LIVE BLOG CM 2014, ziua 3 | Coasta de Fildeș – Japonia 2-1. Încă o răsturnare de scor la Campionatul Mondial. În două minute, efortul lui Honda a fost anulat

LIVE BLOG CM 2014, ziua 3 | Coasta de Fildeș - Japonia 2-1. Încă o răsturnare de scor la Campionatul Mondial. În două minute, efortul lui Honda a fost anulat
  • Publicat:
  • Actualizat:

MECIURILE ZILEI LA CM 2014

  • GRUPA C: ColumbiaGrecia 3-0 (Armero 6, Gutierrez 58, James Rodriguez 90+2)
  • GRUPA D: UruguayCosta Rica 1-3 (Cavani 24 / Campbell ’54, Duarte ’57, Urena ’86))
  • GRUPA D: AngliaItalia, 1-2 (Sturridge ’36  /Marchisio ’34, Balotelli ’51)
  • GRUPA C: Coasta de Fildeș – Japonia, 2-1 (Bony ’64, Gervinho ’66 / Honda ’16)

UPDATE 05:52 Gata, s-a încheiat și ultimul meci al zilei cu numărul trei de la Campionatul Mondial. Coasta de Fildeș învinge Japonia cu scorul de 2-1. Cu patru minute a fost prelungită a doua repriză. Au părut a fi cel puțin zece. Probabil este efectul celor nouă ore de live blog. Somn ușor, ne auzim tot astăzi, dar ceva mai odihniți. Japonezii plâng, noi închidem calculatoarele și mulțumim frumos pentru atenție. 


UPDATE 05:33 În minutul 78, autorul golului egalizator, Bony, a fost înlocuit. Japonia are nevoie de o minune. Nu leagă nimic în ultimele 10 minute. Bucuria lui Drogba după ce tabela a arătat scorul de 2-1.


UPDATE 05:21 GOOOOOOOOOOOL COASTA DE FILDEȘ Mai precis, goluri. După ce Bony a egalat pentru Coasta de Fildeș în minutul 64, Gervinho a marcat, două minute mai târziu, golul de 2-1. În minutul 64, totul se schimbă în ultimul meci al zilei cu numărul trei de la Campionatul Mondial. Încă o partidă care surprinde. Drogba nu a fost în niciun fel implicat în fazele de gol ale Coastei de Fildeș, dar introducerea lui pe teren a coincis cu o schimbare majoră de atitudine a echipei lui naționale.


UPDATE 05:17 Yaya Toure a avut patru șanse de gol pentru Coasta de Fildeș. Cu una mai mult decât întreaga echipă a Japoniei. Asta spune multe despre cât de incorect poate să fie uneori fotbalul. Afară se luminează. Normal, e 5 dimineața. Drogba este introdus pe teren în speranța că va reuși să facă minuni. În continuare, spectatorii continuă să facă acel zgomot pe care nu îl înțelege nimeni, dar care enervează pe toată lumea.


UPDATE 05:10 Interesul pentru această partidă este egal cu zero. Apar constant informații legate de absolut orice altceva în afară de meciul din grupa C dintre Coasta de Fildeș și Japonia. Ce-i drept, nici meciul nu a reușit să atragă vreun pic de atenție. Drogba a ieșit la încălzire. Să sperăm că va și intra, poate se animă în vreun fel partida. Minutul 55, scorul este tot de 1-0.


UPDATE 05:00 A început cea de-a doua repriză. Știți ce înseamnă asta? Că mai sunt 45 de minute și putem să ne băgăm la somn. Până atunci, să observăm cât de norocoasă a fost Japonia, care a conduce cu 1-0, deși a avut doar trei șanse de a marca, iar Coasta de Fildeș a încercat de 12 ori să înscrie. 


UPDATE 04:55 Probabil cel mai mare regret al suporterilor naționalei Coastei de Fildeș: Drogba și prezența lui pe bancă, nu în teren. E timpul ca ei să se gândească la „cum ar fi fost dacă„. Noi tot facem asta de ani buni, ne întrebăm ce am face cu echipa X, echipa Y, câte goluri am fi dat, câte am fi primit. Nu e așa de rău, devine obișnuință la un moment dat. E greu să nu remarci, deși este aproape ora 5 dimineață, sunetul pe care îl fac cei din galeria Coastei de Fildeș. Tobe? Albine? Nimeni nu înțelege, stie doar că ar vrea să nu mai audă niciodată așa ceva. Cred că preferam o vuvuzelă.


UPDATE 04:45 Arbitrul fluieră finalul primei reprize. Japonia intră la vestiare cu avantaj pe tabelă, după golul înscris de Honda în minutul 16. Nu a existat niciun minut de prelungire a primei părți.


UPDATE 04:40 Nu ai cum să nu zâmbești atunci când vine vorba de publicul japonez. Minutul 40 al partidei, nicio ocazie demnă de menționat. Ușor, dar sigur, partida dintre Coasta de Fildeș și Japonia devine cea mai plictisitoare de la Campionatul Mondial din acest an. Doar un offside semnalizat greșit în minutul 34. Încă o greșeală, încă o discuție, dar probabil lăsată pentru mâine dimineață, când toate se vor vedea cu alți ochi.


UPDATE 04:30 Bucuria japonezilor după gol. Mulțumim, EPA! Între timp, ne apropiem de ora 5 dimineața și de minutul 30 al partidei. Încă o cafea și pot să garantez că o săptămână nu o să mai dorm.


UPDATE 04:25 Reacția lui Drogba la golul lui Honda din minutul 16. Degeaba pune mâna la ochi, el tot rămâne pe tabelă. Coasta de Fildeș are o posesie de 60%. Din nou ne întrebăm la ce ajută acest lucru, când sunt conduși cu scorul de 1-0.


UPDATE 04:16 GOOOOOOOOOOL JAPONIA Honda, jucătorul celor de la Milan, deschide scorul în minutul 16, cu un șut imparabil, exact când ne plângeam că meciul este plictisitor. Adevărul este că nimeni nu se aștepta ca Japonia să înscrie, mai ales că cei din Coasta de Fildeș păreau să conducă jocul. 


UPDATE 04:15 Drogba, rezervă astăzi pentru Coasta de Fildeș, este, de departe, unul dintre cei mai iubiți jucători ai naționalei. Și cum iubirea este un sentiment frumos și se oferă necondiționat, nu miră pe nimeni faptul că suporterul din imagine vrea tricoul acestuia. Partida este una anostă și oferă senzația că cele două echipe joacă meciul la ora României. Altfel nu se explică de ce se tot pasează la centrul terenului. Sunt premise sumbre legate de ultima confruntare a zilei. Subit, 90 de minute se transformă, cel puțin pentru noi, în 900. Comentatorul ne anunță că a început să plouă. Până la urmă, nu sunt așa de norocoase cele două echipe.


UPDATE 04:10 Partida dintre Coasta de Fildeș și Japonia se dispută pe stadionul Pernambuco din Recife, acolo unde plouă 224 de zile pe an. Sunt norocoase cele două echipe, astăzi nu este nici urmă de picătură. Este minutul 10 și din câte pot să înțeleg la ora aceasta, Coasta de Fildeș a început ceva mai curajos partida.


UPDATE 04:00 Gata, începe și ultimul meci al zilei cu numărul trei de la Campionatul Mondial. Nu știu câți dintre voi nu dorm la această oră. Iată și un tweet interesant de la această partidă. Se pare că cei de la Southampton vor să îi transmită un mesaj lui Yoshida. Doar el și japonezii îl înțeleg. Fluier de start, încă două ore și putem să dormim toți liniștiți.


UPDATE 03:50 Fanii Japoniei au reușit și ei să își facă o copie a trofeului. Probabil că, dacă ne-am uita prin arhivă, nu există suporteri care să nu fi imortalizat un astfel de moment:


UPDATE 03:40 La noi se justifică puțin dezinteresul legat de partida dintre Coasta de Fildeș și Japonia. Se arată cu degetul către ora inumană la care este pus. Dar nicio informație interesantă nu a apărut înainte de meci. Drogba este rezervă, a acuzat dureri după ultimul antrenament. Singura statistică: Coasta de Fildeș a înscris în fiecare partidă din preliminarii. 


UPDATE 03:17 La ora 3 dimineața, aproape orice este amuzant. Mai puțin jurnalul de știri de la TVR, dar pentru asta există telecomandă. Pentru cei care nu știu primul „11” al Japoniei, iată-l:


UPDATE 03:09 Iar eu mă tem că, dacă mai deschid încă un energizant, nu o să mai apuc un alt meci de la Campionatul Mondial. 


UPDATE 03:01 Gerrard a fost primul jucător al Angliei care a reacționat după înfrângere: „Este dezamăgitor, am încercat să facem tot ceea ce am putut. Am vrut să creăm, am atacat și am tot atacat. Șanse am avut. Italia este o echipă bună, dar noi știam deja cum o să joace. Am fost criticați în urmă cu doi ani pentru că am stat mereu în defensivă, așa că am vrut să arătăm o altă imagine a noastră. E păcat că nu ne-am ales cu nimic. Efortul și dorința au fost acolo, dar ne-a lipsit calitatea în ultimul sfert de oră”, a declarat acesta. E posibil să devină enervant, dar programele TVR nu au nicio logică. Se vorbește în continuare despre meciul dintre Columbia și Grecia și o domnișoară draguță ne anunță că urmează, de la ora 01:00, Anglia – Italia. Noi am merge pe o victorie a italienilor. Așa presimțim.


UPDATE 02:55 Final de partidă! Anglia pierde în fața Italiei, scor 1-2. Pirlo, în minutele de prelungire, a fost la un pas să majoreze diferența de pe tabelă. Urmează, de la ora 04:00, ultima partidă a zilei: Coasta de Fildeș – Japonia. 


UPDATE 02:45 Să ne facă cineva atenți dacă cei doi comentatori de la TVR 1 spun ceva interesant. Nu de alta, dar sonorul e la minimum și parcă meciul e mai frumos așa. Picătura care a umplut paharul: a o suta propoziție pe care Marius Mitran a completat-o. Este minutul 84, englezii greșesc din ce în ce mai des pase simple. Gerrard, căpitanul Angliei, a avut o prestație ștearsă pe tot parcursul partidei. 


UPDATE 02:35 În minutul 72, ambii selecționeri fac schimbări. Balotelli este înlocuit de Immobile, în timp ce locul lui Henderson este luat de Wilshere. Interesant este faptul cu Immobile a înscris 11 goluri în ultimele sale 10 partide la echipa de club și națională. Încă un sfert de oră din meci, Anglia forțează egalarea. Tot 2-1.


UPDATE 02:30 Anglia se joacă cu ocaziile și nu reușește să egaleze. Rooney e cât pe ce să înscrie, dar scorul rămâne în continuare 2-1 pentru italieni. Reacția selecționerului și a fizioterapeutului care probabil că s-a diagnosticat singur la pauză, atunci când jucătorul celor de la Manchester United a irosit o șansă mare de a reveni în joc. Minutul 68, încă un meci frumos de la Campionatul Mondial.

 


UPDATE 02:18 Balotelli a înscris primul său gol împotriva Angliei, după 14 șuturi la poarta englezilor: 10 la Euro 2012, 4 la Campionatul Mondial de acum. Suporterii Italiei sunt în delir.


UPDATE 02:10 GOOOOOOOOOOOOOOOL ITALIA Deși Anglia începuse curajos a doua repriză, Italia este cea care înscrie din nou, prin Balotelli, în minutul 51. Dribling superb al lui Candreva. 2-1 și e timp pentru orice în acest meci. Gerrard, căpitanul Angliei, a fost depășit încă o dată pe un contraatac al adversarilor. Deja-vu pentru fanii lui Liverpool.


UPDATE 02:03 A reînceput meciul. Înțelegem, de pe rețelele de socializare, că englezii sunt nemulțumiți de faptul că Phil Neville comentează partida la postul lor de televiziune. Îl oferim la schimb pe Marius Mitran, directorul de imagine al Ligii Profesioniste de Fotbal, care până acum nu a făcut decât să îi completeze propozițiile celuilalt comentator și să ne atragă atenția asupra graficei pe care nu aveam cum să o ratăm, dat fiind faptul că se afla pe tot ecranul.

Și da, Gary Lewin, fizioterapeutul englezilor, are glezna luxată. Le poate spune nepoților de accidentarea de la Campionatul Mondial. Una pe care a suferit-o pe marginea terenului, din cauză că s-a bucurat prea mult. Ironic.


UPDATE 01:53 Pentru că ne place statistica, vă oferim una și la pauză. Egalitate pe tabelă, aproape egalitate și pe teren. Cele două echipe par să fi intrat la vestiar cu un 1 – 1 meritat de amândouă.

 


UPDATE 01:47 Se încheie prima repriză, una care a avut de toate: bară, goluri, ocazii, chiar și o accidentare a fizioterapeutului Angliei, Gary Lewin, care s-a bucurat prea mult la golul înscris de Sturridge și se pare că și-a luxat glezna. 1-1 la pauză. Anglia a câștigat de fiecare dată când Sturridge a marcat. Să vedem dacă și astăzi se va respecta această regulă.


UPDATE 01:40 Ne rupem pentru un minut de meci, în speranța că nu se va marca din nou, și vă oferim o nouă statistică. Se pare că Sturridge a intrat în istorie cu golul marcat din minutul 36. Doar el și cu Shearer, jucători care poartă tricoul cu numărul 9, au reușit să marcheze la un Campionat Mondial, ultimul în 1966.

Înapoi la meci, ce am pierdut? 


UPDATE 01:37 GOOOOOOOOOOL ANGLIA Rooney îl servește perfect pe Sturridge în minutul 36, care înscrie ca în curtea școlii. Meci spectaculos, se restabilește egalitatea pe tabelă: 1-1.


UPDATE 01:35 GOOOOOOOOOOOL ITALIA Marchisio deschide scorul în minutul 34. Mijlocașul de 28 de ani prinde un șut excelent, de la 25 de metri.


UPDATE 01:32 Imagine frumoasă din tribunele stadionului. Fanii englezi au venit în Brazilia din aproape toate orașele Angliei pentru a-și susține favoriții. Jocul s-a mai calmat după începutul fulminant. E mai mult spectacol în tribune decât în jocul tacticizat al ambelor echipe.


UPDATE 01:30 Ilie Dumitrescu, ajutor? Nu de alta, dar nu înțelegem mare lucru din ceea ce ne oferă cei din afară. În continuare, Anglia – Italia, 0 – 0, minutul 30. Și foarte mult albastru.


UPDATE 01:20 Anglia este echipa care conduce jocul în primele minute ale partidei. Patru șuturi au avut englezii până acum. Italienii recuperează însă, mai au doar două de recuperat. Deja se fac valuri pe stadion, spectatorii par încântați încă de acum de ceea ce se întâmplă pe teren. Ne întrebăm ce vor mai face dacă se va marca. 

Italia are posesia momentan, 69%. Și ce? Ne-a fost demonstrat faptul că nu mai contează o astfel de statistică.


UPDATE 01:10 E posibil să îi fi judecat prea aspru pe comentatorii TVR. Alții au făcut gafe și mai mari, au schimbat scorul după șutul lui Sterling.

 


UPDATE 01:03 Comentatorii, deși la fața locului, strigă gol la faza lui Sterling din minutul 4. Înțelegem că a fost cât pe ce să înscrie, dar poate că ar trebui să așteptăm. Mai ales dată fiind sincronizarea TVR de la acest Campionat Mondial. În altă ordine de idei, avem un început bun de partidă. Nici nu ne așteptam la altceva, de fapt. Iată o imagine spectaculoasă de la debutul meciului. Mulțumim, EPA. Nu degeaba avem abonament la voi.


UPDATE 01:00 A început meciul dintre Anglia și Italia. Sunt 30 de grade Celsius pe Arena din Manaus. TVR 1 nu a prins „God Save the Queen”, imnul englezilor, însă comentatorul a început transmisia cu . Nu și la TVR.


UPDATE 00:52 Mihai Stoichiță, invitat în studioul TVR 1, ne-a părăsit și a oferit legătura în Manaus, spunând următoarele: „Generația Angliei din 1966, cu Jackie Stiles, Bobby Moore…”. Nu am auzit continuare, întrebându-ne cine este Jackie Stiles. De fapt, acesta se referea la Nobby, jucător special pentru că nu avea prea mulți dinți. Sperăm să i se reamintească și lui asta. Poate o poză îl va lămuri.


UPDATE 00:50 Între timp, o informație care nu are legătură cu meciul dintre Anglia și Italia, dar care pe noi ne-a amuzat. Didier Descamps, selecționerul Franței, a declarat astăzi că este posibil ca antrenamentul echipei sale să fi fost spionat. Motivul? În timpul ședinței tehnice, o dronă a fost observată de acesta. Francezul i-a anunțat pe oficialii FIFA.


UPDATE 00:45 Echipele sunt acum la încălzire. Se pare că terenul, deși arată bine, nu este unul tocmai practicabil. Asta spun reporterii prezenți în Brazilia. Rupem puțin live blog-ul cu o nouă informație de statistică: din lotul actual al Angliei, doar Gerrard a marcat la un Campionat Mondial. Vom asista la multe premiere dacă jocul celor două va fi spectaculos. Un sfert de oră mai este până la startul partidei.


UPDATE 00:35 Spunem și noi ? Poate că nu au nimic din umorul englezilor, dar parcă privirea se duce înspre suporterii italienilor, nu englezilor. 


UPDATE 00:30 Să râdem puțin de suporterii englezi, care se pare că au plecat de acasă fără să-și fi anunțat jumătățile. E greu de crezut că vor fi evitați de camere cu un asemenea banner, dar este de apreciat efortul lor.


UPDATE 00:25 Au existat, cel puțin în ultimele săptămâni, polemici în ceea ce privește stadionul pe care se va juca Anglia – Italia: Arena Amazonia. Totuși, fanii englezi au făcut eforturi deosebite pentru a-și putea încuraja naționala. Un exemplu în acest sens este Andy Smith. În vârstă de 35 de ani, acesta și-a petrecut ultimele șase luni în Brazilia, strângând bani pentru diverse asociații: „Șase zile am mers pe bicicletă pentru a ajunge la stadion. Am crezut că au fost șase luni. Nu vedeam nimic altceva decât copaci. Unul, doi, trei, patru, o sută”. Mulți dintre suporterii prezenți astăzi la stadion au ales varianta cea mai ușoară, anume să zboare patru ore cu avionul și după să meargă pe jos, pe când alții și-au petrecut ultimele zile în junglă.

Henry Winter, corespondent în Brazilia, spune că fanii celor două echipe sunt prietenoși unii cu ceilalți. Credem și noi că zilele în junglă i-au apropiat. Vorba lui Hagi: „Dacă ți-e frică de lup, nu intri în pădure”


UPDATE 00:20 Mai sunt 40 de minute până la fluierul de start al partidei dintre Anglia și Italia. Suntem toți pregătiți pentru cel mai important meci al zilei de la Campionatul Mondial. Câteva imagini din vestiarul englezilor. Statistica ne spune că 8 dintre cei 11 jucători englezi trimiși astăzi pe teren joacă fie pentru Liverpool, fie pentru un club din orașul Livepool.


UPDATE 00:17 Salvatore Sirigu, cel care îl va înlocui astăzi pe Buffon, accidentat la un antrenament al Italiei, a declarat, în urmă cu câțiva ani, următorul lucru: „Nu mi-aș fi putut imagina niciodată că mă voi antrena alături de cineva care, pentru mine, este o legendă”. Între timp, va apăra în locul legendei, iar toate speranțele stau în portarul celor de la PSG.

Pentru cei care nu au văzut rezumatul partidei dintre Columbia și Grecia, scor 3-0, TVR 1 ne pune la dispoziție probabil a 10-a reluare de acest fel. Să discutăm despre meciul de la ora 19:00, nu de la ora 01:00. Merita Columbia? Ce făceam noi în locul Greciei? Deja-vu continuu.


UPDATE 00:15 Cu o oră înainte de fluierul de start, stadionul pe care urmează să se joace partida Anglia – Italia a suferit o transformare spectaculoasă și reușește să impresioneze. Nu ne pot ajuta și pe noi brazilienii? Cu niște sfaturi, ceva. Că nevoie sigur o să avem cândva. 


UPDATE 00:05 Înainte să ne îndreptăm atenția spre meciul cel mai important al acestei zile, Anglia – Italia, să îl privim pe Suarez pe banca de rezerve, reacționând la înfrângerea naționalei sale. 


UPDATE 23:55 Prima eliminare de la Campionatul Mondial. Pereira vede cartonașul roșu după ce îl lovește pe omul meciului, Campbell, și, dacă Uruguay se va califica mai departe din grupe, abia atunci va mai juca fundașul, în optimi. Este cartonașul roșu cu numărul 160 din istoria Campionatului Mondial și al optulea pentru sud-americani.

Final de partidă. Costa Rica produce o surpriză mare, reușind să o învingă pe Uruguay, scor 3-1. Este a patra victorie într-un meci de Campionat Mondial pentru Costa Rica. Până astăzi, aceștia reușiseră să le bată pe China, Scoția și Suedia. Joel Campbell se alătură lui Alexis Sachez și lui Oscar, aceștia fiind singurii jucători care până acum au debutat la acest turneu final cu un gol și o pasă de gol. 


UPDATE 23:45 GOOOOOOOOOOOOL COSTA RICA După doar un minut pe teren, Urena duce scorul la 3-1, după o greșeală în lanț a defensivei uruguayene, dar și a portarului. În minutul 86, Costa Rica poate sta liniștită. Sud-americanii nu au mai reușit nimic încă de la 2-1, este greu de crezut că își vor reveni din pumni în ulltimele minute.


UPDATE 23:40 Oscar Tabarez nu riscă și îl lasă pe Suarez pe banca de rezerve, în ciuda insistențelor suporterilor.
La Costa Rica, Tajeda este înlocuit de Cubero. Interesant este faptul că jucătorul înlocuit are prenumele „Yeltsin”. Mama acestuia l-a botezat astfel după Boris Yeltsin, primul președinte al Rusiei. Inspirațiile politice sunt peste tot. Mai puțin la noi.


UPDATE 23:30 Am vrut ritm în cea de-a doua repriză și am primit. Comentatorii TVR deja o văd pe Costa Rica în calitate de câștigătoare a partidei. Cred că nu ar trebui să ne grăbim, mai este mult până la sfârșit. Și, ca să folosim un clișeu, mingea e rotundă. Iată-l pe Campbell, eroul meciului de până acum, în momentul înscrierii golului de 2-1. De menționat și faptul că cei din Costa Rica au avut doar două șuturi pe poartă, ambele transformate în goluri. 


UPDATE 23:23 GOOOOOOOOOOOL COSTA RICA În doar trei minute, Costa Rica întoarce rezultatul. Duarte înscrie primul său gol în tricoul naționalei, in minutul 57. Este 2-1 acum. Forlan este schimbat. Și pe bună dreptate, nu a reușit mare lucru în acest meci. Toate speranțele stau în a treia schimbare a uruguayenilor. Este scandat numele lui Suarez, se cere introducerea lui pe teren.


UPDATE 23:20 GOOOOOOOOOOOL COSTA RICA Campbell înscrie frumos, cu un șut din 16 metri și egalează situația pe tabelă, în minutul 54. Suarez a ieșit la încalzire, pare că este nevoie de el pe teren, nu pe bancă.


UPDATE 23:10 58.679 de spectatori sunt pe stadion pentru a urmări meciul dintre Uruguay și Costa Rica. Majoritari sunt, așa cum era de așteptat, sud-americanii. Comentatorii spun că sunt multe locuri goale. Noi nu știm pe cine să mai credem. Parcă am merge pe mâna statisticii în acest caz.


UPDATE 23:00 Iată fazele de joc care au dus la deschiderea scorului de către uruguayeni. A început repriza a doua a partidei. Ultimul meci, cel dintre Coasta de Fildeș și Japonia, se va juca de la ora 04:00 a României. Drept urmare, vrem ritm în a doua repriză, pentru a ne putea asigura că nu vom adormi subit înainte de ora 06:00. Nu de alta, dar unii dintre noi ar vrea să-și păstreze locul de muncă. Comentatorii TVR au discutat despre problema de sonorizare. Nu ne încălzește cu nimic faptul că și în alte țări sunt probleme de acest fel, dar apreciem explicațiile.


UPDATE 22:47 Arbitrul german fluieră finalul primei reprize. 1-0 pentru Uruguay, dar jucătorii sud-americani nu au motive să intre la vestiar liniștiți. Muslera a ieșit greșit din poartă în minutul 44 și Costa Rica a fost la un pas să egaleze înainte de pauză. Și, dacă în prima jumătate de oră am putut să numărăm pe degete ocaziile meciului, ultimele minute ne-au oferit intervenții foarte bune ale ambilor portari. Astfel, ne punem speranța într-o repriză secundă ceva mai alertă. Și mai sperăm ca, până la finalul Campionatului Mondial, cei de la TVR 1 își vor sincroniza sunetul.


UPDATE 22:40 Deși Uruguay conduce pe tabelă, jocul este în continuare unul echilibrat. Costa Rica, adversara din această seară a sud-americanilor, se dovedește a fi o echipă dificilă, reușind să pună presiune în anumite momente ale partidei. Noi ne delectăm cu bucuria lui Cavani de după înscrierea golului, asta grație EPA.


UPDATE 22:22 GOOOOOOOOOOL URUGUAY Cavani deschide scorul în minutul 24 pentru uruguayeni, din lovitură de la 11 metri. Este golul cu numărul 22 pentru acesta.


UPDATE 22:17 În minutul 17, Godin înscrie, dar golul său este anulat pentru o poziție de offside. Una corectă. Nu cred că este normal să fim surprinși atunci când la reluări dăm afirmativ din cap și spunem că așa este, golul nu trebuia validat. Suntem marcați de greșelile din primele partide și cu greu ne revenim. Între timp, suporterii sud-americani visează la câștigarea marelui trofeu.


UPDATE 22:10 Începutul meciului nu este unul așa cum ni l-am imaginat, cu Uruguay atacând poarta celor din Costa Rica. Numele lui Forlan și Cavani, vedetele uruguayenilor, au fost menționate doar în treacăt. Și cum partida nu oferă, pentru moment, nimic interesant, vă oferim puțină statistică: 18 goluri au fost înscrise în primele cinci meciuri de la Campionatul Mondial, record absolut pentru acest turneu final. În 1958, după cinci meciuri, fuseseră înscrise 16.


UPDATE 22:00 A început partida dintre Uruguay și Costa Rica, cunoscută și sub numele de „după ea urmează Anglia – Italia”. Lovitura de start aparține sud-americanilor. Un mic răutăcism pentru cei din studioul TVR 1, care nu au apucat decât să ne rezume celălalt meci al zilei, Columbia – Grecia. Mai bine o analiză făcută 40 de minute mai târziu decât niciuna. 

Între timp, să ne amintim de un moment cunoscut din animația „The Simpsons”, că tot joacă cei din Uruguay: „Hahaha. Look at this country… you are gay”.


UPDATE 21:50 Sosirea la stadion a lui Suarez, marele absent din primul „11”, a fost aplaudată în picioare de suporterii uruguayeni. Accidentarea acestuia l-a obligat pe Oscar Tabarez să îl menajeze pentru primul meci. În funcție de rezultatul partidei de astăzi, rămâne de văzut dacă îl vom vedea pe jucătorul lui Liverpool contra Italiei și Angliei.


UPDATE 21:40 Oscar Tabarez (64 de ani), selecționerul uruguayenilor, este cel mai longeviv antrenor de la Campionatul Mondial. Mai precis, de opt ani se află acesta pe banca naționalei sud-americane, fiind numit în această funcție în 2006. Porecla acestuia este „El Maestro” (Maestrul). 


UPDATE 21:35 În așteptarea partidei Uruguay – Costa Rica, cei de la TVR 1 ne încântă cu un reportaj făcut în țară, din care aflăm că încă se mai citesc cărți în România, dar nu cele scrise de autohtoni: „Sunt dramatici, nu îmi plac”, este părerea unui bărbat. Noi așteptăm niște reacții din studio. Încă puțin și începe meciul, parcă ne-ar interesa să auzim niște păreri avizate legate de el. 


UPDATE 21:30 Diego Forlan este apt de joc pentru prima partidă de la Campionatul Mondial, după ce a avut probleme cauzate de un virus stomacal. Fostul atacant al celor de la Manchester United, care acum evoluează în Japonia, la Cerezo Osaka, a fost nevoit să absenteze de la mai multe antrenamente în cursul săptămânii, dar a revenit zilele trecute în programul de pregătire al echipei, la baza sportivă din Sete Lagoas. Trebuie reamintit faptul că Forlan a fost desemnat cel mai bun jucător de la Campionatul Mondial din 2010, din Africa de Sud. Așteptări mari de la el, așadar.


UPDATE 21:20 Mai sunt 40 de minute până la fluierul de start al partidei dintre Uruguay și Costa Rica, iar noi ne gândim în continuare la „cum ar fi fost dacă”. Grecia a fost învinsă fără drept de apel de Columbia, scor 3-0. Jurnalistul ProSport, Cristian Voinea, scrie AICI probabil esențialul pentru noi: „Pentru refacerea moralului, există România”. Ce-i drept, nu știm ce am fi făcut în locul grecilor, dar să ne reamintim faptul că echipa lui Victor Pițurcă nu a emis pretenții de calificare în cele două partide din baraj.


UPDATE 21:10 Primii care au sosit la stadion au fost uruguayenii. Pe autocarul sud-americanilor este inscripționat un mesaj motivațional din care noi putem să vedem doar jumătate: „…milioane de visuri, hai Uruguay”.


Anglia – Italia este primul meci tare din Grupa D, considerată cea mai echilibrată serie de la turneul final. Deși va găzdui una dintre cele mai importante partide, stadionul din Manaus are mari probleme, organizatorii vopsind gazonul, care este ars.

Roy Hodgson are parte de mari bătăi de cap. Decizia FIFA de a repartiza meciul Anglia – Italia la Manaus a stârnit nemulțumire din partea britanicilor. În primul rând, din cauza condițiilor meteorologice. Temperatura medie în zonă este de 35 de grade Celsius. Asta nu ar fi o problemă foarte mare, dar umiditatea atinge cote uriașe, de aproximativ 80%. Astfel, italienii au un avantaj mare în fața rivalei. 

Un alt motiv de îngrijorare, de data această în ambele tabere, este suprafața de joc. Chiar în seara deschiderii, la Manaus organizatorii încercau să ascundă gunoiul sub preș. Mai exact, câțiva oameni, înarmați cu un bidon de vopsea pe umeri, vopseau gazonul care ars. 

273 de milioane de dolari a costat stadionul din Manaus, un oraș de două milioane de locuitori


Organizatorii încearcă din răsputeri să repare gazonul, care este ars FOTO EPA

Presiunea, pe ambele echipe

Meciul din această noapte are o miză uriașă pentru cele două echipe. Asta pentru că din grupă mai face parte Uruguay, care teoretic are un meci ușor împotriva Costa Ricăi. Astfel, Roy Hodgson are un plan destul de clar, să îl blocheze pe Andrea Pirlo, motorul italienilor. Tocmai din acest motiv este foarte posibil ca James Milner să fie titular și să aibă ordine precise din acest punct de vedere. Un alt atu al britanicilor derivă din faptul că Italia este o echipă care aproape mereu începe cu un pas greșit. La ultimele cinci turnee finale, Italia a reușit să câștige o singură dată în meciul de debut. 

Echipe probabile:

Anglia (4-2-3-1): Hart – Johnson, Cahill, Jagielka, Baines – Gerrard, Milner – Sterling, Lallana, Sturridge – Rooney

Italia (4-3-2-1): Buffon – Abate, Bonucci, Barzagli, Chiellini – De Rossi, Pirlo, Verratti – Marchisio, Candreva – Balotelli

  • Anglia a câștigat doar două dintre ultimele 11 meciuri contra Italiei
  • Ultima întâlnire între cele două echipe a avut loc la CM 1990, în finala mică. Italia a câștigat cu 2-1
  • Frank Lampard este jucătorul cu cele mai multe șuturi către poarta adversă și care nu a înscris niciun gol (39 de șuturi, 0 goluri)
  • Italia a înscris în ultimele 14 meciuri de la Campionatul Mondial. Ultima dată când nu au reușit să marcheze a fost în 1998, în meciul cu Franța
  • Șapte din ultimele 17 goluri ale Italiei de la Campionatul Mondial au fost marcate în urma unor cornere


Rooney a marcat 39 de goluri în tricoul Angliei, în 92 de partide FOTO EPA


În Brazilia, Balotelli va avea debutul la Campionatul Mondial FOTO EPA

Suarez, menajat cu Costa Rica

Uruguayul va încerca să se impună încă din primul meci de la Campionatul Mondial din Brazilia. Jucătorii selecționerului Oscar Tabarez sunt oarecum obligați să obțină toate cele trei puncte puse în joc, având în vedere că meciul cu Costa Rica va fi probabil cel mai ușor pe care aceștia îl vor avea de disputat în faza grupelor. Fundașul Diego Godin este conștient de grupa dificilă în care Uruguay se află la Campionatul Mondial, dar susține că, pentru moment, scopul lor este să câștige primul lor meci de la turneul final: „Suntem încrezători în potențialul pe care îl avem. Visăm că lucrurile vor merge excelent pentru noi, la fel cum o fac și alte trei milioane de uruguayeni. Ne vom menține luciditatea și calmul pe tot parcursul competiției, dar pentru moment nu ne gândim decât la meciul cu Costa Rica”. 

Atacantul Luis Suarez (27 de ani, Liverpool) se recuperează în continuare după intervenția chirurgicală la care a fost supus pe 27 mai, ceea ce înseamnă că probabil nu va fi trimis pe teren la meciul cu Costa Rica. De asemenea, presa din Anglia susține că jucătorul lui Liverpool ar putea fi menajat și în cel de-al doilea meci, în cazul în care rezultatele din prima etapă ar fi favorabile Uruguayului. 

Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…