acest sezon.


  22:56 E cea mai controversată fază a serii! Robben pare că-l scuipă pe Sagna, aflat la pământ. Să fie însă doar transpirația olandezului care a căzut din cauza gravității? 🙂


  22:53 Bătălia de la centrul terenului va fi decisivă în această „dublă”. Așa arată, procentual, zonele în care s-a jucat meciul de pe „Emirates”.


22:50 S-au reluat cele două meciuri!


 22:49 Guardiola simte că are nevoie de un refresh la mijloc și schimbă la pauză. Rafinha intră în locul lui Boateng, ceea ce înseamnă că Martinez intră în centrul defensivei, în timp ce Lahm devine mijlocaș central!


 22:46 Bayern a avut din nou posesia și mai multe pase (318-117), însă raportul șuturilor la poartă a fost echilibrat, 9-7 în favoarea bavarezilor.


22:33 Deși au existat două penalty-uri ratate (Arsenal – Bayern) sau două bare (Milan – Atletico), scorul rămâne 0-0 în ambele partide după 45 de minute jucate!


 22:32 Bayern (4) și Arsenal (3) sunt echipele cu cele mai multe penalty-uri ratate în Ligă în ultimii 4 ani


  22:29 Niciodată în istoria Ligii Campionilor nu s-au ratat două penalty-uri într-un meci din fazele eliminatorii ale competiției. Ozil și Alaba au scris, astfel, istorie!


  22:26 ALABA RATEAZĂ‚!  Fundașul lui Bayern trage în bară, iar minea iese în aut de poartă! Noroc pentru „tunari”.  


22:24 Reluările arată că decizia a fost una destul de dură! Pedeapsă dublă pentru Arsenal, care face a doua schimbare. Cazorla îi lasă locul portarului Fabianski!


  22:23 PENALTY PENTRU BAYERN! Szczesny iese aiurea și îl lovește pe Robben, care fusese lansat de Kroos. Arbitrul italian Rizzoli dictează penalty și roșu pentru portarul polonez!!!


 22:14 Cu o medie de reușită a paselor de 93% în Champions League, Toni Kroos are o precizie remarcabilă. Care s-a păstrat și în meciul din această seară, mijlocșul lui Bayern greșind o singură pasă în primele 30 de minute!


  22:12 Atletico joacă destul de dur, iar faulturile repetate ale madrilenilor sunt aspru primite în tribune de fanii milanezi. Un fault comis de Insua asupra lui De Sciglio a adus și prima schimbare a meciului, milanezul fiind înlocuit cu Abate din cauza unei accidentări.


 22:07 Inovația lui Wenger, Yaya Sanogo, dă un randament excelent! A câștigat deja toate duelurile aeriene și a reușit cele mai multe intercepții din meci!


 22:05 Ocazie uriașă pentru AC Milan! Doar intervenția senzațională a lui Courtois în fața lui Poli i-a salvat pe madrileni de la primirea unui gol!


 22:02 MARE OCAZIE PENTRU MILAN! Diavolii sunt aproape să marcheze, însă Kaka țintește bara cu un șut de la distanță


 21:58 Ozil a executat două penalty-uri în carieră în Liga Campionilor, ambele pentru Arsenal. De fiecare dată, germanul a ratat!


21:54 PENALTY RATAT PENTRU ARSENAL!!! Ozil scoate penalty după un duel cu Boateng și tot el execută. Slab însă!!! Germanul trage pe centru, iar Neuer a scos!



21:51 Este al 300-lea meci al lui Diego Simeone la Atletico, care are 172 de jocuri ca jucător și 128 ca antrenor la echipa madrilenă.



21:48 Coregrafie superbă pe „Emirates”. Atmosferă este electrizantă, iar fanii „tunarilor” așteaptă un rezultat mare de la favoriți.


21:45 Au început partidele de pe „Emirates” și „San Siro”.


21:43 Primul gol marcat de Bayern în aceasă seară va fi al 100-lea înscris de echipa lui Guardiola în acest sezon.


21:40 Jucătorii lui Milan își termină, în aceste momente, încălzirea și sunt gata să înceapă meciul cu Atletico Madrid!


21:26 Ambele echipe joacă într-un sistem 4-1-4-1, iar Arsenal surprinde cel mai mult. Wenger l-a titularizat în premieră pe Yaya Sanogo, vârful pe care „tunarii” l-au luat în vară de la Auxerre.


21:23 De când a pierdut cu Arsenal, scor 1-2, în returul sferturilor de finală ale Ligii în sezonul trecut, Bayern a jucat 49 de meciuri. Bavarezii au câștigat 45 dintre ele, remizând alte trei și pierzând doar una.


UPDATE: Echipele de start:

Arsenal:  Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Flamini, Wilshere – Oxlade, Ozil, Cazorla – Sanogo

Rezerve: Fabianski, Monreal, Jenkinson, Rosicky, Gnabry, Podolski, Giroud

Bayern Munchen: Neuer РLahm, van Buyten, Boateng, Alaba РMartinez РRobben, Kroos, Thiago, G̦tze РMandzukic

Rezerve: Starke – van Buyten, Rafinha, Pizarro, Müller, Contento, Schweinsteiger

AC Milan: Abbiati – De Sciglio, Rami, Bonera, Emanuelson – De Jong, Essien – Kaká, Poli, Taarabt – Balotelli

Rezerve: Amelia, Mexes, Abate, Constant, Zaccardo, Pazzini, Petagna

Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Insua – Gabi, Mario Suárez, Arda Turan, Koke, Raúl García – Diego Costa

Rezerve: Aranzubia, Alderweireld, Cristian Rodriguez, Sosa, Diego, Adrian Lopez, Villa


19:19 Inclusiv mascota lui Bayern a ajuns la Londra, unde susține echipa bavareză înaintea meciului cu Arsenal de diseară.


 18:45 Au mai rămas trei ore până la începutul celor două partide din această seară a Ligii Campionilor. Astăzi, Bayern Munchen a făcut un antrenament înaintea meciului cu Arsenal pe „Loftus Road”, arena lui QPR. Jucătorii lui Guardiola au fost așteptați de câteva zeci de suporteri, care s-au fotografiat cu favoriții și au obținut autografe de la aceștia.


Barcelona a câștigat pe Etihad turul cu Manchester City, 2-0, în timp ce PSG este ca și calificată după 4-0 pe terenul lui Leverkusen

  • Ibrahimovic a reușit o dublă pentru PSG, în timp ce Messi a ajuns la al 66-lea gol în cupele europene

Poate cel mai interesant meci al optimilor s-a jucat pe stadionul lui Manchester City. Echipele cu cele mai puternice atacuri din Europa au fost trase din urnă pentru a se lupta pentru un loc în sferturi. Cu un joc de pase impecabil, Barcelona a știut ce să facă, și anume, nu i-a dat mingea lui City, o formație foarte periculoasă pe fază ofensivă. După o primă repriză fără prea multe ocazii, meciul s-a aprins în minutul 53, când un tackling neinspirat al lui Demichelis, în postură de ultim apărător, a făcut ca Barcelona să beneficieze de un penalty și un om în plus. Messi a transformat, iar misiunea catalanilor s-a ușurat vizibil. Alves a făcut 2-0 în minutul 90, iar City se vede în situația să fie la un pas de eliminare în poate cel mai bun sezon din istorie. 

PSG se luptă cu minunile

În celălalt meci al serii lucrurile au fost mult mai simple. PSG a câștigat fără drept de apel pe terenul lui Bayer Leverkusen, cu 4-0. Matuidi, Ibrahimovic (2) și Cabaye au semnat cele patru reușite ale parizienilor, care se gândesc deja la sferturile de finală.

Programul meciurilor din optimi

Marți

Manchester City – Barcelona 0-2 (Messi ’54 – penalty, Dani Alves ’90)

Leverkusen – PSG 0-4 (Matuidi ‘3, Ibrahimovic ’39 – penalty, 42, Cabaye ’88)

Astăzi ora 21:45

Arsenal – Bayern

Milan – Atletico

Săptămâna viitoare:

Marți, 25 februarie

Zenit – Dortmund

Olympiacos – Manchester United

Miercuri, 26 februarie

Schalke – Real Madrid

Galatasaray – Chelsea


FLUIER FINAL! Manchester City – Barcelona 0-2, Leverkusen – PSG 0-4


23:31 Penalty-ul obținut de Messi a creat o adevărată polemică asta pentru că tacklingul lui Demichelis a început în afara careului și a continuat în careu. Regulamentul spune că dacă acest lucru se întâmplă se sancționează momentul în care faultul se termină, nu când începe.


23:30 GOOOOOL BARCELONA! Dani Alves marchează după o fază simplă pe flancul drept al catalanilor. Problema calificării este aproape rezolvată


23:28 GOOOL PSG! Francezii fac spectacol pe BayArena. Cabaye marchează al patrulea gol, iar parizienii sunt ca și calificați în sferturile de finală


23:04 Cu reușita din această seară, Messi bifează al 21-lea oraș în care marchează!


22:50 Spahic vede cartonașul roșu la gazde, iar coșmarul lui Leverkusen continuă


22:54 GOOOOOL BARCELONA! Messi transformă penalty-ul obținut tot de el. Argentinianul este la al 66-lea gol în cupele europene, fiind la doar cinci reușite în spatele lui Raul, golgheterul all-time


22:53 Demichelis este eliminat pentru un fault în postură de ultim apărător. Penalty pentru Barca!


22:35 Statisticile primei reprize


22:29 Barcelona a cerut penalty în minutul 31 la un posibil henț al lui Clichy în propriul careu. 


22:27 GOOOOL PSG! Ibrahimovic marchează cu un șut superb de la 20 de metri direct în vinclul porții lui Leno


22:24 GOOOOL PSG! Francezii își dublează avantajul prin golul lui Ibrahimovic. PSG este aproape calificată dacă reușește să păstreze rezultatul


22:10 Valdes își salvează echipa la o fază fixă după ce tot el ieșise greșit pe centrare. Portarul a reușit să prindă mingea pe linia porții chiar din capul lui Kompany


22:03 Catalanii își fac jocul nestingheriți. După primul sfert de oră, elevii lui Tata Martino au pasat de 181 de ori, în timp ce City are doar 48 de pase


21:59 Barcelona a început foarte bine meciul, având o posesie copleșitoare. Manchester City nu își poate folosi jocul ofensiv.Catalanii au o posesie de 73% după doar 13 minute


21:48 GOOOOL PSG! Blaise Matuidi deschide scorul după doar trei minute de joc. Este al 100-lea gol marcatde PSG în cupele europene


21:45 Au început cele două partide! 


21:42 Fanii lui City au pregătit o coregrefie specială pentru acest meci. Este pentru prima dată când echipa engleză ajunge în această fază a competiției. De cealaltă parte, Barcelona bifează al 10-lea sezon consecutiv când ajunge în optimile de finală


21:36 Jurnalistul britanic Henry Winter este pe Etihad și a urmărit la încălzire cele două echipe. Acesta a sesizat că Messi și Dani Alves au fost o pereche atunci când catalanii au exersat jocul de pase. În cele șapte minute, cei doi au greșit doar două pase deși la un moment dat pasau la distanțe de 50 de metri


Echipele de start:

Leverkusen: Leno – Hilbert, Spahic, Toprak, Guardado – Bender, Rolfes, Castro – Sam, Kiessling, Son Heung-Min

PSG: Sirigu – Van der Wiel, Alex, T. Silva, Maxwell – Verratti, T. Motta, Matuidi – Moura, Ibrahimovic, Lavezzi


Echipele de start:

Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Fernandinho, Y. Toure – Navas, Silva, Kolarov – Negredo

Barcelona: Valdes – D. Alves, Pique, Mascherano, Alba – Busquets, Xavi, Fabregas – Alexis, Messi, Iniesta


 

18:32 Dacă va juca în această seară, Iniesta va bifa al 100-lea meci în cupele europene. Primul meci a fost pe 29 octombrie 2002


17:53 Campioana Europei resimte stresul dinaintea meciului cu Arsenal. Dante s-a enervat la antrenamentul de astăzi al echipei din cauza unor glume făcute de jurnaliștii aflați pe margine pe seama abilităților sale tehnice. Fundașul a fost cu greu oprit de Mandzukic și Schweinsteiger


Este pentru a 11-a oară consecutiv când Milan se califică în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Experiența e de partea echipei lui Seedorf


16:10 Un lucru inedit este că Lionel Messi nu a înscris niciodată pe terenul unei echipe din Premier League. Singurul moment în care argentinianul a înscris în Anglia a fost în finala Ligii Campionilor, câștigată cu Manchester United, 3-1, pe Wembley, în 2011.

Meciurile lui Messi în Anglia: 

2005-2006: Chelsea – Barcelona (optimi) 1-2
2006-2007: Chelsea – Barcelona (grupe) 1-0
2006-2007: Liverpool – Barcelona (optimi) 0-1
2007-2008: Man. Utd – Barcelona (sferturi) 1-0
2008-2009: Chelsea – Barcelona (semifinală) 1-1
2009-2010: Arsenal – Barcelona (sferturi) 2-2
2010-2011: Arsenal – Barcelona (optimi) 2-1
2011-2012: Chelsea – Barcelona (semifinală) 1-0
 


16:07 Președintele executiv al lui Bayern a dezvăluit că între clubul german și antrenorul lui Arsenal există o relație care s-a consolidat în urmă cu aproximativ 20 de ani. La începutul anilor ’90, Bayern a dorit să îl numească pe Wenger antrenor principal: „El era antrenor la Monaco și i-am făcut o ofertă, dar a decis să se ducă la Tokyo”, a spus Rummenigge. Tehnicianul francez a fost la Nagoya Grampus Eight în sezonul 1995-1996


16:02 Dacă va marca și în această seară în poarta lui City, Messi poate atinge o nouă bornă. Joe Hart ar putea fi al 100-lea portar împotriva căruia argentinianul marchează. 


15:50 Jucătorii lui Atletico Madrid au plecat către Italia pentru meciul cu Milan. Pe avionul care i-a transportat pe jucătorii lui Diego Simeone era desenat chipul lui Luis Aragones, fostul selecționer al Spaniei și antrenor al lui Atletico, care a decedat pe 1 februarie 


O scurtă analiză a celor patru meciuri din această săptămână. 

După două luni de pauză, cea mai importantă competiție europeană intercluburi reîncepe în această seară, cu faza optimilor de finală, iar seria acestor partide începe cu poate cel mai echilibrat duel al acestui sezon, Manchester City – Barcelona. Un meci la care specialiștii evită să dea o favorită datorită echilibrului ofensiv al celor două. Britanicii au înscris 117 goluri, în timp ce catalanii au marcat de 111 ori, acestea fiind cele mai puternice ofensive din Europa. VEZI AICI O INFOGRAFIE PE CITY – BARCELONA

Celălalt meci al serii este între Leverkusen și PSG. Francezii sunt considerați favoriți, mizând pe forma excepțională în care se află Zlatan Ibrahimovic. Un alt argument este acelă că nemții nu trec prin cea mai bună perioadă, fiind învinși pe teren propriu în ultima etapă, de Schalke (1-2). CITEȘTE AVANCRONICA MECIULUI LEVERKUSEN – PSG

Săptămâna este completată de meciurile Arsenal – Bayern Munchen și Milan – Atletico Madrid. Primul este o reeditare a unei optimi din sezonul trecut, când bavarezii s-au calificat după o victorie în deplasare (3-1) și o înfrângere pe teren propriu (1-2). 

Programul meciurilor din optimi

Astăzi, ora 21:45 Manchester City – Barcelona

Mâine, ora 21:45 Arsenal – Bayern și Milan – Atletico

Săptămâna viitoare:

Marți

Zenit – Dortmund

Olympiacos – Manchester United

Miercuri

Schalke – Real Madrid

Galatasaray – Chelsea

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…