SIMEONE SCRIE ISTORIE! Bayern – Atletico 2-1, în returul semifinalelor Champions League. „Cholo” își duce echipa în a doua finală în trei sezoane după un meci nebun

SIMEONE SCRIE ISTORIE! Bayern - Atletico 2-1, în returul semifinalelor Champions League.
  • Publicat:
  • Actualizat:

BAYERN MUNCHEN – ATLETICO MADRID 2-1 (Xabi Alonso 31, Lewandowski 74 / Griezmann 54) (În tur, 0-1)

Echipele de start:

  • Bayern Munchen: Neuer – Lahm, Boateng,   Javi Martinez, Alaba – Xabi Alonso, Vidal – Costa (Coman 73), Muller, Ribéry – Lewandowski
  • Atletico Madrid: Oblak – Juanfran,   Gimenez, Godin, F. Luis – Saul, Gabi, Augusto (Carrasco 46), Koke (Savic 90+3) – Griezmann, Torres (Partey 82)

23:38 S-A TERMINAT! Simeone mai face o minune! Atletico pleacă învinsă de pe terenul lui Bayern, scor 1-2, dar victoria din tur (1-0) o califică în finala Ligii Campionilor, a doua în ultimii trei ani! Argentinianul e omul momentului în fotbalul mondial!


23:35 S-au dictat cinci minute de prelungire, iar tensiunea e la cote maxime. Coman își bate joc de o fază promițătoare, iar Simeone face un gest uluitor. Pentru că arbitrul nu acceptă schimbarea îi trage pur și simplu un pumn unuia dintre antrenorii secunzi! Iese Koke, intră Savic, cu două minute rămase din meci.


23:31 A început asaltul lui Bayern. Alaba șutează de la distanță, dar Oblak respinge, apoi Lewandowski e blocat în ultimul moment. E minutul 89. 


23:26 EROARE IMENSĂ‚ A TURCULUI CAKIR! Torres e faultat în afara careului de Javi Martinez, dar turcul Cakir dictează lovitură de la 11 metri, deși faultul a avut loc cu jumătate de metru în afara careului. Execută Torres, în dreapta lui Neuer, dar neamțul respinge și-și ține echipa în viață. E minutul 86!


23:17 GOOOOOL BAYERN! Nemții respiră! Alaba centrează din stânga, Vidal retrimite în centrul careului, iar Lewandowski înscrie cu o lovitură de cap. E minutul 75, iar echipa lui Guardiola mai are nevoie de un gol pentru a se califica. Va fi o presiune teribilă, asemănătoare cu cea din meciul retur cu Juventus, când Bayern a revenit de la 0-2 la 4-2.


23:11 E minutul 70, iar meciul se desfășoară exact cum își dorește Simeone. Mingea stă destul de mult timp departe de poarta lui Oblak, iar ocaziile lui Bayern sunt destul de rare. Încearcă Xabi Alonso, cu un șut din afara careului, și Lewandowski, cu o reluare spectaculoasă, dar Oblak e de fiecare dată la timp. 20 de minute și Simeone mai face o victimă de renume!


23:02 E clar pentru toată lumea că trebuie să ne temem de Griezmann. Atacantul francez de 25 de ani are cifre incredibile în acest sezon: 31 de goluri în 51 de meciuri în toate competițiile, șapte goluri și o pasă decisivă în Liga Campionilor. Fotbalistul crescut de Lyon tocmai a marcat al nouălea gol pentru Atleti în cupele europene și l-a depășit pe Diego Costa. Doar legendarul Luis Aragones are mai multe, 12.


22:57 GOOOOOOOL ATLETI! De o jumătate de fază a avut nevoie echipa lui Simeone pentru a egala. Torres a pasat genial pe culoar pentru Griezmann, adversarul României din meciul de deschidere de la EURO a păcălit pasul la ofsaid al lui Boateng, a scăpat singur cu Neuer și l-a învins fără emoții pe portarul neamț. Bayern are nevoie de două goluri pentru a se califica. Cu condiția să nu mai primească niciunul!


22:53 Bayern face o mare greșeală :). Bavarezii au pus un sac de mingi exact lângă Simeone. Nu e o idee inspirată, având în vedere gestul argentinianului de la meciul cu Malaga, când a aruncat o minge în teren la un atac periculos al adversarilor.


22:46 S-a reluat meciul. Simeone schimbă și face o mutare ofensivă. Renunță la Augusto Fernandez și-l introduce pe belgianul Carrasco.


22:31 Pauză la Munchen, după o primă repriză cu multe evenimente. Xabi Alonso a deschis scorul cu noroc, după o lovitură liberă deviată de Gimenez, Thomas Muller a ratat un penalty, iar nervii lui Simeone au cedat. Bavarezii au fost echipa mai bună, dar Atletico intră la cabine cu un scor „de prelungiri”. De altfel, orice gol al madrilenilor va putea fi anulat doar de două reușite ale nemților.


22:25 Se încing spiritele. Lewandowski simulează după un duel cu Juanfran, iar banca tehnică a lui Atletico ia foc. Simeone face scandal pe margine și reproșează băncii lui Bayern gestul atacantului polonez și e potolit cu greu de Ribery și Rafinha. Antrenorul lui Atletico simte că echipa sa nu face cel mai bun meci. Atletico nu a ajuns încă la poarta lui Neuer, iar Griezmann și Torres au atins foarte puține mingi.


22:20 OBLAK APĂ‚RĂ‚ PENALTY-UL LUI MULLER! Gimenez continuă seara de coșmar, îl dărâmă în careu pe Javi Martinez, iar turcul Cakir dictează lovitură de la 11 metri și cartonaș galben. Execută Muller, în dreapta lui Oblak, dar slovenul ghicește colțul și respinge cu un reflex foarte bun. Bayern a fost la un pas să răstoarne scorul în doar trei minute!


22:16 GOOOOOL BAYERN! Augusto îl faultează la marginea careului pe Lahm, iar Bayern beneficiază de prima lovitură liberă periculoasă. Execută Xabi Alonso, mingea e deviată de Gimenez, iar Oblak rămâne fără reacție! 1-0 pentru bavarezi, după 31 de minute, iar meciul se aprinde.


22:09 Vă spuneam despre forma foarte bună a lui Oblak. Slovenul intervine foarte bine și îl blochează pe Lewandowski din poziție de unu vs. unu. Imediat, respinge și șutul de la distanță al lui Ribery. Crește presiunea lui Bayern.


22:05 O imagine deja clasică în meciurile lui Bayern.


22:03 18 minute și Atletico nu are mari probleme în a se descurca cu ofensiva bavarezilor. Echipa lui Guardiola plimbă mingea, spaniolii stau retrași în propria jumătate, iar atmosfera din Germania e încântătoare.


21:55 O poză care ne aduce aminte de o perioadă frumoasă a fotbalului. Guardiola și Simeone, pe vremea când erau adversari ca jucători în unul dintre cele mai frumoase derby-uri ale Europei.


21:51 Simeone și-a pus echipa pe două linii, dar Atletico e periculoasă. Torres e prins în ofsaid, apoi Gabi încearcă un șut de la 30 de metri, dar Neuer reține fără probleme. Spaniolii sunt agresivi, Bayern are posesia. Nici nu ne așteptam la altceva.


21:45 A început meciul! Coregrafia fanilor lui Bayern. Ne așteaptă 90 de minute pe viață și pe moarte. Atleti e calificată dacă nu pierde, la 1-0 pentru Bayern se joacă prelungiri, la 1-0, 2-1, 3-2 etc. se califică tot Atletico, nemții merg în finală dacă bat la două goluri diferență.


21:25 20 de minute până la meci. Imagini cu momentele în care fotbaliștii lui Diego Simeone au ieșit la încălzire.


21:12 Să ne și distrăm înaintea unui meci plin de tensiune. Cum îl pregătește Guardiola pe Ribery 🙂


21:08 ARGUMENTUL FUSSBALL ARENA. Dacă statisticile lui Atletico sunt incredibile din punct de vedere defensiv, Bayern are un argument foarte puternic. Pe Fussball Arena, echipa lui Guardiola e invincibilă în ultimele două sezoane. Ba chiar a câștigat absolut toate meciurile europene pe care le-a jucat în ultimele două stagiuni. Ultima înfrângere pe teren propriu a avut loc în returul semifinalelor din 2013/2014, cu Real Madrid, scor 0-4.


20:58 ZIDUL OBLAK. Evident, Bayern are nevoie să înscrie cel puțin un gol pentru a se califica în finală? Cât de greu va fi? Jan Oblak, portarul sloven al lui Atletico are cifre impresionante în acest sezon: a terminat opt meciuri dintre cele 11 de Ligă fără gol primit. Mai mult, de când joacă în capitala Spaniei, slovenul cu o soră în naționala de baschet a țării sale a avut 41 de „clean sheet-uri” în cele 68 de meciuri jucate.


20:39 Bună seara! Sunt Cristian Voicu, iar dacă aveți impresia că returul semifinalelor Ligii Campionilor nu va fi acoperit în format LIVE BLOG pe ProSport vă cam înșelați :). Astăzi aflăm prima finalistă, pentru că de la 21:45 începe Bayern – Atletico, după 0-1 în tur. Mai sus puteți vedea cele două echipe de start.


Bayern Munchen o întâlnește pe Altetico Madrid, în această seară, de la 21:45, iar oamenii lui Guardiola trebuie să întoarcă rezultatul din tur (0-1) pentru a se califica în finala Champions League. O misiune aparent ușoară pentru o echipă a Bayernului care are o medie de 2,8 goluri marcate pe meci în acest sezon, însă în fața lui Lewandowski, Muller sau Ribery va sta cea mai bună defensivă din competiție. Atletico Madrid a fost depășită în doar 3 partide din acest sezon al Ligii (5 goluri primite în 10 meciuri), iar în acest moment are o serie de șase partide fără gol primit, indiferent de competiție.

Diego „Cholo” Simeone este considerat omul care a găsit în sfârșit antidotul pentru stilul „tiki-taka”, lansat de Guardiola la Barcelona și impus de tehnicianul spaniol și la Bayern, după ce Atletico a eliminat-o în sferturi pe Barca, iar acum e la un pas să treacă și de formația germană.

Puteți să mă omorâți dacă nu o învingem pe Atletico„, spune Guardiola, care în această seară va disputa ultimul meci în Champions League la Munchen, în calitate de antrenor al lui Bayern. Chiar dacă va trece de Atletico, următoarea partidă va fi finala, programată să se joace la Milano, pe arena San Siro. „Nu trebuie să ne gândim la câte goluri trebuie să marcăm. Trebuie să ne propunem în primul rând să ne apărăm bine și să controlăm jocul. Atleti se aprăr bine, dar sunt buni și în atac. Este complicat să întâlnești o astfel de echpă. Vom avea cu siguranță ocazii, char dacă e posibil să nu fie foarte multe. Am realizat multe lucruri în perioada petrecută aici, dar întotdeauna e foarte greu să ajungi în finala unei competiții„, a declarat Guardiola în conferința de presă.


Foto: Hepta

De cealaltă parte, Diego Simeone așteaptă ca echipa sa să ofere o nouă performanță defensivă impecabilă, dar spune că va încerca să câștige și acest meci. „Fotbalul e un sport fantastic și poate fi jucat în mai multe feluri, în funcție de ce jucători ai la dispoziție. Munca noastră din ultimii câțiva ani își arată roadele acum și totul e reflecat în rezultatele noastre. Am arătat foarte bune în manșa tur și vom vedea cum ne vom prezenta în meciul cu Bayern. Fiecare joc e diferit, dar vrem să câștigăm, ăsta e planul. Vrem să jucăm bine și să sărbătorim un succes. Dar cel mai important e să ne calificăm în finală„, a declarat Simeone.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi definitivă
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi definitivă
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…