Turul III preliminar Europa League | Patru puncte din 9 posibile după prima manșă: Petrolul – Plzen 1-1. Astra – Slovan Liberec 3-0, Dinamo Minsk – CFR 1-0

Turul III preliminar Europa League | Patru puncte din 9 posibile după prima manșă: Petrolul - Plzen 1-1. Astra - Slovan Liberec 3-0, Dinamo Minsk - CFR 1-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

Trei echipe din România intră în lupta pentru calificarea în play-off-ul Europa League. Astra, CFR Cluj și Petrolul Ploiești nu au deloc „duble” ușoare, însă speră să se califice pentru a mări coeficientul țării noastre în cupele europene

  • FINAL / Petrolul Ploiești – Viktoria Plzen 1-1 (Mutu 75 / Kolar 91)
     

    FINAL / Astra Giurgiu – Slovan Liberec 3-0 (Fatai 4, 74 și 81)

    FINAL  / Dinamo Minsk – CFR Cluj 1-0 (Adamovic 54)


23:00 O victorie, un egal și o înfrângere. Bilanțul celor trei echipe care reprezintă Liga 1 în Europa League putea fi mult mai bun, dar ne mulțumim, deocamdată, și cu atât. Deocamdată, doar Astra pare virtual calificată în play-off. Iar cu aceste informații, închid LIVE BLOG-ul din această seară. Vă mulțumesc pentru atenție și sper că nu am fost prea enervanți :). Seară bună!


22:57 Mutu s-a dus glonț la galeria Petrolului pentru a oferi tricoul de joc unuia dintre suporterii echipei ploieștene. Românul a marcat primul gol într-un meci oficial în acest sezon.


22:54 4-5, 4-5. Simetrie perfectă în ceea ce privește raportul șuturilor la poartă și al celor pe poartă în meciul Petrolul – Viktoria, ambele categorii fiind favorabile echipei din Cehia. Rezultatul pare, însă, ușor nedrept, având în vedere că echipa lui Uhrin Jr. a înscris abia în minutul 91


22:52 FINAL DE MECI! Și a venit și finalul partidei! Nemulțumit, Răzvan Lucescu gesticulează pe margine și știe că acum cehii sunt favoriți la calificare, putând juca și la 0-0 în returul de joia viitoare. Din cele 4 echipe românești aflate în cupele europene, doar Astra a reușit să câștige, scor 3-0, contra lui Slovan Liberec. Steaua, 2-2 la Aktobe, și Petrolul, 1-1 cu Plzen, au obținut remize, în timp ce CFR Cluj a pierdut cu 1-0 în fața lui Dinamo Minsk.


22:48 GOL Plzen! (Kolar 90+1) Dezamăgire mare pe „Ilie Oană”. Plzen reușește să înscrie, după ce Kolar reușește să marcheze cu capul, chiar de lângă Gerson. Tot Kolar ratase o șansă mare în urmă cu un singur minut, fiind unul dintre cei mai activi jucători ai cehilor, după ce intrase în minutul 86.


22:44 Meciul s-a echilibrat, iar cehii par mulțumiți cu rezultatul de pe tabelă în acest moment. Lucescu face și ultima schimbare, iese Tamuz, intră Nkoyi. Au mai rămas trei minute din timpul regulamentar.


22:34 GOOOOOOOOOOOOOOOL PETROLUL!!!!! (MUTU 75). Fluierat de spectatorii de pe „Ilie Oană”, Mutu a reușit să le închidă gura. De fapt nu, i-a adus la extaz, iar acum galeria ploieșteană cântă foarte, foarte tare! Pentru că jucătorul de 35 de ani a marcat cu un șut superb în cross de la 16 metri, care l-a păcălit pe Kozacik și a adus Petrolul în avantaj!


22:30 Intrarea lui Mutu nu a adus dinamizarea așteptată în atacul ploieștean. Ba mai mult, după o preluare greșită care a încheiat un contraatac ploieștean, „decarul” Petrolului e huiduit de o parte din spectatori.


22:27 Minutul 70 aduce cea mai mare ocazie a partidei pentru Plzen: Bakos trage excelent de la 25 de metri, dintr-o lovitură liberă, însă Pecanha e la post și reușește să respingă.


22:21 Fanii Petrolului au furat un banner al galeriei venite din Cehia pentru partida de azi. Potrivit reporterului ProSport, Florin Marian, la meci asistă și 9 fani cehi.


22:15 O victorie ar transforma Petrolul în favorită la calificare în play-off-ul Europa League. Deocamdată însă, ploieștenii nu au reușit să creeze vreo fază periculoasă în repriza secundă.


22:12 Probleme medicale pentru Albin, la spate, din câte se pare, iar Adrian Mutu se pregătește să intre. Vârful Petrolului primește ultimele indicații de la antrenorul Răzvan Lucescu și va intra pe teren la prima întrerupere.


22:08 Adrian Mutu e cel mai experimentat jucător în cupele europene din cele două echipe, cu 45 de meciuri în Europa, dintre care 25 în Liga Campionilor. Însă atacantul de 35 de ani e, în continuare, rezervă la Petrolul.


22:03 Începe repriza secundă a meciului dintre Petrolul și Viktoria Plzen, cu ploieștenii în ofensivă. Fără nicio schimbare însă, Mutu e încă pe banca de rezerve.


21:55 „Echipa mea este echipă de deplasare”, a spus Miriuță în mai multe rânduri. Prima repriză de la Minsk i-a dat dreptate, a doua l-a contrazis. Gazdele au deschis scorul în minutul 54, prin Adamovic, sufiecient cât să își asigure victoria și să administreze prima înfrângere a clujenilor în preliminariile cupelor europene, după șapte ani. Dinamo Minsk – CFR Cluj 1-0, scor de calificare, dar ardelenii trebuie să înscrie în retur. 


21:52 FINAL DE MECI! Din păcate, CFR pierde cu 1-0, după golul lui Adamovic în minutul 54. Situația putea fi și mai gravă, însă Mario Felgueiras a salvat echipa clujeană de la un eșec mai dur. E drept, acum CFR-ul nu mai e atât de favorită la calificare, însă echipa lui Miriuță poate tranșa calificarea joia viitoare, la Cluj!


21:46 Pauză pe „Ilie Oană”! Hoban se resimte după 45 de minute extrem de intense, în care ambele echipe au avut șanse bune de a marca. Totuși, Viktoria a părut echipa mai bine închegată, cu o posesie de 52% și 10 șuturi la poartă, față de doar 4 ale petroliștilor. Nemulțumit de evoluția jucătorilor săi, Lucescu pare decis să îl arunce în luptă pe Mutu.


21:44 Ce ocazie ratează Toto Tamuz! Israelianul Petrolului, cel mai bun jucător al primei reprize pentru echipa lui Lucescu, șutează în cross din 16 metri, însă Kozacik e pe fază și reușește să respingă.


21:40 Contraatacurile lui Dinamo Minsk par extrem de periculoase! Figueredo cere o lovitură liberă din marginea careului lui Felgueiras, însă arbitrul nu acordă nimic, spre dezamăgirea bielorușilor. Miriuță face și ultima schimbare: Deac îi lasă locul lui Christian în minutul 76.


21:35 Șansă bună pentru Plzen!! Petrzela reia excelent cu capul din careul ploieștean, după ce l-a învins la un duel fără probleme pe Hoban, dar mingea trece la jumătate de metru peste poartă.


21:30 6-0 e raportul șuturilor pe poartă în partida Dinamo Minsk – CFR Cluj. Clujenii au mărit ritmul, atacă, dar nu reușesc să fie eficienți în fața porții, deși Costea și Negruț au fost înlocuiți de Jakolis și Guima.


21:24 Petrolul și Viktoria Plzen oferă un meci deschis, plăcut ochiului. Ambele formații ratează șanse bune, iar Pecanha și Kozacik sunt întrebuințați serios. Tamuz e foarte activ în avanposturi, încearcă să creeze culoare permanent, însă nu a reușit deocamdată vreo fază foarte periculoasă.


21:16 Șansă mare pentru Petrolul! Albin ratează o ocazie uriașă, după ce Tamuz și urugayanul au scăpat singuri către poarta adversă, însă goalkeeperul advers, Kozacik, l-a blocat. Tamuz a profitat de accidentarea portarului advers și și-a schimbat ghetele. Israelianul a stat minute bune pe margine, arbitrul de rezervă neobservând că e gata să intre.


21:14 GOL DINAMO MINSK! (ADAMOVIC 54)Bielorușii reușesc să marcheze, după ce au dominat întreaga partidă. Reușita lui Dinamo plutea în aer, iar gazdele au acum avantaj. Golul a venit după o greșeală a defensivei CFR-iste, care l-a „uitat” pe Adamovic în centrul careului, iar sârbul de doar 1,70m a reluat cu capul în poarta CFR-istă. Tabela nu mai e acum 0-0 :).


21:10 S-a reluat și repriza secundă a partidei dintre Dinamo Minsk și CFR Cluj. Bielorușii au mai avut o ocazie, dar Felgueiras continuă să facă minuni în poarta CFR-ului. Rămâne 0-0, iar CFR continuă să aibă prima șansă la calificare.


21:05 În istorie, Petrolul a întâlnit o singură dată echipe din Cehia în cupele europene. A fost în ediția 1962-1963 a Cupei UEFA, când ploieștenii au câștigat cu 5-1 la general în fața lui Spartak Brno, după 1-0 în Cehia și 4-1 la Ploiești.


21:01 A început și meciul de la Ploiești, iar Viktoria a debutat ofensiv, cu un corner, centrarea fiind oprită bine de Pecanha, goalkeeperul Petrolului. În tribune se află și 9 suporteri cehi, cu unul mai mult decât galeria strânsă de Slovan Liberec la meciul cu Astra.


20:59 Colegul Robert Zanfir a urmărit cu atenție meciul dintre Dinamo Minsk și CFR Cluj și a analizat prima parte a partidei. Una deloc ușoară pentru echipa lui Miriuță.

CFR Cluj a plecat la Minsk cu gândul la tradiția românească în fața bielorușilor. Dinamo sau Victoria sunt două dintre echipele noastre care au trecut în cupele europene de formația fanion a Belarusului. În plus, ultimul eșec al clujenilor în preliminariile cupelor europene s-a înregistrat în urmă cu șapte ani, în fața celor de la Anorthosis Famagusta.

Gazdele au început însă în forță și ocaziile s-au înșirat la poarta lui Felgueiras, salvator în primele 15 minute. A venit apoi rândul ardelenilor să atace, iar Negruț a avut ocazia meciului, la o lovitură de cap milimetric trimisă pe lângă bara porții. Dinamo Minsk – CFR 0-0 la pauză, dar gazdele se pot considera ghinioniste, dacă e să luăm în calcul statistica: 4-0 șuturi pe poartă, 5-1 șuturi la poartă


20:57 Părăsim arena din Giurgiu și îi mulțumim lui Cristi Scutariu pentru relatările de acolo, chiar dacă a părut mai preocupat de berzele de pe tabelă. Ne mutăm la Ploiești, acolo unde spectacolul e garantat de fanii superbi ai prahovenilor, care fac o atmosferă senzațională înainte de startul partidei. Mulțumim lui Florin Marian pentru fotografia de mai jos, realizată de la masa presei.


20:54 FINAL DE MECI!! Astra câștigă cu 3-0 și face un pas mare către play-off-ul Europa League. Fatai a reușit un hat-trick într-un meci dominat cap-coadă de giurgiuvenii lui Isăilă, care au câștigat cu 3-0 și au avut un raport de șuturi pe poartă de 13-1!


20:50 La pauză, CFR Cluj și Dinamo Minsk se află la egalitate, scor 0-0. A fost o repriză dominată clar de bieloruși, care au avut un raport zdrobitor la șuturi la poartă, 9-1, și unul clar superior la șuturi pe poartă, scor 4-0. Mario Felgueiras e eroul CFR-ului, cu cel puțin două parade excelente în fața lui Udoji, prin care a salvat echipa lui Miriuță.


20:44 Enache iese de pe teren în minutul 85. Este înlocuit de Laurențiu Rus, jucător aflat la debutul pentru Astra, după ce a venit de la Dinamo în urmă cu doar câteva zile.


20:41 GOOOOOOOOOOOOOOL ASTRA!!! (FATAI 81). FATREI! După ce portarul cehilor respinge 3 baloane șutate succesiv de Fatai si Enache, Astra face 3-0, din nou prin același Fatai, care reia din apropierea porții. Imediat după gol, Fatai a fost înlocuit cu Bukari.


20:39 Cristi Scutariu consideră că Slovan Liberec nu își poate depăși condiția în retur, fiind o echipă modestă. Pentru a rezolva calificarea, Astra ar mai trebui să mai înscrie o dată, iar giurgiuvenii continuă să atace!


20:34 GOOOOOOOOOOL ASTRA!!! (FATAI 74). Spuneam în urmă cu patru minute că Astra trebuie să mai înscrie cel puțin o dată. Și a făcut-o! Din nou, Fatai, care pare să-l convingă pe Victor Pițurcă de faptul că merită naturalizat! Enache centrează de pe dreapta, mingea este deviată de un fundaș ceh la Fatai, iar atacantul preia, driblează scurt portarul și înscrie în poarta goală.


20:30 De ce ar merita Astra să câștige cu mai mult de 1-0 meciul cu Slovan? Un argument ar fi acela că în acest moment, după 69 de minute de joc, raportul șuturilor pe poartă e 7-1 în favoarea echipei lui Daniel Isăilă. Atenție, returul de la Liberec poate fi extrem de periculos!


20:28 Cele două echipe au ieșit la încălzire pe stadionul „Ilie Oană”, în aplauzele timide ale fanilor petroliști prezenți la meci.


20:26 Karisik, accidentat de propriul portar la o fază de atac a Astrei, a fost înlocuit de Pimpara, iar fanii Astrei dau dovadă de fair-play și aplaudă. La Giurgiu e încă 1-0…


20:23 Atât Petrolul, cât și Viktoria Plzen folosesc un modul tactic 4-2-3-1, iar Răzvan Lucescu a făcut patru modificări față de echipa care a câștigat meciul cu FC Brașov, scor 1-0. Interesantă este avansarea lui Ovidiu Hoban la mijlocul terenului, după ce el a evoluat fundaș în campionat, dar și „uitarea” lui Mutu pe bancă, vârful fiind înlocuit cu Albin.


20:20 Momente bune ale clujenilor, după o perioadă excelentă a lui Dinamo. Au fost două șanse bune ratate de CFR, mai intâi șutul lui Florin Costea este însă blocat, iar apoi Deac centrează din corner, Negruț reia cu capul, dar mingea se duce la o palmă de poartă


20:16 Fatai ratează sinur cu portarul! Atacantul Astrei a primit o pasă în careu, central, însă șutează de la 12 metri direct în portarul lui Slovan. Șansă uriașă a nigerianului care marcase în minutul 4!


20:12 Am neglijat puțin partida dintre Astra și Slovan, care s-a reluat de circa 10 minute. Este minutul 52 și Astra pare să aibă sub control și repriza a doua a meciului. Cehii sunt aproape inexistenți ofensiv, iar în apărare sunt destul de des depășiți de combinațiile Budescu-Fatai. Giurgiuvenii trebuie să înscrie cel puțin o dată pentru a-și spori șansele la calificare.


20:10 CFR nu a început tocmai bine partida de la Borisov. E dominată de Dinamo Minsk, iar Mario Felgueiras este eroul începutului de meci. Încă o paradă a portughezului în fața lui Udoji, duelul acestui început de meci.


20:07 Corespondentul ProSport la Ploiești, Florin Marian, a ajuns la stadion și observă deja faptul că la meci vor asista și 11 jurnaliști cehi.


20:04 Vă mai aduceți aminte de nigerianul Chigozie Udoji? Dacă nu, vă readuc aminte că a evoluat pentru Astra Giurgiu în 2011 și pentru FC Brașov în 2012. Iar acum e la Dinamo Minsk, ratând o șansă bună pentru bieloruși în minutul 4 al partidei cu CFR, când Mario Felgueiras a salvat excelent un șut al mijlocașul ofensiv nigerian.


20:03 A început și meciul dintre Dinamo Minsk și CFR Cluj! Partida nu se poate viziona, deocamdată, la televizor, din cauza unei furtuni care a lovit orașul ardelean în acest moment. 🙂


20:00 Adrian Mutu este doar rezervă în turul „dublei” dintre Petrolul – Viktoria Plzen, Răzvan Lucescu optând pentru o tripletă ofensivă formată din Nepomuceno, Albin și Teixeira, în spatele lui Toto Tamuz.

PETROLUL: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone – Hoban, De Lucas – Nepomuceno, Albin, Teixeira – Tamuz
Rezerve: Bolboașă, Beța, Mustivar, Priso, Marinescu, Nkoyi, Mutu
Antrenor: Răzvan Lucescu

Viktoria Plzen: Kozacik – Reznik, Hubnik, Prochazka, Limbersky – Horava, Horvath – Petrzela, Vanek, Pilar – Bakos
Rezerve: Bolek, Hejda, Hrosovsky, Kovarik, Kolar, Tecl, Chramosta
Antrenor: Dusan Uhrin Jr


19:56 Pentru că există utilizatori nemulțumiți în secțiunea de comentarii, acolo unde critică lipsa update-urilor pentru meciul Astra – Slovan Liberec, Cristian Scutariu, reporterul ProSport prezent la meci, a sintetizat ceea ce s-a întâmplat în primele 45 de minute ale jocului.

Prima repriză a aparținut fără dubii celor de la Astra. Fatai și Budescu au fost oamenii meciului până în acest moment, raportul de ocazii fiind net câștigat de români. Pe lângă golul lui Fatai, Astra putea înscrie cel puțin alte două goluri, însă Budescu și Enache au ratat de puțin. Fără să arate slăbiciuni majore, Astra suferă totuși în banda dreaptă a liniei defensive, acolo unde Pliatsikas este cu mult sub nivelul colegilor și pare și nepregătit fizic. Altfel, la cum au arătat primele 45 de minute, giurgiuvenii nu au motive să creadă că pot scăpa victoria din mână. Asta dacă nu se întâmplă ceva ieșit din comun.


19:53 Absența lui Alexandru Mățel, aflat în conflict cu conducerea echipei giurgiuvene, l-a transformat în titular de drept pe grecul Pliatsikas, venit în această vară. Jucătorul de 24 de ani, care a jucat la Schalke și la Duisburg, a fost veriga slabă a Astrei, fiind responsabil pentru ocaziile lui Slovan, venite în prima repriză.


19:45 Una dintre berzele care stăteau pe tabela de marcaj a stadionului din Giurgiu și-a părăsit locul. A, și s-a încheiat și prima repriză. Una dominată în primă fază de Astra, care a ratat numeroase ocazii, dar care nu are decât un avantaj fragil, de un singur gol, în fața lui Slovan Liberec.

 


19:42 Yahaya mărește numărul ocaziilor de gol ale Astrei. Reia cu capul un pic peste poartă după o lovitură de colț executată de pe partea stângă. Meciul s-a mai echilibrat, e disputat în special la centrul terenului, dar ocaziile vin doar în dreptul românilor.


19:40 La meci sunt prezenți și câțiva jurnaliști cehi, care sunt destul de liniștiți. E drept, nici Slovan Liberec nu le-a dat prea multe momente de bucurie cehilor. Nici cei 8,5 fani ai cehilor nu sunt prea bucuroși, potrivit reporterului ProSport Cristian Scutariu.


19:34 La meci este prezent și Victor Pițurcă, selecționerul României, care îl observă și pe Kehinde Fatai, marcatorul golului giurgiuvenilor. Au apărut informații, confirmate de Pițurcă însuși, că nigerianul va fi naturalizat și va juca pentru naționala României în viitorul apropiat.


19:28 O nouă ocazie mare pentru Astra. Budescu centrează de pe stânga, mingea depășește fundașii cehilor, Enache reia cu capul însă portarul lui Slovan reține în doi timpi.


19:25 Nu doar Cristian Scutariu și-a dat seama că oamenii de atac ai Astrei sunt foarte, foarte periculoși, ci și antrenorul lui Slovan, Samuel Slovak, care le-a dictat jucătorilor săi să îl faulteze tot mai des pe nigerianul care e aproape să fie naturalizat român.


19:20 Colegul nostru, Cristian Scutariu, care e prezent la meci, e încântat de jocul Astrei. E drept, Cristi e cunoscut pentru că exagerează deseori, însă Astra a avut până acum alte două ocazii mari, pe lângă golul lui Fatai.


19:15 Încă o ocazie uriașă pt Astra!!! Junior Morais centrează în fața porții de pe partea stângă, Budescu încearcă să reia prin alunecare, dar ajunge cu o fracțiune de secundă mai târziu.


19:10 Fatai scapă singur cu doi fundași adverși, driblează unul și îi pasează lui Budescu în dreapta. Mijlocașul Astrei șutează din prima, cu boltă, însă mingea trece puțin peste poartă. E un start excelent al Astrei, care domină autoritar startul partidei.


19:08 GOOOOOOOOOOOOOL ASTRA!!!! (FATAI 4). La prima fază importantă a partidei, Kehinde Fatai deschide scorul după o fază superbă! Nigerianul a driblat doi jucători și a înscris cu un șut cu sete la colțul scurt.


19:05 ECHIPELE DE START DINAMO MINSK – CFR CLUJ

Dinamo Minsk: Gutor – Zaleski, Politevich, Bangura, Veretilo – Simovic – Udoji, Voronkov, Nikolic, Stasevich – Adamovic
Rezerve: Ignatovich, Molosh, Karpovich, Kontsevoi, Figueredo, Nikitin, Diomande
Antrenor: Vladimir Zhuravel

CFR CLUJ: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Deac, Sulley, Monroy, Costea – Negruț – Tade
Rezerve: Amadio, Ene, Tiago Lopes, Vereș, Christian, Guima, Jakolis
Antrenor: Vasile Miriuță


19:00 Echipele au ieșit pe teren. Stadionul este departe de a fi plin, este ocupat undeva la doua treimi. Noua peluză, locul unde stă galeria, este ocupată de circa 300 de suporteri. A început partida tur a „dublei” dintre Astra Giurgiu și Slovan Liberec. Partida este singura care nu e transmisă pe niciun post TV, așa că rămâneți pe www.prosport.ro pentru a putea afla cele mai noi informații relatate de Cristian Scutariu de la Giurgiu.


18:50 Pe tabela de marcaj s-au așezat și două berze, sufocate și ele de căldură. Semn de belșug, de victorie pentru echipa giurgiuveană? 🙂


18:43 „Faceți loc, faceți loc! Astra Giurgiu iese astăzi iar la joc. De nimeni nu ne temem fiindca asa suntem noi, luptam ca niste eroi”, este și noul imn al Astrei, care se aude acum în difuzoarele stadionului din Giurgiu. Probabil, în rezonanță și cu noua peluză a stadionului. Totul e nou pentru meciul cu Slovan.


18:25 La ora meciului vor fi circa 30-31 de grade, o atmosferă destul de încinsă care, deocamdată, ține suporterii Astrei departe de stadion. Sunt circa 500 de fani giurgiuveni la meci, care, deocamdată, asistă la încălzirea celor două echipe.


18:15 Antrenorul Daniel Isăilă începe partida cu Liberec cu un „11” tip, fără prea mari surprize. E aproximativ aceeași echipă care a jucat contra Concordiei Chiajna vineri, singura modificare fiind înlocuirea lui Oros cu Ben Youssef.

Astra: Lung – Pliatsikas, Ben Youssef, Găman, Morais – Laban, Yahaya – Enache, Budescu, William Amorim – Fatai
Rezerve: Coman – Oros, Rus, Ioniță, Cristescu, Seto, Bukari

Slovan Liberec: Hrosso – Coufal, Karisik, Rajnoch, Felisman – Pavelka, Sackey, Delarge – Sural, Dubek – Luckassen
Rezerve: Kolar, Frydek, Mudra, Pimpara, Obrocnik, Kolar, Hamul’ak


18:00 Astra era ținta tuturor ironiilor microbiștilor din România, după ce își acoperise spațiul din spatele porții cu o prelată uriașă, pictată în culorile echipei giurgiuvene. Acum, totul s-a schimbat. Ioan Niculae a construit o peluză a arenei „Marin Anastasovici”, iar acum stadionul din Giurgiu arată a … stadion.


17:50 Noul patron de la Rapid, Valerii Moraru, este și patronul producătorului de apă plată Azuga, care este pusă la dispoziția presei la partida dintre Astra și Slovan Liberec, meci care va începe în circa o oră.


17:45 Conferintele de presa vor fi organizate in sala de baschet de langa stadion. pic.twitter.com/tmDqYf8Woh


17:38 Imagine de la sosirea autocarului Astrei la stadion


16:58 Astra este considerată favorită în meciul de astăzi, CFR pornește cu a doua șansă, iar Petrolul și Viktoria Plzen sunt cotate cu șanse aproximativ egale la victorie.

Cote pentru Astra – Slovan Liberec

Cote pentru Dinamo Minsk – CFR

Cote pentru Petrolul – Viktoria Plzen


16:18 Pe lângă miza calificării, două dintre meciurile disputele echipelor românești ne pot aduce un mare avantaj în clasamentul coeficienților. În acest moment, România se află pe locul 15 și ne batem cu Cehia pentru poziția a 14-a. Eliminarea lui Slovan Liberec și Viktoriei Plzen ne-ar permite să sperăm la depășirea Cehiei în clasament și, implicit, să trimitem două echipe în Champions League.


16:00 Salut! Începem LIVE BLOG-ul Europa League pentru azi, într-o zi în care trei echipe din România joacă în turul III preliminar. Teoretic, CFR Cluj pare echipa cu cele mai mari șanse de calificare, însă și Astra Giurgiu și Petrolul Ploiești pot trece mai departe în play-off. Cine credeți că va merge mai departe? Așteptăm părerea voastră în secțiunea de comentarii.


Cum Petrolul Ploiești nu a fost cap de serie pentru tragerea la sorți a turului III preliminar al Europa League, sorții nu puteau să-i rezerve un adversar facil. Până la urmă, după victoria cu 5-1 în fața albanezilor de la Flamurtari, Petrolul va trebui să își continue aventura europeană întâlnind Viktoria Plzen, campioana Cehiei din urmă cu doi ani și finalista Cupei Cehiei de anul trecut. Teoretic, un adversar dificil, având în vedere că formația lui Dusan Uhrin Jr. reușise calificarea în fazele eliminatorii ale Europa League, după ce a terminat pe locul 3 în Liga Campionilor, dintr-o grupă cu Bayern Munchen, Manchester City și ȚSKA Moscova.


Uhrin a plecat de la Dinamo Tbilisi, unde a antrenat împotriva Stelei în sezonul trecut, pentru a evolua la Viktoria Plzen

Contestat de patron în stil Becali

Însă Plzen nu mai este nici pe departe echipa care a surprins în ultimii ani. Totul a pornit de la plecarea fostului antrenor Pavel Vrba, care a dat curs ofertei de a deveni selecționer al Cehiei. În locul său, patronul Tomas Paclik l-a numit pe Dusan Uhrin Jr., care o părăsise pe Dinamo Tbilisi, fosta adversară a Stelei din preliminariile Ligii Campionilor din sezonul trecut. Mutarea a fost privită cu încredere de presa cehă, însă în doar câteva luni, rezultatele, dar mai ales jocul lui Plzen, au început să fie din ce în ce mai slabe. Eșecul cu 3-0 din Supercupa cu Sparta Praga și egalul din prima etapă a campionatului cu Pribram, scor 2-2, nu au ajutat deloc echipa lui Uhrin. Care, potrivit presei din Cehia, este pe punctul de a fi demis.

Sunt sigur că Viktoria Plzen ar fi câștigat titlul cu Vrba pe bancă”, a fost declarația lui Paclik, o declarație care a agitat serios spiritele în tabăra viitoarei adversare a Petrolului. „Plzen s-a închis total. Clubul plăcut în Cehia, care era îndrăgit de spectatori pentru stilul ofensiv. Acum, clubul care era deschis și comunica cu presa și cu fanii s-a închis și nu a organizat nici măcar conferința de presă prin care și-a anunțat noii jucători”, a scris jurnalistul ceh Karel Harding, de la isport.cz.


„Avem în față un adversar cu meciuri în Champions League, Europa League, deci cu o experiență internațională deosebită. Va fi o dublă interesantă și dificilă, în același timp. Suntem conștienți că Viktoria Plzen nu traversează în această perioadă o situație foarte confortabilă”
Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul


„Uhrin a pierdut vestiarul”

Potrivit presei din Cehia, soarta lui Uhrin depinde exclusiv de „dubla” cu Petrolul, patronul Viktoriei fiind convins să nu-l demită pe fostul antrenor al lui Poli, doar pentru a evita un impact puternic, care ar fi afectat echipa în sezonul european. Însă semnele par favorabile pentru „petroliști”. „Uhrin a pierdut vestiarul, însuși căpitanul Horava i-a reproșat lui Uhrin faptul că atmosfera e tensionată. Și asta nu e un secret. Antrenorul și-a criticat elevii și public, lamentându-se din cauza atitudinii lor”, scriu jurnaliștii de la isport.cz, care au înaintat deja o listă de înlocuitori pentru Uhrin. Mai mult, părerea jurnaliștilor cehi e întărită și de foste glorii ale fotbalului ceh, precum Ladislav Vizek sau Vlastimil Palicka, doi foști internaționali cehoslovaci, care susțin că Uhrin trebuie schimbat dacă nu va reuși să treacă de Petrolul în dubla din următoarea săptămână.

Adrian Costeiu / Redactor
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro…
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup