Liga Campionilor | Finala de anul trecut se reeditează în sferturi: Atletico – Real Madrid. PSG și Barcelona se întâlnesc a doua oară în acest sezon. Bayern-Porto și Juve-Monaco completează tabloul

Liga Campionilor | Finala de anul trecut se reeditează în sferturi: Atletico - Real Madrid. PSG și Barcelona se întâlnesc a doua oară în acest sezon. Bayern-Porto și Juve-Monaco completează tabloul
  • Publicat:
  • Actualizat:

PSG – Barcelona, Atletico Madrid – Real Madrid, Porto – Bayern și Juventus – Monaco sunt sferturile Ligii Campionilor din acest sezon, care vor avea loc pe 14/15 aprilie, respectiv 21/22 aprilie


13:40 Sunt Adi Costeiu și am urmărit, împreună, tragerea la sorți pentru sferturile Ligii Campionilor. Urmează cea pentru Europa League, dar vă las cu o ultimă informație: meciurile Atletico – Real și Juventus – Monaco vor avea loc pe 14 aprilie, respectiv 22 aprilie, în timp ce Barcelona – PSG și Porto – Bayern se vor disputa pe 15, respectiv 11 aprilie.


13:33 Trei meciuri ca titular contra lui PSG, trei goluri pentru Leo Messi, care e din nou în formă și va fi principalul pericol al catalanilor pentru poarta franceză.


13:25 Avem un duel 100% spaniol, dar meciul care opune doi antrenori iberici este cel dintre Porto și Bayern. Julen Lopetegui, respectiv Pep Guardiola sunt tehnicienii care se vor lupta pentru un loc în semifinale.


13:21 Bayern are un singur eșec în 22 de meciuri contra echipelor portugheze, din care a câștigat 13 și a remizat în 8. Dar eșecul a venit chiar în finala Cupei Campionilor din 1987, scor 1-2, contra lui Porto. Totuși, bavarezii sunt clar favoriți.


13:19 Sfertul dintre Real și Atletico înseamnă că o echipă spaniolă se va califica în sferturi pentru al optulea sezon consecutiv. O nouă palmă dată fotbalului englez, care nu are echipă în sferturi pentru a doua oară în ultimii trei ani.


13:17 Cum privim cele patru sferturi din perspectivă istorică? PSG și Barcelona s-au mai întâlnit în sferturi în 1995, în sferturi în 2013 și în grupe în acest an. Evident, Atletico – Real e finala de anul trecut, Juve – Monaco e semifinala din 1998, iar Bayern – Porto e finala din 1987.


13:15 Atletico și Real Madrid se vor întâlni în meciurile cu numerele 7 și 8 în acest sezon! E deja incredibil! Și am putea asista la o mare surpriză. Atletico are patru victorii, în timp ce celelalte patru meciuri s-au terminat la egalitate. Iar elevii lui Simeone au câștigat Supercupa Spaniei și au eliminat Realul din Cupă în acest sezon. Ce duel va fi!


13:11 Atletico – Real Madrid! Încă o dată! Finala de anul trecut e în sferturi! Juve – Monaco și Porto – Bayern completează tabloul sferturilor.


13:10 PSG – Barcelona e primul meci din sferturi! Cele două echipe s-au mai întâlnit și în grupe,


13:07 „El e Gianni Infantino și muncește cinci zile pe an”. Glumeți oamenii de social media ai agenției de pariuri Paddy Power.


13:03 De ce ar trebui să se teamă echipa care va juca contra lui Atletico? Ibericii sunt imbatabili pe teren propriu în Ligă cu antrenorul argentinian, având nouă victorii și un egal. Golaveraj? 25-2!


13:00 Știu, știu. Urmează 10 minute de discursuri plictisitoare, care explică metodologia acestei trageri la sorți. Dar în cel mult 15 minute, vom afla sferturile competiției.


12:54 Totul a fost pregătit la Nyon. Trofeul e așezat la locul său, ecranele au „preluat” deja echipele calificate… iar de momentul mult așteptat nu ne mai despart decât cinci minute!


12:50 Glumele continuă să curgă pe Twitter. De data aceasta, e vorba despre prima echipă extrasă pentru sferturi… „No EPL”, adică Fără echipe din Premier League :). De 20 de ani nu s-a mai întâmplat asta în competițiile care încă se dispută, adică Liga Campionilor și Europa League, din sezonul 1994-1995.


12:46 Vă gândeați vreodată că Giorgio Chiellini ar fi putut reuși cele mai multe pase din acest sezon al Ligii Campionilor? Ei bine, acesta este adevărul! Italianul a pasat de 547 de ori, cu două pase mai mult decât Toni Kroos, cel care deține, însă, cel mai bun procentaj al paselor reușite, 95%.


12:40 Cum ar fi să vedem, însă, un duel între Monaco și PSG, poreclit El Ca$hico de presa internațională, dublat chiar de un El Clasico? 20 de minute până la startul ceremoniei de la Nyon….


12:35 Dacă președintele lui Atletico Madrid, Enrique Cerezo, a declarat că nu există o echipă pe care și-ar dori să evite, fundașul lui Juventus, Giorgio Chiellini, a declarat că are un singur adversar pe care speră să nu-l vadă: e vorba despre Bayern!


12:30 Însă chiar dacă a eliminat-o pe Arsenal, Monaco e echipa dorită de celelalte șapte formații pentru un duel în sferturi. Dovadă și poza de mai jos, care circulă pe Twitter.


12:25 Bayern, PSG, Porto, Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona și Juventus sunt echipele care au câștigat cel puțin o cupă europeană în istorie. Monaco, nu! A pierdut finala din 2004 contra lui Porto și, de atunci, a avut chiar un periplu prin Ligue 2. Eliminarea lui Arsenal a adus-o, însă, din nou, pe Monaco în prim-plan.


12:22 Dar pentru Juventus ar fi excelent să joace contra lui Porto (2 victorii – 1 egal) sau a lui PSG (6 victorii – 2 egaluri) în sferturi. Statistic, bianconerii nu au pierdut niciodată contra celor două echipe menționate mai sus.


12:18 Parcă un duel cu Bayern nu ar arăta bine pentru Barcelona nici prin prisma forței bavarezilor din acest sezon, nici prin prisma meciurilor directe.


12:12 Sferturile de finală vor avea loc pe 14-15 aprilie (turul), urmând ca returul să se dispute o săptămână mai târziu. Finala e programată pe 6 iunie, o dată surprinzător de târzie.


12:06 Cele opt bilețele cu numele echipelor au fost deja pregătite de UEFA, la fel ca și bilele care se vor extrage. Entuziasmul crește, emoțiile la fel. Voi ce sferturi ați vrea să vedeți?


12:03 Excelentă ideea de marketing și de promovare a evenimentului de azi din partea contului de Twitter al lui Bayern Munchen. Voi ce ziceți? În câți ani credeți că se va întâmpla așa ceva și în România?


12:00 Se vorbește mai mult de eclipsa de Soare care are loc în acest moment decât de tragerea la sorți a sferturilor Ligii Campionilor, care va începe într-o oră. Cred că și Xabi Alonso, Reina și Bernat – cei trei spanioli de la Bayern – sunt mai interesați, deocamdată, de ceea ce se întâmplă pe cer. Prioritățile se schimbă, însă, într-o oră!


Spania vuiește înainte de El Clasico, meci programat duminică, de la ora 22:00, în urma căruia una dintre cele două favorite la titlu, Barcelona și Real Madrid, se va detașa aproape decisiv spre trofeu. Asta deși are trei echipe – record pentru această ediție – în sferturile Ligii Campionilor. Anglia își deplânge soarta, după ce nu are nicio echipă în sferturile unei cupe europene pentru prima dată după 22 de ani și se uită cu invidie către Nyon. Sau către Berlin, acolo unde pe 6 iunie va avea loc finala Ligii Campionilor. Nemții o mai au doar pe Bayern Munchen, o candidată certă și cât se poate de clară la o nouă Ligă a Campionilor. Să fie, oare, o nouă finală între Porto – Monaco, ca în urmă cu 11 ani? Sau poate PSG . Sunt probleme care vor îngheța măcar pentru câteva minute. De fapt, își vor afla răspunsul de la ora 13:00, după tragerea la sorți care va stabili cele patru partide asupra cărora se va fixa interesul la mijlocul lunii aprilie.


Golgheterul Ligii în acest sezon e Luiz Adriano (9 goluri), de la Șahtior, însă Messi și Ronaldo au fiecare câte opt goluri

Bayern, Barca și Real, favorite la casele de pariuri

În acest moment, atât prin prisma jocului, cât și prin cea a loturilor, trei echipe par favorite la cucerirea trofeului. Conform caselor de pariuri, Bayern Munchen și Barcelona sunt formațiile care emit cele mai mari pretenții pentru a evolua în finala de la Berlin. Sub Guardiola, Bayern pare mult mai eficientă decât în sezonul trecut, după ce nu a primit decât patru goluri în opt partide, trei dintre ele într-un meci cu Manchester City în care bavarezii nu aveau o motivație atât de ridicată. Iar atacul e și mai puternic! 23 de goluri, adică aproape trei pe meci, ar trebui să sperie pe orice adversar. În special pe Barcelona! Cum ar fi un sfert între Barca și Bayern? Prezent în tribunele Camp Nou pentru 

Cum protecția de țară a fost eliminată de UEFA, finala de anul trecut, dintre Atletico Madrid și Real Madrid, s-ar putea reedita chiar în sferturi! În acest an, Real a pierdut trei din cele patru meciuri jucate împotriva lui Simeone (0-4, 0-1, 1-2), remizând în celălalt, scor 1-1. Real este a treia favorită la trofeu, conform caselor de pariuri, însă jocul echipei lui Ancelotti suferă vizibil, existând probleme clare în vestiar, tratate amplu în presa spaniolă. Sau cum ar fi ca avanpremiera El Clasico de duminică să aibă loc vineri, la Nyon, prin stabilirea unui sfert Real – Barcelona? O adevărată nebunie, mai ales în contextul în care cele două echipe se luptă pentru titlu!


Înaintea CM 2014, pe un zid din Fâșia Gaza a apărut acest grafitti, cu starurile care vor participa la turneul final din Brazilia. Niciunul dintre ei nu a câștigat trofeul, dar sunt acum rămași în competiție pentru Liga Campionilor. Pirlo pare outsiderul dintre Messi, Ronaldo și Robben

Altfel, cel puțin în acest an, se observă o schimbare a polurilor de putere în fotbalul european. Dacă Anglia nu are nicio reprezentantă la tragerea la sorți, Franța are două, ambele venite după ce au eliminat formații din Premier League. PSG pare o echipă extrem de incomodă, care a eliminat-o pe Chelsea chiar pe Stamford Bridge, iar Monaco a reușit calificarea după un 3-1 în tur și un 0-2 în returul cu Arsenal. Nici Juventus – câștigătoare cu 5-1 la general în fața lui Dortmund – nu e un adversar facil, în timp ce Porto pare formația pe care fiecare dintre cele șapte echipe rămase în cursă o vrea ca adversar.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…