Philipp Lahm a ridicat Cupa Mondială: Germania – Argentina 1-0. Nemții au câștigat al patrulea titlu mondial din istorie

Philipp Lahm a ridicat Cupa Mondială: Germania - Argentina 1-0. Nemții au câștigat al patrulea titlu mondial din istorie
  • Publicat:
  • Actualizat:

  • GermaniaArgentina 1-0 (Gotze 112)

    Germania: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Howedes – Schweinsteiger, Kramer (Schurrle 32) – Muller, Kroos, Ozil (Mertesacker 120) – Klose (Gotze 88)

    Argentina: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Enzo Pérez (Gago 86), Biglia, Mascherano – Messi, Higuaín (Palacio 78), Lavezzi (Aguero 46)


01:15 Și cu aceste imagini superbe, vă urez noapte bună și vă mulțumesc pentru atenția pe care ne-ați acordat-o în ultima lună. Sper că LIVE BLOG-urile de pe www.prosport.ro v-au mulțumit, chiar dacă au existat și greșeli inerente pentru volumul uriaș de informație. Seară bună și ne revedem în Rusia, peste patru ani :).


01:03 Nemții primesc medaliile de campioni mondiali, iar Philipp Lahm ridică trofeul deasupra capului. Momente istorice pe „Maracana”…


00:58 Messi e al cincilea jucător care nu cucerește trofeul, dar care e răsplătit cu Balonul de Aur al turneului final. S-a întâmplat în 1998, cu Ronaldo, în 2002, cu Oliver Kahn, în 2006 cu Zinedine Zidane și în 2010 cu Diego Forlan.


00:55 „Suntem campioni mondiali”, scriu nemții de la „Bild”, asemuindu-l pe Gotze cu un „zeu al fotbalului”. Între timp, Manuel Neuer primește „mânușa de aur”, în timp ce Messi a cucerit „Balonul de Aur” al turneului final din Brazilia.


00:47 Golul lui Gotze a venit din pasa lui Schurrle, ambii jucători fiind rezerve în această partidă. E primul gol marcat în finala Cupei Mondiale în care au contribuit exclusiv rezerve.


00:46 Toate cele patru victorii reușite de Germania la Cupa Mondială au venit la o diferență de un gol: 3-2 cu Ungaria (1954), 2-1 cu Olanda în 1974, 1-0 cu Argentina (1990) și 1-0, după prelungiri, cu Argentina în 2014.


00:43 Momentul în care Joachim Low l-a introdus pe Mario Gotze, în minutul 88, momentul care a schimbat soarta partidei. Germania a fost echipa care a dominat partida, care deși nu a ratat cele mai mari ocazii, a fost mai prezentă în joc și care a meritat să câștige acest trofeu. În afara unor ocazii răzlețe, precum cea a lui Higuain sau cea a lui Palacio, argentinienii nu au reușit să lege jocul, iar Messi a fost o umbră a jucătorului care trebuia să decidă partida.


00:40 Argentinienii plâng pe teren, jucătorii lui Sabella nu reușesc încă să înțeleagă ce se întâmplă. E drept, Germania a meritat să câștige turneul final, poate și pentru că Argentina nu a fost suficient de eficientă în ofensivă. Higuain sau Lavezzi nu au reușit să fie periculoși, iar Messi nu a reușit să facă diferența într-un meci în care nemții au dat lovitura în minutul 112, prin Gotze.


00:38 2006 – Italia, 2010 – Spania, 2014 – Germania. Nemții au patru titluri mondiale în acest moment, egalând Italia într-un top istoric dominat de Brazilia, cu 5 trofee.


00:34 Ultima fază a partidei e o lovitură liberă a lui Messi, de la 30 de metri! „Decarul” argentinian trage mult peste poartă, iar Germania e noua campioană mondială!


00:31 Romero nu mai primise gol de 485 de minute la turneul final, a treia cea mai lungă serie din istorie de la Campionatul Mondial.


00:28 Germania are 18 goluri la acest Mondial, cele mai multe pentru o echipă de la Brazilia în 2002. Atunci, sud-americanii au câștigat Cupa Mondială.


00:25 GOOOOOOOOOOOOL GERMANIA!!! (GOTZE 112). Schurrle atacă senzațional în banda stângă, centrează excelent pentru Gotze, iar atacantul lui Bayern înscrie cu o reluare din cădere pe lângă Romero!


00:21 Bastian Schweinsteiger e lovit puternic de Aguero cu cotul în pomete. Mijlocașul german e scos în afara terenului, după ce a suferit o rană deschisă. Aguero mai avea un cartonaș galben și trebuia să fie eliminat de arbitrul Nicola Rizzoli.


00:18 Schimbările lui Sabella încep să fie criticate. Lavezzi și Higuain au fost scoși, dar Palacio și Aguero nu s-au remarcat decât prin ratări. În plus, cei doi puteau fi doi executanți buni ai loviturilor de departajare.


00:16 Se încheie prima repriză de prelungiri. Meciul se îndreaptă spre lovituri de departajare, cele două echipe par stoarse de puteri, iar Messi chiar a vomitat din nou pe teren și pare incapabil să mai facă diferența.


00:14 Un fault al lui Mascherano la Schweinsteiger a produs unul dintre momentele cele mai ciudate de la acest Mondial. Vă las să interpretați cum vreți fotografia de mai jos.


00:12 Ritmul a scăzut destul de mult în ultimele cinci minute, cele două echipe dând impresia că așteaptă penalty-urile. Sprinturile lipsesc cu desăvârșire, la fel ca și pasele decisive.


00:07 Argentina a avut opt meciuri care au mers în prelungiri la Cupa Mondială în istorie. Sud-americanii au câștigat șapte din acestea, singura înfrângere venind cu Germania, la Cupa Mondială din 2006, când nemții s-au calificat în sferturi, după 4-2 la penalty-uri.


00:06 Și da, ne-am gândit prea devreme! Hummels gresește un balon, iar mingea ajunge la Palacio, care în locul unui șut plasat, încearcă o scăriță peste Neuer, dar nu nimerește cadrul porții!


00:05 E prea devreme să ne gândim la penalty-uri? Argentina are o rată de câștigare a loviturilor de departajare de 73%, în timp ce nemții au doar 71%.


23:59 Faze superbe în primul minut al acestei finale: Romero scoate excelent un șut al lui Schurrle, iar Boateng îl blochează pe Messi cu un tackling de manual.


23:58 La Cupa Mondială din acest an au asistat 3.429.873 de spectatori, a doua cea mai vizionată din istorie, după cea din 1994, care a avut 3.587.538 de spectatori.


23:57 „Acum sau niciodată”, pare a fi mesajul lui Leo Messi pentru finala din această seară. E drept, „decarul” Barcelonei are 27 de ani și pare în cel mai bun moment pentru a cuceri trofeul Mondial.


23:54 Să fie seara Argentinei? Unica finală decisă în prelungiri pe pământ sud-american a fost în 1978, când Argentina a câștigat cu 3-1 în fața Olandei. Se repetă istoria și azi?


23:52 Și, așa cum era de așteptat, avem prelungiri! Germania și Argentina au oferit un spectacol agreabil, dar cele două echipe nu au reușit să marcheze. Vom avea cel puțin încă 30 de minute emoții! 


23:47 Golgheterul all-time al CM, Miroslav Klose, iese în minutul 88, fiind înlocuit cu Mario Gotze. Klose a părut că nu mai poate duce ritmul acestei partide, fiind destul de șters în partea secundă. Germanul se oprește la 24 de meciuri jucate la CM, cu unul mai puțin decât recordul all-time, deținut de Lothar Matthaus.


23:44 Romero nu a mai primit gol de 457 de minute la Cupa Mondială, cea mai lungă serie a unui portar sud-american în istoria turneelor finale, depășindu-l pe Emerson Leao, care avea 456 de minute consecutive fără gol primit.


23:36 74,738 de spectatori se află pe „Maracana” pentru finală, ceea ce înseamnă că aproape 4.000 de spectatori nu au venit la meci! O mică pată pe o organizare, deocamdată, ireproșabilă a finalei.


23:33 Unica finală de Campionat Mondial care s-a încheiat fără gol marcat în 120de minute a fost cea dintre Brazilia și Italia de la World Cup 1994. Suntem în minutul 76 și ne îndreptăm către același rezultat.


23:22 Din 1966, Argentina nu a avut decât un singur meci în care nu a tras pe poartă la Mondial: cel în finala cu Germania din 1990. În primele 65 de minute, sud-americanii nu au tras în această seară deloc pe poarta lui Neuer.


23:20 Angela Merkel, cancelarul Germaniei, trăiește meciul la cote maxime, iar la bara lui Howedes a speriat-o chiar și pe Dilma Rousseff, președintele Braziliei


23:16 O pasă lungă a lui Messi îl găsește pe Higuain în banda dreaptă, iar Neuer iese și boxează, lovindu-l puternic cu genunchiul în plex pe atacantul argentinian. Arbitrul Rizzoli dictează fault în atac, spre nemulțumirea băncii argentiniene și a lui Higuain.


23:10 Regizorii transmisiei din această seară ne oferă o imagine senzațională, cu statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, care veghează asupra stadionului „Maracana”, în momentul apusului.


23:08 Dacă n-am avut goluri, măcar am avut frumuseți în tribună, mai ales de partea germană.


23:06 Cinci din ultimele șapte finale de Campionat Mondial au avut scor alb la pauză! Iar Messi era să rupă echilibrul, cu un șut în cross, care a trecut la o palmă de bara lui Neuer.


23:03 Messi nu a câștigat decât 25% dintre duelurile pe care le-a avut în prima repriză. Iar Sabella încearcă să îl ajute pe „decarul” său, introducându-l la pauză pe Aguero în locul lui Lavezzi. Începe repriza secundă!


22:56 Argentina a atacat în proporție de 46,3% pe banda dreaptă, ceea ce înseamnă că Sabella a intuit slăbiciunea lui Howedes în acea bandă.


22:52 Nemții au avut 264 de pase reușite, cu un procentaj de 86% de completare, în timp ce Argentina a completat 93 de pase, cu doar 70% rată de reușită a paselor. Mai mult, Germania a avut 70,2% posesia mingii, însă a fost o posesie sterilă, imaginea barei lui Howedes din ultima fază ștergând o repriză în care Argentina a părut mai periculoasă. Intrarea lui Schurrle a dinamizat ofensiva germană, însă îi pune probleme lui Low la mijlocul terenului, acolo unde Kroos a fost retras ca mijlocaș defensiv după accidentarea lui Kramer.


22:47 Incredibilă ratare pentru nemți la ultima fază a primei reprize! Centrarea lui Kroos e reluată de Howedes în bară, după care  Muller e surprins în ofsaid. A fost cea mai mare șansă a primei reprize, una prin care nemții puteau prelua conducerea!


22:44 E destul de ușor de înțeles de ce Leo Messi nu a avut o repriză tocmai reușită în partida cu Germania. Înconjurat de fiecare dată de 3-4 nemți, „decarul” Argentinei n-a reușit să creeze faze foarte periculoase.


22:42 Marele păcat al Argentinei la acest turneu final e lipsa de eficiență la șuturile pe poartă. Doar 8 goluri din 101 șuturi încercate a marcat Argentina, un procentaj de reușită de doar 7,9%.


22:40 CE OCAZIE PENTRU ARGENTINA! Messi scapă inteligent de Hummels, în viteză, în banda dreaptă, pătrunde în careu, însă e blocat de Boateng, care respinge de pe linia porții balonul! Argentina joacă excelent pe contre.


22:38 Duelul suporterilor e și el unul interesant. 200.000 de nemți sunt prezenți la Berlin, lângă poarta Brandenburg, în timp ce câteva zeci de mii de argentinieni au ieșit în Plaza San Martin din capitala Buenos Aires.


22:36 Howedes primește cartonașul galben pentru acest tackling la Zabaleta. Merita fundașul lui Schalke roșu? Intervenția a fost destul de dură!


22:34 Cât ghinion pentru nemți, și mai ales pentru Christoph Kramer. Înlocuitorul lui Sami Khedira, accidentat la încălzire, nu a rezistat decât 32 de minute pe teren, fiind înlocuit cu Schurrle, după lovitura primită de la Garay în urmă cu câteva minute. 


22:33 Argentina marchează prin Higuain, însă golul e anulat, corect, pentru ofsaid! Atacantul lui Napoli era un metru în afara jocului.


22:25 Meciul din această seară a polarizat atenția multor microbiști. La Berlin sau pe Copacabana zeci de mii de fani sunt pe străzi pentru a urmări partida.


22:22 OOOOOO!!!! Ce ocazie pentru Argentina! Gonzalo Higuain beneficiază de o șansă uriașă, după ce Kroos greșește o pasă înapoi, însă „Pipita”, singur cu Neuer, trage mult pe lângă poartă! Ce șansă uriașă a ratat Higuain, din doar 16 metri! Argentinianul nu a marcat decât un singur gol în ultimele 15 șuturi la poartă la un Campionat Mondial.


22:20 Christoph Kramer a început excelent meciul, cu 7 pase reușite din cele încercate. Însă mijlocașul german a primit o lovitură puternică în bărbie, după un contact cu Garay. Va putea continua mijlocașul lui Gladbach? Ar fi un ghinion cumplit pentru nemți.


22:16 Au trecut 4396 de zile de la finala jucată de Miroslav Klose în 2002, în Coreea și Japonia! Iar diferența lui Klose este mai mare cu 21 de zile față de cea a lui Pele, care a evoluat în finalele din 1958 și 1970.


22:12 Da, meciul are ritm! Cele două echipe evoluează bine, alternând momentele în care atacă. Deocamdată, în primele 12 minute, Argentina a părut echipa mai periculoasă, viteza lui Lavezzi și a lui Messi punând probleme cuplului Hummels-Howedes, în banda stângă a defensivei germane.


22:08 Messi l-a depășit ușor în viteză pe Hummels, dar centrarea sa e blocată de Schweinsteiger. E a doua oară când Hummels a fost depășit foarte ușor în primele 10 minute, însă Argentina n-a capitalizat aceste faze. Fundașul german are probleme la coapsă, nejucând la 100% din potențial.


22:04 E primul meci ca titular pentru Christoph Kramer la Mondial, după ce a jucat doar 12 minute la acest turneu final din postura de rezervă. Cum va evolua, oare, jucătorul lui Gladbach?


22:02 Selfie cu Pele, Kaka și David Beckham înaintea partidei. Atât talent pe metru pătrat…


22:00 A început meciul! Germania a avut lovitura de start a partidei!


21:52 Cât ghinion pentru jucătorul lui Real Madrid. Khedira s-a accidentat la încălzire la coapsă. Kramer, jucătorul lui Leverkusen, împrumutat la Monchengladbach, va fi doar la a cincea selecție în naționala Germaniei. 


21:50 Modificare de ultim moment în echipa Germaniei! Sami Khedira s-a accidentat la încălzire și nu va juca! În locul său va intra neexperimentatul Kramer!


21:48 Puyol a prezentat trofeul, care stă acum la marginea terenului, aproape de vestiare.


21:44 Carles Puyol, omul desemnat de FIFA să aducă trofeul CM pe teren azi, s-a întâlnit pe culoarul de la vestiare cu Leo Messi, fostul său coechipier de la Barcelona.


21:31 Cele două echipe au ieșit deja la încălzire. Au mai rămas doar 30 de minute până la startul partidei!


21:27 Așa arată un bilet la finala din această seară. Și e destul de scump, a costat 900 de dolari :). Cel mai ieftin tichet pentru meciul de diseară a fost „doar” 440 de dolari.


21:22 Recordul experienței. Cei 22 de jucători care vor juca în această seară din primul minut al finalei au, împreună, 229 de meciuri la turneele finale de CM, un record pentru un meci de Campionat Mondial.


21:17 Argentinienii au jucat 330 de minute în fazele finale ale Mondialului din acest an și nu au primit niciun gol! Performanță excelentă pentru echipa lui Sabella, care se va aștepta și azi ca mijlocul și defensiva sa să blocheze atacul german.


21:10 Președintele Rusiei, Vladimir Putin, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și Sepp Blatter, președintele FIFA, discută despre așezarea tactică a celor două echipe din această seară.


21:00 La 12 ani după ce a jucat în finala pierdută de Germania în fața Braziliei cu 2-0, Miroslav Klose joacă într-o nouă finală Mondială. Acum, vârful lui Lazio are 36 de ani și a doborât recordul de goluri marcate la turneele finale de CM, cu 16, unul mai mult decât Ronaldo.


20:54 Nicio surpriză în echipa de start a Germaniei. Joachim Low păstrează „11”-le din semifinala cu Brazilia, ceea ce înseamnă că Miroslav Klose va fi din nou titular în avanposturi. Nici în formația argentiniană nu există modificări, Sabella trimițând în teren același modul 4-3-3.


20:40 E posibil ca argentinienii să se simtă destul de obosiți pentru meciul din această seară. Martin Demichelis a scris pe contul său de Twitter că fani ai Braziliei au stat până la ora 4 în această dimineață și au aruncat cu petarde în fața hotelului în care s-a odihnit naționala lui Sabella.


20:33 Fiind considerată echipa oaspete, Argentina va evolua în tricourile de deplasare, pe care nu le-a mai îmbrăcat la acest turneu final. Dacă sunteți curioși cum arată, le puteți vedea în imaginile de mai jos. Evident, highlight-ul este echipamentul de joc al lui Leo Messi.


20:28 A început și ceremonia de închidere a Mondialului. Nu sunt foarte mulți fani prezenți în tribunele de pe „Maracana”, iar Shakira încinge atmosfera, cântând imnul CM 2014, melodia „La La La”.


20:25 Bună seara! Sunt Adrian Costeiu și, la fel ca în cazul finalei mici, vă voi ține companie pe www.prosport.ro la finala Mondialului, care va începe în doar 90 de minute. Voi cine credeți că va câștiga Mondialul? Germania, un simbol al unității, sau Argentina lui Messi?


URMĂ‚REȘTE AICI PRIMA PARTE A LIVE BLOG-ULUI FINALEI MONDIALULUI DIN 2014

Adrian Costeiu / Redactor
Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen