CA-LI-FI-CA-RE! FCSB – Beer Sheva 1-1. În primăvara europeană cu lacrimile lui Alibec. Echipa lui Dică a pătruns în 16-imile Europa League după un meci în care Coman a profitat de o eroare mare a oaspeților

CA-LI-FI-CA-RE! FCSB - Beer Sheva 1-1. În primăvara europeană cu lacrimile lui Alibec. Echipa lui Dică a pătruns în 16-imile Europa League după un meci în care Coman a profitat de o eroare mare a oaspeților
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – Beer Sheva 1-1 (Fl. Coman ’31 / Sahar ’37)

FCSB s-a calificat matematic în această seară în 16-imile Europa League după ce a acumulat 10 puncte în Grupa G, în urma egalului cu Beer Sheva, 1-1, în runda a patra a seriei. În celălalt meci al grupei, Viktoria Plzen a trecut de Lugano, scor 4-1.

Min. 90 + 3 Fluier final, FCSB se califică matematic în 16-imille Europa League!

Min.90 Gnohere se precipită în fața porții israelienilor, pierde un tempo și e blocat în ultimul moment.

Min.85 Toate mingile israelienilor îl caută pe Tony, însă Pintili și Enache îl anihilează pe nigerian. Gnohere e mai mereu izolat, scânteia vine de la Budescu. Larie și Bălașa formează un zid defensiv de netrecut.

Min.77 Larie își valorifică detenta la o lovitură de colț a lui Budescu, ia prim planul, dar Goresh intervine salvator. Se joacă pe contre, Pintilii recuperează tot la mijlocul terenului

Min. 70 Moment de o încărcătură emoțională deosebită. Alibec e schimbat cu Gnohere și se oprește direct pe bancă. Îl podidește plânsul și își acoperă ochii mai întâi cu palmele, apoi cu un prosop. Evenimentele în centrul cărora a fost în ultimele două săptămâni se pare că l-au afectat enorm pe constănțean, iar evoluția ștearsă din meciul cu Beer Sheva i-a pus capac.

Min. 64 Nicolae Dică face a doua schimbare. Tănase intră în locul lui Florinel Coman

Min. 56 Budescu provoacă panică în careul israelienilor cu driblinguri scurte. Defensiva lui Hapoel se clatină

Min.52 FCSB răspunde ca în meciul tur, pe contraatac. Și când la originea unei acțiuni fulger e Teixeira, dinamismul e asigurat. După o țesătură de pase Teixeira – Coman – Budescu, ultimul l-a evitat pe portarul Goresh și a tras spre poartă. De pe linia porții, Taha a respins cu mâna, însă arbitrul turc a închis ochii

Min. 50 Israelienii încep tare și actul secund, Elhamed trage în blocaj. Varietate în jocul gazdelor aduce doar Teixeira.

Min. 46 A început repriza secundă! Dică l-a trimis pe Teixeira în locul lui Man

Impulsionați de 3.000 de suflete care au cântat pe tot parcursul actului de debut, Elhamed și colegii lui au început în forță, dar s-au tăiat după 10 minute. Cu o apărare arțăgoasă și cu un joc la limita regulamentului din partea mijlocașilor centrali ai lui Dică – Filip și Pintilii – israelienii și-au pierdut rapid cumpătul. Nervoși din cale afară, elevii Barak Bakhar au primit trei cartonașe galbene în mai puțin de 20 de minute. La FCSB, clarviziunea a venit doar din partea lui Budescu. Fostul campion cu Astra a adus și scânteia de la golul marcat de Coman, inexistent până atunci. Cei trei fundași ai israelienilor au sforâit în ghete sub privirea lui Goresh, Coman și-a încercat norocul și a profitat de lipsa de reacție a oaspeților. 1-0 doar pentru șase minute însă, pentru că după o centrare a lui Radi, Sahar s-a poziționat fără cusur, i-a luat fața lui Enache și nu l-a iertat pe Niță, 1-1. Alibec s-a zbătut mult, dar fără vreo realizare. Gnohere, Teixeira și Tănase sunt pe bancă.

Min. 45 Se încheie prima repriză. FCSB – Hapoel Beer Sheva 1-1

Min. 37 GOOOL Sahar! Israelianul ia prim-planul în duelul cu Enache, Niță rămâne țintuit pe linia porții, și vârful oaspeților împinge minea în poartă. 1-1 și Beer Sheva își ridică nivelul de încredere și energie. Mai activi, oaspeții presează mai ales în zona în care activează Enache. FCSB e în corzi


Foto Alexandru DOBRE

Min. 34 Radi primește galben în urma unei intrări criminale la Budescu, Man centrează pentru Filip, dar israelienii îndepărtează periocolul.

Min.31 GOOOL Coman! Cei trei fundași ai oaspeților și portarul Goresh se autoinvită să preia o minge simplă după o pasă în adâncime a lui Alibec, pierd un tempo, Coman urmărește mingea și ia prim-planul, apoi plasează mingea simpul în poartă. Fostul jucător de la Viitorul deschide scorul după 30 de minute de uzură.

Min.29 Radi scoate de pe linia porții un șut palid al lui Coman

Min. 23 Portarul FCSB-ului n-are reacție, Tony reia cu capul peste poarta lui Niță, după o centrare din banda dreaptă. Nervos din cale afară, la următoarea fază, Tony îl faultează dur pe Enache și vede galben.

Min. 19 Mai incisiv, Florinel Coman centrează de pe stânga în mijlocul careului, Man încearcă să reia cu capul, dar e blocat de Elhamed și Vitor. Din ciocnire, Elhamed se alege cu capul spart și e transportat în afara gazonului

Min. 15 Alibec devine ținta lui Vitor, stoperul gazdelor vede cartonașul galben. Acțiunile FCSB-ului sunt construite în special în aripa stângă>

Min.12 Junior Morais e primul jucător al gazdelor care amenință poarta lui Goresh. Brazilianul trage de la 20 de metri cu piciorul drept, la jumătate de metru de bară, după o acțiune personală

Min. 10 3.000 de fani israelieni domină fondul sonor pe Național Arena, suporterii gazdelor își duc războiul cu Dinamo și Rapid

Min. 6 Junior Morais devine victima unei intrări dure din partea lui Elo, jucătorul lui Beer Sheva vede galben. După o perioadă de presiune a oaspeților, FCSB se mută în jumătatea lui Hapoel. Toate mingile îl caută pe Denis Alibec, Budescu e ținut om la om.


22:05 A început partida de pe Arena Națională cu 23.000 de fani în tribune. 


21:17 Becali: „N-am nicio emoție. Poate doar pentru coeficient, pentru bani. Dorința de 18 puncte e tot pentru coeficient, ca să fim capi de serie. Steaua 70%, celelalte 30%. Mă aștept ca Alibec să dea 2-3 goluri. Are cine să-i dea pase. Aseară am fost la echipă și le-am mulțumit. Lui Gnohere i-am zis >. El e băiat bun și înțelege situația. Cu Craiova a înțeles de ce a fost schimbat, a început sa râdă când a ieșit de pe teren. Avem patru jucători care pot marca împotriva oricărui adversar din Europa. E cea mai valoroasa echipa de după Revoluție”.


21:13 Nici măcar jumătate din Arena Națională nu se va umple. 23.000 de bilete s-au vândut până în acest moment, dintre care 3.000 le-au fost acordate fanilor lui Hapoel Beer-Sheva. 


19:33 Adrian Mutu merge pe mâna FCSB-ului în partida din această seară: „3-0 pentru Steaua! Mi se pare că e în formă în ultimul timp, mi se pare că are o grupă ușoară, iar echipele sunt sub Steaua, iar când joacă în fața propriilor suporteri au un plus de motivație”, a comentat noul om din staff-ul lui Contra la DigiSport.  


18:30 Fostul dinamovist, Hatem Elhamed, actualmente la Hapoel Be’er Sheva, a postat o poză pe instagram, dedicată suporterilor de la PCH! „Amintiri frumoase”, a scris în descriere fundașul lateral.


12:23 Gigi Becali a dezvăluit echipa pe care Nicolae Dică o va folosi diseară, în meciul care-i poate aduce FCSB-ului calificarea în primăvara europeană, iar singura dilemă a antrenorului e legată de partenerul lui Bălașa din centrul defensivei: „Alibec, Coman și Man vor fi titulari. Tănase nu va fi, dar va fi Budescu. La mijloc vor juca Pintilii și Filip. Dică mi-a zis că o să fie Larie sau Momcilovic în apărare”, a spus finanțatorul vicecampioanei, la ProX, înainte să dezvăluie o discuție pe care a avut-o cu directorul sportiv Mihai Stoica: „Normal, o echipă pe care o bați în deplasare trebuie să o învingi și acasă. Eu nu am emoții pentru calificare. MM m-a avertizat să nu zic echipa la TV, că antrenorul lui Hapoel e deștept, dar i-am zis că o spun, că oricum suntem prea puternici.”


Parcursul perfect al vicecampioanei României din acest sezon al grupelor Europa League poate fi parafat joi seară. Returul cu Hapoel Beer Sheva îi poate aduce lui Nicolae Dică siguranța calificării în primăvara europeană, pronostic realizabil dată fiind forma arătată de FCSB în ultima perioadă. După ce a învins cu 2-0 în Israel prin golurile lui Harlem Gnohere, FCSB are de gestionat o partidă în care Nicolae Dică trebuie să găsească soluții pentru modificările necesare în primul „11”. Atât cele cauzate de accidentări, cât și cele impuse de finanțatorul Becali.

Cea mai mare dilemă a lui Dică în acest moment este legată de numele atacantului care va intra pe Național Arena. Apetitul extraordinar pentru gol arătat de Gnohere în octombrie l-ar recomanda pe francez pentru titularizare, însă finanțatorul a anunțat că are alte planuri. „I-am spus lui Dică așa: Respect toate deciziile tale, dar te rog un singur lucru. Vreau să îl aduci pe Alibec în formă pentru meciul cu Beer Sheva„, anunța recent Becali. Deși a evitat să vorbească despre subiect, Nicolae Dică a lăsat să se înțeleagă faptul că va respecta indicațiile finanțatorului. „Voi schimba mai mulți jucători față de meciul cu Craiova„, a spus antrenorul în cadrul conferinței de presă.

O altă dilemă este numele înlocuitorului lui Bogdan Planic. După ce sârbul s-a accidentat, acuzând o ruptură musculară, partenerul lui Bălașa din centrul defensivei poate să fie Larie. Însă Dică are la dispoziție și varianta Momcilovic, unul dintre cei mai în formă jucători din lot în acest moment, însă unul care a dat randament pe postul lui de bază, acela de fundaș stânga.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele