Preliminarii nebune pentru Euro 2016 | Doi dintre liderii grupelor nu s-au calificat niciodată nicăieri, iar alți doi n-au ajuns vreodată la turneul final al CE. Rezultatele, clasamentele și programul

Redactor:
Matei Udrea
Preliminarii nebune pentru Euro 2016 | Doi dintre liderii grupelor nu s-au calificat niciodată nicăieri, iar alți doi n-au ajuns vreodată la turneul final al CE. Rezultatele, clasamentele și programul
  • Publicat:
  • Actualizat:

După încheierea celei de-a treia etape din preliminariile pentru Europenele din 2016, se prefigurează câteva surprize de proporții: dificultăți pentru naționale importante și apariția unor naționale care pot realiza calificări istorice.
Dintre liderii celor nouă grupe, doar trei sunt prezențe obișnuite ale turneelor finale de Campionat Mondial sau European. De cealaltă parte, două naționale nu au participat niciodată la un turneu final. Mai jos, puteți vedea o istorie a performanțelor liderilor de grupă din actualele calificări la turneele finale.

Grupa A: Islanda nu s-a calificat niciodată nicăieri și n-a bătut, până acum aproape pe nimeni

Liderul Islanda, cu punctaj maxim și fără gol primit, nu a participat niciodată la un turneu final de Campionat Mondial sau de Campionat European. Islandezii au fost cel mai aproape de o astfel de prezență astă-toamnă, când au fost învinși de Croația (0-0 și 0-2) în barajul pentru calificarea la Brazilia” href=”http://cm2014.prosport.ro/”>Mondialul din Brazilia.

De notat însă că în Grupa A lupta e departe de a se fi încheiat, iar Islanda a fost favorizată și de conjunctură. Olanda, locul trei la Mondiale și marea favorită a grupei învinsă cu 2-0 la Reykjavik, este în tradiționala pierdere de turație după un turneul final bun, și-a schimbat antrenorul și efectuează schimbul de generații. Este însă de așteptat ca olandezii să-și revină la anul. Cehia este, de asemenea, în mare formă și islandezilor le va fi greu să-și păstreze poziția.

Rezultate până acum: Kazahstan – Letonia 0-0, Cehia – Olanda 2-1, Islanda – Turcia 3-0, Letonia – Islanda 0-3, Olanda – Kazahstan 3-1, Turcia – Cehia 1-2, Kazahstan – Cehia 2-4, Islanda – Olanda 2-0, Letonia – Turcia 1-1

Clasament
1. Islanda              3        3        0        0        8-0     9 p.
2. Cehia                 3        3        0        0        8-4     9 p.
3. Olanda               3        1        0        2        4-5     3 p.
4. Letonia               3        0        2        1        1-4     2 p.
5. Kazahstan         3        0        1        2        3-7     1 p.
6. Turcia                 3        0        1        2        2-6     1 p.
Etapa viitoare (16 noiembrie): Olanda – Letonia, Cehia – Islanda, Turcia – Kazahstan

 

Grupa B: Țara Galilor aproape de o nouă calificare după 56 de ani

Singura prezență a Țării Galilor, liderul Grupei B, la un turneu final datează tocmai din 1958, atunci când reprezentativa britanică a ajuns la Campionatul Mondial din Suedia. Totuși, chiar și atunci galezii au beneficiat de o șansă suplimentară, ei terminând pe locul doi într-o grupă cu Cehoslovacia și Germania de Est. Deoarece Sudan, adversara Israelului, s-a retras din competiție, galezilor le-a fost acordată șansa de a juca un baraj. Aceștia au învins Israelul cu 4-0 la general și s-au calificat la turneul final.

În calificările pentru Campionatul Mondial din 2014, Țara Galilor a terminat pe locul 5, într-o grupă cu Belgia, Croația, Serbia, Scoția și Macedonia.

În actualele preliminarii, galezii sunt urmăriți de o altă formație care n-a mai ajuns niciodată la un Campionat European, Israel. Poziția Țării Galilor se datorează și conjuncturii, pentru că Israel, care are punctaj maxim și golaveraj mai bun, are un meci în minus, după ce partida cu Belgia s-a amânat din cauza războiului cu palestinienii. Marile favorite Belgia și Bosnia ocupă locurile 3 și 5 și e de așteptat să înceapă la primăvară cursa de urmărire.

Rezultate până acum: Andorra-Țara Galilor 1-2, Bosnia – Cipru 1-2, Belgia – Andorra 6-0, Cipru – Israel 1-2, Țara Galilor – Bosnia 0-0, Andorra – Israel 1-4, Bosnia – Belgia 1-1, Țara Galilor – Cipru 2-1.

Clasament
1. Țara Galilor       3        2        1        0        4-2     7 p.
2. Israel                  2        2        0        0        6-2     6 p.
3. Belgia                2        1        1        0        7-1     4 p.
4. Cipru                  3        1        0        2        4-5     3 p.
5. Bosnia               3        0        2        1        2-3     2 p.
6. Andorra              3        0        0        3        2-12   0 p.
Etapa viitoare (16 noiembrie): Belgia – Țara Galilor, Cipru – Andorra, Israel – Bosnia

 

Grupa C: Slovacia se legitimează cu victoria asupra Spaniei

Dacă în alte grupe există o anumită doză de hazard și un anumit rol al conjuncturii, în schimb în Grupa C se poate spune că Slovacia, liderul-surpriză, își merită postura. O mobilizare exemplară a dus la victoria istorică împotriva Spaniei, campioana europeană en-titre, formație care pare să fi intrat într-un decline inexorabil după ce, ani în șir, a dominat autoritar fotbalul mondial. Lupta nu e însă încheiată, pentru că Spania are în continuare un potențial uriaș, iar Ucraina, învinsă acasă de slovaci, și-a luat punctele cu echipele fără șanse, dar incomode ale grupei, Belarus și Macedonia.

După destrămarea Cehoslovaciei, slovacii au participat doar la Campionatul Mondial din Africa de Sud (2010), când au ajuns în optimile de finală. În calificări, Slovacia a câștigat o grupă în care s-au mai aflat Slovenia, Cehia, Irlanda de Nord, Polonia și San Marino. Actualii lideri ai Grupei C mai au în palmares un baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Germania (2006), pierdut în fața Spaniei (6-2 la general).

În calificările pentru ultimul turneu final, cel al Campionatului Mondial din Brazilia, slovacii au terminat pe locul 3, într-o grupă cu Bosnia, Grecia, Lituania, Letonia și Lichtenstein.

Rezultate până acum: Luxemburg – Belarus 1-1, Spania – Macedonia 5-1, Ucraina – Slovacia 0-1, Belarus – Ucraina 0-2, Macedonia – Luxemburg 3-2, Slovacia – Spania 2-1, Ucraina – Macedonia 1-0, Belarus – Slovacia 1-3, Luxemburg – Spania 0-4.

Clasament
1. Slovacia            3        3        0        0        6-2     9 p.
2. Spania               3        2        0        1        10-3   6 p.
3. Ucraina              3        2        0        1        3-1     6 p.
4. Macedonia         3        1        0        2        4-8     3 p.
5. Belarus              3        0        1        2        2-6     1 p.
6. Luxemburg        3        0        1        2        3-8     1 p.
Etapa viitoare (15 noiembrie): Luxemburg – Ucraina, Macedonia – Slovacia, Spania – Belarus

 

Grupa D: Polonia a câștigat prima bătălie, dar războiul e lung, iar nemții pregătesc revanșa

După ce s-a scurs 30% din campania de calificare, cine privește clasamentul Grupei D poate să creadă, foarte bine, că e o eroare de redactare. Germania e pe locul 4, lider e Polonia, locul 2 e ocupat de Irlanda. Înaintea calificărilor, lucrurile păreau simple: Germania ca și calificată și restul lumii. Nemții însă au luat un start catastrofal, au pierdut cinci din ultimele șase puncte puse în joc și acum au golaveraj negativ. Polonia este lider la un gol distanță de Irlanda și este certificată în fruntea grupei de înfrângerea administrată Germaniei, prima suferită de această națională în ultimii șapte ani, după 33 de meciuri disputate în preliminarii.

Chiar dacă nu era de intuit o asemenea scădere în jocul nemților, era de așteptat ca aceștia, la fel ca și Olanda, să aibă o anumită scădere în startul preliminariilor, ținând cont că astă-vară au câștigat Campionatul Mondial și acum jucătorii sunt foarte obosiți. Se poate anticipa însă că, odată cu venirea primăverii, Germania va tura din nou motoarele.

Polonia este o prezență relativ obișnuită la turneele finale, încheind pe locul 3 la Campionatele Mondiale din 1974 și 1982. Totuși, în ultimele decenii, Polonia nu a mai reprezentat o forță în fotbalul mondial. Ultima lor prezență la un Campionat Mondial datează din 2006, când au părăsit competiția după faza grupelor. La EURO 2012, polonezii au participat din postura de țară gazdă, dar nu au reușit să treacă de grupe.

În calificările pentru Campionatul Mondial din 2014, Polonia a terminat pe locul 4 într-o grupă cu Anglia, Ucraina, Muntenegru, Moldova și San Marino.

Rezultate până acum: Georgia – Irlanda 1-2, Germania – Scoția 2-1, Gibraltar – Polonia 0-7, Irlanda – Gibraltar 7-0, Scoția – Georgia 1-0, Polonia – Germania 2-0, Germania – Irlanda 1-1, Polonia – Scoția 2-2, Gibraltar – Georgia 0-3.

Clasament
1. Polonia     3        2        1        0        11-2   7 p.
2. Irlanda      3        2        1        0        10-2   7 p.
3. Scoția        3        1        1        1        4-4     4 p.
4. Germania 3        1        1        1        3-4     4 p.
5. Georgia    3        1        0        2        4-3     3 p.
6. Gibraltar   3        0        0        3        0-17   0 p.
Etapa viitoare (14 noiembrie): Georgia – Polonia, Germania – Gibraltar, Scoția – Irlanda

 

Grupa E: Anglia „rade” tot

Anglia defilează. Nicio surpriză, pentru că singurul turneu final al Europenelor la care englezii nu au participat în ultimii 20 de ani a fost cel din 2008, când au încheiat calificările pe locul 3, într-o grupă cu Croația, Rusia, Israel, Macedonia, Estonia și Andorra. În rest, Albionul s-a dovedit un specialist în gestionarea meciurilor cu echipele mici, pe care și-a făcut un obicei să le bată la scor. Nici actuala campanie nu face excepție, englezii n-au concurență în Grupa E, mai ales că Elveția, de asemenea participantă la Mondialul de astă-vară, e în degringoladă.

Cea mai mare performanță din istoria naționalei Angliei este câștigarea Campionatului Mondial din 1966, desfășurat pe teren propriu. În ceea ce privește Campionatele Europene, Anglia a reușit să termine pe locul 3 în 1968 și 1996.

La Campionatul Mondial din 2014, Anglia s-a calificat câștigând o grupă din care au mai făcut parte Ucraina, Muntenegru, Polonia, Moldova și San Marino. La turneul final, englezii nu au trecut de faza grupelor, terminând pe ultimul loc o grupă din care au mai făcut parte Costa Rica, Uruguay și Italia.

Rezultate până acum: Estonia – Slovenia 1-0, San Marino – Lituania 0-2, Elveția – Anglia 0-2, Anglia – San Marino 5-0, Lituania – Estonia 1-0, Slovenia – Elveția 1-0, Estonia – Anglia 0-1, Lituania – Slovenia 0-2, San Marino – Elveția 0-4.

Clasament
1. Anglia                3        3        0        0        8-0     9 p.
2. Lituania             3        2        0        1        3-2     6 p.
3. Slovenia            3        2        0        1        3-1     6 p.
4. Elveția               3        1        0        2        4-3     3 p.
5. Estonia              3        1        0        2        1-2     3 p.
6. San Marino        3        0        0        3        0-11   0 p.
Etapa viitoare (15 noiembrie): Anglia – Slovenia, San Marino – Estonia, Elveția – Lituania

 

Grupa F: Coșmarul Irlanda de Nord revine după 30 de ani

Ultima calificare a actualului lider al Grupei F, Irlanda de Nord, la un turneu final de Mondiale sau Europene datează din 1985, când britanicii au lăsat casă chiar echipa României. A fost atunci un coșmar, pentru că tricolorii aveau echipă foarte bună, au pierdut nemeritat la Belfast, 2-3, apoi acasă, la București, aveau nevoie de egal cu nord-irlandezii. România a dominat total acel meci de pe „23 August”, a avut zeci de cornere și de șuturi la poartă, dar oaspeții au câștigat neverosimil cu 1-0, au făcut apoi o remiză de salon cu vecinii englezi și au mers la braț la turneul final din Mexic.

Irlanda de Nord n-a mai făcut, apoi, nimic timp de aproape 30 de ani. Până acum, când a nimerit iar în grupă cu noi și pare să renască pentru a ne face probleme. Britanicii au băgat spaima, până acum, în toate echipele și sunt marii favoriți ai grupei după ce au câștigat la Budapesta și la Pireu. Luna viitoare descind la București.

Irlanda de Nord nu a participat niciodată la un turneu final de Campionat European, deși are trei prezențe la Mondiale (1958, 1982 și 1986). În preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014, Irlanda de Nord a încheiat pe locul 5 o grupă din care au mai făcut parte Rusia, Portugalia, Israel, Azerbaijan și Luxemburg.

Rezultate până acum: Ungaria – Irlanda de Nord 1-2, Insulele Feroe – Finlanda 1-3, Grecia – România 0-1, România – Ungaria 1-1, Finlanda – Grecia 1-1, Irlanda de Nord – Insulele Feroe 2-0, Insulele Feroe – Ungaria 0-1, Finlanda – România 0-2, Grecia – Irlanda de Nord 0-2.

Clasament
1. Irlanda de Nord 3        3        0        0        6-1     9 p.
2. România            3        2        1        0        4-1     7 p.
3. Finlanda             3        1        1        1        4-4     4 p.
4. Ungaria               3        1        1        1        3-3     4 p.
5. Grecia                  3        0        1        2        1-4     1 p.
6. Insulele Feroe    3        0        0        3        1-6     0 p.
Etapa viitoare (14 noiembrie): Grecia – Insulele Feroe, Ungaria – Finlanda, România – Irlanda de Nord

 

Grupa G: Austria, liderul care n-a gafat cu cei mici

Au trecut exact 80 de ani de când Austria, actualul lider al Grupei G, termina Mondialele pe locul 4, iar stilul său de joc, o țesătură de pase scurte, crea o adevărată școală de fotbal cu discipoli până în zilele noastre. Supranumită Wunderteam (Echipa-minune) în perioada interbelică și binecuvântată de unul dintre cei mai mari jucători din istorie, Sindelar, Austria a mai avut ceva de spus în fotbal doar până la începutul anilor ”80.

Asta, până acum, când injectată cu sângele imigranților, inima fostului imperiu habsburgic începe să palpite din nou fotbal. Austriecii conduc meritat într-o grupă cu echipe care în ultimii ani i-au bătut fără drept de apel în alte campanii de calificare. Este însă o serie complicată, cu alte trei echipe care păstrează șanse la calificare și chiar la locul 1 și ceea ce s-a întâmplat până acum sugerează că vor avea câștig de cauză ce care evită accidentele cu echipele mici. Rusia a remizat cu Moldova acasă, iar Muntenegru, o altă pretendentă la calificare, a pierdut, de asemenea, două puncte în Liechtenstein.

Deși Austria a participat la mai multe Campionate Mondiale, obținând și un loc 3 în 1954, singura sa prezență la un turneu final de Europene vine din postura de țară gazdă, în 2008. Ultima dată când austriecii au mers la un turneu final de Campionat Mondial a fost în 1998.

În calificările pentru Campionatul Mondial din 2014, Austria a terminat pe locul 3 o grupă cu Germania, Suedia, Irlanda, Kazahstan și Insulele Feroe.

Rezultate până acum: Rusia – Liechtenstein 4-0, Austria – Suedia 1-1, Muntenegru – Moldova 2-0, Liechtenstein – Muntenegru 0-0, Moldova – Austria 1-2, Suedia – Rusia 1-1, Austria – Muntenegru 1-0, Rusia – Moldova 1-1, Suedia – Liechtenstein 2-0.

Clasament
1. Austria                 3        2        1        0        4-2     7 p.
2. Rusia                   3        1        2        0        6-2     5 p.
3. Suedia                 3        1        2        0        4-2     5 p.
4. Muntenegru         3        1        1        1        2-1     4 p.
5. Moldova                3        0        1        2        2-5     1 p.
6. Liechtenstein      3        0        1        2        0-6     1 p.
Etapa viitoare (15 noiembrie): Austria – Rusia, Moldova – Liechtenstein, Muntenegru – Suedia

 

Grupa H: Croația și Italia au rezolvat deja ecuația calificării

Croația este lider datorită unui golaveraj mai bun decât al Italiei, dar diferența între cele două se va face după meciurile directe. Problema primelor două locuri, care duc direct la turneul final, pare rezolvată în Grupa H, celelalte două naționale teoretic cu pretenții fiind deja învinse acasă: Norvegia – de Italia, iar Bulgaria – de Croația.

După destrămarea Iugoslaviei, Croația a devenit o prezență obișnuită la turneele finale, ratând doar Campionatul Mondial din 2010 și EURO 2000. Cea mai bună performanță a naționalei Croației este locul trei la Campionatul Mondial din Franța, din 1998.

Croația a ajuns la Mondialul din Brazilia, de astă-vară, învingând Islanda la baraj, dar nu a trecut de faza grupelor. În calificări, croații au terminat pe locul secund o grupă cu Belgia, Serbia, Scoția, Țara Galilor și Macedonia.

Rezultate până acum: Azerbaidjan – Bulgaria 1-2, Croația – Malta 2-0, Norvegia – Italia 0-2, Bulgaria – Croația 0-1, Italia – Azerbaidjan 2-1, Malta – Norvegia 0-3, Croația – Azerbaidjan 6-0, Malta – Italia 0-1, Norvegia – Bulgaria 2-1.

Clasament
1. Croația               3        3        0        0        9-0     9 p.
2. Italia                    3        3        0        0        5-1     9 p.
3. Norvegia            3        2        0        1        5-3     6 p.
4. Bulgaria             3        1        0        2        3-4     3 p.
5. Malta                  3        0        0        3        0-6     0 p.
6. Azerbaidjan       3        0        0        3        2-10   0 p.
Etapa viitoare (16 noiembrie): Azerbaidjan – Norvegia, Bulgaria – Malta, Italia – Croația

 

Grupa I: Albania, liderul incredibil al unei serii unde nu se știe cine termină calificările

Grupa I, singura cu cinci echipe din preliminariile pentru Euro 2016, este nu numai cea mai problematică, dar și cea mai imprevizibilă. Incidentele foarte grave de marți, de la meciul Serbia – Albania, care s-a întrerupt din cauza incidentelor care au culminat cu o bătaie generală pe teren, este foarte probabil să fie urmate de sancțiuni foarte dure ale UEFA. Albanezii au provocat incidentele introducând pe teren, cu o dronă, un steag al Albaniei Mari, care încorpora și părți din Serbia. Gazdele au reacționat foarte violent, a izbucnit o încăierare la care au participat și suporteri intrați pe teren. Sârbii sunt recidiviști, iar forul continental tratează cu maximă duritate atât episoadele în care spectatorii pătrund în teren, cât și cele în care problemele politice sunt aduse pe stadion.


Incidentele de la Serbia-Albania ar putea influența decisiv clasamentul final al Grupei I


Sancțiunile sunt foarte greu de anticipat și pot merge de la rejucarea partidei până la pierderea meciului de către ambele formații. În 1992, din cauza războiului civil izbucnit în această țară, UEFA a descalificat Iugoslavia, care își obținuse dreptul de a juca la turneul final din Suedia, aducând la competiție Danemarca. A fost un episod care a rămas în istorie, pentru că danezii, chemați în pripă din vacanță pentru a înlocui Iugoslavia, au câștigat turneul.

În funcție de decizia UEFA, clasamentul Grupei I poate suferi modificări spectaculoase. Deocamdată, Albania este liderul neverosimil al unei serii în care Danemarca e pe 2, Portugalia pe 3, iar Serbia pe 4. Până și codașa Armenia pare în stare să atace primele locuri după ce a pierdut foarte greu în Danemarca și a remizat cu Serbia.

Albania, liderul de acum, nu a participat niciodată la un turneu final, nefiind nici măcar aproape de această performanță vreodată. În preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014, albanezii au încheiat pe locul 5 o grupă cu Elveția, Islanda, Slovenia, Norvegia și Cipru.

Rezultate până acum: Danemarca – Armenia 2-1, Portugalia – Albania 0-1, Armenia – Serbia 1-1, Albania – Danemarca 1-1, Danemarca – Portugalia 0-1, Serbia – Albania s-a întrerupt din cauza incidentelor.

Clasament
1. Albania                2        1        1        0        2-1     4 p.
2. Danemarca        3        1        1        1        3-3     4 p.
3. Portugalia           2        1        0        1        1-1     3 p.
4. Serbia                 1        0        1        0        1-1     1 p.
5. Armenia              2        0        1        1        2-3     1 p.
Etapa următoare (14 noiembrie): Portugalia – Armenia, Serbia – Danemarca

 

Articol la care a contribuit și Mihai Moacă

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se întâmple cu el
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se menține în formă maximă
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se menține în formă maximă
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână:
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă, cum s-a făcut!"
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul pleca…
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul pleca…
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri