GOLubovic n-a fost de ajuns. Steaua – FC Zurich 1-1. Lovitura lui Kone a anulat primul moment bun al bosniacului și vicecampioana rămâne ultima în Grupa L

Redactor:
Dan Mirea
GOLubovic n-a fost de ajuns. Steaua - FC Zurich 1-1. Lovitura lui Kone a anulat primul moment bun al bosniacului și vicecampioana rămâne ultima în Grupa L
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Încă un pas greșit făcut de Steaua în grupele Europa League, după 1-1, cu FC Zurich, pe teren propriu. Bilanțul echipei antrenate de Reghecampf arată sumbru: o înfrângere și două remize, iar vicecampionii ocupă ultimul loc al grupei L, din care mai fac parte Osmanlispor, Villarreal și FC Zurich.

Pe tot parcursul meciului de la București, elvețienii nu au arătat că au stofă de echipă de liga a doua. Fanii veniți de la Zurich au făcut spectacol în peluză unde au sărbătorit cu torțe și fumigene. Fani Stelei, ceva mai ponderați, au făcut cu greu față cântecelor elvețienilor. Pe teren, ocaziile au fost împărțite între cele două echipe, iar MVP-urile lui Reghecampf au fost Niță, Adi Popa și Bojan Golubovic, acest din urmă și marcatorul echipei gazdă.

Meciul a debutat cu ratarea uriașă al lui Adi Popa, după un contraatac-școală al steliștilor. Din păcate, „aripa” Stelei a dat pe lângă minge dintr-o poziție ideală. Avândul vicecampionilor s-a temperat, iar oaspeții au dictat ritmul primei reprise într-o mare măsură. Niță a făcut minuni în poarta, la ocaziile lui Rodriguez. Bara lui Vannis, portarul lui Zurich, a fost deranjată de Adi Popa în două rânduri, prima oară în prima repriză, iar mai apoi în a doua repriză, la o centrare a stelistului.

Elvețienii au început mai bine a doua repriză, iar ocazia lui Buff le-a dat fiori fanilor Stelei, dar intervenția lui Niță a păstrat scorul de 0-0.

În minutu 63, Golubovic a ieșit la rampă prin primul gol al său marcat în tricoul Stelei, după o centrare a lui Popa, poate cel mai activ fotbalist jucător de pe teren, din această seară.

Bucuria gazdelor a ținut până în minutul 86, când Kone a marcat, iar fanii lui Zurich au aprins torțele pentru a celebra. Scorul de 1-1 s-a păstrat până la ultimul fluier al „centralului”, un înainte ca elvețienii să-l mai pună la încercare pe Nițiă dintr-o serie de cornere.

  • Situație Grupa L, Europa League: 1. Villarreal – 5 puncte, 2. Osmanlispor – 4 puncte, 3. Zurich – 4 puncte, 4. Steaua – 2 puncte. 

Steaua – FC Zurich 1-1 (Golubovic 63 / Kone 86)

  • Steaua: Niță – Ov. Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Bourceanu, Muniru (Jakolis 83) – Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic (   Tudorie 80)
  • FC Zurich: Vannis –   Brunner (Marchesano 84), Kecojevici, Nef – Buff, Yapi-Yapo, Sarr (Cavusevic 78),   Voser – Winter (Schonbachler 73), Kone,   Rodrigurez

21:51 FINAL DE MECI! Steaua termină la egalitate, scor 1-1, cu Zurich, după 90 de minute în urma cărora se poate declara mulțumită cu rezultatul. Vicecampioana face două puncte și rămâne ultima în Grupa L. Villarreal are 5 puncte, iar Osmanlispor și Zurich câte 4.


21:47 Patru minute de prelungiri. Atât mai are la dispoziție Steaua să caute golul victoriei. Dar e foarte greu cu Tudorie.


21:44 GOL ZURICH! Cavusevic centrează din flancul drept, Kone face ce a făcut Golubovic la golul din minutul 63, adică îi ia fața lui Tamaș, apare la colțul scurt și înscrie cu o execuție destul de ușoară. Gol venit relativ logic, dacă ne luăm după cursul jocului și numărul ocaziilor.


21:40 Reghecampf face și a doua schimbare, cu Jakolis în locul lui Muniru. Croatul va trece în banda dreaptă a apărării și Ovidiu Popescu va juca la mijlocul terenului.Elvețienii mai au o ocazie, dar Niță plojnează din nou spectaculos și respinge în corner, apoi scoate de sub bară execuția lui Buff. Portarul Stelei merită un premiu pentru evoluția din această seară. Dacă nu gafează în ultimele cinci minute.


21:37 Bojan Golubovic iese de pe teren dupî 80 de minute și e înlocuit cu Tudorie. Rămâne cu golul și cu bucuria de după reușită, când a ținut să-i facă cu mâna lui Becali. Steaua trebuie să mai reziste încă 10 minute.


21:33 Din nou Niță! Tamaș pierde complet aiurea o minge în propria jumătate, elvețienii declanșează contraatacul și Buff prinde un șut bun, dar Niță are un nou reflex foarte bun și respinge peste transversală. Vin vești noi din Turcia, unde Villarreal a egalat la doi în meciul cu Osmanlispor.


21:25 Teoretic, misiunea Stelei devine mult mai ușoară. Elvețienii trebuie să iasă la atac, iar asta înseamnă că vor apărea și spații în defensivă. Vicecampioana nu se retrage și încearcă să pună presiune. E minutul 70.


21:20 GOOOOL STEAUA! Bourceanu dă o pasă foarte bună pentru Adi Popa, mijlocașul centrează perfect din partea dreaptă și un eveniment puțin așteptat se întâmplă! Golubovic vine la colțul scurt, îi ia fața lui Nef și reia superb, fără șanse pentru Vannis. Primul gol al bosniacului în tricoul Stelei vine într-un moment cum nu se poate mai potrivit.


21:16 Se complică situația în celălalt meci al grupei. Osmanli rămâne în 10 oameni, iar  N’Diaye reduce din diferență. 2-1 pentru turci, care trebuie să reziste o jumătate de oră cu un om mai puțin.


21:11 Se păstrează scenariul din prima parte, iar startul reprizei a doua aduce câteva ocazii bune. Elvețienii au o șansă prin Buff, dar același Niță e atent și închide poarta. Replica vine de la Boldrin, dar vole-ul mijlocașului ofensiv brazilian e prins de Vannis.


21:01 Începe repriza a doua, iar Reghecampf nu face nicio schimbare la pauză. Poate și pentru că nu are prea multe soluții ofensive pe bancă. Adi Popa are o incursiune superbă, centrează din unghi și, cumva, lovește din nou bara, a doua oară în această seară.


20:45 Pauză pe Arena Națională! 0-0 după o repriză cu multe ocazii venite la ambele părți. Adi Popa a fost cel mai periculos om al Stelei, iar Niță unul dintre cei mai acitivi. Inovația lui Reghecampf, Ovidiu Popescu, nu a ieșit cu nimic în evidență, dar nici nu a dezamăgit în primele 45 de minute,


20:44 Puteți vedea aici cele două goluri marcate de Raul Rusescu în această seară. Câtă nevoie ar avea Steaua de un asemenea atacant…


20:36 Jocul devine din ce în ce mai echilibrat și și-a cam pierdut din ritmul bun din start. Steaua recâștigă terenul pierdut în ultimele minute, dar nu mai creează pericolul din prima parte a meciului. Tamaș are o ocazie bună, după un șut din lovitură liberă, dar Vannis, portarul de 36 de ani al elvețienilor, respinge de la colțul scurt.


20:25 Seară magică pentru Rusescu! Fostul atacant al Stelei a reușit să înscrie de două ori, iar echipa sa, Osmanlispor, are 2-0 cu Villarreal! Pe Arena Națională, Niță e din nou pus la treabă, dar goalkeeper-ul lui Reghecampf iese la timp și-l blochează pe același Moussa Kone. Elvețienii sunt din ce în ce mai periculoși.


20:17 BARĂ‚ ADI POPA! Boldrin și De Amorim creează o nouă fază bună, Adi Popa primește mingea la marginea careului, încearcă o execuție pretențioasă și, spre surprinderea noastră, e aproape să găsească poartă, dar balonul lovește bara din dreapta! Imediat, Zurich dă replica prin Kone, care are o ocazie și mai mare decât a lui Popa, dar Niță face minuni la reluarea cu călcâiul a atacantului elvețian, din doar cinci metri!


20:14 Fanii din spatele lui Florin Niță încearcă să creeze o atmosferă care să aducă aminte de cea făcută celebră de Peluzele Sud și Nord. Au venit și cu un banner interesant: „Ne-am săturat de tribunale și replici nebune / Vrem Steaua pentru peluze și tribune”, e mesajul transmis de suporterii Stelei.


20:08 Începem să credem că Tamaș avea dreptate când anunța că Zurich e favorită. Ba nu, glumim :). Elvețienii încep destul de bine și cam pun stăpânire pe minge. Oricum, joacă bine pentru o echipă de liga a doua, iar Niță e nevoit să intervină la o ocazie a lui Rodriguez.


20:03 Ocazie imensă pentru Adi Popa! Primul corner al elvețienilor se transformă într-un contraatac rapid purtat foarte bine de William de Amorim. Brazilianul dă drumul la timp la minge, Bourceanu pasează perfect pentru Adi Popa, dar „Motoreta” dă pe lângă minge dintr-o poziție foarte, foarte bună.


20:00 A început meciul, după ce Toșca și Yapi-Yapo au făcut schimb de fanioane la mijlocul terenului. Stadionul e destul de gol.


19:50 Câteva sute de fani ai lui Zurich și-au făcut apariția pe Arena Națională, chiar dacă în Centrul Vechi prezența era ceva mai numeroasă. În cinci minute începe meciul de la București, dar și cel din Turcia, dintre Osmanlispor și Villarreal. 


19:30 Avem și echipa de start a lui Zurich. Elvețienii par să adopte un 3-4-3 foarte ofensiv. Așadar, vicecampioana trebuie să aibă mare grijă la jocul pe benzi.


18:50 Reporterul ProSport Dan Mirea se află pe Arena Națională, de unde ne va transmite cele mai interesante informații. Steliștii au ajuns la stadion.


18:20 Mai avem aproximativ 100 de minute până la momentul în care Steaua și Zurich vor începe meciul din etapa a treia a grupelor Europa League. Indiciile despre echipa lui Reghecampf sunt foarte clare, așa că nu ne mai așteptăm la surprize și ne putem îndrepta atenția spre alți factori. Unul dintre ei e reprezentat de cotele oferite de casele de pariuri, unde vicecampioana e văzută ca favorită.



17:13 Surpriză imensă în echipa lui Reghecampf pentru meciul cu Zurich. Fără Mitrea, exilat de Becali, antrenorul e obligat să-l mute pe Tamaș din nou în centrul apărării, motiv pentru care flancul drept va fi acoperit de Ovidiu Popescu! Golubovic mai primește și el o șansă.

11-le Stelei pentru meciul cu Zurich: Niță – Ovidiu Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Bourceanu, Muniru – Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic


Steaua este în căutarea primei victorii din grupele Europa League. Roș-albaștrii vor juca în această seară, ora 20:00, partida cu FC Zurich, meciul cu numărul trei din faza grupelor.

Până acum, Steaua a înregistrat o înfrângere (0-2 cu Osmanlispor) și un rezultat de egalitate (1-1 cu Villarreal). Elvețienii, teoretic cel mai slab adversar din Grupa L, vin pe Arena Națională din postura de echipă de ligă secundă, dar și de ocupantă a locului 2 în grupa de Europa League.

Înaintea acestei partide, Laurențiu Reghecampf are dileme serioase în ceea ce privește linia defensivă și cea de atac. După ce Mitrea a intrat în dizgrația patronului ca urmare a partidei cu Gaz Metan, antrenorul este obligat să găsească alternative pentru compartimentul defensiv. În atac, deja arhicunoscuta problemă a vârfului care nu marchează, însă până la venirea lui Alibec Reghe trebuie să se descurce cu ce are la dispoziție.

Echipă probabilă a Stelei în meciul cu Zurich: Niță – Jakolis, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Bourceanu, Muniru – Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic

Înaintea acestui meci, Steaua se află pe ultimul loc în Grupa L, cu un singur punct. Villarreal conduce clasamentul cu patru puncte, urmată de FC Zurich cu trei puncte.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen