Liga Campionilor | O seară plină de surprize în Europa: Arsenal – AS Monaco 1-3, Bayer Leverkusen – Atletico Madrid 1-0

Redactor:
Emanuel Ivan
Liga Campionilor | O seară plină de surprize în Europa: Arsenal - AS Monaco 1-3, Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 1-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

Arsenal primește vizita lui AS Monaco, într-o confruntare cu ocazia căreia Arsene Wenger se întâlnește cu echipa prin care s-a lansat în fotbalul mare, în timp ce campioana Spaniei, Atletico Madrid, se deplasează la Leverkusen, acolo unde va încerca să se asigure că își poate croi un nou drum către finala Ligii Campionilor.

  • Arsenal – AS Monaco 1-3 (Chamberlain 90′ – Kondogbya 38′, Berbatov 53′, Carrasco 94′)
  • Bayer Leverkusen – Atletico Madrid 1-0 (Calhanoglu 57′)

23:40 Se aștepta cineva la aceste rezultate? Arsenal a fost umilită de Monaco pe teren propriu, iar Leverkusen a câștigat cu scorul de 1-0 împotriva finalistei sezonului precedent al Ligii Campionilor. Mai jos aveți rezultatele primelor manșe ale „optimilor” din actuala stagiune a Ligii.Numele meu este Emanuel Ivan. Vă mulțumesc pentru atenția acordată și vă doresc o seară frumoasă.

  • PSG – Chelsea 1-1 (Cavani 55′ / Ivanovic 36′)
  • Șahtior Donețk – Bayern Munchen 0-0
  • Schalke 04 – Real Madrid 0-2 (Ronaldo 26′, Marcelo 79′)
  • FC Basel – Porto 1-1 (Gonzalez 11′, Danilo 79′)
  • Manchester City – Barcelona 1-2 (Aguero 69′ – Suarez 16′, 31′)
  • Juventus – Borussia Dortmund 2-1 (Tevez 13′, Morata 43′ – Reus 19′)
  • Arsenal – AS Monaco 1-3 (Chamberlain 90′ – Kondogbya 38′, Berbatov 53′, Carrasco 94′)
  • Bayer Leverkusen – Atletico Madrid 1-0 (Calhanoglu 57′)

23:38 Belgianul Ferreira Carrasco a închis tabela pe Emirates, cu un al treilea gol marcat de Monaco în partida din nordul Londrei. Arsenal – AS Monaco 1-3 (Chamberlain 90′ – Kondogbya 38′, Berbatov 53′, Carrasco 94′)


23:33 Oxlade-Chamberlain se asigură că echipa sa va mai avea o șansă în returul din Franța: Arsenal – AS Monaco 1-2


23:18 Atletico Madrid a egalat, dar golul a fost anulat. Centrarea trimisă din colțul terenului a ieșit din teren înainte de a fi trimisă de Torres în poartă. Între timp, Tiago a fost eliminat de la madrileni pentru al doilea cartonaș galben încasat.


23:15 Wenger caută o soluție pentru a rezolva problema:


23:02 Jucătorii lui Leverkusen produc și ei surpriza: Calhanoglu deschide scorul pe BayArena în minutul 57. Este primul gol primit de Atletico după 511 minute de Liga Campionilor.


22:58 Nici măcar fanii francezi nu sperau la mai mult de un egal pe Emirates. Cu toate acestea, Monaco a înscris încă o dată, pe contraatac, prin bulgarul Dimitar Berbatov: Arsenal – AS Monaco 0-2 (Kondogbya 38′, Berbatov 53′).


22:48 Au început reprizele secunde. Statistică: 10 din cele 14 goluri marcate de Atletico în actuala stagiune a Ligii Campionilor au venit în repriza secundă.


22:32 La pauză, avem un singur gol marcat în cele două partide: Arsenal – AS Monaco 0-1.Interesant, deși nu le-am acordat deloc credit înainte de startul partidelor, Monaco și Leverkusen au reușit să arate că, uneori, în fotbal nu contează numele de pe tricourile jucătorilor.


22:29 Între timp, la Leverkusen, situația decurge liniștit. Bayer Leverkusen – Atletico Madrid 0-0


​22:23 Kondogbya produce surpriza în confruntarea de pe Emirates. Francezul expediază un șut în forță, șut la care Ospina nu mai poate ajunge pentru că a fost deviat de Mertesaker. Arsenal – AS Monaco 0-1 (Kondogbya 38′)


​22:19 Încă nu s-a marcat…


​22:11 Madrilenilor le-a trecut glonțul pe la ureche. Spahic a trimis mingea fix în vinclul porții apărate de Moya. Surprinzător, gazdele sunt cele care controlează jocul în confruntarea Bayer Leverkusen – Atletico Madrid.


​22:02 Conform Squawka, jucătorii lui Monaco au reușit să „lege” doar 8 pase în primele 8 minute ale meciului de pe Emirates.


​21:58 Bayer Leverkusen – Atletico Madrid: Scorul rămâne 0-0 la Leverkusen, după ce croatul Mandzukic a degajat balonul de pe linia porții lui Moya.


​21:56 @MisterChiping: Atletico a pierdut un singur meci în ultimele 5 deplasări în Germania (1 egal și 3 victorii în precedentele 4). Situația pe BayArena pare destul de echilibrată momentan. Mai echilibrată decât mă așteptam.


​21:50 La cum se prezintă situația, voi răspunde și eu la întrebarea de mai jos: Arsenal.


21:45 Au început meciurile! Cine va marca primul gol?


21:37 Genială faza. Uitați-vă cum se schimbă expresia feței lui Thierry Henry după ce Graeme Souness spune că Arsenal este cel mai stilat/elegant club („classiest”).


​​21:24 Alexis Sanchez a marcat în toate cele patru partide de Liga Campionilor pe care le-a jucat pentru Arsenal pe Emirates Stadium. Șanse mari ca chilianul să o facă și în această seară.


​​21:15 Jucătorii au ajuns la stadion. Suprafața de joc este pregătită pentru un meci de Liga Campionilor. Încă 30 de minute până la startul confruntării Bayer Leverkusen – Atletico Madrid.


​​21:05 Almamy Toure va debuta în Liga Campionilor în această seară. Jucătorul născut în 1996 (18 ani) are un total de 123 de minute jucate pentru echipa mare a lui Monaco.


​​20:55 O sumedenie de probleme cu accidentările l-au obligat pe Leonardo Jardim să improvizeze echipa pe care o va trimite AS Monaco în teren. Formația aleasă de Arsene Wenger nu surprinde. Echipele de start pentru Arsenal – AS Monaco:


​20:50 Echipele de start pentru Bayer Leverkusen – Atletico Madrid. Lars Bender s-a dovedit a fi apt pentru această partidă. Același lucru poate fi spus și despre Tiago în cazul oaspeților. Cei doi mijlocași erau incerți pentru meciul de pe BayArena.


20:40 Nu am terminat cu „revederile emoționante” de pe Emirates. De această dată, cel vizat este David Ospina, portarul lui Arsenal. Columbianul s-a întâlnit cu AS Monaco de șapte ori în perioada în care a evoluat pentru Nice în Franța (2008-2014). A obținut două victorii, dar a pierdut de alte trei ori în cadrul derby-ului Coastei de Azur.


Arsenal a plătit 4 milioane de euro pentru a-l aduce pe Ospina de la Nice după ce acesta a avut o serie de performanțe notabile la Mondialul din Brazilia (Foto: AFP)


20:34 BayArena, stadionul pe care se va desfășura partida dintre Bayer și Atletico în această seară, are o capacitate de circa 30.000 de locuri. Este funcțional din anul 1958, iar în anul 2009 a suferit o renovare evaluată la 70 de milioane de euro.


20:30 Pe lângă întâlnirea lui Wenger cu Monaco, mai avem parte de niște „revederi emoționante” în partida de pe Emirates. Atacantul Dimitar Berbatov a evoluat pentru Tottenham, rivala lui Arsenal, între anii 2006-08. În această perioadă a jucat 7 partide împotriva „tunarilor”, partide în care a reușit să marcheze o singură dată. Tot în Premier League, bulgarul a mai jucat și pentru Manchester United și Fulham.


122 de goluri în 305 meciuri a reușit Berbatov pentru cluburile englezești la care a jucat


20:25 Conform Uefa, circa 2.300 de suporteri ai lui AS Monaco au făcut deplasarea la Londra pentru meciul din această seară. Au vreo șansă să-și mențină zâmbetul și entuziasmul după cele 90 de minute de joc?


20:15 Michael Ballack consideră că Bayer Leverkusen are valoarea necesară pentru a se impune în fața lui Atletico: „Madrid are o echipă bună, dar nu este o echipă invincibilă”. De menționat că Ballack a evoluat pentru „aspirine” în perioada 1999-02, deci ar putea exista o mică doză de subiectivism în părerea sa. Ah, și este și german.


20:05 Bună seara! Numele meu este Emanuel Ivan, iar în această seară mă voi ocupa de Live Blog-ul pentru Liga Campionilor. Nu mai avem parte de două meciuri senzaționale precum ieri, dar sunt convins că vor exista o mulțime de evenimente pe seama cărora să discutăm în confruntările Arsenal – AS Monaco și Bayer – Atletico. Ca să mențin tradiția, aici sunt pronosticurile mele: Arsenal se impune cu 3-0, în timp ce Bayer va fi învinsă de Atletico cu 3-2. Aștept și predicțiile voastre în secțiunea de comentarii 🙂


Arsenal – AS Monaco 

Principalul motiv al acestei confruntări este întâlnirea lui Arsene Wenger, actualul manager al lui Arsenal, cu AS Monaco, formație pe care a antrenat-o în perioada 1987-1994, și alături de care a reușit să câștige titlul (1988) și Cupa (1991) în Franța. „La Monaco a început cariera mea de antrenor”, a declarat tehnicianul grupării de pe Emirates într-o conferință de presă. „Nu știam cât voi rezista ca tehnician. A fost prima mea șansă să conduc un club mare. Eram foarte tânăr. Îi voi fi recunoscător acestui club întotdeauna”


Wenger în 1991, ridicând Cupa Franței alături de jucătorii săi. În finală, Monaco s-a impus cu scorul de 1-0 în fața lui Marseille

Pentru prima dată după multe sezoane de absență, ca un rezultat al investițiilor făcute de magnatul rus Dmitry Rybolovlev, AS Monaco a ajuns în Liga Campionilor, reușind în mod surprinzător să se și califice în „optimile” competiției. În plus, formația de pe malul Mării Mediteraneene a reușit o performață incredibilă: a încasat un singur gol în toate cele 6 meciuri jucate în faza grupelor. Cu toate acestea, Arsenal rămâne favorita acestei duble manșe, un rezultat pozitiv pentru monegasci fiind puțin probabil. Cel puțin pe hârtie.

  • Arteta, Debuchy, Diaby, Oxlade-Chamberlain, Ramsey și Wilshere sunt accidentați, și prin urmare indisponibili pentru Arsenal.
  • La Monaco, problemele sunt similare: căpitanul Toulalan (suspendat), Carvalho și Raggi (accidentați) nu vor putea fi utilizați în partida de pe Emirates.

Echipe probabile de start:


Bayer Leverkusen – Atletico Madrid 

Deși joacă pe teren propriu, un rezultat pozitiv pentru Bayer Leverkusen pare foarte puțin probabil în confruntarea de miercuri seara. Formația germană are o singură victorie în ultimele 6 meciuri din campioniat, și, în plus, se întâlnește cu Atletico Madrid, o echipă care a pierdut o singură dată în ultimele 19 meciuri jucate în Liga Campionilor. De asemenea, notabil este faptul că echipa antrenată de Diego Simeone nu a încasat gol în ultimele 5 meciuri din această competiție.


Croatul Mandzukic (stânga) și francezul Griezmann (dreapta) ar putea reprezenta principalul pericol pentru poarta nemților de la Leverkusen

Recordul lui Bayer în această fază a competiției este dezastruos. Pe lângă faptul că nu s-au calificat niciodată în „sferturile” Ligii (au jucat finala în 2002, atunci când competiția funcționa sub alt format), nemții au fost „demolați” de fiecare dată când au ajuns în „optimi”: în 2013-14 vs PSG (scor 1-6 la general), în 2011-12 vs. Barcelona (scor 2-10 la general) și în 2004-05 vs. Liverpool (scor 2-6 la general). Rămâne de văzut dacă situația va sta diferit în duelul cu Atletico.

  • Mijlocașii Koke și Tiago sunt incerți pentru Atletico Madrid, în timp ce la gazde, în aceeași situație se află mijlocașul Lars Bender și fundașul Tin Jedvaj.

Echipe probabile de start:

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup