Portugalia e încurcată de Islanda, 1-1 la St. Etienne. Ungaria conduce Grupa F după 2-0 cu Austria

Portugalia e încurcată de Islanda, 1-1 la St. Etienne. Ungaria conduce Grupa F după 2-0 cu Austria
  • Publicat:
  • Actualizat:

MECIURILE ZILEI LA EURO 2016: GRUPA F –  Austria – Ungaria, de la 19:00 (Dolce Sport 2) și Portugalia – Islanda, de la 22:00 (ProTV și Dolce Sport 1) – AICI AI PROGRAMUL COMPLET AL EURO 2016 și CLASAMENTELE GRUPELOR

Austria – Ungaria 0-2 (Szalai 63, Stieber 88)

  • AUSTRIA: Almer – Klein, Dragovic (iii), Hinteregger, Fuchs – Baumgartlinger, Alaba – Harnik (Schopf 78), Junuzovic (Sabitzer 59), Arnautovic – Janko (Okotie 64)
  • UNGARIA: Kiraly – Fiola, Guzmics, Lang, Kadar – Gera, Nagy – Nemeth (iii) (Pinter 89), Kleinheisler (Stieber 79), Dzsudzsak – Szalai (Priskin 69)

Portugalia – Islanda 1-1 (Nani 31 / Bjarnason 50)

  • Portugalia: Rui Patricio – Vieirinha, Pepe, R Carvalho, Guerreiro – Danilo, Joao Mario (Quaresma 76), Moutinho (R. Sanches 71), Gomes – Nani, Ronaldo
  • Islanda: Halldorsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Skulason – B. Gudmunds (E. Bjarnason 90), Gunnarson, G. Sigurdsson, Bjarnason iii– Bodvarsson, Sigthorsson (Finnbogason 81 iii)

Ungaria conduce o grupă cu Portugalia, Austria și Islanda. Islanda reușește să termine la egalitate, 1-1 cu Portugalia. Două fraze pe care puțini le anticipau scrise în momentul în care tragerea la sorți a stabilit componența Grupei F de la EURO. În ultimul meci al primei etape, după ce Ungaria produsese deja surpriza și învinsese cu 2-0 Austria, Islanda părea victimă sigură în fața Portugaliei. Cu Ronaldo și Nani la turație maximă, nordicii au avut 30 de minute imposibile în prima repriză, perioadă în care atunci când lusitanii n-au ratat incredibil s-a opus golului portarul-erou Halldorsson. Portarul Islandezi nu a mai putut face nimic în minutul 31, atunci când Nani n-a mai ratat.

Într-o repriză secundă în care toată lumea își punea problema diferenței cu care Portugalia va reuși să învingă, Islanda dă lovitura. Bjnarson înscrie surprinzător în minutul 50 și jocul se transformă în unul de apărare aglomerată – contraatac pentru insulari. Ronaldo și Nani nu au mai putut înscrie, în ciuda numărului mare de ocazii, iar intrarea târzie a unui Quaresma încă nerefăcut nu a putut decide meciul. 1-1 și Ungaria conduce grupa.


23:47 Quaresma a intrat însă nu pare să poată produce un avantaj consistent pentru lusitani. Meciul se îndreaptă către o remiza nesperată!


23:42 Ocazie uriașă a nou intratului Finnbogason, cel care a ratat în minutul 86 ocazia să facă istorie pentru Islanda.


23:30 Și când credeam că Portugalia va mai înscrie 2-3 goluri după pauză, iată că islandezii sunt aproape de un rezultat mare. Sigur, mai sunt cel puțin 15 minute până la finalul meciului de la St. Etienne, însă apărarea le funcționează bine până acum, iar pe contraatac au fost deja aproape să înscrie. 


23:24 Pepe are o intrare dură la un adversar, însă turcul care fluieră acest meci se face că nu vede o intrare deja patentată de fundașul lui Real Madrid. Ce-ai făcut, Pepe?


23:19 Islanda nu e cea mai spectaculoasă națională de la EURO 2016, însă reușesc să respecte instrucțiunile de folosință ale fotbalului pe sistemul IKEA. Știm că aia trebuie să fie Suedia, dar de data asta simplul e dus la rang de artă de Islanda.


23:07 GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL ISLANDA! Gol vulcanii! Bjarnason profită de o gafă a defensivei portugheze și marchează din fața porții.


23:00 Începe repriza a doua fără modificări în cele două echipe.


22:46 Pauză la St. Etienne! Portugalia conduce meritat, 1-0 cu Islanda, după 45 de minute în care lusitanii au ratat foarte multe ocazii la poarta eroului Halldorsson. Portarul Islandei și-a făcut datoria, a scos o minge imposibilă trimisă cu capul de Nani, dar nu a mai avut ce face la pasa lui Gomes care l-a găsit pe același Nani singur cu poarta în față.


22:37 A dat Nani gol? A fost frumos? Vă răspunde Ronaldo.


22:32 GOOOOOOOOOOOOOL PURTUGAL! PORTUGAL! PORTUGALIA! Nani reușește să transforme în gol o pasă excelentă a lui Gomes.


22:27 Ronaldo are și el șansa deschiderii scorului, însă luftează penibil în fața portarului și îi permite lui Halldorsson să respingă. Portugalia presează, are controlul total.


22:20 Nani ratează cea mai mare ocazie până acum. Fotbalistul reia cu capul o centrare perfectă a lui Ronaldo, însă portarul Halldorsson are un reflex uluitor și scoate cu piciorul mingea pe care scria gol. Sau tor! Sau cum se spune în Islanda la gol.


22:13 V-am mai spus că trebuie să aveți mare grijă de unde vă luați informațiile? În acest moment internetul abundă de certitudini cu privire la numărul de islandezi prezenți în Franța, la EURO 2016. Unii spun că 10 la sută din populația insulei e în Franța, alții spun că doar 2 la sută, alții sunt siguri că 15 la sută. Oricum ar fi, n-au mai rămas foarte mulți islandezi acasă.


22:09 Vedeți de ce Islanda s-a calificat prima din grupă și de ce a reușit să bată Olanda în dublă manșă? Băieții joacă excelent contra super vedetelor Portugaliei și au ratat deja două ocazii mari.


22:00 A început meciul! O să ne fie foarte greu să recunoaștem fiecare -sson de pe teren, așa că ne cerem scuze anticipat pentru confuziile inevitabile. Mai jos, o statistică amuzantă. Dacă e adevărată.


21:55 Ne pregătim pentru Portugalia – Islanda, partida la care aproape toți microbiștii anticipează o victorie clară a selecționatei în care e vedetă Cristiano Ronaldo.


Revenită la un turneul final al Campionatului European după 44 de ani, Ungaria a debutat în forță cu o victorie surprinzătoare în fața Austriei, scor 2-0.

  • Euro 2016 este primul Campionat European la care participă Ungaria, după Euro 1972 (Belgia)

Considerată echipa cu cele mai mici șanse să iasă din Grupa F, Ungaria a luat o opțiune serioasă pentru calificare după ce a trecut de Austria, scor 2-0.

Naționala lui Bernd Storck a început meciul prudent și a preferat să joace doar pe contraatac, iar tactica s-a dovedit în cele din urmă câștigătoare. Totuși, Austria a trecut în mai multe rânduri pe lângă deschiderea scorului, înainte ce maghiarul Adam Szalai (aflat la primul gol într-un meci oficial după 49 de partide!) să deschidă scorul după ce a speculat o ieșire greșită la ofsaid.

Cea mai mare ocazie a Austriei a venit chair în minutul 1, când Alaba a șutat superb de la mare distață, dar bara l-a salvat pe veteranul Gabor Kiraly, care astăzi a devenit cel mai bătrân jucător din istoria Campionatelor Europene (40 de ani și 74 de zile).

Misiunea Austriei a fost îngreunată serios și de eliminarea lui Dragovic, venită la scurt timp după golul lui Szalai, iar finalul le-a aparținut aproape în totalitate ungurilor, care au mai și marcat o dată, prin Stieber, cu un lob superb (minutul 88).

Ungaria se instalează cel puțin deocamdată pe primul loc într-o grupă din care mai fac parte Portugalia și Islanda și acum au șanse mari să prindă optimile Euro 2016.


20:52 FLUIER FINAL! Ungaria câștigă surprinzător, scor 2-0!

20:47 Cinci minute de prelungiri pentru această partidă. Greu de crezut însă că Austria mai poate obține ceva

20:45 GOOOOOOOL Ungaria! Stieber face 2-0 în minutul 88, după o cursă superbă, încheiată cu un lob peste Almer! Meciul pare închis

20:38 10 minute rămase din meci, 10 minute până când fanii Ungariei pot declanșa petrecerea! Imagini spectaculoase în tribune, după golul lui Szalai

20:28 Spații mari în apărarea Austriei, iar Ungaria trece pe lângă desprindere. Greu pentru Austria să mai revină în joc în acest moment

 

20:23 Austria rămâne în 10 jucători! Dragovic, singurul jucător avertizat până în acest moment vede al doilea „galben” în minutul 65 pentru un fault în careul Ungariei. Fundașul Austriei încearcă să recupereze un balon, dar își lovește adversarul în genunchi, cu talpa. Decizie corectă a centralului

20:19 GOOOOOOOL Ungaria! Lovitură de teatru la Bordeaux: Szalai deschide scorul contrar cursului jocului. Maghiarii dejoacă o ieșire greșită la ofsaid a austriecilor, Szalai rămâne singur cu Almer și înscrie cu sânge rece! Austria – Ungaria 0-1!

20:14 Un moment mai frumos decât ce am văzut până acum în Austria – Ungaria

20:11 Dzsudzsak pare singura șansă a Ungariei să scoată ceva din acest meci! Execuție frumoasă a mijlocașului, de la mare distanță. Almer scoate greu în corner

20:05 S-a reluat partida, pe aceleași coordonate. Austria are inițiativa, iar Ungaria încearcă, fără succes, să-și creeze ocazii pe contraatac

 

19:47 Pauză la Bordeaux! Un meci cu puține sclipiri până acum. Austria – Ungaria 0-0

19:44 Vine și replica Ungariei, prin Dzsudzsak, care trage pe lângă, dintr-o poziție bună.

19:41 Ce șansă ratează Harnik! Arnautovic intră vijelios în careu și centrează în fața porții. Mingea îl depășește pe Janko, dar ajunge la Harnik, care poate trimite în poartă, dintr-o poziție dificilă însă. Mijlocașul lui VfB Stuttgart își dă însă cu stângul în dreptul, iar mingea iese în aut de poartă.

19:35 Ocazie mare pentru Austria! Junuzovic apare în poziție centrală și trage în forță, balonul prinde pământul, dar Kiraly respinge în corner! Paradă foarte bună a veteranului de la Euro 2016

19:32 O nouă tentativă pentru Alaba, de această dată din lovitură liberă. Șutul căpitanului Austriei nu depășește însă zidul

19:30 Meci tern la Bordeaux. Porbabil așa se explică eroarea de grafică a organizatorilor, care ar prefera să se treacă direct la următoarea partidă, Portugalia – Islanda 🙂

19:15 Dincolo de cele două ocazii din premele 10 minute, lupta se dă în acest debut la centrul terenului, unde niciuna dintre echipe nu iese în avantaj.

19:11 Din nou Alaba! Starul lui Bayern apare în careu și trage din prima, dar Kiraly reține cu siguranță

 

19:03 Start de foc la Bordeaux! Alaba lovește bara cu un șut din afara careului!

 

19:00 Fuier de start în Austria – Ungaria, primul meci al Grupei F

18:12 Oficial! Un nou record în istoria Campionatelor Europene! Maghiarul Gabor Kiraly va deveni astăzi oficial cel mai în vârstă jucător (și primul trecut de 40 de ani) care a jucat vreodată la un turneu final. În vârstă de 40 de ani și 74 de zile, portarul Ungariei e titular cu Austria și bate recordul deținut de germanul Lothar Matthaus (39 de ani și 91 de zile).

 


18:05 Avem echipele de start pentru Austria – Ungaria. O oră până la startul meciului

 

 

14:06 Rusia a fost descalificată cu suspendare de la EURO 2016 și amendată cu 150.000 de euro, din cauza incidentelor provocate de suporterii săi în timpul meciului cu Anglia. Asta înseamnă că la următorul incident de acest gen, rușii vor fi eliminați de la Campionatul European.

Sâmbătă, în timpul meciului dintre Anglia și Rusia, suporterii ruși s-au luat la bătaie cu cei de englezi. Huliganii ruși au introdus pe stadion chiar și un pistol cu semnale de avertizare, cu care au tras spre galeria adversă.

Ediția din acest an a Campionatului European a fost marcată de incidente violente foarte grave. Startul a fost dat de ultrașii englezi și cei ruși, care s-au bătut pe străzile din Marsilia. Au urmat incidente între francezi, pe de-o parte, și polonezi și nord-irlandezi de cealaltă parte. De asemenea, au existat incidente și între ganii ucraineni și cei germani. Aceste incidente nu intră însă sub jurisdicția UEFA, deoarece s-au desfășurat pe străzi.


Ziua a cincea de la EURO 2016 programează ultimele două meciuri ale primei etape a fazei grupelor. Austria și Ungaria deschid balul, de la ora 19:00, iar Cristiano Ronaldo debutează la Europene în Portugalia – Islanda (22:00).

Austria – Ungaria, live blog de la 19:00

Când auzi că Austria și Ungaria joacă un meci la EURO primul instinct ar fi să întrebi împotriva cui, pentru că, de-a lungul istoriei, austriecii și ungurii au format unul dintre cele mai cunoscute imperii din Europa. De data aceasta, însă, „frații” vor fi adversari. Pentru a 138-a oară în istorie și pentru a doua oară la un turneu final.

Opiniile specialiștilor sunt complet diferite în ceea ce le privește pe cele două adversare de astăzi. Austria e văzută drept o potențială surpriză, iar vedetele Alaba, Arnautovic și Janko sunt argumentele echipei antrenate de Marcel Koller. Folosit fundaș la Bayern, Alaba e utilizat la mijlocul terenului și are o influență enormă în echipă, Arnautovic vine după un sezon excelent în Premier League, la Stoke, iar Janko a fost golgheterul austriecilor în preliminarii, cu șapte goluri.

Ungaria, în schimb, e considerată una dintre cele mai slabe echipe care participă la acest European. Vecinii noștri revin la EURO după 44 de ani, ultima apariție datând din vremea când fotbalul era altul (1972). În cazul în care vă gândeați că s-a retras, vă anunțăm că vă înșelați. La 40 de ani, Gabor Kiraly va apăra poarta maghiarilor în meciul cu Austria, iar speranțele ofensive se numesc Dzsudzsak și Szalai.

Echipele probabile:

  • Austria: Almer – Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs – Baumgartlinger, Alaba – Harnik, Junuzovic, Arnautovic – Janko
  • Ungaria: Kiraly – Kadar, Lang, Guzmics, Fiola – Dzsudzsak, Gera, Nagy, Kleinheisler – Nemeth, Szalai


Portugalia – Islanda, de la 22:00

Cam în momentele în care austriecii și ungurii vor ieși de la dușuri Portugalia și Islanda vor debuta și ele la Campionatul European, pe Stade Geoffroy Guichard, de la ora 22:00, în ultimul meci al primei etape a fazei grupelor.

Evident, ochii vor sta pe Cristiano Ronaldo, așteptat să strălucească și în Franța. Portughezii vin la EURO cu șapte victorii în opt meciuri în preliminarii, dar și cu o echipă cu multe nume noi. Dacă-l mai țineți minge pe Quaresma din perioada Porto, vă spunem că fostul star al fotbalului portughez a revenit la o formă apropiată de cea care-l transforma în vedetă, dar, chiar și așa, are șanse mici să înceapă din primul minut. Vor fi, însă, în atac Ronaldo și Nani, suficient pentru ca Portugalia să plece cu prima șansă.

Islandezii s-au calificat pentru prima oară în istorie la un turneu final, după o campanie de calificare incredibilă, în care au învins de două ori Olanda. În afara de faptul că le vor provoca mari dureri de cap comentatorilor, nordicii vin la EURO cu o echipă omogenă, condusă de pe banca tehnică de suedezul Lars Lagerback și de Hemir Hallgrimsson și din teren de Gylfi Sigurdsson, mijlocașul ofensiv de la Swansea care a marcat de șase ori în preliminarii.

Echipele probabile:

  • Portugalia: Rui Patricio – Cedric, Pepe, Bruno Alves, Guerreiro – Moutinho, William Carvalho, Danilo, Silva – Ronaldo, Nani
  • Islanda: Kristinsson – Skulason, R. Sigurdsson, Amason, Saevarsson – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarson, Bjarnason – Sightorsson, Finngogason

 

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen