Milan italian. „Diavolii” au răpus la limită „leii” Craiovei, la Severin, după un gol al lui Ricardo Rodriguez. Mitriță, responsabil cu ratările în CS U – AC Milan 0-1

Redactor:
Cosmin Staicu
Milan italian. „Diavolii
  • Publicat:
  • Actualizat:

Orașul Craiova tânjea de 17 ani la un meci european și de peste 3 decenii la o confruntare cu un colos al fotbalului, dar Bănia n-a avut onoarea de a găzdui marele Milan, șansă de care a profitat Severinul. Biletele s-au epuizat în două zile, cu o săptămână înainte de meci, iar în ziua marii dispute ruta Craiova – Severin a fost împânzită de steaguri și fulare arborate de miile de mașini care, practic, au creat un cordon de 100 de kilometri între cele două orașe din Oltenia.

„Una estate italiana”, imnul Coppei del Mondo 90, a răsunat lângă Dunăre alături de „O iubire al-albastră”, „Oltenia Eterna nova” sau „Au înnebunit salcâmii”,  iar alături de „Popolo di Oltenia” au venit și o mie de fani rossonerri, mulți din Bulgaria sau Serbia. Când turcul Ozkahya a fluierat startul, arena severineană s-a aprins pur și simplu, precum „Centralul” pe vremea Craiovei Maxim, iar în peluza olteană s-a desfășurat o coregrafie superbă, cu mesajul: „Știința Craiova, cel mai de preț trofeu al Olteniei.

Fanii olteni au fost la înălțime, dar așteptau ca și juveții lui Mangia să le țină isonul. Craiova nu l-a avut pe Roman titular, jucând cu decarul Băluță pe post de „9 fals”, încadrându-l alți doi mignoni, Mitriță, aflat la debut, și Gustavo. Milan a trimis echipa pe care anticipată de toată lumea, dintre noutățile verii fiind titulari Musacchio, Rodriguez, Kessie și Borini. 20 de minute s-au verificat reciproc Craiova și Milan, iar primul pumn l-au dat oltenii, cu Mitriță scăpat în spatele defensivei rossonere, fără să cadă la ținerea lui Musacchio, dar Donnarumma i-a anticipat șutul cu care fostul jucător al Pescarei putea scrie istorie. Deranjați parcă de tupeul oltenilor, „diavolii” au dat imediat riposta, iar Cutrone a nimerit, din dreapta, prima bară a lui Calancea.

Când Craiova se pregătea să încheie o repriză albă cu septupla campioană a Europei, Bancu a intrat aiurea în Borini, iar elvețianul Ricardo Rodriguez a transformat lovitura liberă, Calancea înlesnind golul, printr-o poziționare ridicolă. Portarul și banda stângă au fost problemele Craiovei în prima parte, în care alb-albaștrii s-au blocat și jumătatea proprie, încercând să răbufnească pe contraatac prin Băluță și Mitriță, dar puține mingi au fost aruncate în spatele defensivei adverse, unde cei doi ar mai fi avut o șansă.

În partea a doua, CS UU a fost mai consistentă,  a și fost periculoasă, prin Mitriță, Bancu și Băluță, ultimul nereușind să nimereasă poarta lăsată goală de Donnarumma în minutul 61, dar „diavolul” a fost teafăr, cu avantajul luat în finalul primei părți, deși remiza ar fi fost justă.

Universitatea Craiova – AC Milan 0-1
A marcat: Rodriguez 44.

Severin, stadion: „Municipal”, spectatori: 20.000.

  • Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov (80 Roman), Spahija, Kelic, Briceag – Zlatinski – Gustavo, Mitriță (68 Bărbuț), Rossi (74 Mateiu), Bancu – Băluță. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Mitrovic – Tiago Ferreira, Screciu, Barthe, Bărbuț, M. Roman, Mateiu.
  • AC Milan: G. Donnarumma – Abate (73 Conti), Zapata, Musacchio, R. Rodriguez – Kessie, Montolivo, Bonaventura – Niang, Cutrone (80 Antonelli), Borini (66 Andre Silva). Antrenor: Vincenzo Montella. Rezerve: Storari – Conti, Antonelli, Gomez, Locatelli, Mauri, Andre Silva.

Arbitri: Halis Ozkahya – Mehmet Cem Satman, Hakan Yemiskem (toți din Turcia).

Observatori: Plarent Kotherja (Albania) – pentru arbitri, Ronald Zimmermann (Germania) – delegat UEFA.


22:50 FINAL DE MECI LA SEVERIN! CS U Craiova pierde cu AC Milan, dar nu se face de râs. Oltenii plătesc tribut faptului că nu au avut un atacant masiv pe teren timp de 81 de minute, dar pot rămâne cu satisfacția momentelor în care au jucat de la egal la egal cu o echipă legendară a fotbalului mondial.


22:47 Marele merit al Craiovei e că reușește să creeze presiune la poarta Milanului, în special prin centrări pentru Mihai Roman și Renato Kelic. Defensiva italienilor nu e chiar cea mai sigură din lume în acest moment, dar partea proastă e că au mai rămas doar trei minute.


22:44 Sunt minutele de final ale meciului, iar AC Milan se concentrează pe menținerea rezultatullui, în timp ce craiovenii încearcă să profite de puținele spații rămase în apărarea italiană. Încearcă Băluță, de la mare distanță, dar Donnarumma nu e plătit degeaba cu șase milioane de euro pe an și reține.


22:38 E minutul 81 și Devis Mangia se gândește că ar fi bine să aibă pe teren, în sfârșit, un atacant de meserie. Intră Mihai Roman, iese Dimitrov, ceea ce înseamnă că Băbuț va trece fundaș dreapta. Montella mută în sens opus, cu Antonelli, un jucător defensiv, în locul vârfului Cutrone.


22:31 Italienii își respectă numele de nație defensivă în fotbal, fac un pas în spate și apar momentele bune din partea Craiovei. Totuși, intrarea lui Bărbuț nu a adus multe schimbări în atacul oltenilor, iar ocaziile întârzie să apară. Intră Conti, un fundaș dreapta foarte ofensiv, în locul lui Abate, iar Mangia mută post pe post, cu Mateiu pentru Fausto Rossi. 15 minute până la final.


22:25 Briceag face o cursă în banda stângă, centrează pentru Gustavo, dar brazilianul ajunge prea târziu și ratează întâlnirea cu mingea. Apar primele schimbări, cu Bărbuț în locul lui Mitriță și Andre Silva pentru Borini. Italienii introduc un golgheter pur, oltenii au acum încă un jucător de viteză pe teren.


22:20 A doua ocazie a Craiovei în acest meci vine întâmplător, dar e una foarte mare. Donnarumma iese și respinge neinspirat o centrare înaltă a lui Băluță, poarta rămâne goală și mingea ajunge la Mitriță, dar mijlocașul ofensiv ratează de puțin execuția și trimite pe lângă poartă.

Bancu dă trezirea cu o serie de driblinguri și un șut de la distanță, iar publicul reacționează. Severinul crede.


22:16 Sub nicio formă CS U Craiova nu reușește ceva ofensiv, iar explicația e legată de faptul că mingea stă, în continuare, la italieni. Mijlocul oltenilor a obosit, cei trei oameni din față primesc foarte puține baloane utile și, în general, echipa pare resemnată. Soluțiile ofensive se numesc Mihai Roman și Bărbuț.


22:07 Continuă problemele cauzate de Niang. De data aceasta, atacantul milanez primește o pasă foarte bună în interiorul careului, șutează puternic, dar Calancea e atent și respinge. AC Milan conduce și se comportă ca o echipă mare, pentru că ține foarte mult de minge, atacă pozițional și nu lasă spații în apărare. Craiova e depășită clar.


22:03 A început repriza a doua de la Severin, fără schimbări în cele două ehipe. Niang are prima ocazie, după ce șutează puternic din unghi, puțin peste poartă.


21:46 GOL AC MILAN! Bancu îl faultează prostește pe Borini, într-o fază care nu anunța mare lucru, și-i dă ocazia lui Ricardo Rodriguez să-și pună în valoare stângul excețional. Elvețianul de origine venezueleană bate înșelător din dreapta, Zapata și Musacchio se reped spre minge și-l păcălesc pe Calancea, iar portarul moldovean rămâne fără reacție. 1-0 pentru italieni, oarecum logic, dar parcă golul a venit prea ușor.

Pauză la Severin.


21:42 Cutrone e la un pas să scape din nou singur cu Calancea, dar Spahija depune un efort admirabil, se repliază în ultima secundă și scoate mingea din picioarele tânărului atacant. Crește presiunea italienilor, iar Craiova nu prea mai emite pretenții ofensive. Asta nu e bine deloc.


21:35 Milan e echipa mai bună, care pasează mai mult și testează flancurile adverse, dar Briceag și Dimitrov răspund bine și îi blochează pe Niang și Borini. Italienii sunt periculoși la fazele fixe, Cutrone reia din centrul careului lui Calancea, dar execuția sa, cu capul, trece peste poartă.


21:27 BARĂ‚ AC MILAN! Montolivo pasează pentru Abate, Briceag adoarme, Cutrone sprintează pe un culoar liber în spatele său, scapă la rândul lui singur cu Calancea, șutează la colțul scurt, dar are ghinion și mingea lovește bara. 0-0 pe tabelă, 1-1 la mari ocazii.


21:23 OCAZIE IMENSĂ‚ RATATĂ‚ DE MITRIȚĂ‚! Calanea joacă o minge lungă pe Mitrță, micuțul mijlocaș ofensiv câștigă un duel aerian, apoi Montolivo intervine nefericit și-l lasă pe fostul fotbalist al Viitorului singur cu portarul. Musacchio îl trage din spate, Mitriță nu cade, apoi finalizează din poziție de unu vs. unu cu Donnarumma, dar o face slab, pe jos, și vedeta din poarta Milanului respinge în lateral. Era 1-0 dacă oltenii aveau un atacant adevărat pe teren.


21:20 Primele 20 de minute arată că AC Milan nu e chiar o echipă de speriat. Mijlocul Craiovei face față duelului foarte dur cu Kessie, Montolivo și Bonaventura, iar Fausto Rossi a reușit un dribling superb pe lângă căpitanul italienilor. Prima ocazie i-a aparținut lui Niang, dar șutul atacantului a fost reținut de Calancea.

Sunt premise bune pentru olteni.


21:10 Începutul e destul de logic și mingea stă mai mult la italieni, apoi oltenii fac un efort și echilibrează startul partidei. Zlatinski acuză probleme fizice, apoi Montolivo se lovește și face semn că are nevoie de schimbare. Rămâne de văzut dacă va mai continua sau nu.

Mai jos, despre gestul lui Marcel Popescu înaintea partidei.


21:00 A început meciul de la Severin. Așa a fost startul pentru fanii lui CS U: „Știința Craiova – cel mai de preț trofeu al Olteniei”, e mesajul suporterilor craioveni.


20:45 La meci va asista și o galerie a Milanului formată, în mare parte, din fani veniți din Serbia și Bulgaria.


20:30 Se scurg minutele și stadionul din Severin începe să se umple.


19:55 65 de minute ne despart de startul celui mai important meci din scurta istorie a clubului din Bănie, iar fanii au luat cu asalt stadionul din Severin. Mii de suporteri au răspuns deja prezent la întâlnirea cu Diavolul Milanez, iar departamentul de marketing al lui CS U știe să profite din plin de ocazie. Așa arată cozile la unul dintre magazinele de la care se pot achiziționa articole cu însemnele clubului.


19:39 Echipele oficiale. Montella trimite pe teren cam tot ce are mai bun și va începe meciul cu 11-le care a învins clar Bayernul, scor 4-0. La Craiova e de așteptat ca acel 4-1-4-1 prezentat să sufere modificări în funcție de momentele meciului, 4-3-3- sau 4-2-3-1 fiind sisteme la care se poate trece foarte ușor.


18:30 Avem echipa de start aleasă de Devis Mangia conține unele surprize. Mihai Roman e lăsat pe bancă, iar antrenorul italian încearcă să surprindă Diavolul Milanez printr-o linie de atac formată din trei jucători foarte scunzi, Gustavo, Băluță și Mitriță.


Craiova are din nou o reprezentantă în cupele europene după o pauză de 16 ani. CS U Craiova joacă joi seară, ora 21:00, în compania celor de la AC Milan într-un meci contând pentru manșa tur a turului 3 preliminar al Europa League.

Oltenii au de înfruntat cel mai puternic adversar posibil. Italienii au investit în această vară aproape 200 de milioane de euro în transferuri și au obiective mărețe în acest sezon. AC Milan revine și ea în cupele europene după o pauză însemnată pentru un club de un asemenea nivel: ultimul sezon în care au jucat în cupele europene a fost stagiunea 2013-2014, italienii fiind eliminați atunci de Atletico Madrid în optimile UEFA Champions League.

Montella nu îi va putea folosi la meciul de la Severin pe Bonucci, Calhanoglu, Suso, Bacca și Biglia. „Universitatea Craiova are jucători buni în atac, Gustavo și Băluță sunt cei mai periculoși când au spații la dispoziție, iar noi trebuie să fim atenți și agresivi și să nu le dăm șanse să se exprime, pentru a evita surpriza. Obiectivul nostru este să ajungem în grupe, deci este important să câștigăm meciul. Sunt 3 ani de când nu am mai jucat în cupele europene și suntem cu toții nerăbdători să vedem din nou Milan în Europa. Diferența de buget nu câștigă meciurile, acolo trebuie să ne demonstrăm valoarea, concentrarea și angajamentul pot face și ele diferența. Nu mă gândesc la câștigarea Europa League de pe acum, am în gând doar meciul cu Craiova. Chiar dacă ziariștii italieni nu-l consideră important și nu au pus întrebări despre acest joc, pentru mine este unul foarte important”, a declarat tehnicianul lui Milan la conferința de presă.

Atuurile Craiovei la acest meci ar putea fi reprezentate de publicul oltean, meciul urmând a se juca cu ‘casa închisă’, precum și de prezența pe bancă a unui antrenor italian. Devis Mangia a preluat formația din Bănie în această vară și îi cunoaște foarte bine pe ‘diavolii milanezi’. Mangia, fost antrenor la Palermo, s-a mai duelat cu AC Milan în 2011 și este de părere că echipa de atunci era mai bună decât cea pe care o acum Montella. „Milan s-a întărit mult în vara aceasta, au echipă puternică, dar cred că era mai bună cea pe care am întâlnit-o când antrenam la Palermo. Jucau atunci: Robinho, Seedorf, Cassano, Ibrahimovic, Thiago Silva, Nesta, era un echipă frumoasă”, a declarat Mangia la conferința de presă premergătoare partidei.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz!…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen