LIVE BLOG | Viktoria Plzen – FCSB 2-0. Atât s-a putut! Greșeala lui Morais și devierea lui Kopic au dus la prima înfrângere în grupele Europa League

LIVE BLOG | Viktoria Plzen - FCSB 2-0. Atât s-a putut! Greșeala lui Morais și devierea lui Kopic au dus la prima înfrângere în grupele Europa League
  • Publicat:
  • Actualizat:

Viktoria Plzen – FCSB 2-0 (Petrzela 49, Kopic 76)

  • Plzen: Hruska – Reznik, Hejda, Hubnik, Limbersky – Horava, Hrosovsky – Petrzela (Zivulic 88), Kolar (Cermak 84), Kopic – Reznicek (Bakos 66)
  • Rezerve: Hajek, Havel, Kovarik, Kozacik
  • FCSB: A. Vlad –   Enache, Planic, Bălașa, Jr. Morais – Ov. Popescu, L. Filip (Nedelcu 46) – Golofca (Fl. Tănase 46),   Man, Fl. Coman (  Budescu 64) – Alibec
  • Rezerve: Niță, Larie, Gnohere, Budescu, De Amorim 

Minutul 90+3: Final de meci! FCSB pleacă învinsă din Cehia, iar calculele pentru primul loc se complică.


Minutul 90: Nici el nu mai crede. Tănase cade în careu, aruncă o privire scurtă spre arbitru, dar își dă seama că Europa League nu e Liga 1 și că nu va primi lovitură de la 11 metri. Trei minute de prelungiri.


Minutul 88: Nimic nou pe frontul ceh. Jocul ofensiv al vicecampioanei nu există, Vrba s-a pus pe făcut schimbări, așa că nu vom face decât să așteptăm ultimul fluier al arbitrului croat. În celălalt meci al grupei, Lugano are 1-0 cu Beer Sheva și e aproape de o surpriză. Dacă se păstrează aceste scoruri, Viktoria Plzen va obține calificarea matematică în șaisprezecimi, iar ultima etapă va decide doar câștigătoarea grupei.


Minutul 83: Condusă cu câteva minute înainte de final, FCSB nu arată ca o echipă care să poată pune probleme, iar singurul eveniment notabil e cartonașul galben încasat de Constantin Budescu. Playmakar-ul s-a asigurat, astfel, că nu va juca în ultimul meci al grupei, cu Lugano, dar s-ar putea să fi făcut o greșeală, în condițiile în care echipa sa va avea nevoie de o victorie pentru a câștiga grupa.


Minutul 76: GOL VIKTORIA! Flancul stâng e supus din nou agresiunii cehilor, Vlad respinge excepțional un șut al lui Petrzela, dar imediat e nevoit să scoată mingea din poartă pentru a doua oară. Șutează Horava de la mare distanță, Kopic are prezența de spirit necesară pentru a devia mingea de lângă Planic, Vlad e prins pe picior greșit și tabela arată 2-0. Meritat.


Minutul 69: Enache, gheața e subțire! Avertizat pentru un henț în careul advers, Gabi Enache face un fault riscant la Kopic, dar are noroc și arbitrul croat nu-l trimite mai repede la cabine.


Minutul 64: Iese „Mbappe”, intră Costică. FCSB are nevoie de gol sau goluri, iar Dică nu mai pierde timpul. Iese Coman, intră Budescu, ceea ce înseamnă că Tănase trece în stânga, iar Man merge în dreapta pentru a-i face loc playmaker-ului. Schimbă și Vrba, cu Bakos în locul lui Reznicek.


Minutul 63: Din nou Hruska. Alibec-Junior Morais-Florin Tănase e un traseu pe care mingea circulă bine, iar ultimul ajunge în poziție bună de șut, din afara careului. Încarcă, pendulează și trimite bine, dar Hruska e din nou atent și respinge în corner.

Minutul 57: Bălașa, încercarea cu numărul doi. Pentru a doua oară în meci, FCSB primește o lovitură liberă dintr-o poziție periculoasă, iar responsabilitatea execuției îi revine tot lui Bălașa. Prima dată, șutul a fost bun și l-a întins pe Hruska, dar a doua execuție se duce pe lângă poartă.

Intrarea lui Nedelcu nu a rezolvat problemele de la mijlocul terenului, în timp ce Tănase a adus ceva mai mult decât Golofca.


Minutul 52: Kopic ratează K.O.-ul. La câteva zeci de secunde după golul încasat, apărarea lui Dică mai are un moment de rătăcire, dar e iertată de Kopic. Pe degajarea lui Hruska, Kolar deviază pentru Reznicek, vârful pasează pe culoar și Kopic scapă singur cu portarul, dar finalizarea înseamnă o minge trimisă la câțiva centimetri de bara din stânga. Clipe grele pentru vicecampioană.


Minutul 50: GOL VIKTORIA! Hrosovsky aruncă o minge în careul FCSB-ului, Junior Morais adoarme, își scapă din marcaj adversarul direct, iar restul devine ușor pentru Petrzela. Mijlocașul ofensiv al cehilor preia calm, șutează din câțiva metri, iar Vlad nu mai are nicio șansă. În acest moment, Plzen vine la un punct de FCSB (nouă, față de zece), iar calculele pentru primul loc se complică puțin.


Minutul 48: Stângul lui Alibec și dreapta lui Hruska. Atacantul de 2,04 milioane de euro încearcă o execuție identică cu cea din prima repriză, mingea se duce spre colțul lung, dar Hruska împinge bine în picioare și respinge de lângă bară.


Minutul 46: Începe repriza a doua, dar nu și pentru Golofca, al cărui credit se termină după 45 de minute. Intră Tănase în locul mijlocașului adus de la Botoșani, iar Nedelcu îl înlocuiește pe Filip.


20:47 Pauză, iar concluzia pe care o tragem e că 0-0 nu e chiar cel mai meritat scor, ținând cont de cum s-a jucat în primele 45 de minute. Problemele FCSB-ului apar atât în zona centrală, unde nici Ovidiu Popescu, nici Filip nu fac treaba lui Pintilii, cât și pe flancuri, unde Golofca și Coman nu-i ajută destul pe Junior Morais și Enache. Problemele cehilor? Nu au un atacant care să știe să bage mingea în poartă.

Statistica primei reprize:


Minutul 45: Contraatacul nu e punctul lor forte. Vicecampioana e prinsă pe contraatac, după o lovitură liberă, Ovidiu Popescu încearcă să oprească faza periculoasă prin fault și nu reușește, iar apoi problemele apar doar pentru că cehii nu se înțeleg. Kopic pasează în centru, iar mingea nu ajunge, din fericire pentru FCSB, la timp la unul dintre cei patru coechipieri care sprintau spre poarta lui Vlad. Faza se stinge, apoi, iar Man ia un galben în locul lui Popescu.


Minutul 40: Coman, Man și un fanion ridicat. Coman, Golofca și Man fac schimb de poziții și amețesc apărarea adversă, primul vine bine la primit pe zonă centrală, apoi pasează pentru puștiul arădean, care înscrie. De la margine, însă, fanionul croatului e sus și golul e anulat. Încă o decizie bună.


Minutul 38: Și totuși, e 0-0. Statistica arată zece șuturi spre poartă pentru Viktoria Plzen și opt pentru FCSB. Multe șuturi, multe ocazia, majoritatea venite pe gafe în cele două apărări.


Minutul 34: Enache, the problem solver. Planic respinge aproximativ o minge la mijlocul terenului, cehii fac bine tranziția pozitivă, Junior Morais e pus în fund de Petrzela și așa se mai naște o mare ocazie. Vine pasa pentru Reznicek, vârful finalizează de la câțiva metri, dar nu o face suficient de bine și îi permite lui Enache să îmbrace cămașa de erou.


Minutul 32: Sniper Denis. FCSB beneficiază de o lovitură liberă de la foarte mare distanță, iar Alibec ne arată cum ar fi trebuit să tragă în minutul 24, când a fost singur cu Hruska. Se lasă bine pe minge, balonul e puțin deviat și se duce pe o traiectorie periculoasă, dar ocolește cu puțin bara din dreapta.


Minutul 27: Și Coman a căzut…Dacă putem trage o concluzie sigură după prima jumătate de oră, aceea e că ambele apărări au prins o zi foarte proastă. Firavul Coman reușește, cumva, să se strecoare pe lângă Hubnik, intră într-un duel corp la corp cu fundașul advers și cade în careu, dar arbitrul croat nu se gândește să arate penalty. Decizie bună, în ciuda spuselor comentatorilor ProTV.


Minutul 24: La zece centimetri de 0-1. Apar probleme în flancul stâng al apărării lui Dică, unde Junior Morais e depășit numeric, iar Vlad are noroc să scape fără gol primit. Reznik centrează bine în fața porții, Reznicek scapă de marcaj și se întinde pentru a face 1-0, dar pasa e puțin prea în față și vârful cehilor ratează întâlnirea.


Minutul 20: Ocazie imensă pentru Alibec! Cehii pierd mingea la mijlocul terenului, Coman pasează perfect pentru Alibec, iar atacantul care atât de multă nevoie de un gol scapă singur cu Hruska. Pierde, însă, prea mult timp cu pregătirea șutului, iar execuția e foarte slabă și merge direct în brațele goalkeeper-ului advers. Dică face o criză de nervi pe margine și-l înțelegem. Alibec nu avea voie să rateze de acolo.


Minutul 19: Enache a dat, Enache a luat. Reznik aruncă o minge în careul lui Vlad, Enache se gândește la nemurirea sufletului, sare pe sub balon și îi permite lui Kopic să preia într-o poziție bună, dar apoi se trezește la timp și aruncă mingea departe de poartă.


Minutul 13: Un Coman lent. Junior Morais ține capul sus, observă momentul perfect pentru o pasă spre Coman, îl găsește pe puști, care face o preluare excelentă, dar acțiunea se termină în momentul în care omul pentru care Becali funcționează ca o companie de PR încearcă să-și depășească adversarul în viteză.


Minutul 12: Prima intervenție europeană a lui Vlad! Cehii încep să pună presiune, iar primul semnal e dat de un șut al lui Kopic, la colțul scurt, care se oprește în plasa porții. Imediat, Petrzela găsește culoarul de pasă pentru Kopic, acesta scapă singur cu Vlad, dar puștiul din poarta vicecampioanei iese la timp, închide unghiul de șut și respinge în corner.


Minutul 6: Începutul meciului e clasic pentru cehi. O echipă robustă, destul de lentă, Viktoria vrea să-și fixeze adversarul în propria jumătate, apoi vin ori deschideri la margine, ori încercări de pătrundere printre fundașii centrali. Echipa lui Dică reușește, însă, să dejoace tactica, iar prima ocazie îi aparține lui Golofca. Lansat bine de Man, omul exilat de Becali în Liga 3 vrea să demonstreză că merită mai mult, șutează cu stângul la colțul lung, dar Hruska (nu Hrușcă) se întinde și respinge. Mingea ajunge la Alibec, dar Denis și-a pierdut din viteza de reacție și nu a găsit șutul potrivit.


20:00 A început meciul din Cehia. Avem o brigadă croată la centru.


19:16 Miza financiară. Chiar dacă a preferat să-i odihnească pe unii dintre cei mai buni jucători, Gigi Becali are motive să urmărească atent partida care va începe peste aproximativ 45 de minute. Calificată deja în primăvara europeană, FCSB luptă pentru cei 600.000 de euro rezervați câștigătoarelor de grupă din Europa League, dar și pentru cei 300.000 de euro pe care UEFA îi acordă pentru fiecaer victorie în grupă.


19:06 Avem și echipa de start a cehilor. Față de meciul tur, pierdut cu 3-0 pe Arena Națională, antrenorul Pavel Vrba a făcut o singură schimbare, la mijlocul terenului. A ieșit Zivulic, a intrat Horava.


18:38 Nicio surpriză! FCSB a anunțat echipa de start, iar 11-le trimis în teren de Nicolae Dică este exact cel anunțat de Gigi Becali în această dimineață.


18:24 Bună ziua! Sunt Cristian Voicu și am misiunea de a vă ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă înaintea, în timpul și după al patrulea meci european dintre Viktoria Plzen și FCSB. Începem cu o incursiune în lumea pariurilor, de unde aflăm că cehii sunt considerați mari favoriți la câștigarea partidei. Înainte ca Becali să anunțe că Niță, Pintilii, Teixeira, Tănase sau Budescu nu se vor afla pe teren, cota Viktoriei gravita în jur de 2,20 – 2,30, dar ultimele ore au adus o scădere foarte importantă.


Europa League este o competiție în care FCSB nu mai are emoții în acest an. Echipa antrenată de Nicolae Dică a avut un start perfect în faza grupelor și și-a asigurat calificarea, având 10 puncte după primele patru meciuri. Astfel, deplasarea de la Plzen este folosită de antrenor pentru a odihni dintre titularii obișnuiți care vor fi menajați pentru meciul cu Astra, iar de finanțator pentru a expune „marfa” pe care dorește să o vândă în iarnă.

Este motivul pentru care în primul „11” apar nume surpriză, precum cele ale lui Morais, Filip, Coman, Golofca și Alibec. Ultimii doi sunt, de altfel, inserturile lui Gigi Becali în prima echipă, ambii fiind vizați de un transfer în perioada de iarnă. Antrenorul a lăsat de înțeles, în conferința de presă, că o înfrângere nu este chiar o problemă uriașă pentru echipa lui: „Dacă vom pierde nu este ok, un club ca Steaua nu poate să aibă două înfrângeri consecutive. Dar se poate întâmpla, sperăm să scoatem un rezultat pozitiv. Dar dacă nu vom scoate, vom merge înainte„.

Chiar dacă a obținut două victorii clare (4-1 și 3-0) și un rezultat de egalitate (2-2) în cele trei partide contra Viktoriei Plzen din acest sezon, FCSB este departe de a avea un meci ușor în Cehia. Echipa antrenată de Pavel Vrba are o motivație puternică în jocul din această seară pentru că este pe locul secund în grupă, cu două puncte peste Beer Sheva, iar victoria o poate duce mai aproape de calificarea în primăvară. Mai mult, un alt motiv de neliniște pentru echipa lui Dică este forma excelentă traversată de cehi în competiția internă. După primele 14 etape disputate în prima ligă, Viktoria Plzen are punctaj perfect, 42 de puncte, cu 13 peste următoarea clasată, Sigma Olomuc. 

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen