Remontada varianta Giurgiu. West Ham – Astra 2-2. Elevii lui Șumudică au revenit spectaculos în ultimele 20 de minute, profitând de eliminarea lui Collins, și au șanse reale la calificare

Remontada varianta Giurgiu. West Ham - Astra 2-2. Elevii lui Șumudică au revenit spectaculos în ultimele 20 de minute, profitând de eliminarea lui Collins, și au șanse reale la calificare
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Astra Giurgiu a remizat, scor 2-2, pe terenul lui West Ham, în prima mansă a turului trei din Europa League, după ce a revenit de la 0-2, grație golului marcat de Boldrin și autogolului înscris de Ogbonna.

În fața a 34.000 de fani englezi, echipa lui Marius Șumudică a început curajos, dar forța de joc a londonezilor i-a ajutat pe elevii lui Slaven Bilici să pună rapid stăpânirea pe mijlocul terenului. După mai multe cornere, câteva incursiuni ale lui Zarate și Payet, francezul adus de la Marseille a centrat excelent în minutul 23, pentru Valencia, iar atacantul ecuadorian a marcat cu capul, dintre Găman și Junior Morais. Astra a încercat să dea replica, dar ocaziile au apărut tot la poarta lui Silviu Lung, care s-a descurcat foarte bine la reluările lui Ogbonna și Zarate.

După pauză, scenariul nu s-a schimbat. West Ham a rămas în atac, a continuat combinațiile frumoase, iar o nouă acțiune a lui Zarate, care a trecut lejer de doi apărători ai Astrei, a făcut ca, în minutul 51, tabela să arate 2-0 pentru formația lui Slaven Bilici.

„În fotbal se poate întâmpla orice” și „2-0 e cel mai periculos scor” s-au dovedit nu doar clișee, ci vorbe care se pot dovedi adevărate în orice moment al jocului. În minutul 59, Collins a văzut cartonașul roșu, după două cartonașe galbene, ambele venite ca urmare a unor faulturi asupra lui Budescu. Ironia sorții, West Ham, ajunsă în Europa League datorită fair play-ului, aduna a treia eliminare în cinci meciuri europene. Imediat, logic, presiunea Astrei a crescut. După câteva șuturi nereușite ale lui Budescu, brazilianul Boldrin și-a încercat șansa de la 25 de metri, iar balonul trimis de fostul mijlocaș de la Chiajna s-a oprit în vinclul ibericului Adrian. Era minutul 71, iar Astra se putea declara mulțumită cu o înfrângere la un gol, având în vedere desfășurarea partidei. Doar că elevii lui Șumudică au rămas pozitivi, au continuat presiunea, iar în minutul 82 o centrare a lui Seto a ajuns în poarta lui Adrian via o deviere cu capul a lui Ogbonna.

La capătul a 60 de minute în care au fost dominați copios de West Ham și după 30 de minute în care au profitat la maximum de avantajul omului în plus, elevii lui Șumudică așteaptă returul de la Giurgiu, de joia viitoare, cu șanse reale la calificare.


West Ham – Astra 2-2 (Valencia 23, Zarate 51 / Boldrin 71. Ogbonna aut. 82)

  • West Ham: Adrian – O’Brien (Burke 35), Collins, Ogbonna, Cresswell – Noble, Oxford, Kouyate – Valencia (Maiga 37), Payet, Zarate (Jarvis 76)
  • Astra: Lung Jr. – Pedro Queiros, Găman, Geraldo Alves, Junior Morais – Seto, Boldrin (Dandea 86) – Enache, Teixeira, De Amorim (Florea 76) – Budescu


23:37 Final de meci! Astra termină la egalitate, scor 2-2, după ce în minutul 71 era condusă cu scorul de 2-0. Golul superb marcat de Boldrin și autogolul lui Ogbonna, după eliminarea lui Collins, fac ca giurgiuvenii să păstreze șanse mari pentru calificarea în play-off-ul Europa League.


23:35 Slaven Bilic e trimis în tribune. Șumudică mută pentru ultima dată, cu Lovin în locul lui Budescu.


23:33 Sunt minutele de prelungire la Londra. Șumudică a renunțat la Boldrin și încearcă să închidă jocul, mizând pe Dandea.


23:28 GOOOOOOOOOOOL ASTRA! Seto centrează în careu, Ogbonna încearcă să respingă, lovește mingea greșit și îl păcălește pe Adrian, trimițând în propria poartă. Este 2-2 în minutul 82 și asistăm la una dintre cele mai frumoase reveniri din istoria recentă a fotbalului românesc.


23:24 Crește presiunea Astrei. Boldrin e blocat în ultimul moment de Ogbonna, pentru ca din cornerul rezultat Geraldo Alves să reia cu capul peste poartă.


23:22 Șumudică face prima schimbare. Florea intră în locul lui De Amorim.


23:17 GOOOOOOOOOL ASTRA! Prima reușită a românilor în această seară de Europa League. Marchează Boldrin, cel care prinde un șut excelent de la 25 de metri, iar mingea poposește în vinclul porții lui Adrian. 20 de minute mai are la dispoziție echipa lui Șumudică pentru a egala.


23:14 În superioritate numerică, Astra nu reușește să pună în pericol poarta lui Adrian. Budescu e singurul care încearcă, dar șuturile de la distanță ale decarului nu-și ating ținta.


23:04 Cartonaș roșu pentru Collins! Fundașul central al lui West Ham face două faulturi în cinci minute, ambele asupra lui Budescu, și păsăsește terenul în minutul 59.


22:57 Coșmarul românilor în această seară de Europa continuă. West Ham face 2-0, prin Mauro Zarate, cel care ia pe cont propriu o acțiune, trece de doi fundași ai Astrei și-l învinge pe Silviu Lung Jr.


22:51 A început partea secundă. Șumudică nu a făcut nicio modificare.


22:35 Pauză la Londra, nu înainte ca Budescu să-l încerce pe Adrian cu un șut de la 25 de metri. West Ham a dominat clar primele 45 de minute, fapt susținut și de statistica de mai jos. 10 cornere au avut gazdele, iar unul dintre ele a dus la marcarea golului.


 

 


22:29 Astra are probleme cu jucătorii înalți ai gazdelor. Ogbonna reia cu capul din centrul careului, dar Silviu Lung Jr. are un reflex extraordinar, se întinde la maximum, și respinge în corner.


22:24 Accidentat, Valencia, marcatorul golului, nu mai poate continua și e înlocuit cu Maiga.


22:22 Prima schimbare a meciului: O’Brien e înlocuit de Burke.


22:16 Meciul nu este televizat, dar informațiile circulă repede. Mai jos, golul lui Valencia, înscris dintre Găman și Junior Morais.


22:10 GOL WEST HAM! Imediat după o mare ocazie a Astrei, ratată de Teixeira, care a șutat în plasa laterală a porții lui Adrian, gazdele deschid scorul prin Ener Valencia, cel care reia cu capul centrare a francezului Payet.


22:00 Primele 15 minute i-au aparținut lui West Ham, care a pus presiune la poarta lui Silviu Lung, a avut trei cornere, dar nu și ocazii cu adevărat importante. De cealaltă parte, Astra a contat în atac prin Teixeira, dar acțiunea playmaker-ului din startul partidei a fost blocată de Ogbonna.


21:45 A început meciul!


21:30 Așa arată Upton Park cu 15 minute înaintea startului partidei. Cu siguranță până la 21:45 mult mai multe locuri vor fi ocupate.


21:20 Într-o echipă plină de jucători foarte valoroși, Slaven Bilic i-a făcut loc pentru meciul din această seară și lui Reece Oxford, un fotbalist de 16 ani. Născut în 1998, puștiul își va face debutul în cupele europene. Un detaliu interesant: la 16 ani măsoară 1 metru și 90 de centimetri. Tot la capitolul debuturi, Ogbonna și Payet vor îmbrăca pentru prima dată tricoul londonezilor.


21:15 Cotele oferite de bookmakeri arată la fel cum arătau la meciul dintre Astra și Inverness, doar că atunci românii plecau cu prima șansă. West Ham e favorită, dar banii pariorilor merg, cel puțin în ultimele ore, pe un egal.


21:05 Așa arată programul de meci al englezilor. Bine, nu e cu nimic diferit de cele scoase de echipele noastre.


20:45 Bună seara! Mai avem o oră până la meciul dintre West Ham și Astra, de pe Upton Park. Ca de obicei, site-ul UEFA e la datorie, așa că avem în față cele două echipe de start.


Astra Giurgiu continuă drumul european, început contra scoțienilor de la Inverness, cu manșa tur a turului trei preliminar al Europa League, pe Upton Park, de la ora 21:45, împotriva englezilor de la West Ham, live blog pe www.prosport.ro.

Aflată la a doua deplasare a sezonului european în Marea Britanie, după triumful cu 1-0 de pe terenul lui Inverness, echipa lui Marius Șumudică vine după o victorie de moral în Liga 1, prima a noului sezon, 2-1 pe terenul lui CS U Craiova. Chiar dacă nu a reușit să rezolve problema vârfului de atac, despre care a vorbit încă de la începutul stagiunii, antrenorul giurgiuvenilor se poate baza pe cei mai importanți jucători din echipă.

Într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al adversarei de joi seară, Marius Șumudică a declarat: „Este un meci foarte dificil pentru noi. Este prima manșă, prima bătălie pentru câștigarea războiului și sunt sigur că va fi dificil. Publicul va încerca să ne facă viața grea, dar suntem gata să luptăm  și să dăm totul. Am urmărit meciul de marți contra lui Norwich și am văzut partidele cu Lusitans și Birkirkara. Au lăsat o impresie foarte bună, echipa s-a schimbat cu noul manager și pot spune că joacă un fotbal diferit față de alte echipe din Anglia”.

De cealaltă parte, West Ham a fost nevoită să joace două tururi preliminare înaintea dublei manșe cu Astra. Antrenați din această vară de managerul croat Slaven Bilic, englezii au trecut după două victorii, 3-0 și 1-0, FC Lusitans din Andorra, pentru ca apoi să aibă nevoie de penalty-uri pentru a o depăși pe FC Birkirkara din Malta, după 1-0 în tur și 0-1 în retur.

Dacă în primele două tururi preliminare Slaven Bilic s-a bazat pe mai mulți jucători care nu vor prinde primul 11, West Ham se va baza pe cei mai buni fotbaliști în această seară, printre ei numărându-se și cele mai importante achiziții, italianul Ogbonna și francezul Payet. În schimb, James Tomkins și Diarra Sakho, suspendați, nu vor putea evolua.

West Ham – Astra, echipe probabile:

West Ham: Adrian – O’Brien, Collins, Ogbonna, Cresswell – Noble, Oxford, Kouyate – Valencia, Payet, Zarate.
Astra: Lung Jr. – Pedro Queiros, Găman, Geraldo Alves, Junior Morais – Seto, Boldrin – Enache, Teixeira, De Amorim – Budescu

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup