Liga Campionilor | Messi, penalty ratat în ultima fază a meciului: Manchester City – Barcelona 1-2. „Bătrâna Doamnă” are avantaj minim în returul din Germania: Juventus – Dortmund 2-1

Redactor:
Emanuel Ivan
Liga Campionilor | Messi, penalty ratat în ultima fază a meciului: Manchester City - Barcelona 1-2.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Manchester City – Barcelona 1-2 (Aguero 69′ – Suarez 16′, 31′)
  • Juventus – Borussia Dortmund 2-1 (Tevez 13′, Morata 43′ – Reus 19′)

23:40 La Manchester, partida s-a încheiat în mod dramatic. Lionel Messi a ratat o lovitură de pedeapsă, mingea a fost respinsă de Hart tot la argentinian, care a trimis cu capul pe lângă poarta goală: Manchester City – Barcelona 1-2. Cu același scor s-a încheiat și partida din Torino. Diferența este că în acest meci s-a impus echipa gazdă: Juventus – Borussia Dortmund 2-1. Numele meu este Emanuel Ivan. Vă mulțumesc pentru atenție. Ne revede mâine cu ocazia confruntărilor: Arsenal – AS Monaco, Bayer Leverkusen – Atletico Madrid.


​23:30 Reacția lui Adriano după ce a fost chemat de arbitru să primeasacă cartonaș galben pentru faultul asupra lui Aguero: „Te sun eu boss, stai chill”.


​23:18 Clichy eliminat după ce a încasat al doilea cartonaș galben. Soluția lui Pellegrini, aflat în 10 oameni și condus cu 2-1 pe teren propriu: înlocuirea mijlocașului de creație David Silva cu fundașul de bandă Bacary Sagna.


​23:12 Primă atingere de senzație a lui Aguero: Manchester City – Barcelona 1-2. Spectacolul reîncepe pe Etihad Stadium, acolo unde noul intrat Bony a dat cu stângul în dreptul și pare că șchiopătează.


23:08 Intervenție genială din partea lui Pique. Dacă pasa lui Aguero ajungea în careu, ar fi fost gol.


22:59 În lipsă de spectacol pe teren, pentru că este evident că s-au mai calmat apele, aruncăm un ochi prin tribune. Ryan Giggs, Nicky Butt, Jordan Henderson și Adam Lallana, prezenți pe Etihad (rândul din mijloc, dacă ajută indicația aceasta). Ultimii doi probabil pentru a studia următoarea adversară a lui Liverpool în Premier League.


22:50 Audiență record pe stadionul Juventus în această seară. Conform contului oficial de Twitter al clubului, care din păcate nu ne oferă și cifra. Dacă o aflăm pe parcurs, vă anunțăm.


​​22:35 Pauză. În sfârșit avem parte de fotbal demn de Liga Campionilor. Barcelona a defilat fără probleme pe Etihad Stadium, acolo unde Suarez a marcat cele două goluri prin care echipa lui Enrique se află în avantaj, în timp ce la Torino, situația este mult mai echilibrată, gazdele reușind să înscrie două goluri între care Marco Reus a strecurat și el unul pentru Dortmund.


​22:28 Se pare că petrecerea continuă și fără Pirlo. Protagonistul acesteia? Paul Pogba. Francezul a oferit o pasă decisivă impresionantă lui Alvaro Morata, care din fața porții a avut de îndeplinit o simplă formalitate. Juventus – Borussia Dortmund 2-1


22:23 Pirlo a ieșit de pe teren în partida dintre Juventus și Dortmund… Italianul a fost înlocuit cu argentinianul Roberto Pereyra.


22:16 Ce spuneam… Manchester City – Barcelona 0-2. Dublă ‘El Pistolero’.


22:13 Se pare că lui Suarez îi priește aerul britanic. Dacă menține același ritm al ocaziilor, atacantul o va demola pe City.


​22:07 Juventus – Borussia Dortmund 1-1: Reus profită de greșeala lui Chiellini și marchează un gol foarte important pentru Dortmund. Este al 12 gol marcat de internaționalul german în 25 de meciuri jucate pentru Dortmund în Liga Campionilor. Doar Lewandowski (17) are mai multe în această competiție.


​22:03 Sud-americanii fac spectacol în cea mai prestigioasă competiție intercluburi din Europa. Mai întâi argentinianul Tevez a trimis mingea în poarta lui Dortmund după o greșeală a lui Weidenfeller, pentru ca uruguayanul Suarez să profite de greșeala lui Kompany și să marcheze primul gol la Manchester. Manchester City – Barcelona 0-1 / Juventus – Borussia Dortmund 1-0


21:57 Tridentul ofensiv al Barcelonei pare că se descurcă excelent. Mai întâi o fază pornită de Neymar și finalizată de Messi în blocajul conaționalului Demichelis, iar apoi o șansă mare pentru Suarez, dar uruguayanul nu a reușit să o fructifice.


21:54 Au… Cred că a durut. Dzeko a primit o minge direct în „bijuteriile familiei”.


21:51 Este al 200-lea meci al Barcelonei în Liga Campionilor. Doar Real Madrid (207) și Manchester United (200) au mai reușit această performanță. Din acestea 200, catalanii au câștigat 113, mai multe decât toate meciurile jucate de Manchester City în competiție (99 cu cel de astăzi). (@infostradalive)


21:45 Să înceapă distracția!


21:37 Să ne pregătim de multe reușite în partida din Manchester. Va reuși Messi să mărească recordul de goluri all-time în Liga Campionilor? Are 75 în momentul de față.

  • Sergio Aguero – 10 goluri în 9 meciuri de Liga Campionilor
  • Lionel Messi – 8 goluri în 6 meciuri de Liga Campionilor


21:29 În urmă cu 18 ani, Lars Ricken intra pe teren pentru Borussia Dortmund, în finala Ligii Campionilor împotriva lui Juventus. La doar 16 secunde după introducerea în joc, neamțul a reușit asta:


21:20 Circa 1.100 de fani ai Barcelonei au făcut deplasarea la Manchester pentru a-și susține echipa din tribunele stadionului Etihad. Circa 72 de lei costă un fular cu bustul lui Aguero. Scump?


21:09 Totul pare pregătit la Torino. Jucătorii lui Dortmund au ajuns la stadion. Având în vedere echipa de start a nemților, este clar că au venit în Italia să marcheze.


20:48 Echipele de start oficiale pentru partida dintre Juventus și Borussia Dortmund. Două formații care ne promit spectacol:


20:45 Echipele de start oficiale pentru partida dintre Manchester City și Barcelona. Pellegrini s-a ținut de cuvânt și a trimis pe teren o echipă ofensivă, cu doi atacanți de meserie. De cealaltă parte, vom avea șansa de a vedea la lucru unul dintre cele mai scumpe atacuri din istoria fotbalului: Suarez-Messi-Neymar. Sperăm ca abilitatea sa să fie pe măsură.


20:38 Probabil că este cel mai nepotrivit moment în care Yaya Toure să absenteze pentru Manchester City. Măcar „cetățenii” se pot consola cu faptul că ivorianul va fi disponibil pentru retur, acesta fiind ultimul meci în care mijlocașul va absenta din cauza unei suspendări de 3 etape.

  • Rezultatele lui Manchester City în actualul sezon:
  • Cu Yaya Toure pe teren – 17 victorii, 4 egaluri, 6 înfrângeri (procentaj victorie 63%)
  • Fără Yaya Toure pe teren – 3 victorii, 5 egaluri, 2 înfrângeri (procentaj victorie 30%)

20:31 Sper că vă plac informațiile despre stadioanele din Torino, pentru că am impresia că m-am axat puțin cam mult pe ele. Echipa lui Dortmund și-a desfășurat pregătirile pentru meciul cu Juventus pe Stadionul Olimpic din Torino. Arena cu o capacitate de circa 28.000 de locuri a fost construită în perioada septembrie 1932 – mai 1933, la indicațiile conducătorului fascist Benito Mussolini.


20:23 Manchester City va aborda un stil de joc ofensiv pentru partida din această seară. Nu sunt sigur că este cea mai bună idee pentru ei, dar cel puțin noi vom avea parte de un meci deschis. Pellegrini: „Vom încerca încă din start să fim o echipă agresivă și vom încerca să marcăm goluri”.


Recordul lui Pellegrini împotriva Barcelonei: 4 victorii, 4 egaluri, 14 înfrângeri


20:12 Confruntarea dintre Dortmund și Juventus se va desfășura pe Stadionul Juventus (știu, e evident) din Torino. Arena a fost deschisă la începutul sezonului 2011-12, iar construcția sa a costat 105 milioane de euro.


Stadionul Juventus are o capacitate de circa 41.000 de locuri


20:00 Bună seara! Numele meu este Emanuel Ivan, iar în această seară voi încerca să vă țin la curent cu informații legate de cele două partide care se vor desfășura în „optimile” Ligii Campionilor. Pentru prima oară în actuala stagiune, pot spune, ca spectator neutru, că sunt atras de meciurile care vor avea loc în această competiție: Manchester City – Barcelona și Juventus – Dortmund. Predicțiile mele sunt următoarele: Barcelona se va impune cu 2-1 pe Etihad Stadium, în timp ce Dortmund va reuși același rezultat în Torino. Ale voastre?


Manchester City – Barcelona

Ultima întâlnire dintre City și Barcelona a avut loc tot în „optimile” Ligii Campionilor, în urmă cu un sezon. La prima vedere, confruntarea din actuala stagiune pare echilibrată: catalanii sunt cotați drept favoriți la obținerea unui rezultat pozitiv, dar acest aspect este echilibrat de faptul că partida are loc pe terenul englezilor. Problema celor din urmă este faptul că Yaya Toure, un jucător cheie în echipa lui Pellegrini, este indisponibil, fiind suspendat pentru trei meciuri după eliminarea din partida cu ȚSKA Moscova în faza grupelor (etapa a 4-a).


Absența lui Yaya Toure ar putea decide soarta confruntării care se va desfășura marți seara pe Etihad Stadium

Supremația la mijlocul terenului va stabili cine va conduce jocul în acest meci și, probabil, cine va obține victoria. Astfel, lipsa lui Toure de pe teren, coroborată cu faptul că Barcelona a avut, în medie, o posesie de 74% în actualul sezon al Ligii Campionilor sunt niște aspecte care justifică faptul că echipa de pe Camp Nou este favorita caselor de pariuri la obținerea victoriei.

  • În cazul în care va trece de City, Barcelona va fi prezentă în „sferturile” Ligii Campionilor pentru al optulea sezon consecutiv.
  • Recordul catalanilor pe terenul echipelor englezești este de 7 victorii, 8 egaluri și 14 înfrângeri.
  • În cele 9 sezoane în care a antrenat în Spania (Villarreal, Real Madrid și Malaga), Manuel Pellegrini, actualul manager al lui City, a obținut doar 4 victorii împotriva Barcelonei.

Echipe probabile de start:


Juventus – Borussia Dortmund

În urmă cu 18 ani, Juventus și Dortmund s-au întâlnit la Munchen, în ultimul act al Ligii Campionilor. Echipa de pe Westfalenstadion a câștigat confruntarea cu scorul de 3-1, și a reușit astfel să obțină un rezultat care a reprezentat și încă reprezintă apogeul lor din punct de vedere al performanțelor. Însă, de la acea vreme, au avut loc o sumedenie de schimbări: echipa din Torino a trecut prin Serie B în urma scandalului Calciopoli, în timp ce Dortmund a fost la câțiva pași de faliment. Este evident că datele problemei stau complet diferit înainte de întâlnirea care va avea loc între cele două echipe în „optimile” actualului sezon de Liga Campionilor.


Elvețianul Ottmar Hitzfeld a fost antrenorul lui Dortmund atunci când echipa a cucerit trofeul celei mai importante competiții intercluburi din Europa

În mod normal, o confruntare dintre liderul campionatului italian și locul 12 din Germania ar avea un singur rezultat. Însă, „paradoxul lui Klopp” (forma excelentă afișată de Dortmund în Liga Campionilor în contrast cu rezultatele dezastroase din campionatul intern) nu face decât să întărească incertitudinea formată în jurul rezultatului final al acestei partide. În competițiile europene, Juventus nu a mai pierdut pe teren propriu de 10 meciuri, dar în această seara va avea de apărat acest record împotriva unei echipe care s-a calificat în „optimile” competiției de pe primul loc al unei grupe în care s-a mai aflat Arsenal.

  • Juventus a pierdut ultimele două confruntări cu echipe germane pe teren propriu (0-2 cu Bayern Munchen în „sferturile” din 2012-13 și 1-4 în grupele din 2009-10).
  • În pofida acestui fapt, torinezii au un record excelent în dublele manșe jucate împotriva formațiilor nemțești: 12 victorii și 3 înfrângeri.
  • În cele 7 întâlniri oficiale cu Juventus, Dormtund nu a reușit niciodată să nu primească gol.

Echipe probabile de start:

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup