LIVE BLOG | Villarreal – Steaua 2-1. Adio, Europa! Vicecampioana pierde pe El Madrigal după un gest stupid al lui Tamaș și un gol fabulos al lui Trigueros și termină Grupa L pe ultimul loc

LIVE BLOG | Villarreal - Steaua 2-1. Adio, Europa! Vicecampioana pierde pe El Madrigal după un gest stupid al lui Tamaș și un gol fabulos al lui Trigueros și termină Grupa L pe ultimul loc
  • Publicat:
  • Actualizat:

Villarreal – Steaua 2-1 (Sansone 15, Trigueros 88 / Achim 55)

  • Villarreal: Asenjo – Gaspar, Musacchio (Alvaro 39), Ruis, Jaume Costa –   dos Santos, Trigueros, B. Soriano, R. Soriano –   Bakambu (Rodrigo Hernandez 85), Sansone (   Borre 80)
  • Steaua: Niță –    Tamaș, Moke, Toșca, Momcilovic – Pintilii (Achim 55), Bourceanu –   Enache (   Golubovic 46), Boldrin (Ovidiu Popescu 77), De Amorim – Popa. 
     
  • Osmanlispor – FC Zurich 2-0 (Delarge 73, Kilicaslan 89)

Clasamentul final al Grupei L:

  • 1. Osmanlispor – 10 puncte
  • 2. Villarreal – 9 puncte
  • 3. FC Zurich – 6 puncte
  • 4. Steaua – 6 puncte

19:53 FINAL DRAMATIC! Trigueros încearcă o pasă spre propriul portar, Golubovic anticipează, dar se deplasează prea încet și Asenjo iese la timp și refuză ultima situație periculoasă a Stelei! Se termină 2-1, Osmanlispor bate Zurich cu 2-0, iar Steaua termină Grupa L pe ultimul loc, cu șase puncte.


19:51 Uluitor! Steaua e groggy și descoperită în defensivă, dar spaniolii pur și simplu nu pot închide meciul. Bruno Soriano scapă din nou singur cu portarul, dar îl ia la țintă pe Niță și mai oferă 60 de secunde de speranță.


19:48 Cinci minute de prelungire și spaniolii continuă să se joace cu ocaziile. Bruno Soriano scapă pe contraatac, pasează perfect pentru Borre, dar acesta e blocat de Toșca. Mingea rămâne, însă, la Villarreal.


19:46 GOL VILLARREAL! Spaniolii scapă pe contraatac, iar Manu Trigueros oferă un moment de magie. Aflat în marginea careului de 16 metri, mijlocașul îl lobează superb pe Niță, mingea lovește bara transversală, apoi se oprește în poartă. Spaniolii au șansa de a închide meciul două minute mai târziu, dar Borre ratează incredibil din câțiva metri. Steaua are nevoie de un gol pentru a prinde primăvara!


19:42 Am ajuns în minutul 85 și misiunea Stelei e foarte, foarte grea. Villarreal e calificată la acest scor, motiv pentru care spaniolii pun accent pe defensivă și nu caută golul victoriei. 


19:36 ROȘU TAMAȘ! Toșca are nevoie de îngrijiri medicale pe margine, iar evenimentele se succed nefericit pentru Steaua. Tamaș pierde mingea în fața lui Jaume Costa în jumătatea lui Villarreal, vede că defensiva e dată peste cap din cauza absenței lui Toșca, uită că are deja un cartonaș galben și face un fault tactic pentru care vede al doilea cartonaș galben și e eliminat. Gest stupid pentru un fotbalist de 33 de ani trecut prin Primera sau Premier League.

19:34 Delarge deschide scorul în Turcia, iar Osmanlispor ajunge la 10 puncte, în timp ce Zurich scade la șase. Steaua se califică și la 2-2. Intră Ovidiu Popescu și iese Boldrin în minutul în care De Amorim trece pe lângă o centrare bună a lui Adi Popa. Toșca are probleme mari după ce e călcat de Bakambu.


19:27 Marele noroc al Stelei e că Bakambru, atacantul lui Villarreal, a prins o zi mizerabilă. După două mari ocazii ratate, congolezul a fost găsit foarte bine în careu, a fentat linia ofsaidului, dar a preluat foarte prost pe piept și i-a permis lui Niță să iasă din poartă și să rezolve faza. Minutul 71.


19:25 Osmanlispor – Zurich e 0-0, ceea ce înseamnă că Steaua e eliminată la aceste scoruri. Pentru vicecampioană nu s-a schimbat nimic față de startul meciului, pentru că tot victoria e singura opțiune. De Amorim are primul moment de luciditate, creează o fază frumoasă și șutează inspirat la colțul lung, dar Asenjo respinge.


19:18 Ratare monumentală! Momcilovic joacă o minge neglijentă în spate, Toșca are impresia că Niță iese din poartă, dar cei doi nu se înțeleg și Bakambu interceptează mingea. Vârful congolez îl driblează pe Niță, are doar poarta goală în față, dar șutează modest din unghi și-i iartă pe steliști.


19:13 GOOOOOL STEAUA! Reghecampf e lovit de o inspirație nebună. Achim intră pe teren în minutul 55, în locul lui Pintilii, și egalează după doar un minut. Tamaș primește de la Bourceanu, îl scoate ușor din joc pe Jaume Costa și centrează perfect, în opt metri, de unde Achim înscrie cu prima sa atingere, o lovitură perfectă de cap din fața lui Trigueros.


19:09 Mai sunt mai puțin de 40 de minute până la finalul parcursului european al Stelei, la cum merg lucrurile. Vicecampioana e penibilă în ofensivă, iar atunci când Adi Popa nu greșește preluări are grijă William de Amorim și centreaază în tribune. Spaniolii sunt calmi, se apără liniștiți și nici nu au prea multe de făcut. Steaua se chinuie îngrozitor la construcție.


19:02 Începe repriza a doua, iar Reghecampf mută devreme. Enache, unul dintre cei mai slabi steliști în prima repriză, rămâne la cabine și intră Golubovic. Se trece la un 4-2-3-1 mai clar, cu Golubovic atacant, Adi Popa în dreapta, Boldrin în centru și De Amorim în stânga.


18:47 Construcția Stelei e jenantă, Boldrin face o greșeală mare și-i acordă șansa lui Bakambu de a scăpa în poziție de unu vs. unu cu Niță. Atacantul congolez încearcă driblingul, dar Niță e atent și își ține echipa în viață. Pauză pe El Madrigal, după 45 de minute foarte slabe ale echipei lui Reghecampf. Așa arată clasamentul Grupei L la pauză:


18:43 Minutul 42 aduce o situație periculoasă pentru Steaua, după ce Adi Popa profită de greșeala lui Alvaro și scapă spre poarta adversă. Nu are, însă, inteligența și calitățile necesare pentru a forța o pătrundere, așa că faza moare după o pasă proastă pe care Popa o dă spre Momcilovic, venit la susținere.


18:39 Steaua are nevoie de cel puțin două goluri pentru a se califica în primăvara europeană, dar jocul de după golul lui Sansone lasă mult de dorit. Vicecampioana nu are forța necesară pentru a câștiga lupta de la mijlocul terenului și a muta jocul în jumătatea adversă, motiv pentru care lucrurile stau, în majoritatea timpului, ca în poza de mai jos.

Probleme pentru spanioli, însă. Mussachio e accidentat de coechipierul Mario Gaspar și e schimbat cu Alvaro Gonzalez.


18:32 Tamaș e depășit ușor de Jaume Costa, iar fundașul dreapta de astăzi al Stelei are drept unică soluție să-l tragă pe acesta de tricou. Cartonaș galben meritat pentru jucătorul de 33 de ani.


18:32 Steaua a echilibrat jocul în ultimele minute, însă ocaziile clare întârzie. Vicecampioana împinge jocul în special în flancul drept, prin urcările lui Tamaș finalizate însă cu centrări imprecise. 

Tot Villarreal e însă mai aproape de gol, cu Bakambu imprecis din 6 metri, deși câștigase duelul aerian cu Toșca.


18:26 Enache își condiționează evoluția și așa modestă. Mijlocașul dreapta al Stelei face al treilea fault în meci, îl lovește pe Jaume Costa și vede cartonașul galben. Cum rolul său defensiv e destul de important, una dintre misiunile sale fiind de a-l ajuta pe Tamaș, avertismentul primit devreme, în minutul 25, nu poate decât să-l încurce. Vede galben și Bakambu, pentru simulare.


18:23 Mussachio și Ruis nu trebuie să se întrebuințeze prea mult pentru a-l pune la respect pe Adi Popa. Singura șansă a atacantului Stelei e să primească mingi pe spații mari, pentru a face diferența prin viteză, dar când acest lucru se întâmplă tușierul are grijă să oprească faza.


18:20 Steaua încearcă să dea replica, dar tot ce poate propune e o acțiune la care mingea îl lovește în cap pe Enache în careul advers. Spaniolii pun presiune și arată cum se joacă rapid, la o combinație Soriano – Bakambu, dar Toșca intervine la timp și se opune execuției atacantului congolez. Enache nu e în meci, dar asta nu surprinde pe nimeni.


18:16 GOL VILLARREAL! Momcilovic greșește îngrozitor, îl scapă mult prea ușor pe Dos Santos, acesta centrează în careu, iar faza duce la deschiderea scorului. Sansone apare perfect în spatele lui Moke și Tamaș, reia din prima, Niță respinge greșit în spate, iar același atacant deschide scorul din apropiere. Un gol luat mult prea ușor!


18:13 Probleme cu pressingul. Steaua are posesia mingii, dar tot ceea ce poate propune reprezintă pasele repetate între Pintilii, Bourceanu, Toșca și Moke. Pressingul spaniolilor e foarte bun, chiar dacă nu foarte agresiv, iar apărarea are probleme în a duce mingea spre Boldrin sau Adi Popa.


18:06 Începutul de meci e dominat de fanii români, iar „Luptă, Steaua!” se aude superb pe El Madrigal. Vicecampioana începe destul de ofensiv, dar problemele apar în momentele în care Tamaș e lăsat în duel unu vs. unu cu Bruno Soriano. Mijlocașul scoate o lovitură liberă periculoasă, dar Niță rezolvă centrarea lui Trigueros.


18:00 A început meciul, într-o atmosferă destul de liniștită. Arbitru e neamțul Manuel Grafe, iar banderola stă pe brațul stâng al lui Pintilii, după ce Gigi Becali a dat ordinul ca Alin Toșca să nu mai aibă acest privilegiu.


17:45 Așa arată sectorul ocupat de fanii români, cu puține minute înaintea meciului. Spaniolii vorbesc despre 4.000 de susținători pentru echipa lui Reghecampf.


17:35 Abandonați în țară, iubiți peste hotare! Fanii români din Spania fac o atmosferă frumoasă în jurul stadionului El Madrigal. Ce diferență față de cei 413 spectatori de la meciul cu Pandurii.

 


17:27 Alți adversari! Ne dăm seama cât de important e meciul pentru Villarreal atunci când comparăm echipa de start a lui Fran Escriba cu cea din turul de pe Arena Națională. Doar doi jucători – Musacchio și Dos Santos – au jucat și la București, când „submarinul galben” s-a prezentat cu o formulă experimentală. Astăzi joacă „greii”.


17:13 Părerea bookmakerilor: misiune aproape imposibilă! Villarreal e mare favorită la casele de pariuri pentru meciul din această seară, iar o victorie a Stelei e considerată o adevărată surpriză.


16:50 Steaua  va încerca să se califice în primăvara europeană cu Adi Popa, invenția lui Reghecampf din atacul vicecampioanei, în timp ce la nivelul „închizătorilor”, antrenorul Stelei se bazează pe experiența europeană a cuplului Pintilii – Bourceanu. 


16:30 O oră și jumătate până la meciul decisiv pentru soarta europeană a Stelei în acest sezon. La fel ca la fiecare deplasare în Spania, fanii români sunt la datorie, vicecampioana contând pe aproape 6.000 de spectatori pe El Madrigal. Cu 90 de minute înaintea meciului, aceștia încă stau la coadă pentru a pune mâna pe un bilet la meci.


România are oportunitatea de a trimite două echipe în primăvara europeană, iar dacă Astra se poate califica și la înfrângere, pentru Steaua nu există această opțiune, iar calculele sunt ceva mai complicate totul coroborat cu un meci la turație maximă pentru elevii lui Reghecampf, împotriva lui Villarreal, de la ora 18:00.

Steaua s-a trezit mai greu, în grupa L din Europa League, iar acum este în fața calificării în primăvara europeană. Elevii lui Reghecampf au început campania din competiția europeană, după înfrângerea din deplasare cu Osmanlispor și cu trei remize consecutive, acasă cu Villarreal și în „dubla” cu Zurich. Meciul cu Osmanlispor, de acasă, aproape că a fost decisiv, iar Steaua l-a reolvat în favoarea ei după ce a fost condusă, dar a revenit pentru a bifa prima victorie în grupe.

Deși Steaua joacă la calificare, calculele au devenit dificile, după începutul mai puțin reușit, iar în ultimul meci e nevoită să bată Villarreal pentru o ieșire din grupă fără emoții. 

Calculele calificării pentru Steaua.

Steaua se va califica în primăvara Europa League în cazul unei victorii în Spania, însă are șansa să o facă și cu o remiză cu cel puțin două goluri marcate, în condițiile în care principalul criteriu de departajare e reprezentat de rezultatele din meciurile directe.

În tur, meciul Steaua – Villarreal a fost 1-1, deci vicecampionii au nevoie de măcar un 2-2 în Spania (în cazul în care va fi tot 1-1, criteriul de departajare e golaverajul, unde spaniolii stau mai bine). Totuși, remiza e suficientă pentru o calficare a Stelei, doar dacă și Osmanlispor o va învinge pe Zurich în cealaltă partidă a grupei.

În cazul în care ambele partide se termină la egalitate, mai departe vor merge Osmanlispor și Villarreal (spaniolii stau cel mai bine într-un clasament în 3 cu Steaua și FC Zurich).

În cazul unei înfrângeri, Steaua este eliminată automat. 

Calculele calificării pentru Astra

Echipa de la malul Dunării nu stă la mâna nimănui, își joacă, joi, singură soarta calificării, iar în cazul unei victorii nici nu s-ar mai uita la ce se întâmplă în celălalt meci al grupei, dintre. Plzen și Austria Viena, fiind siguri de calificare. În cazul unei remize, Astra stă la mâna cehilor de la Plzen, care nu ar trebui să-i lase pe vecinii lor din Austria să obțină cele trei puncte. În acest caz, Austria Viena ar merge cu AS Roma în faza eliminatorie a Europa League. 
 
Astra se poate califica și în cazul unei înfrânegri, dacă Plzen învinge sau face o remiză cu Austria Viena.  

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen