Liga Campionilor | Lucescu, egalul lui Guardiola: Șahtior – Bayern 0-0. Courtois a salvat echipa lui Mourinho pe final de meci: PSG – Chelsea 1-1

Redactor:
Emanuel Ivan
Liga Campionilor | Lucescu, egalul lui Guardiola: Șahtior - Bayern 0-0. Courtois a salvat echipa lui Mourinho pe final de meci: PSG - Chelsea 1-1
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Șahtior Donețk – Bayern München 0-0: Primele două meciuri din „optimile” actualei stagiuni a Ligii Campionilor s-au încheiat la egalitate. Șahtior nu a putut profita de faptul că a avut superioritate numerică pentru o perioadă importantă din confruntarea cu Bayern, fiind nevoită să se consoleze cu faptul că nu a încasat gol de la Bayern Munchen.
  • PSG – Chelsea 1-1 (Cavani 55′ / Ivanovic 36′): Chelsea a deschis scorul în prima repriză, cu primul șut pe poarta lui PSG. Cavani a restabilit egalitatea la 10 minute de la startul reprizei secunde, iar Ibrahimovic a fost aproape de a obține victoria pentru echipa sa pe finalul partidei. Însă Courtois a avut parte de o noapte incredibilă, fiind principalul motiv pentru care Chelsea a plecat cu un rezultat de egalitate de la Paris.

 


​23:45 Doar două goluri marcate în această seară de Liga Campionilor. Cu un egal obținut în deplasare, Chelsea și Bayern se mențin favorite pentru calificarea în „sferturile” competiției. Numele meu este Emanuel Ivan. Vă mulțumesc pentru atenție. Ne revedem mâine cu ocazia partidelor Schalke 04 – Real Madrid și FC Basel – FC Porto. O seară frumoasă.


​23:25 Se pare că Mircea Lucescu încearcă să profite de pe urma faptului că adversarul a rămas în zece oameni. L-a înlocuit pe Taison cu Wellington Nem.


​23:06 Nu tocmai cea mai frumoasă modalitate în care să-ți serbezi cel de-al 100-lea meci în Liga Campionilor: Xabi Alonso, eliminat de la Bayern Munchen după încasarea celui de-al doilea cartonaș galben. În precedentele 99 de meciuri, spaniolul mai fusese eliminat o singură dată: împotriva lui Ajax pe data de 23 noiembrie 2010.


​22:58 Din păcate nu vom avea șansa de a vedea autobuzul lui Mourinho la lucru. Nemarcat în careul lui Chelsea, Cavani a transformat cu capul dintr-o centrare a lui Matuidi. Este al 15 gol marcat de uruguayan în cele 23 de meciuri jucate în Liga Campionilor.


​22:51 Interesant de văzut ce tactică va aborda Mourinho în a doua repriză a partidei cu PSG…


​22:35 Ruud Gullit pare destul de entuziasmat de golul pe care l-a reușit Chelsea. Olandezul a jucat pentru echipa de pe Stamford Bridge în perioada 1995-98.


​22:25 Incredibil: golul lui Chelsea a pornit de la o centrare a lui John Terry (fundaș central) către Gary Cahill (fundaș central), care a trimis mai departe cu călcâiul către Branislav Ivanovic (fundaș dreapta), sârbul trimițând balonul, cu capul, în vinclul porții apărate de Sirigu. Cine mai are nevoie de mijlocași și atacanți?


22:18 Nu se petrec foarte multe evenimente pe cele două stadioane. La Lvov spiritele sunt destul de încinse pe teren, în timp ce la Paris în tribune probabil că o parte din suporteri au început să adoarmă. O informație destul de interesantă: conform Infostrada, Xabi Alonso l-a depășit pe Gennaro Gattuso și a ajuns pe locul doi într-un clasament al jucătorilor cu cele mai multe cartonașe galbene încasate în istoria Ligii Campionilor. Este al 100-lea meci jucat de spaniol în prestigioasa competiție.

  • Paul Scholes – 36 de cartonașe galbene
  • Xabi Alonso – 29 de cartonașe galbene
  • Gennaro Gattuso – 28 de cartonașe galbene

22:03 Vești bune pentru Bayern și Chelsea: din sezonul 2003-04, din echipele calificate în „sferturile” Ligii Campionilor, 72% au jucat cea de-a doua manșă a „optimilor” pe teren propriu (via Twitter: @misterchiping)


21:55 Interesant: Chelsea nu a câștigat niciodată în Franța, atunci când a jucat în Liga Campionilor. Londonezii au înregistrat 3 egaluri și o înfrângere. Momentan, echipa lui Mourinho se descurcă destul de bine sub ochii lui David Beckham și Sir Alex Ferguson.


21:50 Pe lângă faptul că le-a dat de furcă jurnaliștilor cu echipa pe care a trimis-o în teren (se pare că este o formație 3-3-3-1), Guardiola surprinde și prin faptul că are doi portari pe banca de rezerve. Mereu dornic de a veni cu o inovație…


21:45 Au început! Îi ținem pumnii lui nenea Lucescu în partida de la Lvov. Cât despre meciul de la Paris, sperăm un meci cât mai spectaculos.


21:31 În scurt vor începe cele două partide: Șahtior Donețk – Bayern Munchen și PSG – Chelsea. În puținele minute rămase, vă las să vă delectați cu 10 dintre cele mai frumoase goluri marcate în istoria Ligii Campionilor.


21:20 Ibrahimovic va utiliza o pereche de ghete „personalizate” pentru partida PSG – Chelsea din această seară. Totul face parte dintr-o acțiune caritabilă susținută de suedez (pentru detalii urmăriți videoclipul de mai jos).


21:11 Într-un mini interviu pentru Uefa.com, Arjen Robben a vorbit despre prima sa amintire legată de Liga Campionilor: finala din anul 1995, atunci când Ajax a câștigat competiția (1-0 cu AC Milan), fiind antrenată de Louis van Gaal. Care este prima voastră amintire legată de Liga Campionilor?


21:03 Echipele de start anunțate pentru partida Șahtior Donețk – Bayern Munchen. Încă nu există certitudini în legătură cu modul în care Guardiola își va poziționa jucătorii pe teren. Varianta de mai jos pentru echipa bavarezilor este cea propusă de Squawka.


20:48 Echipele de start anunțate pentru partida de pe Parc des Princes:


20:40 Se pare că autocarul lui Chelsea a fost avariat în momentul în care se încerca intrarea în parcarea stadionului Parc des Princes. Nu există victime, singura problemă semnificativă este faptul că geamurile autocarului s-au spart.


20:37 O viziune „optimistă” expusă de Mircea Lucescu la conferința de presă de dinaintea partidei din Lvov: „Vom fi eroi dacă îi învingem pe Bayern și ne vom califica în următoarea rundă. Ultimul nostru meci oficial a avut loc în urmă cu 10 săptămâni, și știți și voi sub ce condiții am fost nevoiți să lucrăm în acest sezon. Aproape toată lumea vă va spune că Bayern vor ieși învingători din această confruntare, în special după victoria cu 8-0 din ultimul meci al campionatului”.


20:33 Echipa de start a lui Bayern Munchen. Surprinzător, Guardiola a decis să conteze pe Rafinha și Ribery, recent reveniți după accidentări, încă din startul partidei de la Lvov.


20:25 Între timp, tot la Paris, traficul începe să se aglomereze. Cel puțin asta ne informează cei de la Uefa.com. (Așa arată străzile din Paris atunci când traficul este aglomerat?)


Stadionul Parc des Princes din Paris are o capacitate de circa 50.000 de locuri


​20:22 Jose Mourinho a avut parte de o vizită specială înainte de meciul din Paris. În această dimineață, fostul manager al lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, a fost surprins la hotelul în care este cazată echipa lui Chelsea. Interesant este că, deși nu s-a confruntat niciodată cu PSG, scoțianul l-a antrenat pe Laurent Blanc, actualul antrenor al clubului francez, în perioada 2001-03. Poate că „The Special One” a avut nevoie de un sfat înainte de meci.


​20:14 Adidas a pregătit mingea de mai jos special pentru rundele eliminatorii ale acestui sezon al Ligii Campionilor. Pentru elementele grafice, producătorul german a apelat la istoria Berlinului, orașul care va găzdui ultimul act al competiției. Poarta Brandenburg din Berlin reprezintă libertatea și dorința de unficare a orașului, în timp ce ursul pregătit de atac reprezintă un simbol tradițional al Berlinului, acesta fiind prezent pe stema orașului.


​20:07 Cam așa arată orașul Lvov și arena de circa 35.000 de locuri pe care se va disputa confruntarea dintre Șahtior și Bayern în această seară. Conform contului oficial de Twitter al echipei lui Mircea Lucescu, meciul se va juca cu casa închisă.


20:00 Bună seara! Numele meu este Emanuel Ivan, iar în această seară voi încerca să vă țin la curent cu informații legate de cele două meciuri care se vor disputa în „optimile” Ligii Campionilor: Șahtior Donețk – Bayern Munchen și PSG – Chelsea.

Care sunt predicțiile voastre în legătură cu rezultatele finale? Din punctul meu de vedere, Bayern se va impune cu scorul de 3-1, în timp ce partida de pe Parc des Princes se va încheia la egalitate, scor 2-2. Fostul jucător, actual prezentator TV, Gary Lineker are aceeași părere, doar că se abține de la a oferi scoruri, în timp ce un alt fost mare atacant, Patrick Kluivert, crede într-o victorie a lui PSG.


Duelul bogaților

Paris Saint-Germain

În ultimul final de săptămână, PSG a avut de îndeplinit o simplă formalitate. În etapa 25 din Ligue 1, echipa lui Laurent Blanc a primit vizita lui Caen, formație aflată în subsolul clasamentului. Meciul a început cum nu se putea mai bine. Zlatan Ibrahimovic a reușit să deschidă scorul încă din minutul 2 al partidei, iar Lavezzi a dublat avantajul echipei înainte de pauză. Scorul a rămas 2-0 până în minutul 89, moment din care oaspeții au profitat de faptul că gazdele au rămas în 9 oameni (Aurier, Cabaye, Marquinhos, Matuidi și Lucas s-au accidentat pe parcursul partidei) și au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.

Astfel, pe lângă punctele pierdute în lupta pentru titlul din Franța, PSG s-a trezit cu probleme și în Liga Campionilor: confruntare cu una dintre cele mai puternice echipe din competiție, în contextul în care un număr mare de jucători importanți sunt accidentați. Dar nu totul este pierdut. În septembrie, parizienii au câștigat cu scorul de 3-1 în fața Barcelonei, deși Ibrahimovic și Lavezzi au fost indisponibili.


Va reuși Ibrahimovic să compenseze numărul mare de absențe din echipa lui Blanc? (Foto: AFP)

Chelsea

Alături de Real Madrid și FC Porto, Chelsea este singura echipă care nu a pierdut niciodată în actuala stagiune a Ligii Campionilor. Într-adevăr, londonezii nu au avut parte de o grupă tocmai dificilă, având în vedere că s-au confruntat cu Schalke, Sporting și Maribor, dar, totuși, vorbim de cea mai prestigioasă competiție intercluburi din Europa, ceea ce face ca realizarea echipei lui Mourinho să fie demnă de apreciat.

În contrast cu adversara din Paris, formația lui Mourinho a avut parte de aproape o săptămână întreagă de odihnă. Dacă aceasta a fost dobândită într-un mod strategic sau nu, este o chestiune pe care managerul lui PSG a abordat-o în cadrul unei conferințe de presă susținută în urmă cu câteva zile. „Mourinho este un geniu. A pierdut meciul din Cupa Angliei, 4-2 cu Bradford, și astfel și-a acordat o săptămână pentru a se pregăti de meciul împotriva noastră”, a declarat Laurent Blanc, conform publicației L’Equipe. De notat este faptul că Juan Cuadrado (foto tweet) ar putea debuta în Ligă pentru Chelsea.

Echipe de start probabile:

„Război” într-o țară aflată în război


Turul confruntării Șahtior – Bayern din „optimile” actualei stagiuni de Liga Campionilor va avea loc în Lvov (denumirea germană a orașului e Lemberg), la circa 1.000 de kilometri (1.200 km, conform Google Maps) de Arena Donbass din Donețk, un oraș afectat de conflictul din Ucraina (Foto: Bild)

Șahtior Donețk

Recent, echipa antrenată de Mircea Lucescu nu a avut tocmai cele mai plăcute experiențe cu echipele din Bundesliga. În sezonul 2012-13, tot în „optimile” Ligii Campionilor, ucrainienii au fost eliminați de Borussia Dortmund (2-2 acasă, 0-3 în deplasare), pentru ca în precedenta ediție a competiției, în faza grupelor, aceștia să înregistreze un egal (0-0 acasă) și o înfrângere zdrobitoare (0-4 în deplasare) cu Bayer Leverkusen. În confruntarea cu Bayern München, una dintre problemele Șahtiorului ar putea fi faptul că nu a mai jucat un meci oficial de la începutul lunii decembrie, atunci când a remizat cu FC Porto (1-1) în grupele Ligii Campionilor.


Lewandowski și Gözte au jucat pentru Borussia Dortmund în confruntarea cu Șahtior din 2013. În prezent, cei doi jucători se regăsesc în lotul echipei Bayern și au șanse foarte mari de a fi titulari în meciul de pe Lvov Arena

Lucescu a jucat de cinci ori împotriva Barcelonei antrenate de Guardiola, cel care acum se află pe banca nemților de la Bayern. A pierdut de 4 ori (incluzând un eșec în Supercupa Europei din 2009). Singura sa victorie a fost obținută în sezonul 2008-09, în grupele Ligii Campionilor, atunci când echipa din Donețk s-a impus cu scorul de 3-2 pe Camp Nou.

  • Este pentru a treia oară când Șahtior se califică din grupele Ligii Campionilor în ultimele cinci sezoane. Pe lângă experiența cu Dortmund, în sezonul 2010-11, ucrainenii s-au calificat în „sferturile” competiției după ce i-au învins pe italienii de la AS Roma (6-2 la general).

Bayern München

Bavarezii de la Bayern s-au pregătit cum nu se putea mai bine pentru această confruntare. În ultima etapă de campionat, echipa antrenată de Pep Guardiola a învins sâmbătă cu 8-0 SV Hamburg, într-o confruntare în care Ribery și Rafinha au jucat primele lor meciuri oficiale de la revenirea de după accidentări.


Rafinha (stânga) și Ribery (centru) sunt doi jucători pe care, teoretic, Guardiola poate conta încă din primul minut al partidei cu Șahtior (Foto: AFP)

Bayern a câștigat 5 din ultimele 6 partide jucate în Liga Campionilor, în contextul în care a făcut parte dintr-o grupă în care s-au mai aflat formații precum Manchester City, AS Roma și ȚSKA Moscova. Dacă bavarezii vor marca în acest meci cu Șahtior, rămâne de văzut. Cert este că au înscris cel puțin 2 goluri în ultimele 4 partide din Liga Campionilor, încheind actuala fază a grupelor cu cel mai bun golaveraj (+14), o performanță egalată doar de Chelsea și Real Madrid.

Echipe de start probabile:

Meciurile din optimile Champions League 2014-2015

17 februarie

  • PSG – Chelsea
  • Șahtior Donețk – Bayern Munchen

18 februarie

  • Schalke 04 – Real Madrid
  • FC Basel – Porto

24 februarie

  • Manchester City – Barcelona
  • Juventus – Borussia Dortmund

25 februarie

  • Arsenal – AS Monaco
  • Bayer Leverkusen – Atletico Madrid
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…