LIVE BLOG. El Clasico: Real Madrid – Barcelona 3-4. O nebunie de meci. Messi a adus victoria Barcei cu o triplă istorică. Lupta pentru titlu e relansată

LIVE BLOG. El Clasico: Real Madrid - Barcelona 3-4. O nebunie de meci. Messi a adus victoria Barcei cu o triplă istorică. Lupta pentru titlu e relansată
  • Publicat:
  • Actualizat:

Real Madrid – Barcelona este în această seară, de la ora 22:00, LIVE BLOG pe prosport.ro. Derby-ul campionatului spaniol este transmis în direct pe digisport1

  • Real Madrid – Barcelona 3-4 (Benzema 20 și 24, Ronaldo 54 – pen. / Iniesta 6, Messi 42, 64 – pen. și 84 – pen.)
     
  • Benzema a devenit primul jucător cu dublă în „Clasico” pe „Bernabeu” de la Raul în 2001
     
  • Messi și Neymar au, împreună 25 de goluri și 17 pase decisive în La Liga, în timp ce Ronaldo și Bale au marcat, împreună, 35 de goluri și au reușit 17 assisturi

00:06 Cronica spectacolului de pe Bernabeu de duminică seară poate fi citită aici!


00:03 Fost manager al lui Newcastle, Graeme Souness a declarat că „Nimeni nu ar trebui să fie atât de bun precum e Messi”,


00:01 Realul a pierdut primul meci din istorie în La Liga când Ronaldo a marcat. Portughezul a reușit să marcheze în 102 meciuri, iar Realul a obținut 94 de victorii și 7 egaluri înaintea eșecului din această seară.


23:59 Atletico și Real au o linie de clasament egală, însă la egalitate de puncte, madrilenii au avantajul meciurilor directe, câștigând cu 1-0 pe Bernabeu și remizând pe Calderon, scor 2-2. Barcelona a reintrat însă în lupta pentru titlu cu victoria senzațională din această seară, fiind la un singur punct de cele două echipe din capitala Spaniei!


23:55 A fost un meci senzațional, jucat la o intensitate ridicată între două echipe deschise, care nu s-au menajat nicio secundă. Deși au existat decizii interpretabile ale arbitrului Undiano Mallenco, Barcelona a părut echipa mai bună și a demonstrat că a meritat victoria. Dacă Messi și Ronaldo și-au făcut treaba, înscriind în momente-cheie, Neymar și Bale au fost șterși, dar brazilianul s-a salvat cu obținerea penalty-ului din care Barca a egalat la 3, iar Ramos a fost eliminat.


23:50 FINAL DE MECI! Barcelona câștigă cu 4-3 pe Bernabeu după un meci istoric! 


23:49 Bale, invizibil în repriza secundă, cu doar 4 pase reușite! A mai rămas un minut!


23:47 Argentinianul l-a egalat pe Di Stefano și în topul celor mai multe goluri marcate în Clasice disputate în La Liga: 14.


23:45 Messi devine primul jucător din istorie care marchează două hat-trick-uri în istoria Clasicelor!


23:40 GOOOOOOOOOOL BARCELONA!!!! Superbă execuție a lui Messi, care a tras la vinclu. Iar campionatul e relansat!


23:39 CE LOVITURĂ‚!!!! Alt penalty pentru Barcelona!!! Xabi Alonso îi dă peste picioare lui Iniesta, iar arbitrul arată punctul cu var!


23:37 Dacă meciul s-ar termina în acest moment, Real ar fi lider în Spania, cu 71 de puncte, unul peste Atletico Madrid și patru peste Barcelona!


23:35 Cu golul marcat din penalty, Messi l-a depășit pe Hugo Sanchez și a urcat pe locul 2 în topul golgheterilor din La Liga, la 16 goluri de Telmo Zarra.


23:34 A doua schimbare la Barcelona: Iese Cesc Fabregas, intră Alexis Sanchez.


23:30 OCAZIE URIAȘĂ‚ PENTRU ALVES! Brazilianul preia de la 25 de metri și șutează în cross, dar mingea lovește bara lui Diego Lopez.


23:27 A fost al 19-lea cartonaș roșu din carieră pentru Sergio Ramos și al treilea din acest sezon pentru fundașul central al Realului.


23:24 Deși a scos penalty, Neymar e scos și înlocuit în minutul 67 cu Pedro!


23:22 Ancelotti mută imediat și în scoate pe Benzema, introducându-l pe Varane pentru a betona centrul defensivei.


23:21 GOOOOOOOOOOOOOL BARCELONA! Cu al 20-lea gol în Clasico, Messi transformă excelent penalty-ul și face 3-3! Și Barca are și om în plus!


23:20 INCREDIBIL! Neymar e agățat în careu de Sergio Ramos, iar arbitrul dictează penalty și cartonaș roșu pentru Ramos! Încă un roșu pentru fundașul Realului!


23:17 A fost al 32-lea penalty transformat de CR7 în ultimele patru sezoane din La Liga, cu 12 mai multe decât Messi în această perioadă!


23:12 Penalty-ul dubios acordat Madridului e transformat ușor de Ronaldo, cu un șut perfect, în plasa laterală! Valdes ghicise colțul, dar nu a avut ce face, execuția fiind perfectă.


23:10 Ronaldo trece de un fundaș advers, dar cade ușor după un duel cu Dani Alves! Undiano Mallenco arată penalty! Reluările arată că Ronaldo a fost agățat de Alves în afara careului.


23:09 Transferul de aproape 100 de milioane de euro al Barcelonei, Neymar, are un meci foarte slab în această seară. Assistul pentru Messi de la golul doi a venit dintr-un ricoșeu fericit, iar brazilianul nu a reușit nimic din punct de vedere ofensiv în fața apărării madrilene.


23:04: 85.454 de spectatori asistă la meciul din această seară, „Santiago Bernabeu” fiind sold-out!


23:03 S-a reluat partida, cu Barcelona din nou în atac, motivată suplimentar de golul marcat de Messi în minutul 42.


22:53 Barcelona a avut posesie clar superioară (66,9%), dar raportul șuturilor a fost dominat de Real Madrid, scor 10-8.


22:46 Nici n-am simțit când cele 45 de minute au trecut! A fost un meci agreabil, în care nu au existat întreruperi, iar ambele echipe au evoluat excelent. După ce Benzema a întors cu o „dublă” deschiderea scorului, Messi a egalat aproape de pauză, devenind cel mai bun marcator din istorie în „El Clasico”.


22:45 Golul lui Messi a fost al 234-lea pentru argentinian în La Liga, egalând performanța mexicanului Hugo Sanchez! Cei doi se află pe locul secund, la 18 goluri de Telmo Zarra, recordmenul all-time.


22:43 GOOOOOOOOOOOOOL Barcelona!!! Fază confuză în careul Realului, însă mingea ajunge la Messi, care marchează cu un șut din careul meci! Este al 19-lea gol pentru argentinian în Clasico, record absolut, cu un gol peste Alfredo di Stefano!


22:39 De la Henning Jensen, din 1978, un jucător al Realului nu a marcat o „dublă” în mai puțin de 4 minute. Benzema a reușit acest lucru în Clasico!


22:36 Madrilenii lui Ancelotti fac un pressing excelent. Se apără pe două-trei linii, iar jocul de posesie al Barcei are mari probleme. În acest moment, Realul e favorită clară la victorie.


22:33 Francezul a lovit perfect mingea la primul gol al Realului, depășindu-l clar pe Mascherano în săritură


22:31 Benzema a devenit primul jucător care reușește o dublă pe Bernabeu contra Barcelonei în ultimii 13 ani. Ultima astfel de performanță fusese reușită de Raul.


22:30 Cel puțin deocamdată, Ancelotti a câștigat duelul tactic cu Tata Martino. Italianul a speculat excelent slăbiciunea flancului drept al Barcei, acolo unde forma lui Dani Alves e din ce în ce mai slabă, iar Benzema a profitat de fiecare dată de erori ale lui Mascherano, un jucător al cărui fizic nu îl recomandă pentru postul de fundaș central.


22:26 Di Maria centrează din banda stângă, iar mingea ajunge la Benzema, șutul francezului fiind reluat din nou de Benzema, însă Pique scoate de pe linia porții!


22:24 GOOOOOOOOOOOOL REAL MADRID! Revenit pe teren, Di Maria centrează din nou excelent, iar Benzema profită de eroare lui Mascherano, care dă pe lângă minge. Francezul preia perfect și nu iartă din 10 metri!


22:22 Imediat după marcarea golului, Angel Di Maria s-a așezat pe teren și apoi s-a întins pe spate. Argentinianul, care tocmai a dat un assist, e comoționat. Pare că are probleme serioase, dar cauza nu poate fi identificată de medicii madrilenilor.


22:21 GOOOOOOOOOOOL REAL!!! Centrare perfectă a lui Di Maria pentru Benzema, iar atacantul francez reia superb cu capul de lângă un Mascherano care nu a avut nicio șansă! Valdes a încercat să respingă, dar nu a reușit!


22:19 Ce prost a tras Neymar! Brazilianul a croșetat printre trei apărători adverși după o pasă excelentă a lui Messi, însă șutul lui Neymar e dezamăgitor, mult prea telefonat pentru a pune vreo problemă!


22:18 Pasa pe care Messi i-a dat-o lui Iniesta la gol a fost al 12-lea assist din carieră pentru Messi în Clasico. Opt dintre aceste pase au venit pe terenul madrilenilor!


22:15 Șansă mare și pentru Messi. Argentinianul scapă singur cu Diego Lopez, dar intră în unghi și trage pe lângă poartă. O șansă pe care Messi nu ar rata-o des!


22:13 Ce ocazie pentru Real!!! Di Maria scoate din joc trei adversari, pasează în careu pentru Benzema, care trage mult peste de la 10 metri! Ce va face Realul? Are 31 de meciuri fără eșec la rând, ultima înfrângere venind chiar în Clasico din tur, contra Barcelonei, scor 2-1.


22:10 A fost și o eroare de poziționare a fundașului dreapta al madrilenilor, Dani Carvajal, care a strâns prea mult în centru, sperând că fie Bale, fie unul dintre mijlocașii centrali ai madrilenilor vor veni să îl acopere în banda dreaptă. Iniesta a fost însă singur, iar Messi l-a văzut excelent pe mijlocașul spaniol.


22:07 GOOOOOOOOOOOOOOL BARCELONAAAA! Posesie prelungită pentru Barcelona, Messi îl deschide în banda stângă pe Iniesta, care nu iartă, cu un șut puternic! Debut nebun de partidă pe Bernabeu!!! E deja minutul 6, iar echipa catalană are 1-0, campionatul fiind relansat în Spania.


22:04 Tranziție excelentă a Barcelonei, care mută mingea din propriul careu în cel al Realului în doar 15 secunde! Faza se încheie însă cu un șut al lui Neymar în brațele lui Diego Lopez.


22:03 Barcelona (81) și Real Madrid (77) sunt echipele cu cele mai bune atacuri din Primera Division în acest sezon!


22:01 Totul e pregătit, iar El Clasico a început!


22:00 Jucătorii Realului au ieșit cu tricouri inscripționate cu mesajul „Animo, Jese”, pentru colegul lor, care a suferit o ruptură de ligamente în meciul cu Schalke de miercuri.


21:56 Cei 22 de jucători intră acum pe teren pe acordurile imnului lui Real Madrid. 80.000 de stegulețe sunt agitate în acest moment de suporterii Realului, „Bernabeul” transformându-se într-o mare albă.


21:53 Este al 23-lea Clasic din ultimele 5 sezoane, cele două echipe întâlnindu-se în campionat, Cupă, Supercupă sau Liga Campioni


21:40 Cele două echipe se află la încălzire. Au mai rămas 20 de minute până la meci!


21:33 „Metronomul” Xabi Alonso e o parte integrantă a echipei madrilene. După ce Alonso și-a revenit în urma unei accidentări, Realul a câștigat 15 partide în La Liga, reușind să cucerească 88,8% dintre punctele puse în joc.


21:27 Dacă Messi va înscrie diseară, va deveni cel mai bun marcator din istoria El Clasico. Până în acest moment, primul loc e împărțit între „decarul” Barcei și un alt argentinian, Alfredo di Stefano.


21:18 Ziarul brazilian „Globoesporte” crede că Ronaldo și Bale, respectiv Messi și Neymar, vor fi principalii actori ai acestui Clasic. CR7 și Bale au, împreună, 35 de goluri și 17 pase decisive în La Liga, în timp ce Messi și Neymar au 25 de goluri și 17 pase decisive.


21:15 Standurile de materiale promoționale pentru meciul de diseară au fost luate cu asalt de fanii celor două echipe.


21:12 Titularii Barcei au 208 de Clasice jucate împreună. Este un nou record pentru o echipă în marele derby dintre Real și Barcelona.


21:07 Ambele echipe se prezintă în această seară într-un 4-3-3! Dacă Barcelona folosește acest modul încă din vremea lui Pep Guardiola, Realul a trecut recent la această așezare, mutarea lui Di Maria în linia de trei de la mijloc este o găselniță pe care Ancelotti nu a încercat-o decât de câteva luni. Va fi, însă, interesant să vedem ce se întâmplă în acest duel. Și, mai ales, ce vor face Neymar și Bale, cele două transferuri importante din acest sezon ale celor două cluburi.


21:00 Așa arată echipele din această seară! Nicio surpriză pe teren!


20:51 Este al 400-lea meci ca antrenor pentru Gerardo Martino, care are 218 de victorii, 94 de egaluri și 87 de eșecuri! Ce metodă de a sărbători acest număr pentru tehnicianul argentinian.


20:49 Fanii Realului au așteptat echipa pe Bernabeu cu o atmosferă incendiară!


20:45 Messi (5689), Cristiano Ronaldo (4444) și Dani Alves (3905) au atins de cele mai multe ori mingea în Primera Division în ultima treime în ultimele trei sezoane.


20:40 Primul președinte spaniol după Franco, Adolfo Suarez, a decedat azi la vârsta de 81 de ani. Va fi ținut un moment de reculegere în memoria sa înaintea partidei de azi.


20:34 1.100 de polițiști și stewarzi vor asigura ordinea în jurul și pe stadionul Santiago Bernabeu, la un meci considerat de risc înalt de către autorități.


20:30 Ancelotti a câștigat primul derby cu Barcelona din carieră, 1-0 cu Milan în 2004, dar a remizat 3 partide și apoi le-a pierdut pe următoarele trei! Italianul nu are un palmares bun contra catalanilor, însă are șanse să câștige diseară, având la dispoziție o echipă excelentă.


20:18 80.000 de stegulețe sunt deja pregătite pe stadionul Realului pentru fanii echipei madrilene, lider în acest moment în Primera.


20:12 Au mai rămas mai puțin de două ore până la startul partidei! Autocarul Realului a plecat deja spre stadion, în timp ce catalanii au ajuns deja pe „Bernabeu”


19:36 Realul nu a câștigat decât unul dintre ultimele șase Clasice pe care le-a jucat pe Bernabeu din postura de lider.


19:29 Atletico o conduce cu 2-0 pe Betis, iar madrilenii sunt la egalitate în fruntea clasamentului din Primera cu 70 de puncte!


19:12 Din 2009, Ronaldo și Messi au marcat fiecare câte 12 goluri în „Clasice”. Lui Messi i-au trebuit 152,5 minute pentru fiecare gol, în timp ce Ronaldo a înscris la un gol la 147 de minute. Totuși, Messi punctează decisiv la capitolul assisturi, cu 8, față de unul singur al lui CR7. În plus, portughezul are doar un procentaj de 25% al victoriilor.


19:00 „Muzică, maeștri”! Așa a prefațat „Marca” derby-ul de diseară, atașând imagini cu Ronaldo și Messi în postura de pianiști!


17:40 Messi și Xavi se numără printre cei mai buni pasatori din istoria El Clasico. Argentinianul a dat deja 11 pase decisive pentru echipa catalană, fiind lider all-time.


17:00 Organizatorii au anunțat deja că acest „Clasico” este sold-out, iar prețul un bilet a ajuns și la 1700 de euro!


16:56 Stă să înceapă meciul dintre Betis Sevilla și Atletico Madrid. Dacă madrilenii reușesc să câștige în deplasarea andaluză, atunci ar egala-o pe Real în fruntea clasamentului. Cu siguranță, dacă Realul nu va câștiga azi, campionatul va fi relansat.


16:34 Despre recordurile lui Messi și Cristiano Ronaldo s-a scris mult. Însă în cazul unei victorii a Barcelonei, argentinianul nu va deveni jucătorul cu cele mai multe victorii obținute pe „Santiago Bernabeu” din istorie. Ci brazilianul Daniel Alves, care a cunoscut gloria de 12 ori pe terenul Realului, la fel de multe ori ca Alexanko, Migueli sau Izaguirre.


16:27 Barcelona ar putea avea, în sfârșit, o apărare la sută la sută din potențial. Cu Alves, Pique, Mascherano și Jordi Alba în teren, Barca a început șapte meciuri în acest sezon, câștigând 5.


16:21 Au rămas mai puțin de șase ore până la startul episodului 259 din „El Clasico”. E un meci în care se va juca cu toate armele pe masă pentru că un eventual eșec al Barcelonei ar duce-o pe Real Madrid la șapte puncte în fruntea Primerei, un avantaj decisiv într-un moment atât de înaintat al sezonului.


Este fără discuții cel mai urmărit meci din lume. Fanii sunt împărțiți în fiecare colțișor de lume în două tabere, iar întâlnirea directă stârnește de fiecare dată polemici interminabile. Cine e mai bun? Cine e mai în formă? Cine a fost avantajat de arbitru și cine nu? Discuțiile vor continua și în timpul meciului, dar și la final. Ce-i drept, Real Madrid – Barcelona este meciul care poate decide campioana în cel mai puternic campionat din lume.

Pentru acest meci, presiunea este pe Barcelona, catalanii fiind la patru puncte în spatele rivalei, cu zece etape înainte de finalul campionatului. Interesant este că la jumătatea sezonului, Real Madrid era echipa care avea un deficit de cinci puncte, dar câțiva pași greșiți ai catalanilor au întors ordinea în clasament. 

Ochii sunt ațintiți spre Ronaldo și Messi

Toți ochii vor fi ațintiți și spre noua confruntare dintre Ronaldo și Messi, cei mai buni fotbaliști din lume în acest moment. Portughezul lui Real Madrid este într-o formă de invidiat, având cel mai bun sezon din carieră. Până în acest moment, a înscris de 41 de ori în toate competițiile. 

În tabăra catalanilor, echipa este „facută” în jurul lui Messi. Argentinianul a avut un start de sezon problematic, din cauza accidentărilor, dar ultimele meciuri au arătat că atacantul Barcelonei este la 100% din potențial. De urmărit este cine va juca alături de Messi în atac. Conform presei din Spania, Gerardo Martino va miza pe Fabregas și Neymar, primul fiind cel mai bun marcator al catalanilor la meciurile din deplasare, cu șapte reușite. În plus, Neymar se va pare că va primi o nouă șansă contra lui Real după o perioadă mai puțin bună. Brazilianul are doar 12 goluri în 32 de partide. 


Revin la ce am spus de atâtea ori. Neymar este printre cei mai buni cinci fotbaliști de pe planetă. Nu mai e nevoie să vorbesc despre calitățile pe care le are
Gerardo Martino, antrenor Barcelona


Ultimul cartuș al lui Martino

Duelul de mâine seară este și unul al antrenorilor. Cei doi sunt obișnuiți cu succesul, doar că Ancelotti a obținut performanțe mari în fotbalul european, în timp ce Martino a excelat în America de Sud. Presiunea o simte cel din urmă, lucru pe care l-a recunoscut chiar la conferința de presă. „Da, se poate vorbi despre faptul că este ultima noastră șansă de a rămâne în cursa pentru titlu pentru că ar fi greu să mai sperăm la ceva, la șapte puncte în spate, în cazul unei înfrângeri”. În același timp, Ancelotti nu vrea ca elevii săi să se relaxeze înainte meciului, mizând pe faptul că în cazul unui eșec în fața Barcelonei, tot ar rămâne în fața acestora. „Presiunea pe care o avem este la fel cu cea pe care o au și ei. Oricum, sunt convins că jucătorii știu să gestioneze astfel de meciuri. Oricum, au o experiență mai mare decât în El Clasico”, a spus italianul de pe banca Realului. 

Echipe probabile Real Madrid – Barcelona

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant:…
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Simona Halep e fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Simona Halep e fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai…