Haţegan şi-a aflat pedeapsa după greşeala care a calificat-o pe Elveţia la Mondialul din Rusia. Ce măsură a luat FIFA împotriva sa

19 nov 2017 41769 afişări Comentează şi tu International
Haţegan şi-a aflat pedeapsa după greşeala care a calificat-o pe Elveţia la Mondialul din Rusia. Ce măsură a luat FIFA împotriva sa

Ovidiu Haţegan şi-a aflat pedeapsa după greşeala pe care a comis-o în meciul Irlanda de Nord - Elveţia (0-1), din barajul pentru calificarea la CM 2018. Potrivit belfasttelegraph.co.uk, românul nu va participa la un seminar legat de turneul final din Rusia, iar şansele sale să conducă meciuri în cadrul competiţiei sunt spre zero.

Singurul gol al dublei manşe dintre Elveţia şi Irlanda de Nord, din barajul de calificare la CM 2018 din Rusia, a fost marcat de Ricardo Rodriguez dintr-un penalty acordat eronat de Haţegan. Greşeala a provocat reacţii vehemente la adresa centralului din Arad, iar FIFA l-a pedepsit şi ea, potrivit sursei citate.

La precedenta întâlnire cu arbitrii care aveau şanse mari de a ajunge la Mondiale, în aprilie, acesta a fost prezent alături de alţi 60 de "centrali".

Conducerea federaţiei nord-irlandeze nu exclude posibilitatea să ceară compensaţii financiare de la forul fotbalistic mondial pentru ceea ce FIFA, dar şi numeroşi jurnalişti şi suporteri consideră că a fost o gravă eroare comisă de Haţegan.

Nord-irlandezii amintesc că Federaţia irlandeză de fotbal a primit 5 milioane de euro după ce Irlanda a ratat calificarea la Cupa Mondială 2010 din cauza henţului comis de francezul Thierry Henry.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.