LIVE BLOG | FCSB – Viktoria Plzen 3-0. Budescu și Alibec îi asigură lui Dică un debut perfect în grupele Europa League! Cei doi au colaborat spectaculos la o reușită superbă a vicecampioanei

Redactor:
Andrei Pal
LIVE BLOG | FCSB - Viktoria Plzen 3-0. Budescu și Alibec îi asigură lui Dică un debut perfect în grupele Europa League! Cei doi au colaborat spectaculos la o reușită superbă a vicecampioanei
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – Viktoria Plzen 3-0 (Budescu 21 pen, 45, Alibec 73)

Echipa de start:

  • FCSB: Niță – Benzar, Bălașa, Planici, Jr. Morais – Nedelcu, Pintilii – Golofca, Budescu    (Man 83), Fl. Coman (Ov. Popescu 57) – Alibec (Gnohere 74)
  • Rezerve: A. Vlad – Tănase, Momcilovic, De Amorim
  • Viktoria Plzen: Hruska – Reznik, Hejda, Hajek, Limbersky – Zivulic (Horava 61), Hrosovsky   – Petrzela (Zeman 80), Kolar, Kopic – Reznicek (Bakos 61  )
  • Rezerve: Kozacik – Svacek, Havel, Ivanschitz

23:54 FINAL. Debut cu victorie pentru FCSB în noul sezon al grupelor Europa League! Două execuții superbe, una a lui Alibec, alta a lui Budescu și un penalty dictat după o greșeală a arbitrului Andris Treimanis. Pentru elevii lui Dică urmează un meci cu Lugano (28 septembrie, ora 20:00), peste două săptămâni, în Elveția.


23:46 Crainicul de pe Arena Națională a anunțat numărul spectatorilor prezenți la meci. 20.714. Înaintea meciului, de la casele de bilete s-a spus că au fost vândute aproximativ 25.000.


23:33 GOOOOOOL FCSB! Denis Alibec șutează direct pe poartă, din lovitură liberă, mingea este deviată de unul dintre oamenii din zidul ceh și se scurge în poartă. Hruska a rămas pe linia porții.


23:30 Probleme pentru Pintilii. Om de bază în linia de mijloc a lui Dică, fostul căpitan al vicecampioanei s-a întins pe gazon, fără să fie atins de nimeni, acuzând probleme la gambă.


captură TelekomSport


23:25 Elevii lui Pavel Vrba au echilibrat jocul. La capătul primului sfert de oră din repriza secundă. Pe un fond de relaxare a vicecampioanei, cehii au ratat câteva șanse să reintre în joc. Ultima, la o centrare din partea dreaptă, după ce Horava a trecut ușor de Golofca, însă Benzar a reușit să respingă din careul lui Niță.


23:13 Alibec trimite cu efect o minge în careu, din bandă, căutându-l pe Budescu, Hruska iese eronat din poartă și nu ajunge la minge. Golofca ajunge primul la balon, dar e izolat în margine, scoate mingea la Benzar care vine liber pe centru și încearcă să centreze, însă balonul se oprește pe pieptul unui fundaș advers.


23:10 Limbersky îi dă primele emoții lui Niță în repriza a doua. Intrat în centru după un dribling scurt, fundașul cehilor e lăsat să șuteze de către apărarea vicecampioanei, iar mingea trece puțin peste bara tansversală.


23:06 A început partea secundă.


22:51 Pauză pe Arena Națională.


22:48 GOOOOOOOOOL FCSB! Ce fază reușesc Alibec și Budescu. Căpitanul FCSB îl găsește excelent cu o pasă pe Budescu, fostul decar al Astrei preia senzațional spre poarta lui Hruska și îl lobează spectaculos pe portarul cehilor!


MEDIAFAX Foto/Alexandru Dobre


22:43 Ocazii uriașe ratate de Alibec și Florinel Coman!!! Alibec, scăpat singur cu portarul Hruska, a șutat, însă goalkeeperul cehilor a respins. Liber în banda stângă, Florinel Coman a driblat un adversar și a intrat în careu, însă s-a complicat și șutul său, slab, a fost respins de către unul dintre fundașii Viktoriei Plzen


captură TelekomSport


22:35 La capătul primei jumătăți de oră, elevii lui Dică își merită avantajul de pe tabelă. FCSB a fost echipa mai pragmatică și a profitat la maximum de șansele oferite. Cehii au lovit bara, iar la faza următoare Budescu a obținut penalty-ul pe care tot el l-a transformat. Echipa tip a vicecampioanei, cu toate transferurile efectuate în această vară și cu motivația oferită de un meci în Europa, joacă un fotbal bun până acum.


22:24 GOOOOOOOOOOOL FCSB! Constantin Budescu înscrie din penalty! Scăpat spre poartă după o lansare, Budescu este faultat în careu, iar arbitrul indică punctul cu var. Budescu a transformat în situl caracteric. Cu o fază înainte, cehii au lovit bara pe Petrzela, lansat bine de Hrosovsky!


captură TelekomSport


22:20 Primul șut spre poartă îi aparține lui Alibec. Pintilii recupereză bine o minge la mijlocul terenului, paseză bine, perpendicular, spre Alibec, care scapă spre poartă, talonat de un adversar. Atacantul intră în careu, își pune mingea pe stângul și trage, însă mingea se duce pe lângă poarta apărată de Hruska.


captură TelekomSport


22:16 După câteva minute de tatonări, elevii lui Dică au început să are terenul în direcția porții lui Hruska. Alibec, Florinel Coman și Golofca au încercat să desfacă apărarea cehilor. Ultimul a driblat un adversar în bandă, a scăpat spre poarta celor de la Plzen, a intrat în centru, dar a tras în primul adversar. Cehii nu au parte de același început bun ca la meciul tur din preliminariile Ligii Campionilor.


22:05 A început meciul de pe Arena Națională.


captură TelekomSport


21:40 „Emoțiile unui meci de fotbal încep cu drumurile spre stadion. Ne vedem pe Național Arena! Forza Steaua!”, a scris Alibec pe contul său oficial de Facebook, alături de o poză din autocar. Căpitanul FCSB îi are alături pe Florin Tănase, Florinel Coman, Mihai Bălașa, Romario Benzar, Florin Niță și Dragoș Nedelcu. „Aștept optimist debutul la Steaua, în Europa. Ne vedem la stadion.  Forza Steaua!”, a scris și Romario Benzar, pe pagina de Facebook.


21:18 „Nu ne-a picat deloc bine când am văzut că am căzut iar cu FCSB. Avem un moral foarte bun, am strâns șase victorii consecutive. Jucăm fără presiune”, a spus unul dintre membri delegației cehilor, pentru ProSport. Viktoria Plzen și-a schimbat potarul. Față de meciurile din preliminariile Ligii, când poarta Viktoriei Plzen a fost apărată de Bolek, acum goalkeeper este Hruska. Bolek a fost trimis la echipa a doua a clubului, din cauza evoluțiilor slabe, susține același membru al delegației cehe.


21:13 Ce diferență! :). Gazonul de pe Arena Națională la meciul cu Astra vs. gazonul la meciul cu Viktoria Plzen. Dreptunghiul verde arată impecabil, e pregătit pentru spectacolul pe care îl vor oferi cei 22 de fotbaliști.


21:02 Gigi Becali nu are niciun fel de emoții. Ca la fiecare meci important, finanțatorul FCSB i-a strâns pe jurnaliști în jurul său, apoi le-a spus acestora că nimeni, nici chiar selecționata lumii, nu poate învinge FCSB în această seară. Mai important, Becali le-a promis prime fotbaliștilro săi, dar acestea vor veni în funcție de numărul de puncte strânse și de zerourile sumei care-i va intra în buzunar: „Am foarte mare încredere, sunt invincibil, nu mă poate bate nimeni în seara asta, nici selecționata lumii. Vă voi spune după meci de ce zic asta. Avem și mai mare valoare decât în meciurile din Ligă, jucăm cu Plzen, pe care am scos-o, iar bătălia pentru locul unu în grupă se dă între noi și ei. Cred că i-am motivat pe jucători când am fost în cantonamentul echipei, le-am spus că o să aibă o primă bună, care va fi în funcție de puncte, pentru că ultimul meci îl avem cu Lugano și o să fim calificați. Nu vreau să fie în vacanță atunci, vreau să câștig bani și din ultimul meci, să iau 600.000 de euro”, a anunțat Becali, cu o oră înaintea meciului.


20:48 Fotbaliștii vicecampioanei au ajuns la stadion, iar suporterii prezenți l-au dat dispărut pe Constantin Budescu. La coborârea din autocar, fostul decar al Astrei a ieșit ultimul din vehiculul care i-a adus pe jucători la Arena Națională. La vedere sa, fanii s-au liniștit.


20:33 În ciuda ultimului rezultat, înfrângerea cu FC Viitorul (0-1), spectatorii continuă să vină să susțină echipa lui Nicolae Dică. Din infomațiile oferite de reporterul Dan Mirea, prezent pe Arena Națională, s-au vândut 25.000 de bilete pentru meciul din prima etapă a grupelor Europa League.


20:26 FCSB a anunțat echipa cu care Nicolae Dică va ataca primul său meci din grupele Europa League. Chiar dacă patronul i-a stricat planurile și a anunțat încă de aseară felul în care se va prezenta vicecampioana, Dică a schimbat în ultimul moment. Florinel Coman va fi titular în banda stângă a liniei de mijloc, acesta luându-i locul lui Florin Tănase.


Liniștea poate fi adusă doar de rezultate, iar Dică are nevoie de liniște mai mult decât de orice. În fața unui început de sezon în care jocul a fost slab, dar rezultatele n-au lipsit în totalitate, antrenorul FCSB se vede în fața situației de a gestiona un nou meci cu Viktoria Plzen. Adversarul de care FCSB a trecut în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor a fost tras din urnă și vine să își răzbune umilința de acasă. Iar cehii vor avea misiunea ușurată de haosul de la FCSB, dar și de problemele de lot pe care le are antrenorul românilor.

Filipe Teixeira, unul dintre cei mai buni oameni de pe teren în victoria din Cehia, nu va putea juca pe Național Arena. Portughezul a fost anunțat drept indisponibil chiar de către finanțatorul Gigi Becali, cel care a și dictat echipa de start a lui Dică în direct, într-o intervenție televizată. Potrivit acestuia, există și varianta introducerii încă din primul minut al lui Florinel Coman, însă decizia urmează să fie luată de antrenor cu puțin timp înainte de startul meciului. Altfel, Romario Benzar este constantă în dreapta unei linii defensive alcătuite din Bălașa, Planici și Junior Morais. Acesta din urmă îi ia locul unui Momcilovic care, în ciuda evoluțiilor bune, va avea probleme serioase în a mai găsi un loc de titular, acum că FCSB s-a acoperit și în centrul apărării. Linia de mijlocași centrali Nedelcu – Pintilii va susține o ofensivă formată din Golofca, Florin Tănase și Budescu, cu Alibec vârf unic.

Europa League scade apetitul fanilor

În ciuda vremii bune, spectatorii nu sunt așteptați în număr foarte mare la stadion. Partida de debut a FCSB în grupele Europa League va fi urmărită pe viu de circa 20.000 de persoane care au cumpărat bilete de intrare până în ziua meciului. În funcție de cum se vor mai vinde biletele până la start, oficialii vicecampioanei se așteaptă la o asistență de maximum 25.000 de spectatori. În viziunea bookmakerilor, vicecampioana României este favorita meciului. FCSB are cote la victorie între 2.10 la Unibet și 2.15 la Winmasters, în timp ce Viktoria Plzen este cotată între 3.45 la NetBet și 3.55 la Fortuna.

 
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup