Botoșaniul, low battery! Moldovenii au pierdut cu Legia Varșovia, 1-0, după un meci în care au rezistat fizic doar 75 de minute

Botoșaniul, low battery! Moldovenii au pierdut cu Legia Varșovia, 1-0, după un meci în care au rezistat fizic doar 75 de minute
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Legia Varșovia a învins FC Botoșani cu 1-0, gol Duda în minutul 78, după un meci în al cărui final moldovenii au căzut din punct de vedere fizic

Nu au existat multe cluburi în istoria recentă a fotbalului românesc care să fi fost analizate cu mai mult pesimism înainte unui meci din Europa decât a pățit-o acum FC Botoșani. Indiferent de post TV, site sau ziar, toți analiștii preziceau o victorie facilă a unor polonezi cu o experiență net superioară în Europa. Realitatea de la Varșovia a fost cu totul alta și a taxat suficiența celor care au avut impresia că echipa lui Leo Grozavu întâlnește Legia care o chinuia pe Steaua în playoff-ul Ligii de acum doi ani.

Botoșaniul a început foarte bine jocul, a ținut mingea cu pase repetate, a avut mijlocul terenului și a dominat adversarul timp de circa 20 de minute. Problema moldovenilor a fost însă evidentă din primul minut. Dacă apărarea a jucat extrem de riscant, dar eficient, la ofsaid, atacaul nu a existat. Dan Roman a făcut risipă de efort însă a lipsit cu desăvârșire ultima pasă, mai ales în condițiile în care unul dintre cei care o puteau livra – Marius Croitoru – a fost ținut pe banca de rezerve. În aceste condiții, am avut parte de o primă repriză jucată pe contre, cu ocazii numeroase de ambele părți, însă fără să existe o echipă net superioară.

Moldovenii au căzut de tot în ultimele minute

Ei bine, totul s-a schimbat în partea a doua. Botoșaniul a ieșit în aceeași formulă de la vestiare, iar bateriile începeau să sece. Polonezii, mult mai proaspeți și mai experimentați au profitat de ocazie și au început să preseze insistent. A urmat o perioadă în care ocaziile uriașe de gol ale polonezilor nici nu au mai putut fi numărate, în timp ce FC Botoșani a încercat să dea replica pe niște contre care veneau din ce în ce mai rar. Inevitabilul s-a produs în minutul 78, după cinci minute în care Legia a avut 2 ocazii foarte mari. Duda a profitat de o respingere slabă a apărării, a preluat la marginea careului și a plasat excelent un șut la care Iliev, altfel excelent, nu a avut ce face. Finalul i-a găsit pe moldoveni într-o condiție fizică deplorabilă, mai mult mergând pe teren, însă Legia nu a mai putut profita. Scorul de 0-1 nu este unul insurmontabil, însă Leo Grozavu are de studiat dacă vrea să întoarcă rezultatul în România. Legătura între mijlocul terenului și Dan Roman nu mai poate fi aceeași.


Legia Varșovia – FC Botoșani 1-0 (0-0)

Marcator: Duda 78

Echipele de start:

  • Legia: Kuciak – Broz, Rzezniczak, Pazdan, Brzyski – Furman, Jodlowiec – Guilherme, Duda, Kucharczyk – N. Nikolic
  • FC Botoșani: Iliev – Dimitrov, Miron, Cordoș, Acsinte – Cucu – Brata (Ivanovici 69), Vașvari (Robertson 64), R. Costin (Croitoru 84), Batin – Dan Roman

23:38 Gol Legia! În minutul 78, la capătul unei perioade în care polonezii au avut ocazii foarte mari, vine și deschiderea scorului. Duda a tras de la marginea careului, cu preluare, imparabil pentru Iliev.


23:35 Ratare uriașă a celor de la Legia! Prijovic este servit excelent, la marginea careului mic, dar trage mult peste.


23:32 Indiferent de rezultatul final, FC Botoșani a fost departe de a se face de râs la Varșovia, așa cum decretau la unison aproape toți specialiștii români care au analizat meciul. Elevii lui Grozavu joacă până acum cu zvâc, nu se baricadează în defensivă și încearcă să profite pe contre.


23:26 În minutul 64 se face prima schimbare la FC Botoșani. Leo Grozavu îl scoate de pe teren pe Vașvari și îl introduce pe Robertson, scoțianul care bifează debutul său în tricoul moldovenilor. Urmează a doua schimbare, după 5 minute: Brata iese și intră Ivanovici


23:20 Suntem în minutul 60 și se joacă pe contre. Moldovenii sunt surprinzători de activi și în ofensivă, însă majoritatea acțiunilor lor se termină la ultima pasă. În defensivă e din ce în ce mai riscant, polonezii par mai bine pregătiți fizic și doar norocul românilor a făcut ca scorul să fie 0-0.


23:12 Botoșănenii sunt sub asediu. Echipa lui Leo Grozavu este masată în propria jumătate de polonezi. Legia a ratat două ocazii mari în primele cinci minute ale reprizei secunde. În degringolada din apărarea Botoșaniului a apărut și o victimă: căpitanul Acsinte și-a spart capul, însă a revenit pe teren.


23:05 Începe repriza a doua! Și începe greu pentru moldoveni. Miron are o intervenție la limita regulamentului asupra lui Kucharczyk în careu, însă centralul nu a acordat penalty. 


22:50 Legia Varșovia – FC Botoșani, 0-0 la pauză. Ce am văzut în prima repriză:

  • moldovenii au început foarte curajos meciul. Au dominat centrul terenului, au combinat bine în această zonă, însă nu au avut prospețime la pasa finală
  • apărarea Botoșaniului a riscat foarte mult cu jocul la ofsaid. Apărarea din fața lui Iliev a reușit să îi lase în afara jocului de 7 ori pe polonezi, de fiecare dată la milimetru
  • Dan Roman s-a zbătut, însă nu a primit nicio pasă utilă până acum. Șansa moldovenilor poate să fie o fază fixă la care să apară Roman, capitol la care atacantul excelează
  • La felul în care s-a jucat în primele 45 de minute, cheia pare pregătirea fizică. Dacă nu vor claca din acest punct de vedere, moldovenii au șanse la cel puțin un egal

22:47 Ce înseamnă o galerie! Spectatorii „cetățeni” sunt la bere și la sandviș, însă galeria este la locul ei, pregătită de show! 


22:43 Ocazie uriașă pentru Brata! Fotbalistul moldovenilor șutează de la marginea careului, lateral stânga, însă mingea trece milimetric pe lângă poarta lui Kuciak. Faza a venit după 3 minute în care FC Botoșani a stat în preajma careului polonezilor. Excelent joc pentru echipa lui Leo Grozavu până acum.


22:32 Suntem în minutul 32 al meciului și gazdele au început să forțeze atacul după minute bune de superioritate românească. Iată cum arată statistica de până în acest moment.


22:24 Polonezii ratează o șansă uriașă, însă dintr-un ofsaid mare. Este prima eroare majoră pe care o fac moldovenii în condițiile în care timp de 22 de minute au dominat teritorial, chiar dacă nu au avut șanse de a marca.


22:15 Suntem în minutul 13 și, cel puțin până acum, FC Botoșani nu arată ca o echipă mai slabă decât Legia. Moldovenii par foarte bine organizați defensiv, au un portar care, deși e nou la echipă, vorbește în permanență cu apărarea. Tot în acest minut apare și prima ocazie a lui FC Botoșani. Raul Costin trage de la distanță, puternic, însă Kuciak nu are probleme.


22:06 Vorbeam despre public și despre galeria celor de la Legia Varșovia? Priviți ce trebuie să suporte în prima repriză portarul Botoșaniului, Iliev. Celebra deja galerie a polonezilor.


22:03 A început meciul! După ce au făcut poza de start, cei 11 fotbaliști trimiși pe teren de Leo Grozavu au primit încurajări de pe banca de rezerve. Au de rezistat în fața unei echipe puternice, dar și în fața unui public vulcanic.


21:48 Marius Croitoru, unul dintre cei mai experimentați fotbaliști ai celor de la FC Botoșani, surprinde cu o declarație dată înainte de meciul de la Varșovia. „Nu cred că FC Botoșani are forță la ora actuală să se califice într-o grupă de Europa League. Există și teama de a lua foarte multe goluri cu Legia„, a spus mijlocașul pentru DigiSport. Se miră cineva de ce e rezervă în acest joc?


21:23 Nu ratați nimic din ceea ce se întâmplă cu echipele din România în această seară dacă stați pe ProSport. În paralel cu live blog-ul de la Varșovia puteți citi totul și despre ce face Astra Giurgiu în deplasarea de la Inverness.


21:15 Comparația pe cifre între cele două echipe. Lotul Legiei valorează 22,55 milioane de euro în timp ce al moldovenilor ajunge la numai 12,58 milioane. De asemenea, polonezii au un lot mai tânăr 25,2 ani – 26,2 ani. Sigur, nimic din toate astea nu contează pe teren.


21:00 UEFA a anunțat echipele de start în meciul pe care FC Botoșani îl va disputa la Varșovia, contra Legiei. Adversarul pe care Steaua l-a eliminat în playoff-ul Ligii Campionilor acum două sezoane pornește cu prima șansă, însă elevii lui Leo Grozavu forțează surpriza la primul lor sezon în Europa. 


FC Botoșani o întâlnește în această seară, de la 22:00, pe Legia Varșovia, în deplasare, într-un meci contând pentru turul 2 preliminar din Europa League. Și așa pornită cu șansa a doua în confruntarea cu formația din Polonia, trupa moldavă se confruntă și cu mari probleme de lot, opt jucători fiind indisponibili sau incerți pentru partida de diseară. Printre aceștia se numără și omul dorit de Steaua în această vară, Martinus Quenten, chinuit de o lovitură la picior.

„Fundașii Michael Ngadeu și Florin Acsinte sunt accidentați, iar Florin Plămadă este suspendat după cartonașul roșu primit la Tbilisi, în meciul cu Țhinvali. Istvan Fulop, Mihai Bordeianu și Cristian Danci au accidentări mai vechi. Martinus Quenten și Raul Costin sunt incerți. Martinus are piciorul umflat, iar Raul Costin este și el ușor accidentat”, a declarat tehnicianul Leo Grozavu.

Cu excepția lui Plămadă (suspendat), Grozavu va folosi în Polonia o echipă identică cu cea utilizată în prima etapă a Ligii 1, în remiza de la Craiova, scor 0-0. Stoperul de 23 de ani va fi înlocuit cel mai probabil în echipa de start de George Miron (21 de ani), jucător transferat în această vară de la Oțelul Galați.

„Putem scrie istorie!”

Chiar și așa, botoșănenii își doresc să repete performanța din ultima deplasare europeană, cea din Georgia, de unde au plecat învingători în urmă cu o săptămână, scor 3-1, grație golurilor marcate de Dan Roman (‘6 și ’59) și Paul Batin (’68).  Cei doi marcatori ai moldovenilor vor fi titulari și în meciul cu Legia, iar Leo Grozavu speră că formația sa va reuși să obțină un rezultat bun în vederea returului din România.

Tehnicianul revelației sezonului trecut din Liga 1 admite că Legia e favorită certă, dar e convins că echipa sa poate produce surpriza.

„Este diferență mare între valoarea Legiei și a noastră. Vom face tot ce depinde de noi să câștigăm, dar e clar că plecăm cu șansa a doua. Este un meci important pentru că reprezentăm România. Legia Varșovia înseamnă o motivație pentru toată lumea ca să arate ce poate. Cred că jucătorii mei pot scrie istorie în această dublă cu Legia. Va fi o partidă dificilă, în care este clar că Legia pleacă cu prima șansă, dar fotbalul se joacă pe teren. În fotbal există și surprize și noi vrem să producem una cu Legia”, a spus Leo Grozavu.

În schimb, Leo Grozavu va putea conta pe scoțianul Scott Robertson, care a fost inclus pe lista UEFA pentru dubla cu Legia Varșovia.

Legia Varșovia – FC Botoșani, echipele probabile

  • Legia Varșovia: Kuciak – Broz, Lewczuk, Rzezniczak, Brzyski – Pazdan, Jodlowiec – Zyro, Duda, Bartczak – Nikolics
  • FC Botoșani: Iliev – Dimitrov, Miron, Cordoș, Browne – Cucu, Vașvari – Ivanovic, Croitoru, Batin – D. Roman
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen