EXCLUSIV Mărturia lui Altmayer în cazul presupusului "blat" de 500.000 de euro!

15 oct 2009 210 afişări Comentează şi tu Europa League
EXCLUSIV Mărturia lui Altmayer în cazul presupusului "blat" de 500.000 de euro! EXCLUSIV Mărturia lui Altmayer în cazul presupusului "blat" de 500.000 de euro!

Sorin Altmayer vorbeşte în premieră după ce a fost acuzat de patronul clubului FC Timişoara, Marian Iancu, şi de Dan Alexa că a încercat să ofere 500.000 de euro pentru ca bănăţenii să piardă cu Dinamo Zagreb.

Fostul arbitru spune că povestea e ficţiune, dar nu reuşeşte să explice de ce este chiar el victima şi nici nu vrea, cel puţin deocamdată, să îi atace în instanţă pe cei care l-au acuzat.

-Cum a apărut numele dumneavoastră într-un scandal care priveşte implicarea mafiei pariurilor într-un meci internaţional?
-Sunt absolut şocat de tot ce se întâmplă, din păcate toată această nebunie a venit pe fondul unor probleme de sănătate ale mele şi ale unui alt membru de familie, iar acestea au fost priorităţile mele în aceste zile, nicidecum acest scandal. Dar tot ce s-a spus că s-a întâmplat este pură ficţiune. Nu ştiu cine şi de ce îmi vrea răul, cine şi de ce vrea să îmi denigreze imaginea. Probabil că în timp voi reu­şi să aflu ce s-a întâmplat de fapt.

-De ce credeţi că scandalul a apărut la două săptămâni după meci?
-O dată în plus mă face să cred că sunt alte dedesubturi pe care nu le cunosc, nu le înţeleg. A fost o presiune imensă pe mine în aceste zile şi pe fondul problemelor, asupra mea, asupra întregii familii şi asupra prietenilor mei. M-am născut în acest oraş, am trăit în acest oraş, sunt prieten cu majoritatea celor care joacă la Poli, chiar cu staff-ul tehnic, antrenorii secunzi. Majoritatea dintre ei vin la ştrandul pe care îl am, mă înţeleg foarte bine cu ei.

"Nu-mi amintesc dacă am stat vreodată singur de vorbă cu Alexa"

-A existat acea întâlnire cu Alexa?
-Eu m-am întâlnit cu Dan Alexa de nenumărate ori. Nu îmi amintesc dacă am stat vreodată singur cu el de vorbă. Repet, majoritatea membrilor din lotul lui Poli veneau la mine la ştrand, stăteam de vorbă, povesteam, râdeam. Nu pot să spun că sunt prieten cu toţi, dar cu majoritatea am discutat şi suntem în relaţii foarte bune. Chiar şi cu domnul Chivorchian, care mă cunoaşte de mult, pot să spun că sunt, sau am fost, prieten până la această bombă. Poate s-a încercat deturnarea atenţiei publice de la ce s-a întâmplat cu adevărat la acel meci, aruncându-se cu noroi asupra mea.

-Ce credeţi că s-a întâmplat cu adevărat la acel meci?
-Nu vreau să spun mai mult decât atât.

"Vreau să mă întâlnesc cu Iancu"

-Poate fi vorba de un război mai vechi între dumneavoastră şi Marian Iancu?
-Nu aş vrea să cred asta, deşi s-au vehiculat mai multe lucruri în presă vizavi de perioada în care eram membru în Comitetul Executiv, şi a fost acea vestită abţinere a mea în cadrul apărării lui Poli la TAS. Dar domnul Iancu, deşi e de atâţia ani la Poli, nu mă cunoaşte personal, nici eu pe dânsul, decât de la televizor. Poate în viitorul apropiat s-ar putea să am cu dânsul, dacă acceptă, chiar o discuţie care poate să lămurească această problemă.

-După acest scandal, v-a căutat cineva din club?

-Nu. Având şi probleme, chiar mi-am închis o perioadă telefonul, pur şi simplu nu am putut să mă concentrez pe alte lucruri decât pe starea de sănătate a familiei mele.

"Sunt polist, băiatul meu joacă la Poli"

-Cum vă afectează acest scandal?
-Nu face bine nicidecum, dar eu sunt polist. Poate puţină lume ştie că am jucat fotbal la Poli Timişoara la juniori, culmea, am ajutat şi financiar această echipă în anii trecuţi, dacă va fi nevoie, voi putea demonstra aceste lucruri cu martori. Unul dintre băieţii mei joacă fotbal, o face cu succes, este căpitanul unei echipe de juniori la Poli, deci chiar ţin cu acest club, trăiesc în acest oraş şi nu mi-aş permite să fac rău nicidecum.

-Vă gândiţi să mergeţi în instanţă?
-S-ar putea ca organele abilitate să se autosesizeze, mă pun la dispoziţia lor. Chiar vreau şi eu să văd ce urmări vor fi.

∞Dar plângeri din partea dumneavoastră?
§Deocamdată nu se pune problema de aşa ceva.

∞Oficialii clubului au spus că aşteaptă anchetele organelor abilitate, Parchetul în România şi UEFA la nivel internaţional.
§Cred că este cea mai bună soluţie şi din punctul meu de vedere.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.