Campionatul Mondial din 2022, boicotat? Şase ţări ar fi trimis o scrisoare către FIFA prin care solicită retragerea dreptului de organizare al competiţiei pentru Qatar

16 iul 2017 4615 afişări Comentează şi tu International
Campionatul Mondial din 2022, boicotat? Şase ţări ar fi trimis o scrisoare către FIFA prin care solicită retragerea dreptului de organizare al competiţiei pentru Qatar

Şase ţări arabe ar fi trimis o scrisoare-protest către FIFA prin care cer forului mondial să retragă Qatarului dreptul de a organiza Campionatul Mondial din 2022. În ultima perioadă, micul stat a fost catalogat drept 'finanţator al terorismului'.

Potrivit publicaţiei elveţiene The Local, Arabia Saudită, Yemen, Mauritania, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Egipt sunt cele şase state care au semnat scrisoarea trimisă către FIFA. Cele şase ţări susţin că sunt îndreptăţie să ceară acest lucru, iar regulamentul ar permite retragerea dreptului de organizare al Campionatului Mondial. Articolul 85 din Codul FIFA prevede că unei ţări îi poate fi retras dreptul de a organiza cea mai importantă competiţie din lume în cazuri excepţionale.

Jurnaliştii agenţiei de presă Reuters susţin că nu au văzut documentul trimis către FIFA sau măcar o copie a acestuia, iar forul mondial susţine că preşedintele Gianni Infantino nu a primit o astfel de solicitare.

"Preşedintele FIFA nu a primit niciodată un astfel de document astfel că nu poate face comentarii pe marginea acestui subiect", a declarat purtătorul de cuvânt al FIFA pentru Reuters.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.