LIVE BLOG CM 2018, ziua 9 | Serbia – Elveția 1-2. Shaqiri aduce victoria pe final. Nigeria – Islanda 2-0. Dubla lui Musa ține Argentina în viață. Sigurdsson a ratat un penalty! Brazilia – Costa Rica 2-0. Neymar și Coutinho au adus victoria în prelungiri

Redactor:
Andrei Pal
Redactor:
Daniel Anghel
LIVE BLOG CM 2018, ziua 9 | Serbia - Elveția 1-2. Shaqiri aduce victoria pe final. Nigeria - Islanda 2-0. Dubla lui Musa ține Argentina în viață. Sigurdsson a ratat un penalty! Brazilia - Costa Rica 2-0. Neymar și Coutinho au adus victoria în prelungiri
  • Publicat:
  • Actualizat:

Brazilia – Costa Rica 2-0 (Coutinho 90+1, Neymar 90+7)

Neymar e privit de majoritatea ca fiind un star, dar un fost internațional român a explicat de ce brazilianul nu e util naționalei.

Echipele de start:

  • Brazilia: Alisson – Fagner, Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho (Firmino 68), Casemiro, Coutinho – Willian(D. Costa 46), Gabriel Jesus (Fernandinho 90+3), Neymar
  • Rezerve:Cassio, Ederson – Augusto, Costa, Fernandinho, Filipe Luis, Firmino, Fred, Geromel, Marquinhos, Taison
  • Costa Rica: Navas – Duarte, Gonzalez, Acosta – Gamboa (Calvo 75), Borges, Guzman (Tejeda 83), Oviedo – Ruiz, Venegas, Urena(Bolanos 54)
  • Rezerve: Moreira, Pemberton – Azofeifa, Bolanos, Calvo, Campbell, Colindres, Gutierrez, Smith, Tejeda, Wallace, Waston

Nigeria – Islanda 2-0 (Musa 49, 75)

Echipele de start:

  • Nigeria: Uzoho – Omeruo, Troost-Ekong, Balogun – Moses, Etebo (Iwobi 90), Mikel, Ndidi, Idowu (Ebuehi 46) – Musa, Iheanacho (Iheanacho 85)
  • Islanda: Halldorson – Saevarsson, Arnason, Sigurdsson (Ingasson 65), Magnusson – Gislasson, Gunnarsson (Skulason 87), G. Sigurdsson, Bjarnasson – Bodvarsson (Sigurdsson 71), Finnbogasson

Serbia – Elveția 1-2 (Mitrovic 5 / Xhaka 52, Shakiri 90+1)

  • Serbia: Stojkovic – Ivanovic, Milenkovic, Tosic, Kolarov – Matic    , Milivojevic (Radonjic 81)      – Tadic, Milinkovic-Savic    , Kostic (Ljajic) – Mitrovic     
  • Rezerve: Dmitrovic, Grujic, Jovic, Prijovic, Rajkovic, Rodic, Rukavina, Spajic, Veljkovic, Zivkovic
  • Elveția: Sommer – Lichtsteiner, Schar, Akanji, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri    , Dzemaili (Embolo 73), Zuber (Drmic 90+3) – Seferovic (Gavranovic 46)
  • Rezerve: Burki, Djourou, Elvedi, Fernandes, Freuler, Lang, Moubandje, Mvogo, Zakaria

Minutul 90+6 FINAL! Serbia – Elveția 1-2. 


Minutul 90+2 GOOOOOOOOL Elveția! Lovitură de teatru pe finalul partidei, după ce sârbii au alergat după victorie. Shaqiri a pornit într-o cursă de la jumătatea terenului și nu s-a oprit decât atunci când a marcat pentru 2-1. 


Minutul 82 Sârbii au mutat ofensiv și încearcă să îpingă jocul în jumătatea adversă, dar elvețienii sunt cei care finaliează. Embolo a tras puternic pe mijlocul porții, de la 30 de metri, în timp ce Ivanovic a fost aproape să-și înscrie în proprie poartă, într-o încercare de a îndepărta pericolul din careu. 


Minutul 68 Mitrovic solicită un penalty, în urma unei centrări de pe partea dreaptă, fază la care a susținut că a fost tras de doi adversari. Deși centralul nu a dictat lovitură de pedeapsă, reluările au demonstrat că există circumstanțe pentru solicitarea atacantului. 


UPDATE | Elvețianul Shaqiri nu și-a uitat originile și a ales să poarte în această seară o pereche de ghete pe care apar steagurile Elveției și statului Kosovo. 


Minutul 52 GOOOOOOL Elveția! Conduși timp de aproape o repriză întreagă, elvețienii au egalat prin reușita superbă a lui Xhaka. Șutul lui Shakiri a fost deviat de un adversar până la jucătorul lui Arsenal, iar mijlocașul a tras, de la 25 de metri, direct în plasa laterală a porții lui Stojkovic.


Minutul 46 A început repriza secundă, iar la acest scor sârbii sunt calificați în optimile de finală. 


Minutul 45+2 Pauză! Serbia – Elveția 1-0.


Minutul 41 Elvețienii au pus stăpânire pe posesie, dar nu reușesc să inventeze nicio fază care să le pună în pericol avantajul sârbilor. 


Minutul 37 Kolarov execută o fază fixă e pe partea stângă și trimite mingea în careu, acolo de unde balonul e scos până la Tadic, care trage, din afara careului, în brațele lui Sommer. 


Minutul 30 Prima ocazie uriașă pentru elvețieni! Zuber a găsit o pasă perfectă pentru Dzemaili, care s-a infiltrat prin spatele fundașilor centrali adverși, dar șutul acestuia a fost respins în corner de Stojkovic.


Minutul 19 Tot Mitrovic apare la finalizare, dar de această dată încearcă o execuție pretențioasă. Centrarea lui Ivanovic i se oprește pe piept vârfului lui Newcastle, Mitrovic apelează la o „foarfecă”, dar mingea se duce mult peste transversală.


Minutul 14 Sârbii continuă să atace și amenință poarta adversă încă o dată. Numai din patru pase, Matic, Milenkovic, Savic și Ivanovic au dus mingea în careu pentru Mitrovic, a cărui lovitură de cap a trecut peste poarta lui Sommer.


Minutul 5: GOOOOOOOOOOL Serbia! Mitrovic pune capul excelent la o centrare din dreapta, venită din piciorul lui Dusan Tadic, și îl învinge pe Sommer. Tot atacantul lui Newcastle i-a dat emoții mari portarului elvețian în urmă cu doar câteva secunde.


Minutul 1: A început partida de la Kaliningrad, iar dacă elevii lui Mladen Krstajic înving, atunci își vor asigura biletele pentru optimile de finală ale turneului final din Rusia.


Nigeria – Islanda 2-0 (Musa 49, 75)

Minutul 90+7: Final de meci! Victorie uriașă obținută de africani, care ține Argentina în viață pentru ultima etapă din grupa D a Mondialului din Rusia.


Minutul 90+5: John Obi Mikel s-a accidentat și a părăsit terenul pe targă.


Minutul 82: Sigurdsson ratează un penalty! Arbitrul Matt Conger a dictat lovitură de la 11 metri după un fault al lui Ebuehi în careu. Mijlocașul lui Everton ia balonul și se pregătește să execute, trage și mingea trece peste transversală.


Min 75: GOOOOOOOOOOOL Nigeria! Musa marchează din nou după ce a driblat și portarul. A trecut de Halldorson și a înscris, deși pe linia porții erau doi adversari.


Min 74: Musa, ce bară! Atacantul nigerian care a deschis scorul a tras din nou și l-a luat prin surprindere pe Halldorson. Mingea a lovit bara, după ce a luat efect.


Minutul 57: Ce șut! Ce rachtă! Ndidi prinde un șut foarte puternic de la distanță, deviat ușor de islandezi, care îi pune probleme lui Halldorson, însă goalkeperul nordic respinge cu greu de sub bară.


Minutul 49: GOOOOOOOOOOOOOOL Nigeria! Ce reușită! Moses trimite o centrare în forță din dreapta, Musa preia și își așează, din preluare, mingea pentru șut, apoi trage necruțător și îl învinge pe Halldorson! Contraatac tăios al africanilor, pornit de la o recuperare a lui Mikel.


Minutul 46: A început repriza a doua!


Minutul 45+2: Pauză în cel mai șters meci de până cum de la CM. Argentina stă cu sufletul la gură, dar fără motive de tresărire. Nigeria și Islanda nu au oferit nimic notabil în prima parte.


18:34 Cel mai mare fan al nigerienilor, surprins în tribunele stadionului de la Volgograd! 🙂


Minutul 29: #VikingClap. „Big Glacier” dă tonul salutului islandez care a inspirat multe echipe din întreaga lume. La capătul unei primi jumătăți de oră, meciul nu oferă foarte multe lucruri de discutat, miza fiind una care momentan copleșește ambele echipe.


Minutul 17: Prudență maximă! Niciuna dintre echipe nu încearcă să surprindă adversarul, preferă jocul exact, fără erori în defensivă. Până acum, cele mai multe încercări ofensive le-au avut africanii, însă au fost departe de ținta apărată de Halldorson.


18:09 Toată Islanda se uită la meci! Sufrageriile sunt pline, toate magazinele sunt închise în Rejkiavik. Educatorii au chemat părinții să-și ia copiii mai devreme de la grădiniță, ca să se poată uita toata lumea la meciul cu Nigeria.


Minutul 1: Fluier de start la Volgograd! Islandezii atacă prima victorie din istorie la Campionatul Mondial. Nigeria vine după o înfrângere împotriva Croației, scor 2-0. Soarta Argentinei lui Leo Messi depinde de această partidă. În cazul unui rezultat pozitiv al nigerienilor, Argentina ar rămâne „la mâna ei” în joc pentru calificarea în optimi.


17:34 Echipele de start pentru meciul de care depinde soarta Argentinei la Mondial! Nigerienii aruncă în atac două vârfuri, Islanda merge pe aceeași formulă de echipă ca în meciul cu Argentina, când a remizat, 1-1. AICI ai toate calculele vis a vis de șansele naționalei „Pumelor” de a mai rămâne în turneul final.


Brazilia – Costa Rica 2-0 (Coutinho 90+1, Neymar 90+7)

Minutul 90+8: Final de partidă! Brazilia se impune cu 2-0, după un meci în care Keylor Navas a avut serios de muncă cu starurile lui Tite. Coutinho și Neymar au punctat la finalul partidei, nu înainte ca centralul olandez să le refuze brazilienilor un penalty după o decizie luată în urma arbitrajului video.


Minutul 90+7: GOOOOOOL Neymar! Starul lui PSG punctează la ultima fază a meciului. Douglas Costa intră în careu de pe partea dreaptă, pasează în centru către Neymar, mingea îl depășește pe Navas, iar decarul brazilian împinge mingea în poartă.


Minutul 90+1: GOOOOOOL Coutinho! Al doilea gol al mijlocașului Barcelonei la acest turneu final. Gabriel Jesus primește o centrare în careu, mingea îl găsește cu spatele la poartă, dar îi pasează decisiv lui Coutinho în fața lui Navas, acesta urmând doar să „înțepe” mingea pentru a intra în poartă.


Minutul 87: Casemirooo! Mijlocașul brazilian îl putea învinge pe colegul său de la Real Madrid. Acesta trage pe jos din afara careului, dar nu suficient de puternic pentru a îi pune probleme lui Navas.


Minutul 79: Neymar a fost atins în careu, dar acesta a căzut prea ușor. Centralul olandez a acordat penalty în prima fază, dar s-a consultat cu arbitrajul video și le-a acordat out de poartă americanilor.


Minutul 72: Nu este ziua lui Neymar! Starul lui PSG mai semnează o ocazie imensă. Decarul brazilian recuperează o minge din piciorul unui fundaș american și trage din prima spre poarta lui Navas. Mingea trece puțin pe lângă poartă.


Minutul 65: La fel ca în prima repriză, sud-americanii s-au instalat în jumătatea adversă de teren, dar Keylor Navas se opune deschiderii de scor. Neymar a mai semnat o ocazie, cu un șut slab pe spațiul porții, prins fără probleme de goalkeeper-ul lui Real Madrid.


Minutul 56: Ocazie mare, semnată de Neymar! Paulinho pasează pe jos în careu, și Neymar reia puternic cu interiorul, dar balonul trece peste poarta goalkeeper-ului lui Real Madrid.


Minutul 49: Asediu la poarta lui Navas! Neymar reia cu capul din interiorul careului, dar balonul se duce în bara transversală. Băieții lui Tite încep în forță partea secundă. Golul plutește în aer la Saint Petersburg.


Minutul 46: A început repriza a doua! Tite a mutat la pauză, l-a scos pe Willian, iar în locul său a intrat Douglas Costa.


Minutul 45: Finalul primei părți! Cele două echipe intră la egalitate la cainbe. Brazilienii au „arestat” balonul în prima parte, cu o posesie de 67%, dar ocaziile periculoase au întârziat să apară. Astfel că băieții lui Tite mai au 45 de minute la dispoziție în care să alerge după golul victoriei.


Minutul 41: Avem și primul șut pe spațiul porții în prima repriză. Marcelo își încearcă norocul de la distanță, dar balonul expediat de fundașul lui Real Madrid cu interiorul a fost reținut fără probleme de colegul său de la echipa de club, Navas.


Minutul 39: Trupa lui Tite s-a instalat în jumătatea de teren a americanilor, dar ocaziile periculoase întârzie să apară. Brazilienii sunt la doar cinci minute de „performanța” argentinienilor de aseară, care au încheiat prima repriză fără șut pe spațiul porții.


Minutul 26: Gol anulat pentru Brazilia! Marcelo trage slab pe jos din afara careului, dar Gabriel Jesus interceptează balonul și trage puternic, iar balonul se oprește în plasa porții lui Navas. Poziția clară de offside în care se afla starul lui Manchester City a determinat arbitrul olandez să nu valideze golul.


Minutul 22: Suntem la jumătatea primei reprize, iar băieții lui Tite nu au niciun șut pe spațiul porții lui Keylor Navas. Ieri, rivalii din Argentina au avut o performanță asemănătoare, după ce au încheiat prima parte a jocului fără șut pe spațiul porții lui Subasic.


Minutul 13: Costa Rica semnează prima mare ocazie a meciului! Borges primește mingea „pe tavă” în careu, acesta profită de o gaură în defensiva sud-americană și trage, dar balonul expediat de mijlocaș se duce pe lângă poarta lui Alisson!


Minutul 4: Coutinho semnează prima ocazie a meciului! Acesta trage puternic din afara careului, dar balonul trece mult peste poarta rivalului său din La Liga, Keylor Navas. Starul Barcelonei este singurul marcator de până acum al Braziliei de la CM.


Minutul 1: A început meciul la Saint Petersburg! Cu Neymar titular, Brazilia nu vrea să le calce pe urme rivalilor argentinieni, care au „clacat” aseară în derby-ul grupei D, împotriva Croației, scor 3-0. Brazilienii au un punct în grupa E, după egalul cu Elveția, scor 1-1, din prima etapă.


UPDATE Gest superb al islandezilor, cu dedicație pentru nigerieni, chiar înaintea meciului direct. Islanda și Nigeria joacă de la ora 18:00 un meci extrem de important al grupei D, iar nordicii au trecut rivalitatea din teren pe plan secund. Ei s-au fotografiat și au trimis un mesaj de susținere pentru portarul nigerian Carl Ikeme, cel care a ratat participarea la CM 2018 din cauza unei boli îngrozitoare. „Cu toții suntem alături de tine, Carl Ikeme”, a scris pe rețelele sociale, Jon Dadi Bodvarsson. Africanii au apreciat și au răspuns: „Este un gest formidabil din partea islandezilor”.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen