Ca și calificați!** Slask Wroclaw – Rapid 1-3

Ca și calificați!** Slask Wroclaw - Rapid 1-3
  • Publicat:
  • Actualizat:

După două sezoane afară din Europa, giuleștenii au făcut spectacol în Polonia. Grigore, Roman și Apostol au întors scorul pentru Rapid la Wroclaw și elevii lui Răzvan și-au asigurat practic accederea în grupele Europa League.

Uneori așteptarea poate fi arhitectul unui viitor strălucit. Rapidul a stat departe de Europa două sezoane, a pus frustrarea la păstrat, pentru ca într-o zi să o transforme într-o energie pozitivă care măcar să îi apropie de evoluțiile UEFAantastice din 2006. Prima bornă, Wroclaw, a fost trecută cu emoții, dar cu bine după victoria de aseară (1-3) , iar vișiniilor nu le rămâne acum decât să deschidă și mai larg porțile către grupele Europa League, la Timișoara.

Accidentările lui Deac și Teixeira i-au dat fostului selecționer toate planurile peste cap, iar modificarea tacticii din mers s-a văzut în joc. Polonezii au recepționat mesajul și s-au aruncat în atac. Prima eroare a Rapidului s-a prescris repede pentru că Diaz, scăpat aiurea de defensiva alb-vișiniilor, a izbit doar bara. A fost doar preludiul golului lui Slask din minutul 16. Mila l-a executat pe Coman din lovitură liberă la o fază la care și zidul rapidist a dormit, iar „Robocop” a sărit cam în reluare.

Grigore a sunat adunarea

Îngenunchi și cu perspectiva unui vis care s-ar putea ruina din fașă, rapidiștii au renăscut ca prin minune. Declicul s-a numitGrigore. Surpriza lui Lucescu din primul „11” a lansat o torpilă direct în vinclul porții polonezilor (24), iar Rapid putea respira din nou. Foamea de glorie nu i-a lăsat însă să se mulțumească doar cu atât și, după o combinație perfectă între Surdu și Herea, mingea a ajuns la Roman, care a scuturat din nou plasa pentru Rapid doar zece minute mai târziu.

Cu victoria în mână și două goluri în avantaj, băieții lui Lucescu au liniștit jocul încă din finalul primei reprize. Parcă mult prea limitați pentru un joc atât de important, polonezii au încercat în van să lovească din nou, să întoarcă rezultatul. Încet-încet, Rapidul a pus stăpânire totală pe joc, cu pase scurte și presing avansat, totul în speranța celui de-al treilea gol. Care a venit în minutul 79 de la „Mucles” Apostol, după o fază la care mai avea să șuteze la poartă până și Dani Coman. 1-3 final, adică nicio emoție pentru Rapid în retur.


PARADOX – Copos l-a încurajat… pe Pancu
Cu puțin timp înainte de startul jocului cu Slask Wroclaw, patronul George Copos a ajuns la stadion și a mers direct la vestiare cu intenția de a-i mobiliza pe jucătorii lui Răzvan Lucescu. Curios, cele mai multe indicații le-a primit Daniel Pancu, adică omul care aseară a fost rezervă. Patronul Rapidului a mizat pe faptul că „Pancone” va intra pe parcurs, ca și în meciul cu Petrolul, și că va înscrie din nou.

Salvatorul Grigore n-a mai dat gol de cinci ani
Nicolae Grigore a egalat-o pe Slask Wroclaw printr-un șut superb din afara careului înscriind primul gol al giuleștenilor din actuala ediție a Europa League. Interesant este faptul că închizătorul nu mai marcase în Europa din 12 iulie 2006, din primul tur al Cupei UEFA, când a deschis scorul în partida cu Sliema Wanderers. Atunci, tot cu Răzvan Lucescu pe bancă, Rapid s-a calificat pentru ultima dată în grupele unei competiții europene. Grigore a marcat 13 goluri pentru Rapid în toate competițiile.

REACȚIE – Răzvan l-a certat pe Surdu
Titularizat ieri-dimineață după ce Deac a anunțat că nu poate juca, Romeo Surdu a intrat greu în meci, lucru extrem de vizibil mai ales în primele 20 de minute. Cu Slask la conducerea jocului, Răzvan a decis să ia atitudine. L-a chemat de mai multe ori la margine pe Surdu, căruia i-a explicat ce și cum să facă pentru a se regăsi cu coechipierii din atac. „Surdule, nu te informezi! Tu nu vorbești cu băieții de lângă tine, fii mai atent, trezește-te!”, i-a transmis Lucescu jr.

Haos verde

Stadionul lui Slask este o pată de culoare într-un oraș care trăiește din și pentru turism. Mirosul de cârnați la grătar a piperat o atmos­feră incendiară creată de fanii localnicilor.
Cu câteva ore până la meci, de la periferie până în centrul vechi din Wroclaw, nu simțeai că Europa League este în vizită. În apropiere de stadion, ecuația s-a schimbat complet. Oriunde priveai, aveai verde în fața ochilor, o culoare ce ar putea însemna pentru rapidiști liber spre grupele Europa League. Dacă mai punem în calcul și că în aer domnea un miros de cârnați încinși pe grătar, cu care românii sunt mai mult decât familiarizați, alb-vișiniii ar fi putut spune că se simt ca acasă. Surpriză din nou. Fluierul de start a declanșat nebunia pe „Oporowska” și cei peste 6.500 de „verzi” , mai cuminți decât băbuțele care se plimbă prin centrul orașului, s-au transformat subit în ultrași neînfricați. Giuleștenii au venit cu torțele, dar fumul risipit repede nu a reușit să acopere nebunia polonezilor. Wroclaw e un oraș al contrastelor, iar fotbalul face parte din același peisaj.

Vulturul silezian, mascota celor de la Slask, nu putea lipsi de la meciul de aseară


Min 90+4: Final de meci.

Min 90+1: Roman șutează foarte bine din afara careului, Kelemen reține în doi timpi.

Min 90: Herea vede galben pentru trageri de timp.

Min 85: ⇔ Schimbare la Rapid: Grigorie intră în locul lui Surdu.

Min 84: Roman poate duce scorul la 4-1, dar trimite cu capul puțin pe lângă.

Min 81: Rui Duarte vede galben, după o intrare întârziată prin alunecare.

Min 79: GOOOOOL Rapid! Pancu trimite excelent, din voleu, Kelemen respinge, iar Apostol este pe fază și împinge balonul în plasă!

Min 77: Surdu trimite cu șpițul, din 15 metri, la colțul scurt, dar Kelemen e pe fază și respinge în corner.

Min 76: ⇔ Schimbare la Rapid: Pancu îi ia locul lui Cassio.

Min 72: ⇔ Schimbare la Slask: iese Dudek, intră Sztylka

Min 70: Burcă se trezește cu mingea la picior, după un corner, dar trimite, din 10 metri, mult peste poartă.

Min 69: Roman pleacă pe contraatac, dar pasa decisivă pentru Surdu e interceptată de Pietrasiak.

Min 68: Mila execută o nouă lovitură liberă pentru Slask, în zidul giuleștenilor.

Min 65: Herea „scoate” pentru Alexa, iar acesta șutează în forță! Balonul e deviat peste poartă. Cornerul rămâne fără rezultat.

Min 61: Cartonaș galben pentru Socha, care l-a luat cu fulgi cu tot pe Surdu.

Min 57: ⇔ Schimbare la Rapid: Grigore iese, intră Apostol.

Min 54: Roman își driblează adversarul direct, centrează în careul advers, dar balonul este respins de apărarea lui Slask.

Min 48: Moment periculos pentru poarta lui Coman. Burcă intervine excelent din fața lui Diaz, după o centrare venită de pe dreapta, și acordă corner.

min 46: Start în partea a doua a jocului.

⇔ Schimbări la Slask: Cetnarski e înlocuit de Voskamp, iar Sobota îi lasă locul lui Madej.

Min 45+2: Finalul primei reprize. Giuleștenii intră în avantaj la cabine.

Min 45+2: Lovitură liberă pentru Slask! Cetnarsky centrează în careu, Wasiliuk recentrează, dar Marcos Antonio intervine imperial și respinge.

Min 43: Surdu e lansat de Herea, centrează în fața porții, dar Cassio nu ajunge.

Min 41: Diaz este avertizat pentru un fault din spate la Herea.

Min 40: Surdu șutează, Kelemen respinge în față, dar Pietrasiak e pe fază și îndepărtează pericolul.

Min 35: Marcos Antonio primește cartonaș galben pentru o intrare dură.

Min 33: GOOOOOOOOL Rapid! Contraatac-școală: Surdu îi trimite lui Bozovic, acesta centrează perfect pentru Roman, care „înțeapă” balonul în plasa porții adverse.

Min 31: Surdu profită de o „gaură” în apărarea lui Slask, pătrunde până în apropierea careului și șutează, dar Wasiliuk respinge în corner.

Min 30: Lovitură liberă pentru Rapid! Herea centrează în careu, Cassio retrimite cu capul în careu, dar polonezii resping.

Min 29: Wasiliuk este avertizat.

Min 27: Roman centrează periculos în careu, dar Surdu ratează de puțin întâlnirea cu balonul.

Min 24: GOOOOOOOOL Rapid! Nicolae Grigore prinde un șut excelent, de la 25 de metri! Mingea lovește transversala și intră în poartă.

Min 18: Cassio trimite foarte bine din 18 metri, balonul ocolește de puțin poarta adversă.

Min 16: GOL Slask Wroclaw! Lovitură liberă pentru polonezi, de la 30 de metri. Mila execută excelent și plonjonul lui Coman este inutil.

Min 12: Roman primește foarte bine în banda dreaptă, avansează și șutează din afara careului, mult pe lângă poarta lui Kelemen.

Min 9: Diaz îl driblează pe Rui Duarte și centrează pentru Sobota, dar acesta nu ajunge. Aut de poartă.

Min 7: Herea primește o pasă excelentă în careul advers, încearcă să depășească un adversar, dar este stopat.

Min 5: Ocazie imensă pentru Slask! Omar Diaz scapă singur cu Dani Coman, încearcă un lob, dar mingea lovește plasa laterală.

Min 1: Începutul partidei.


Echipele de start:

Slask Wroclaw 4-3-3: Kelemen – Celeban, Pietrasiak, Wasiliuk, Socha – Sobota, Mila, Dudek – Cetnarski, Rok Elsner, Diaz

rezerve: Zukowski, Madej, Gancarczyk, Pawelec, Voskamp, Sztylka, Cwielong

Rapid 4-3-3: Coman – Rui Duarte, Marcos Antonio, Burcă, Bozovic – Grigore, Alexa, Herea – Roman, Cassio, Surdu

rezerve: Straton, Ezequias, Pancu, Grigorie, Sburlea, Glauber Berti, Iulian Apostol


Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup