Campioana merge în grupele Europa League! Astra învinge cu 1-0 pe West Ham, după 1-1 la Giurgiu, cu un Silviu Lung în formă excepțională

Campioana merge în grupele Europa League! Astra învinge cu 1-0 pe West Ham, după 1-1 la Giurgiu, cu un Silviu Lung în formă excepțională
  • Publicat:
  • Actualizat:

 

  • Astra Giurgiu s-a calificat în grupele Europa League eliminând pentru al doilea an consecutiv pe West Ham. Teixeira a marcat unicul gol al meciului câștigat de giurgiuveni la Londra

România va avea două echipe la tragerea la sorți pentru grupele Europa League, eveniment ce va avea loc mâine de la ora 14:00. Astra Giurgiu se alătură Stelei după ce a reușit un retur excepțional la Londra, cu West Ham. Elevii lui Marius Șumudică au jucat inteligent un retur în care au avut nevoie de gol, au început cu presiune pe adversar, cu presing avansat, însă au cedat inițiativa și s-au mulțumit cu ieșirile pe contraatac. O mișcare care a dat roade pe finalul primei reprize, atunci când Teixeira a rămas singur cu portarul pe care l-a executat ușor, pentru un 1-0 aproape incredibil.

Repriza a doua i-a aparținut lui Silviu Lung, cel care a făcut minuni în poartă. Al treilea portar al echipei naționale a României a fost providențial în special în startul părții secunde, atunci când s-a remarcat cu plonjoane de excepție la reluările lui Calleri și Fletcher. Cu o echipă a englezilor măcinată de absențe, incapabilă să pună presiune în mod constant, Astra a știut să profite și să țină mingea departe de propriul careu în ultimele minute, atunci când englezii nu au mai putut să se mai apropie de poartă. S-a terminat 1-0 pentru români, o calificare extraordinară în grupele EL, calificare ce aduce giurgiuvenilor o sumă de bani care poate însemna reintrarea cu șanse reale în lupta pentru titlu.


23:27 West Ham nu reușește să aibă o replică constant bună, englezii au în față un portar aflat într-o seară excelentă, iar lucrurile merg cum nu se poate mai bine pentru campioana României.


23:17 O nouă ocazie uriașă ratată de West Ham. Sau, mai bine zis, ocazie salvată de Silviu Lung, cel care iese ca la hochei și blochează mingea trimisă de Fletcher!


23:13 Astra trăiește tot mai periculos, iar englezii prind curaj chiar dacă nu au realizări individuale. 


22:58 Intervenție uriașă a lui Silviu Lung, portar care reușește să respingă cu un plonjon spectaculos lovitura de cap a lui Calleri. Englezii continuă să preseze, Astra trebuie să joace inteligent și să încerce pe contraatac.


22:55 Englezii încep mai bine repriza secundă, e presiune la poarta unui Silviu Lung care a avut o intervenție bună în primele minute.


Pauză la Londra! Scorul este 1-0 pentru Astra Giurgiu, scor la care campioana României este calificată în grupele Europa League! După un început curajos, cu presiune pe adversari și pressing avansat, românii au cedat inițiativa însă englezii nu au putut profita de șansele bune pe care le-au avut. Golul a venit cum nu se poate mai bine, pe fina de repriză, atunci când Niculae i-a pasat lui Teixeira, iar portughezul l-a executat pe Randolph.


22:31 GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL ASTRA! Teixeira lovește înainte de pauză, pe un contraatac, cu doar câteva secunde înainte de pauză. Astra Giurgiu e calificată la acest scor.


22:28 Ca să înțelegem cu cine ne luptăm și de ce orice performanță a echipelor din România e aproape un miracol. West Ham tocmai a transferat un fotbalist pe care a plătit cât bugetul Astrei pe 2 ani.


22:22 Deși nu a fost recuperat sută la sută după accidentarea de la EURO, Denis Alibec a intrat și a forțat. Din păcate, la o fază banală în apropierea careului englezilor, atacantul a forțat și a rămas întins la pământ din cauza durerii în aceeași zonă. 


22:12 După un început bun, Astra pare să fi cedat inițiativa. Englezii au avut ocaziile importante, iar Astra atacă pozițional cu șanse mici de reușită.


22:00 O altă șansă mare pentru West Ham, în ciuda faptului că Astra a avut inițiativa în primele minute. Obiang a șutat de la 25 de metri, mingea a fost ușor deviată, iar Lung a respins cu dificultate.


21:55 Ocazie uriașă ratată de Calleri, cel care a fost blocat în situație de 1 la 1 cu Silviu Lung. Totuși, atacantul lui West Ham a plecat dintr-o evidentă poziție de ofsaid.


21:45 Oră de Liga Campionilor, meci pentru grupele Europa League. Într-o atmosferă superbă, cu Forever Blowing Bubbles pe fundal, Astra Giurgiu încearcă o minune! Să sperăm că le va ieși!


WEST HAM – ASTRA, play-off Europa League, joi, de la 21:45 (rezultat tur: 1-1).  Meciul poate fi urmărit în format LIVE BLOG pe ProSport și în direct pe EuroSport

După 1-1 în tur, Astra are nevoie de o minune la Londra pentru a spera la o nouă calificare în grupele Europa League după o așteptare de doi ani. Campionii României par într-o misiune imposibilă în fața lui West Ham, însă istoria recentă le dă speranțe. Cu doar un an în urmă, Astra și West Ham se aflau față în față în turul 3 preliminar al competiției, iar echipa lui Șumudică dădea peste cap pronosticurile cu două prestații remarcabile (2-2 la Londra și 2-1 la Giurgiu).

Marea problemă a Astrei e reprezentată însă de subțirimea lotului. Într-un singur an, echipa s-a schimbat radical, în ciuda faptului că a devenit în premieră campioană a României. Queiros, Găman, Enache, Boldrin, De Amorim sau Budescu sunt jucători care anul trecut duceau greul la Astra și care între timp au plecat de la Giurgiu. Budescu a revenit în această vară, sub formă de împrumut, însă prea târziu pentru a putea fi pe teren la Londra.

Singurele atuuri ale Astrei în această seară par constituite de revenirea atacantului Denis Alibec pe teren și de cea a tehnicianului Șumudică pe bancă, însă pare prea puțin în fața unei echipe pe care Bilic a transformat-o anul trecut în una din revelațiile Premier League.

Chiar și lipsită de vedete precum Dimitri Payet, Andre Ayew sau Andy Carroll, West Ham anunță că participarea în grupele Europa League reprezintă unul din obiectivele echipei, iar Bilic va folosi o formulă foarte apropiată de cea „standard”.

Marius Șumudică (antrenor Astra), înainte de West Ham – Astra

„N-am nevoie să joace pentru mine, ci pentru ei, pentru că suntem campioana României. În acest moment nu arătăm ca o echipă de play-off, să fim corecți, și să recunoaștem unde ne aflăm. Dacă eu sunt vinovat pentru că nu sunt alături de băieți, și mi-am asumat asta, și ei au o parte de vină pentru că nu te poți prezenta lamentabil de la un meci la altul.

Va fi destul de greu, pentru că, din ce am aflat, nu vor să schimbe foarte mult față de ultimul joc din campionat, ceea ce înseamnă că vor juca cu echipa cea mai bună. Vor să se califice”, a declarat Marius Șumudică.

Slaven Bilic (antrenor West Ham), înainte de West Ham – Astra.

„Am obținut un rezultat bun în prima manșă, dar dacă vrem să ne calificăm trebuie să învingem Astra pe teren propriu. Mă aștept să câștigăm, cum am făcut-o în celelalte două meciuri importante pe care le-am jucat pe teren propriu. Aceste rezultate ar trebui să ne dea încredere pentru meciul cu Astra. Sunt campionii României, ne-au învins anul trecut, așa că nu va fi ușor. Nu vom încerca să apărăm golul marcat în deplasare. Acest gol ne conferă un avantaj, dar nu ne putem baza pe acest avantaj timp de 90 de minute. Vom juca un meci normal.

Va trebui să așteptăm pentru a vedea cine va juca mâine (n.r. – joi, 25 august). Cert este că vom folosi cea mai bună echipă, pentru că vrem să ne calificăm. Dimitri Payet și Manuel Lanzini se vor afla, probabil, pe banca de rezerve”, a afirmat Slaven Bilic.

WEST HAM – ASTRA, echipele probabile

  • West Ham: Randolph – Byram, Reid, Collins, Burke – Kouyate, Noble, Nordtveit – Antonio, Valencia, Tore
  • Astra Giurgiu: Lung Jr. – Vangjeli, Geraldo, Fabricio, J. Morais – Lovin, Săpunaru, Seto – Al. Ioniță, Alibec, Teixeira
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen