Madridul are un nou erou, Barça are prima șansă la finala Cupei!** Real-Barça 1-1. Messi și Ronaldo nu au strălucit

Madridul are un nou erou, Barça are prima șansă la finala Cupei!** Real-Barça 1-1. Messi și Ronaldo nu au strălucit
  • Publicat:
  • Actualizat:

Real Madrid și Barcelona au remizat (1-1) în această seară în turul semifinalei Cupei Spaniei

*Barcelona a dominat pozițional, dar nu a reușit să dea lovitura de grație la 1-0
*La doar 19 ani, fundașul francez Raphael Varane a făcut un meci aproape perfect, înscriind golul Realului
*Calificarea în finala Cupei se joacă în returul de pe „Camp Nou”, care va avea loc pe 27 februarie

Primul „Clasic” din 2013 nu a dezamăgit. A avut viteză, nerv, dramatism și a propus fotbalului european un nou nume. La doar 19 ani, fundașul francez Raphael Varane a demonstrat că îi poate înlocui cu brio în centrul defensivei atât pe Sergio Ramos, cât și pe portughezul Pepe. De partea cealaltă, Barca și-a făcut jocul de posesie, a dominat jocul, dar ratările lui Pedro, Jordi Alba și Alexis i-au costat pe catalani victoria.

Început alert pentru Real
„Nu mai pot continua la Real Madrid. Vestiarul și o parte a fanilor sunt împotriva mea”. Sunt vorbele lui Jose Mourinho, care au fost relatate azi, în cotidianul „Marca”, de către Tony Damascelli, un jurnalist italian al cotidianului „Il Giornale”. Însă atitudinea defensivă a portughezului nu s-a transpus absolut deloc în teren în turul semifinalei de Cupă a Regelui cu Barcelona! Cel puțin în primele 20 minute, când Realul a atacat furibund, iar Pinto a fost nevoit să intervină salvator la lovitura liberă a lui Ronaldo (2) și la șutul-centrare al lui Callejon (9). Însă catalanii au reușit să echilibreze partida. Transversala lui Xavi direct din lovitură liberă (21) a anunțat o altă șansă mare a lui Pedro, balonul fiind scos de Varane de pe linia porții (24). În rest, un „Clasic” obișnuit: spectaculos, jucat într-un ritm alert și cu o posesie superioară a Barcelonei (63%). Și un număr aproape dublu de pase reușite de Barca (386) față de adversara din această seară (181).

Fabregas părea că a dat lovitura…
Iar superioritatea Barcelonei s-a transformat în doar patru minute în avantaj pe tabelă. O ieșire haotică la ofsaid a madrilenilor l-a lăsat pe Fabregas singur cu Lopez, iar fostul „tunar” nu a iertat (49). Evident, totul după un assist de manual al lui Messi. Motivați de golul Barcei, madrilenii au reintrat rapid în joc, iar Ronaldo a fost la un pas să egaleze, însă „capul” său din trei metri a trecut pe lângă poartă. Jocul s-a deschis și mai mult, mai ales că Realul nu a câștigat într-un Clasic din Cupă atunci când a fost condusă de 97 de ani. Însă tot Barca a avut ocaziile mai mari, Pedro (73) și un gol anulat al lui Messi (78) înghețând inimile suporterilor madrileni.

….dar la rampă a ieșit Varane
Autor al unui meci perfect în defensivă, Raphael Varane a fost salvatorul Realului și în atac. La doar 19 ani, jucătorul adus de Mourinho de la Lens în 2011 și-a completat meciul perfect cu golul egalizator al Realului (81). La o centrare de pe partea dreaptă a lui Ozil, care a devenit cel mai bun pasator al madrilenilor din ultimii 14 ani în Clasice, fundașul francez, comparat de presa iberică cu Beckenbauer pentru evoluția de pe „Bernabeu”, s-a înălțat peste Puyol și a trimis balonul în poarta lui Pinto. „Un cap impecabil pentru un rezultat echitabil”, a scris cotidianul „As” în comentariul live al partidei. Un gol care a completat o seară perfectă pentru Varane, care la 19 ani și 280 de zile a devenit al doilea cel mai tânăr jucător marcator în „El Clasico” după Messi, și o seară mai slabă a Realului. Un gol care pune presiune pe Barcelona în retur și care salvează speranțele madrilene la câștigarea uneia dintre cele două competiții în care Realul a mai rămas în joc: Cupa Regelui și Liga Campionilor. Rezultatul final îl vom afla însă peste aproape o lună, pe 27 februarie, după returul de pe „Camp Nou”.

Pique, probleme la braț
După ce a intervenit salutar prin alunecare în fața lui Ronaldo la doar șase metri de poarta lui Pinto în minutul 65, Gerard Pique a acuzat dureri la brațul drept, pe care s-a sprijinit în momentul tacklingului. Fundașul catalan a strâns din dinți și a continuat până la final, achitându-se perfect de sarcini.

Primul „Clasic” cu rezerve de portar din ultimii 27 de ani
Atât Jose Mourinho, cât și Jordi Roura au trimis în teren portarii de rezervă. Dacă Mourinho a fost forțat de împrejurări să titularizeze pe Diego Lopez, Pinto este portarul titular al Barcelonei în meciurile de Cupă. Lopez (31 de ani) a prins primul „11” pentru prima oară de la revenirea de la Sevilla în poarta Realului, înlocuindu-l pe Casillas, accidentat. Goalkeeperul iberic a mai jucat la Real între 2005 și 2007, evoluând în două partide pentru madrileni. Ultima dată când portarii Realului și ai Barcei într-un Clasico au fost rezerve în 18 mai 1986, când Agustin Rodriguez Santiago (Real) și Amador Lorenzo (Barcelona) au fost între buturi.

Real Madrid – Barcelona 1-1 (0-0)
Au marcat:
Varane 81 / Fabregas 49

Real Madrid: Diego Lopez – Arbeloa, Carvalho, Varane, Essien – Khedira, Xabi Alonso – Callejon (58 Modric), Ozil, Ronaldo – Benzema (63 Higuain)
Antrenor: Jose Mourinho

Barcelona: Pinto – Dani Alves, Pique, Puyol, Alba – Busquets, Xavi, Fabregas (85 Thiago Alcantara) – Iniesta, Messi, Pedro (76 Alexis).
Antrenor: Jordi Roura

10 Clasice consecutive cu gol marcat pe „Bernabeu” a strâns Barca, record absolut pentru catalani. Madrilenii au înscris însă de 14 ori pe „Camp Nou” (1959-1969)


AICI AI COMENTARIUL MINUT CU MINUT AL MECIULUI

FINAL DE MECI. Real – Barca 1-1 si catalanii au prima sansa la calificarea in finala Cupei. Dar returul va fi alta poveste.

Min90: II Galben pentru Xabi Alonso
Min85: ⇔ Iese Fabregas, intra Thiago Alcantara
Min81: Nebunie pe Bernabeu! Varane este noul idol de la Madrid! Cap si gol dintr-un careu supraaglemorat! Real – Barca 1-1
Min76: ⇔ Pedro este inlocuit cu Alexis Sanchez

Min73: Pedro pleaca in terenul Barcei, este singur cu poarta, dar prelungeste pana in ultima clipa momentul sutului si rateaza incredibil
Min72: II Interventie intarziata a lui Dani Alves si vede galben
Min70:
Ce ocazie, Fabregas! Dani Alves centreaza si Cesc suteaza putin peste poarta din pozitie excelenta
Min63: ⇔ Intra Higuain
Min63:
Replica Barcei. Dani Alves suteaza in forta, dar si in portar
Min60: Ratare incredibila a lui Ronaldo. A pus capul la o centrare, mingea a trecut putin pe langa bara

Min58: ⇔ Iese Callejon, intra Modric
Min56:
Varane este impecabil in aceasta seara. Fabregas scapa iar singur, dar este ajuns din urma si deposedat.
Min52: Jordi Alba acuza o accidentare si jocul este intrerupt
Min50: GOOL Barcelona! Fabregas nu este in offside si suteaza la coltul lung. Real – Barca 0-1
Min47: Real are prima mare ocazie a reprizei secunde. Benzema suteaza insa peste poarta
Min46: Incepe repriza secunda. Nu sunt modificari la pauza

Min45: Pauza! Real Madrid – Barcelona 0-0, in turul semifinalei Cupei Regelui
Min42: II Callejon vede galben pentru o impingere la Jordi Alba
Min36: Ocazie mare a Realului! Pasa foarte buna Essien, Callejon centreaza in fata portii, dar catalanii resping. Pinto acuza o accidentare.

Min27: Ratare incredibila Benzema! Mingea loveste plasa laterala
Min24: Uluitor! Barca profita de gafele din apararea Madridului, Xavi suteaza spre poarta goala, dar Varane scoate uluitor de pe linia portii
Min21: Ocazie uriasa Barca. Xavi trimite din lovitura libera peste zid si mingea loveste bara!
Min16: II Carvalho vede galben dupa un atac la Fabregas
Min13:
Iniesta il gaseste superb pe Alba, acesta suteaza din cadere, dar nu gaseste spatiul portii. Prima mare ocazie a Barcei
Min11: Messi este in careu, este aproape de gol, dar si ridica offside

Min9: Essien centreaza, mingea e deviata, iar Pinto scoate iar desub bara
Min2: Prima mare ocazie a lui Ronaldo. Portughezul suteaza superb din lovitura libera, dar Pinto scoate senzational
Min1: II Galben pentru Pique
Min1:
Primul atac al Realului, prima faza a lui Ronaldo si primul fault al lui Pique
Min1: Real Madrid are prima minge a meciului
Min1: A inceput meciul


Real Madrid: Diego Lopez – Essien, Varane, Carvalho, Arbeloa – Kedhira, Alonso – Callejón, Özil, Ronaldo – Benzema

Barcelona: Pinto – Dani Alves, Pique, Puyol, Jordi Alba – Busquets, Xavi – Fabregas, Iniesta, Messi – Pedro


Prima ciocnire dintre Real Madrid și Barcelona din acest an are loc chiar azi, în manșa întâi a semifinalelor Cupei Spaniei. Partida se dispută pe „Santiago Bernabeu”, terenul „galacticilor”, dar și stadionul pe care Leo Messi se simte cel mai bine, dacă nu luăm în calcul „Camp Nou”. În afara meciurilor de acasă, argentinianul a înscris cele mai multe goluri din carieră chiar pe „Bernabeu”, opt, atât câte a reușit și pe „Vicente Calderon”, arena lui Atletico Madrid. De altfel, Real Madrid este una din victimele preferate ale „Balonului de Aur”. Din 2004, de când joacă pentru Barcelona, Messi a evoluat contra „galacticilor” de 22 de ori, reșind să înscrie de 17 ori. Și de fiecare dată portarul învins de el a fost Casillas.

Îl întrece și pe Di Stefano?

Pe lângă calificarea în finala Cupei Spaniei, „dubla” cu Real Madrid mai are o miză importantă pentru Messi. Argentinianul a reușit până acum 17 goluri în „Clasico”, cu unul mai puțin decât Di Stefano. Astfel, cu cel puțin un gol în această seară, catalanul l-ar egala pe legendarul jucător al „galacticilor”.
Tito Vilanova nu va sta nici în această seară pe banca Barcelonei. Antrenorul este încă în SUA, pentru tratament, iar catalanii vor fi conduși de pe margine de secundul Jordi Roura, care se află la primul „Clasico” din carieră.

Atletico Madrid este singura echipă în poarta căreia Messi a marcat mai mult decât în meciurile cu Real, 20 de goluri

Messi nu a reușit niciodată un hat-trick pe „Bernabeu”. Are în schimb două „duble”

Barcelona este favorită la casele de pariuri. 2,25 e cota pentru victoria catalanilor, la Stanleybet, în timp ce succesul Realului e cotat cu 2,90

Stadioanele din deplasare unde Messi a marcat de cele mai multe ori:
Bernabeu (Real) – 8
Vicente Calderon (Altetico) – 8
La Romareda (Zaragoza) – 7
Son Moix (Mallorca) – 7
El Sardinero (Racing) – 7

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Bărbatul care a ucis-o pe administratora blocului credea că l-a păcălit să semneze acte prin care să îi ia casa
Bărbatul care a ucis-o pe administratora blocului credea că l-a păcălit să semneze acte prin care să îi ia casa
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa tatălui fetei
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa…
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup