LIVE BLOG | Polonia – Portugalia 1-1 (3-5). Lusitanii se califică în semifinale după executarea loviturilor de departajare

LIVE BLOG | Polonia - Portugalia 1-1 (3-5). Lusitanii se califică în semifinale după executarea loviturilor de departajare
  • Publicat:
  • Actualizat:

S-au decis toate meciurile din SFERTURI la EURO 2016.  Polonia – Portugalia, Țara Galilor – Belgia, Germania – Italia și Franța – Islanda sunt cele patru sferturi ale Campionatului European din Franța. Vezi aici programul și transmisiunile TV.

Polonia – Portugalia 1-1 (3-5) (Lewandowski 2 / R. Sanches 33)

Echipe de start:

  • Polonia: Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec 98) , Grosicki (Kaputska 82) – Milik, Lewandowski
  • Portugalia: Rui Patricio – Cedric, Pepe, Fonte, Eliseu – W. Carvalho (Danilo 96) – J. Mario (Quaresma 81), R. Sanches, A. Silva (Moutinho 74) – Nani, Cr. Ronaldo

FINAL! Portugalia este prima semifinalistă după un meci decis la loviturile de departajare, acolo unde Blaszczykowski a fost singurul fotbalist a cărui execuție a fost parată de Rui Patricio. Quaresma a transformat lovitura decisivă și Portugalia merge în semifinale fără să aibă vreo victorie la acest EURO. În această fază a competiției, echipa lui Ronaldo va întâlni învingătoarea dintre Țara Galilor și Belgia.


00:40 Meciul se va decide la loviturile de departajare:

Cristiano Ronaldo bate primul și înscrie!

Lewandowski execută primul pentru echipa sa și marchează elegant.

Renato Sanches înscrie fără emoții!

Milik vine relaxat, trage și înscrie cu bara.

J. Moutinho înscrie și el, Fabianski se aruncă mai devreme și n-are nicio șansă.

Glik transformă și el, fără emoții!

Nani face 4-3 cu un șut frumos, Fabianski n-are nicio șansă.

Blaszczykowski nu reușește să înscrie! Rui Patricio ghicește colțul și respinge!

Quaresma transformă fără emoții și își duce echipa în semifinale!


00:32 Unul dintre cele mai slabe meciuri de la EURO se termină 1-1 și după cele două reprize de prelungiri. Urmează să se decidă totul după executarea loviturilor de departajare!


00:29 Iată ce nu vrea UEFA să vă arate. Nu, nu sunt imagini care vă pot afecta emoțional.


00:20 Dacă aveți vreodată impresia că sunteți cenzurați, gândiți-vă că ditamai UEFA taie orice transmisie live la evenimente precum cel întâmplat în minutul 10 al meciului. Un suporter a pătruns pe teren și s-a îndreptat spre Ronaldo, însă nu l-a atins pe starul lui Real Madrid. Evident, democrația UEFA nu permite astfel de imagini așa că noi am văzut fața arbitrului cât timp oamenii de ordine l-au scos în afara terenului pe individ.


00:13 Se schimbă terenurile după o primă repriză de prelungiri în care, deloc șocant, nu s-a întâmplat nimic! Absolut nimic!


00:00 Ronaldo iese din nou în evidență cu o ratare, ce seară neagră pentru fotbalistul lui Real Madrid, cel care nu reușește să reia corect la o pasă venită în fața porții.


23:52 FINAL DE MECI! După o repriză a doua groaznică, în care singurul evidențiat a fost Cristiano Ronaldo, cel care s-a făcut de râs cu ratările, meciul intră în prelungiri!


23:42 Ronaldo luftează din nou. De data asta singur cu portarul, la o pasă primită peste linia apărării polonezilor.


23:29 Toate indiciile unei noi seri lungi la EURO. Cele două echipe nu dau semne că vor să termine meciul în timpul regulamentar, par prea fricoase să își asume responsabilitatea.


23:18 Ocazii mari ratate de portughezi. Ronaldo scapă singur pe stânga, însă în loc să îi paseze în fața porții lui J. Mario încearcă un șut și trimite mult peste. La câteva minute după această fază, același Ronaldo luftează la o minge venită central, la marginea careului mic.


23:12 Dacă cei de la Digi l-au criticat înainte să înscrie, iată de ce Renato Sanches e om de 35 de milioane de euro.


23:02 Începe repriza a doua, nicio schimbare în cele două echipe.


PAUZĂ‚ la Marseille! Polonia – Portugalia 1-1 după 45 de minute plăcute, cu suficient de multe ocazii. Polonezii au înscris rapid, în minutul 2, iar după marcarea golului au avut prea puține momente în care au mai insistat la poarta lui Rui Patricio. De partea cealaltă, Ronaldo și Nani au încercat în repetate rânduri de unii singuri, însă cel care a reușit să înscrie a fost Renato Sanches. Fotbalistul lui Bayern a înscris frumos, cu stângul, după un un-doi cu Nani.


22:36 GOOOOOOOOL PORTUGALIA! Renato Sanches egalează pe fondul unei perioade în care echipa sa a dominat. Fotbalistul lui Bayern combină din prima cu Nani, trage cu stângul, iar mingea ușor deviată de Krychowiak îl învinge pe Fabianski!


22:32 Ronaldo cere penalty! Starul portughez plonjează în careu la o fază la care a fost împins de Pazdan. Arbitrul îl ignoră!


22:30 Primul șut pe poartă al Portugaliei este tras de Cristiano Ronaldo după jumătate de oră. 


22:25 Între timp situația s-a schimbat drastic. Polonia a preluat inițiativa și se distrează cu o apărare ezitantă a portughezilor. Problema echipei lui Cristiano Ronaldo este dată de faptul că Portugalia nu are un mijloc puternic, nu are mijlocași de construcție, iar Ronaldo și Nani sunt antrenați într-un joc haiducesc în care se epuizează.


22:16 Joc riscant pentru polonezi, cei care s-au pus pe apărat avantajul. Problema este că Portugalia nu se lasă invitată și presează poarta lui Fabianski. Deocamdată, în primul sfert de oră, fără rezultate concrete.


22:07 Râde, glumim, dar mai aveam puțin și se făcea un an de la ultimul gol la națională al lui Lewa.


22:04 GOOOOOOOOOL POLONIA! Lewandowski înscrie la primul șut pe poartă al meciului și la primul său șut pe poartă la acest turneu final. Atacantul finaliează o centrare perfectă a lui Grosicki, totul după o fază la care Cedric a greșit grav.


22:00 Meciul a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de pe aeroportul din Istanbul.


21:44 Există oare vreun cadru din care stadionul din Marseille să nu arate exepțional?


21:40 E asta o explicație pentru faptul că atacantul lui Bayern nu a înscris la acest EURO?


21:00 Avem echipele de start. Fără vreo surpriză la polonezi, cu niște modificări la portughezi.


Cristiano Ronaldo are șansa să îi ia fața lui Lionel Messi în ceea ce privește trofeele câștigate la echipa națională. După ce starul argentinian și-a anunțat retragerea în urma eșecului din Copa America, un titlu european poate să îi aducă lui Ronaldo avantajul în ceea ce mulți consideră că este o luptă strânsă pentru supremație. Polonia este adversarul portughezilor lui CR7, iar primul sfert de finală de la această ediție a EURO 2016 aduce față în față două echipe cu prestații mediocre în optimi. Dacă Polonia a trecut la loviturile de departajare de Elveția, Portugalia s-a calificat cu un gol al lui Quaresma în finalul celei de-a doua reprize de prelungiri, după un joc modest. 

VEZI AICI PROGRAMUL ȘI TRANSMISIUNILE TV PENTRU TOATE MECIURILE DIN SFERTURI LA EURO 2016

Starul Poloniei, Robert Lewandowski, este subiectul unei presiuni uriașe venite din partea fanilor, dar și din partea presei. Atacantul lui Bayern Lewandowski nu a reușit să marcheze la acest campionat european, însă selecționerul Poloniei nu pare îngrijorat. „Nu avem nicio problemă cu faptul că Robert Lewandowski nu a marcat până acum la EURO. El face o treabă bună pentru echipa noastră, suntem un grup care se cunoaște foarte bine și știm că binele echipei primează„, a spus Adam Nawalka. Răspunzând criticilor venite din Portugalia după jocul șters de până acum, Fernando Santos a ținut să explice: „Câteodată e nevoie de pragmatism. E bine să joci spectaculos, dar nu mereu se câștigă turnee evoluând așa. Noi ne-am calificat contra unei echipe uimitoare, Croația, a fost un meci foarte tacticizat, foarte încordat până la final„.

Statistica avantajează Portugalia

Meciul de joi seară va fi al treilea pe care Polonia îl joacă împotriva Portugaliei la un turneu final și primul la o ediție EURO. Până acum Polonia a câștigat o dată , 1-0 la Cupa Mondială în 1986, și Portugalia o dată, 4-0 la Cupa Mondială din 2002. Lusitanii sunt neînvinși de 11 meciuri oficiale sub conducerea lui Fernando Santos (8 victorii și 3 egaluri), toate meciurile câștigate fiind decise în favoarea Portugaliei la un gol diferență. Este un meci care are, din nou, o încărcătură specială pentru Cristiano Ronaldo. Starul lui Real Madrid are mai multe meciuri ca oricare al fotbalist la un turneu final de campionat european – 18 – și este doar la un gol distanță de recordul de nouă goluri înscrise la EURO, record ce îi aparține lui Michel Platini.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen