AZ Alkmaar – Astra Giurgiu 2-0. Astra rămâne cu gust AlkMAAR. Excelent tot meciul, Lung a comis-o în minutul 80!

AZ Alkmaar - Astra Giurgiu 2-0. Astra rămâne cu gust AlkMAAR. Excelent tot meciul, Lung a comis-o în minutul 80!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra se poate califica pentru a doua oară consecutiv în grupele Europa League, o performanță incredibilă pentru echipa giurgiuveană. Trebuie să reziste 90 de minute la Alkmaar, după ce a câștigat în tur cu 3-2. Meciul începe la ora 21:00 și e LIVE BLOG pe ProSport, putând fi urmărit pe postul DigiSport 1

  • AZ Alkmaar – Astra Giurgiu 2-0 (van der Linden 80, Muhren 84)
     
  • Alkmaar: Rochet – Johansson, Gouweleeuw, van der Linden, Hups – Luckassen (Tankovic 78), Henriksen, Haye – Hupperts, Jansen (Muhren 78), Dabney Souza (Wuytens 89)
     
  • Astra: Lung – Queiros, Oros, Găman, Morais –  Dandea, Lovin (Florea 83) – Enache (Ioniță 83), Budescu, De Amorim – Alibec (Boldrin 62)

23:10 O conferință scurtă a lui Marius Șumudică, antrenorul Astrei fiind, evident, dezamăgit de ratarea calificării. Cu acest ultim Tweet închidem LIVE BLOG-ul, rămâneți pe ProSport pentru reacții de la Alkmaar! Seară bună.


22:59 Și încă o statistică extrem, extrem de interesantă…În prima repriză, Astra nu a atins mingea în careul advers! Deloc, zero!!! Chiar dacă avea de apărat un rezultat, e aproape imposibil să reușești dacă nu creezi nici măcar o secundă de pericol în jumătatea adversă.


22:51 FINAL DE MECI! AZ – ASTRA 2-0, după ce Alkmaar a marcat în minutele 80 și 84. Până atunci, giurgiuvenii păreau că au șanse mari să se califice în grupe. Dar colapsul a fost unul extrem de dur. Și poate că de vină e și Marius Șumudică, ale cărui vorbe mărețe se întorc înzecit în acest moment. Problema e că Șumudică a fost prea temător. Și de la „nu știu să mă apăr” la un singur șut pe poartă nu a fost decât un singur pas…


22:49 Ce mai poate fi de spus, oare? Mentalitate de echipă mică? Poate, mai ales că Alkmaar și-a arătat vulnerabilitățile în defensivă de multe ori în acest sezon. Lipsa unei „bănci” puternice? Da, pentru că atunci când soluțiile sunt Florea și Ioniță, ai șanse mici să reușești. Puțină aroganță? Din plin, chiar, la Alibec sau Budescu, care s-au considerat prea importanți, deși n-au realizat mare lucru în acest sezon, deocamdată…


22:41 GOL ALKMAAR! (MUHREN 84). Găman și Quieros visează, după ce Muhren e lansat de Henriksen spre poarta lui Lung. Portarul iese, la fel ca și fundașii care revin, dar Muhren îi păcălește pe toți și marchează în poarta goală. Patru minute au fost suficiente cât să distrugă o muncă de aproape 170 de minute. Ce păcat! Dar asta-i Astra! 


22:37 GOL ALKMAAR! (VAN DER LINDEN 80). Lovin comite un fault prostesc pentru un jucător cu experiența sa, la 18 metri de poarta Astrei, chiar în colțul careului. Unghi deschis, iar fundașul central van der Linden, omul care bate fazele fixe pentru Alkmaar, trage! Nu, deloc puternic! Dar Lung, excelent tot meciul, scapă balonul în poartă. Cât ghinion! Și ce păcat!


22.34 AZ riscă totul pe atac. Muhren și Tankovic intră în minutul 78, iar Alkmaar va încerca un 4-2-4 în ultimul sfert de oră. Va rezista Astra??


22:26 Nu e cel mai bun meci făcut de William de Amorim, iar asta se vede în atacurile lui Alkmaar. Terenul parcă e înclinat spre partea dreaptă de atac a giurgiuvenilor, însă defensiva Astrei deocamdată rezistă cu brio. Mai sunt 20 de minute!


22:19 Cu probleme la pomete, Ricardo Boldrin intră în locul lui Alibec, în minutul 62. Nervos, atacantul gesticulează spre teren, fiind dezamăgit că a fost schimbat! Imediat, e o șansă mare pentru Astra, însă „capul” lui Găman, după un corner trece peste poartă.


22:10 Șansă bună pentru Alibec, un șut de la 30 de metri, un lob care l-a prins destul de ieșit pe Rochet, dar care n-a mai ajuns pe poartă, trecând puțin peste buturile olandeze.


22:07 Încă două intervenții senzaționale ale lui Lung, care a parat fantastic la șuturile lui Hupperts și Johansson, flancul drept al lui Alkmaar, care face legea!


22:06 Astra începe mai bine în repriza a doua și după doar două minute are un corner, reluat cu capul de Dandea, însă mingea a trecut pe lângă țintă. E încă 0-0 ne arată olandezii…


22:02 Nicio schimbare la pauză în cele două echipe! Astra e la 45 de minute de o calificare istorică în grupele Europa League. Și timpul a pornit!


21:50 O privire scurtă pe statistica oferită de UEFA arată cifre echilibrate: 

  • 5-2 la șuturi la poartă
  • 3-1 la șuturi pe poartă
  • 7-7 la faulturi

Însă următoarele cifre nu arată deloc bine:

  • 6-1 la cornere
  • 65%-35% posesie

Asta demonstrează că Alkmaar a fost echipa mai incisivă, mai prezentă în jumătatea adversă, dar care, mai ales, a reușit să blocheze mingile trimise către Budescu sau Alibec.


21:48 FINAL DE REPRIZĂ‚! ALKMAAR – ASTRA 0-0. Astra a jucat mult prea prudent, dar tactica se dovedește cea potrivită pentru acest meci. Alkmaar s-a trezit târziu, dar a început să atace periculos și a avut o succesiune de trei ocazii bune, la care Lung a intervenit foarte bine. Cu siguranță, olandezii se vor arunca și mai mult în atac, iar viteza unui Enache sau a lui William ar putea fi decisivă în repriza secundă.


21:44 Minutul 44 și Astra are un prim șut pe poartă, o lovitură liberă a lui Budescu, bătută înșelător, dar pe care Rochet a reținut-o excelent. E aproape finalul reprizei, iar Alkmaar mai are o ocazie bună, însă irosită de Johansson, cu un șut mult peste poartă.


21:37 Edward Dekker, prezentator olandez, transmite pe Twitter că Șumudică e extrem de „neastâmpărat” pe bancă și dă indicații aproape în fiecare secundă. Nu are de ce să fie mulțumit, e clar…


21:34 Simon Hudson, jurnalist olandez, consideră că Alkmaar a început bine meciul, iar banda dreaptă, unde Hupperts îl domină pe Morais, este punctul periculos al olandezilor. Pozițional, Alkmaar e clar mai bună, având 63% posesia până acum, conform UEFA.


21:30 Așa se vede meciul de pe AFAS Stadium din Alkmaar….


21:27 AZ apasă pedala de accelerație și Lung e nevoit să apere de trei ori într-un singur minut, la șuturile lui Henriksen, van der Linden și Haye. Sunt ocazii mari ale olandezilor, care încep să arate cu adevărat că își doresc victoria. Problema e și că Astra nu reușește să creeze nimic în ofensivă…


21:25 Henriksen, fost jucător la Rosenborg, are cea mai mare ocazie a partidei, șutând excelent din 15 metri, lateral dreapta, mingea fiind blocată de Lung. La Trondheim, Rosenborg – Steaua e 0-0…


21:22 Destul de gol stadionul, nu există o presiune majoră pentru acest meci. Interesul nu e mare pentru meciul cu Astra la Alkmaar, un oraș care e de mărimea unui Râmnicu Vâlcea, spre exemplu…


21:19 Ritmul este destul de slab, iar asta nu poate decât să îi convină Astrei. Alkmaar nu pare o echipă care să fie în postura să forțeze, deși trebuie să marcheze. Combinațiile sunt mai mult la mijlocul terenului, verticalizările nu sunt numeroase.


21:10 Un start destul de prudent din partea lui Alkmaar și, evident, și din partea giurgiuvenilor. Nu sunt ocazii mari la cele două porți, iar asta îi convine de minune echipei lui Șumudică. Dar parcă Astrei îi lipsește strălucirea. Să apară doar când e nevoie?


21:03 Motive mari de îngrijorare pentru Marius Șumudică. Unul dintre cei mai în formă jucători ai Astrei, William de Amorim, se accidentează în minutul 2! Pare că are probleme musculare, dar strânge din dinți și continuă să joace.


21:00 E clar că Alkmaar se va arunca în atac în acest meci pentru că are nevoie să remonteze handicapul din tur. Asta așteaptă și Șumudică…ÎNCEPE MECIUL!


20:50 Dacă în Liga 1, parcările pentru mașini nu există la stadion…în Alkmaar sunt și parcări pentru biciclete. AMR 10 minute până la AZ – Astra! Cine câștigă?


20:40 Vorbeam mai devreme de fulare, dar și de Nelu Stoian, antrenorul de box care profesează în Alkmaar. Ei bine, mulțumită domnului Stoian, un astfel de fular costă 10 euro…


20:35 De ce s-ar califica Astra în grupe? Poate și pentru că olandezii nu au decât două victorii în șapte meciuri în acest sezon, ambele cu Istanbul BB, în runda trecută a Europa League. În plus, AZ nu are decât două meciuri fără gol primit în acest sezon, Astra fiind una dintre cele mai în formă echipe din România la această oră.


20:30 Când vom vedea, oare, o astfel de prezentare și la echipele din Liga 1? 🙂


20:25 Colegul meu, Andru Nenciu, a luat pulsul meciului discutând cu un antrenor român de box din Alkmaar, Nelu Stoian. Puteți citi materialul accesând linkul de mai jos.

„Nelu Stoian. Sau Coach Nelu. Așa i se adresează juniorii cărora le predă în Alkmaar nobila artă. Originar din Sibiu, Stoian (42 de ani) e un caz emblematic pentru oamenii de sport din România care aleg să-și caute împlinirea în străinătate. Obișnuiți să încaseze în țară lovituri fie cu mănușa deschisă, fie cu o mănușă învelită în catifea, specialiștii îndrăgostiți de sport acceptă noi provocări. Așa a ajuns și profesorul român până în Olanda, la Alkmaar, oraș în care Astra Giurgiu o va întâlni în această seară pe AZ, în returul play-off-ului Europa League (3-2 pentru echipa lui Șumudică în tur). Meciul e live pe Digisport, ora 21:00, și în format liveblog pe www.prosport.ro.


20:20 Program de meci și fulare personalizate pentru acest meci. Da, cam așa se face la o echipă care se respectă. Problema e că la Giurgiu nici măcar stadionul de 8000 de locuri nu a fost plin…


20:17 Așa arăta ieri stadionul lui Alkmaar, cu mai puțin de 24 de ore până la meci. Arena va fi plină în această seară.


20:13 „Fără să marcăm, nu ne calificăm”, a spus Marius Șumudică la conferința de presă de ieri. „Alkmaar e o echipă bună, dar obiectivul nostru e calificarea în grupele Europa League și pentru asta ne-am antrenat în acest start de sezon”, a spus Șumudică, citat de site-ul oficial al olandezilor, az.nl


20:05 Boldrin nu joacă în această seară, iar locul său va fi luat de Dandea, vâlceanul care a intrat în locul brazilianului în meciul tur și apoi a și marcat. Sunt doi închizători pentru Șumudică, dar și viteză din plin pe aripi, acolo unde Astra ar putea da lovitura pe contraatac. Boldrin e doar rezervă, alături de Gavrilaș, Geraldo Alves, Ricardo Alves, Stan, Florea și Ioniță.


20:00 Bună seara! Sunt Adrian Costeiu și vom urmări împreună unul dintre cele mai importante meciuri din istoria Astrei! Giurgiuvenii lui Șumudică au câștigat cu 3-2 turul play-off-ului Europa League în fața lui Alkmaar, iar acum pot ajunge a doua oară consecutiv în grupe. Meciul este unul extrem de important pentru echipa lui Șumudică, o calificare în grupe aducând liniștea financiară, dar și noi jucători, fiind o treaptă importantă pentru Astra, care ar putea aduce jucători noi, valoroși. Practic, Astra va deveni o contracandidată serioasă la titlu pentru Steaua dacă va câștiga acest meci


 

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup