LIVE BLOG | Portugalia e prima finalistă de la EURO! Golurile lui Ronaldo și Nani au ucis Țara Galilor și lusitanii așteaptă Germania – Franța pentru a-și afla adversara

LIVE BLOG | Portugalia e prima finalistă de la EURO! Golurile lui Ronaldo și Nani au ucis Țara Galilor și lusitanii așteaptă Germania - Franța pentru a-și afla adversara
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Portugalia e prima semifinalistă de la EURO! Echipa condusă de Fernando Santos a învins clar Țara Galilor, scor 2-0, în semifinala jucată la Lyon. Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 50, după o centrare perfectă a lui Raphael Guerreiro și o lovitură de cap imparabilă, iar Nani a stabilit scorul final trei minute mai târziu, când a deviat în poarta lui Hennessey balonul șutat de același Ronaldo.
  • Lusitanii așteaptă semifinala de joi, dintre Germania și Franța, pentru a-și afla adversarul din marea finală de la Paris.

Portugalia – Țara Galilor 2-0 (Ronaldo 50, Nani 53)

  • Portugalia: Portugalia: Rui Patrício – Cédric, Fonte, Bruno Alves, Guerreiro – Danilo – João Mário, Adrien Silva (Joao Moutinho 79), Renato Sanches (Andre Gomes 74) – Nani (Quaresma 86), Ronaldo
  • Țara Galilor: Hennessey – Gunter, Collins (J. Williams 66), Williams, Chester, Taylor – King, Allen, Ledley (Vokes 58) – Bale, Robson-Kanu (Church 63)

23:48 FINAL! Povestea frumoasă a Țării Galilor ia sfârșit aici. Se termină 2-0, Portugalia se califică în finala de la Paris, unde va juca împotriva câștigătoarei dintre Germania și Franța, meci care va avea loc mâine.


23:45 Trei minute de prelungire. În trei minute vom consemna că Portugalia s-a calificat în finala EURO 2016. Bale ia un galben după un atac criminal asupra lui Cedric.


23:42 Andre Gomes pasează excelent pentru Ronaldo, CR7 îl driblează pe Hennessey, dar șutează pe lângă poarta goală. E minutul 87, motiv pentru care Quaresma, eroul din optimile cu Croația, își face apariția pe teren în locul lui Nani.


23:37 Bale prinde o rachetă de la 35 de metri, mingea capătă acel efect teribil, dar Rui Patricio se întinde și respinge. Galezii pun presiune, pentru că mai are doar opt minute la acest EURO.


23:34 Danilo scapă singur cu portarul, bagă capul în pământ și ratează șansa de a închide meciul, trăgând pe centru, cu latul, direct în Hennessey. Intră Joao Moutinho, iese Adrien Silva.


23:30 Din 1960 nu se întâmplase ca o semifinală de EURO să vadă două goluri în doar trei minute. Ritmul s-a calmat, Țara Galilor nu e capabilă să construiască nimic, iar portughezii nu profită din plin de contraatacuri. Încă 14 minute și aflăm prima finalistă de la EURO.


23:22 Nani prinde un șut violent de la distanță, Hennessey respinge cu greu în față, dar Joao Mario ratează dintr-o poziție foarte, foarte bună. Coleman epuizează schimbările încă din minutul 66, când scoate un fundaș, James Collins, și-l introduce pe Jonathan Williams, un mijlocaș ofensiv. Mai sunt 22 de minute în care Țara Galilor are nevoie cu adevărat de o minune.


23:16 Ați intuit și voi, probabil, că golul înscris de Ronaldo a atras după sine un record. Portughezul e cel mai bun marcator din istoria EURO, cu nouă goluri, la egalitate cu legendarul Michel Platini.


23:14 Chris Coleman face o schimbare logică, dar riscantă. Renunță la închizătorul Ledley și-l introduce pe Sam Vokes, un atacant. Spații mai multe și mai mari pentru viteziștii din atacul Portugaliei.


23:10 GOOOOOL PORTUGALIA! Incredibil: lusitanii înscriu de două ori în trei minute și aproape decid meciul. Ronaldo șutează cu dreptul de la distanță, execuția e slabă, dar Nani se interpune pe traiectorie și deviază balonul în așa fel încât să-l păcălească pe Hennessey. E minutul 53 și Portugalia trebuie să reziste pentru o finală istorică.


23:07 GOOOOOOL RONALDO! CR7 dă lovitura în minutul 50, când Joao Mario bate scurt un corner, Raphael Guerreiro centrează excelent din prima, iar starul Realului se înalță și-l învinge cu capul pe Hennessey! 1-0 Portugalia, Ronaldo ajunge la trei goluri la acest EURO și lucrurile se schimbă pentru galezi, care trebuie să iasă la atac.


23:00 A început repriza a doua. Performanțele lui Bale și Ronaldo în primele 45 de minute.


22:45 Pauză, după o primă repriză modestă în care spectacolul a lipsit. Așteptăm altceva în a doua parte.


22:43 Prima mare ocazie a lui Ronaldo. Adrien Silva centrează din stânga, starul portughez câștigă duelul aerian cu Chester, dar trimite puțin pe lângă poartă. Niciun șut pe spațiul porții pentru CR7, unul singur pentru Bale. Ambele vedete au rămas datoare.


22:35 James Collins, fundașul lui West Ham, face un meci foarte bun până acum și e principalul responsabil pentru absența din joc a lui Ronaldo și Nani. 35 de minute, iar meciul arată exact cam cum ne-am fi imaginat că va arăta o semifinală de EURO. Nimeni nu riscă.


22:28 Așa au arătat lucrurile până în minutul 28. Portugalia s-a mutat din nou în terenul advers.


22:21 Vine și momentul în care Țara Galilor iese la atac. Ledley bate pe jos un corner, Bale apare la finalizare, dar trimite în tribune. Același Bale centrează în fața porții, dar Andy King ajunge prea târziu. Au trecut primele 20 de minute.


22:16 Joao Mario încearcă un șut de la 20 de metri, dar execuția mijlocașului, venită după o combinație cu Ronaldo, trece pe lângă poarta lui Hennessey. Un copil de mingi tocmai a dat lovitura vieții.


22:10 Țara Galilor iese cu greu din propria jumătate, Cedric centrează din dreapta pentru Ronaldo, James Collins îi ia în brațe, dar Eriksson nu arată punctul cu var. Mai vine o centrare, de la Joao Mario, spre același Ronaldo, dar starul Realului ratează foarfeca.


22:05 Portugalia are un start mai bun, Ronaldo se lansează într-o cursă după o greșeală a lui Allen, dar Ashley Williams e impecabil. Statistica ne spune că Ronaldo a marcat 60 de goluri internaționale, iar cei 11 galezi de pe teren doar 38.


22:00 A început meciul! Jonas Eriksson e la centru, stadionul din Lyon e plin.


21:35 Bruno Alves n-a jucat niciun meci până acum la EURO, dar destinul face să fie titular chiar în semifinale. Prezența fratelui lui Geraldo Alves în primul 11 înseamnă că toți cei 20 de jucători de câmp convocați de Fernando Santos bifează cel puțin un minut la acest EURO.


21:25 Fața în față. Așa arată statisticile lui Bale și Ronaldo la acest turneu. Avantaj pentru galez.


21:13 Ronaldo vs. Bale e laitmotivul acestei săptămâni. Cele două staruri de la Real vor fi în centrul atenției, iar portughezul tocmai a stabilit un nou record. E primul fotbalist care joacă în trei semifinale de Campionat European.


21:00 Bună seara! 60 de minute ne despart de prima semifinală de la EURO, Portugalia – Țara Galilor. Aveți echipele de start, iar singura surpriză apare în defensiva Portugaliei, unde Bruno Alves joacă în locul accidentatului Pepe.


Poate Țara Galilor să meargă mai departe cu surprizele? Își revin vedetele Portugaliei? Două întrebări pe care și le pun toți microbiștii înaintea primei semifinale de la turneul final al Campionatului European din Franța. Miercuri seară, de la ora 22:00, la Lyon se vor confrunta două selecționate conduse de pe teren de doi dintre cei mai valoroși fotbaliști din lume la ora actuală: Cristiano Ronaldo și Gareth Bale. Până acum, galezul a strălucit mai mult decât colegul său de la Real Madrid, însă Ronaldo are de gând să schimbe totul cu ultima impresia.

Ajunsă în semifinalele EURO fără vreo victorie în timpul regulamentar de joc, Portugalia nu propune mari surprize înaintea întâlnirii cu Țara Galilor. Nani și Ronaldo sunt punctele fixe din atac de la care se așteaptă diferența, în special după ce ambii au dezamăgit în sfertul de finală cu Polonia. Eroul acelui meci, Renato Sanches, se va regăsi și el în echipa de start. În echipa Țării Galilor problema principală este dată de absența lui Aaron Ramsey, unul dintre cei mai buni galezi de la EURO, cel care nu va juca împotriva lusitanilor din cauza suspendării primite pentru cumulul de cartonașe galbene.

Galezii se laudă că nu au presiune, portughezii se laudă cu Ronaldo

La nivel de discurs public, galezii sunt cei care par să aibă un avantaj. „Țările mai mari erau obligate să ajungă în sferturile de finală, în semifinale, în finală. Noi, nu! Noi am venit aici pentru a lupta, pentru a fi mulțumiți de noi, nu am avut presiunea altora. Tot ce ne-a interesat a fost următorul meci, de aceea am reușit această performanță„, spune selecționerul Chris Coleman. De partea cealaltă, Fernando Santos își păstrează discursul pe care l-a avut aproape după fiecare meci al Portugaliei atunci când a fost chestionat cu privire la lipsa spectacolului. „Între a juca frumos, dar a pleca acasă, și a juca urât și a rămâne aici, eu prefer să joc urât. Sunt interesat doar să ajung în finală și să câștig titlul european. Cristiano Ronaldo e un exemplu, este căpitanul, spiritul acestei echipe„, a spus Santos.

Semifinale Euro 2016! Portugalia, Țara Galilor, Germania și Franța se luptă pentru trofeu. Programul meciurilor, rezultate și transmisiunile TV de la Campionatul European

Statistica e de partea Portugaliei

Fără prea mare importanță la un meci cu o asemenea încărcătură, statistica este totuși favorabilă echipei pregătite de Fernando Santos. Semifinala EURO ar fi a patra întâlnire directă între Portugalia și Țara Galilor, prima în ultimii 16 ani, după ce în iunie 2000 lusitanii au învins cu 3-0 într-un meci amical. De altfel, toate cele trei meciuri de până acum au fost amicale. Portugalia este neînvinsă în ultimele 12 partide oficiale, în timp ce Țara Galilor se laudă cu faptul că a pierdut doar două din cele 10 meciuri disputate la turneele finale.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro…
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup