O repriză de SHOW. Barcelona – Real Madrid 1-2. Ronaldo decide El Clasico în minutul 85. Echipa lui Zidane se apropie la șapte puncte de catalani

O repriză de SHOW. Barcelona - Real Madrid 1-2. Ronaldo decide El Clasico în minutul 85. Echipa lui Zidane se apropie la șapte puncte de catalani
  • Publicat:
  • Actualizat:

Barcelona – Real Madrid 1-2 (Pique 56 / Benzema 63, Ronaldo 85)

Echipele de start:

  • Barcelona: Claudio Bravo – Dani Alves, Pique,   Mascherano, Jordi Alba – Busquets,   Rakitic (Arda Turan 74), Iniesta – Messi, Neymar,   Suarez
  • Real Madrid: Navas –   Carvajal,   Ramos, Pepe, Marcelo – Casemiro, Kroos, Modric – Bale (Lucas Vazquez 90), Benzema, Cristiano Ronaldo

23:22 S-a terminat! Real Madrid câștigă El Clasico, după un meci modest în prima repriză, dar salvat de spectacolul din partea a doua. Madrilenii vin la șapte puncte în spatele Barcelonei.


23:19 Zidane are doar 10 jucători pe teren, dar nu se gândește să bage un fundaș central. Îl schimbă pe Bale, iar locul său e luat de tânărul Lucas Vazquez, Mai sunt 2 minute.


23:15 GOOOOOOL REAL MADRID! Sergio Ramos vede al doilea cartonaș galben și este eliminat, dar madrilenii dau lovitura în 10 oameni, pe contraatac. Bale centrează din partea dreaptă, Dani Alves trece pe sub minge, Ronaldo preia pe piept și șutează printre picioarele lui Claudio Bravo. Gol foarte important al portughezului, care în urmă cu câteva minute lovise bara.


23:10 Probabil cel mai controversat moment al meciului și faza care va fi analizată mult timp de la finalul partidei. Ronaldo centrează pentru Bale, galezul câștigă duelul aerian cu Jordi Alba și înscrie cu capul, dar golul este anulat pentru fault în atac. Ronaldo șutează, apoi, din interiorul careului, iar mingea lovește bara transversală a porții lui Claudio Bravo. Reacția lui Zidane spune totul.


23:08 E rândul lui Suarez să iasă în evidență. Uruguayanul șutează din unghi, cu dreptul la colțul lung, dar mingea trimisă de el trece puțin pe lângă poartă.


23:02 Luis Enrique simte nevoia unei schimbări în jocul său și renunță la croatul Rakitic, cel care a centrat decisiv la golul lui Pique. În locul lui intră Arda Turan, iar turcul are la dispoziție 15 minute pentru a arăta de ce e în stare. Zidane răspunde, cu Jese în locul lui Benzema. James Rodriguez, căzut în dizgrația antrenorului francez, rămâne pe bancă.


22:56 Se revine la ritmul de joc de dinaintea celor două goluri. Barca are mingea, o plimbă mult, iar Realul se mulțumește să închidă culoarele spre poarta lui Keylor Navas.


22;52 GOOOOOL REAL MADRID! Așa cum ne așteptam, meciul se aprinde, iar unul dintre adversarii probabili ai României de la Euro, Karim Benzema, reușește o adevărată bijuterie! Marcelo ieste superb din apărare, cară mingea până în careul advers și pasează pentru Kroos. Neamțul încearcă o centrare, mingea e deviată și sare perfect pentru Benzema, care reia din foarfecă, fără șanse pentru Claudio Bravo. Barcelona încearcă să dea replica rapid, dar Neymar e surprins în ofsaid. Avem, în sfrâșit, El Clascico pe care-l doream!


22:45 GOOOOOL BARCELONA! Messi e aproape de golul 500, dar Keylor Navas are un reflex superb și respinge în corner. Lovitura de la colț e executată de Rakitic, centrarea croatului îl găsește în careu pe Pique, care scapă din marcajul lui Pepe, iar fundașul catalan deschide scorul cu o lovitură de cap de la șapte metri. Ar trebui să avem alt meci acum!


22:34 S-a reluat meciul, fără schimbări în cele două echipe.


22:17 Ajungem la pauza meciului. Barcelona – Real Madrid nu a impresionat în prima parte decât prin încrâncenare și spectacolul din tribune. 0-0, după 45 de minute în care Suarez a ratat cea mai mare ocazie.


22:11 Barcelona nu e echipa dominantă din tur, când s-a impus cu 4-0 pe Bernabeu, dar, chiar și așa, controlează meciul. Statistica după primele 37 de minute spune că Barcelona a avut mingea în 70% din timp. Ocazii puține, Real se apără inclusiv cu Ronaldo, Casemiro face un meci bun, iar Benzema e inofensiv. Dincolo, Messi și Neymar par că așteaptă momentul potrivit pentru a da asaltul, iar Suarez nu e în cea mai bună zi.


22:03 Nervi mulți. Suarez îl lovește cu cotul în figură pe Pepe, dar scapă doar cu cartonaș galben, deși reluările arată că ar fi trebuit eliminat. Încasează și Mascherano un cartonaș balben, după ce-l oprește pe Bale dintr-o acțiune periculoasă. Ronaldo bate lovitura liberă rezultată, dar trimite mult peste poartă.


21:57 Realul stă la cutie și așteaptă atacurile Barcelonei, tactică ce s-ar putea dovedi utilă. Messi cere penalty după un duel cu Sergio Ramos, dar arbitrul Hernandez Hernandez lasă jocul să continue. Reluările arată că apărătorul Realului faultează, dar infracțiunea pare să aibă loc în afara careului. Madrilenii răspund imediat, prin Cristiano Ronaldo, dar Claudio Bravo respinge șutul cu stângul al portughezului.


21:49 Realul are probleme în defensivă. După Ramos, e avertizat și Carvajal, după un fault asupra lui Suarez la marginea careului. Așadar, doi dintre cei patru apărători ai lui Zidane au văzut cartonașul galben în primele 18 minute.


21:47 Minutul 14 e cel care întreg stadionul aplaudă în memoria lui Cruyff, oferind un nou moment frumos. Pe teren, Realul își arată colții, dar Jordi Alba blochează centrarea lui Cristiano Ronaldo, care-l căuta pe Benzema.


21:43 Trec doar câteva minute de la statul meciului iar Barcelona are o ocazie imensă! Neymar pasează foarte bine în fața porții, îl găsește complet liber pe Suarez, dar uruguayanul ratează incredibil, cu poarta goală. E un început nervos, la fel ca în majoritatea timpului în El Clasico, iar Ramos vede cartonașul galben pentru proteste.


21:30 A început meciul, într-o atmosferă senzațională. Aproape 100.000 de suflete l-au comemorat pe Johan Cruyff, iar coregrafia fanilor Barcelonei a fost una cu adevărat specială!


21:15 Un sfert de oră ne desparte de startul meciului, iar interesul pentru Barcelona – Real Madrid e la cote de neimaginat. Presa din Spania scrie că un bilet la negru s-a vândut și cu 9.000 de euro.


21:00 Barcelona abordează meciul cu al treilea cel mai bătrân prim 11 din istoria El Clasico. Media de vârstă a jucătorilor lui Luis Enrique de 29 de ani și 155 de zile, în timp ce cea mai bătrână echipă a avut, în 1960, o medie de aproape 30 de ani.


20:55 Avantaj MSN! Toți ochii vor fi pe duelul de la distanță dintre cele două linii ofensive de vis ale fotbalului mondial, MSN și BBC. Catalanii au avantajul statisticii: Messi, Suarez și Neymar au jucat mai mult decât Bale, Ronaldo și Benzema (6865 de minute, față de 5597), au marcat mai multe goluri (69, față de 63) și au oferit mai multe pase decisive (32, față de 21).


20:45 De unde plecăm? Barcelona are 10 puncte peste Real, 76 față de 66, iar șansele madrilenilor la titlu sunt aproape nule. Messi are 499 de goluri, iar o nouă reușită în poarta lui Keylor Navas ar însemna golul cu numărul 500 în întreaga carieră. Dincolo de duelul din teren, derby-ul va reprezenta și un omagiu adus marelui Johan Cruyff, decedat pe 25 martie. Jucătorii Barcelonei vor purta tricouri speciale, iar toți cei 22 de fotbaliști vor ieși pe teren cu tricouri inscripționate în memoria fostei legende olandeze. De asemenea, fanii catalani pregătesc o coregrafia specială.


20:35 Bună seara! Sunt Cristian Voicu și vă invit la El Clasico, meciul care va ține conectată o planetă întreagă. Începe în aproximativ o oră, iar mai sus puteți vedea echipele de start, unele anticipate perfect de presa din Spania. Sunt pe teren Messi, Suarez și Neymar de o parte, Bale, Ronaldo și Benzema de cealaltă, așa că spectacolul e garantat!


Dacă echipa lui Luis Enrique pare deja desprinsă pe primul loc al clasamentutului, având cu opt etape înainte de final un avans confortabil în fața celor două rivale din Madrid (nouă puncte față de Atletico și zece față de Real Madrid), iar implicațiile meciului în lupta pentru titlu par mici, disputa de pe Camp Nou va reprezenta ocazia perfectă pentru fotbalul spaniol în general și pentru catalani în special să-l omagieze pe legendarul Johan Cruyff, plecat dintre noi pe 24 martie, la 68 de ani.

Barcelona a pregătit o desfășurare de forțe impresionantă în memoria olandezului, cu o coregrafie realizată cu 90.000 de cartoane colorate, tricouri personalizate, dar și un clip comemorativ ce va fi rulat pe ecranele arenei înainte de meci, într-o încercare de a-i mulțumi lui Cruyff pentru modul în care a transformat clubul într-o forță a Europei.

MSN – BBC: 69 – 63
În ceea ce privește meciul în sine, vom avea din nou ocazia să vedem confruntarea dintre cei mai buni jucători din lume, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, și cele mai bune linii de atac ale momentului. Messi, Suarez și Neymar au marcat până acum de 69 de ori în campionat, cu șase goluri mai mult decât „tripleta” Ronaldo, Bale, Benzema.  Madrilenii au însă de partea lor argumentul „eficienței”. În condițiile în care Bale și Benzema au avut perioade însemnate în care au lipsit de pe gazon, cei trei au o medie mai bună de goluri pe meci: 0,91 (63 de goluri în 69 de prezențe strânse împreună) față de 0,87 cât au atacanții Barcelonei (69 de goluri în 79 de prezențe). Vezi mai jos un grafic realizat de cotidianul spaniol AS.

CR7 e însă pe primul loc în clasamentul golgheterilor, cu 28 de goluri, fiind urmat de cei trei atacanți ai Barcelonei (Suarez – 26, Messi – 22, Neymar – 21).

Deși se află la 10 puncte în spatele rivalei, Real Madrid nu renunță la titlu și speră că o victorie pe Camp Nou, care ar reduce deficitul la șapte puncte, va deschide drumul spre un final de sezon memorabil.

Echipele probabile:

Barcelona: Bravo – D. Alves, Pique, Mascherano, J. Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar

Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Pepe, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, C. Ronaldo

foto: Sport.es

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele