SuperBale. Galezul de 100 de milioane de euro a adus Cupa Spaniei la Madrid. Barcelona, în pericol să nu câștige niciun trofeu după șase ani

SuperBale. Galezul de 100 de milioane de euro a adus Cupa Spaniei la Madrid. Barcelona, în pericol să nu câștige niciun trofeu după șase ani
  • Publicat:
  • Actualizat:

Real Madrid a câștigat miercuri seară a 19-a Cupă a Spaniei din istorie, după ce s-a impus cu 2-1 pe „Mestalla” în fața Barcelonei. Golul decisiv a fost marcat de Bale în minutul 85

  • Real a câștigat a 19-a Cupă a Spaniei din istorie, fiind la șapte trofee de recordul absolut, deținut de Barcelona
  • Iker Casillas a atins cota de 1.029 de minute fără gol primit în Cupă, reușita lui Bartra fiind prima în dreptul adversarilor Realului în acest sezon al Cupei
  • Madrilenii conduc cu 4-3 la finale de Cupă câștigate în fața Barcelonei. Real s-a impus în 1936, 1974, 2011 și 2014, în timp ce Barca a câștigat în 1968, 1983 și 1990.



La fel ca în 2011, Casillas a ridicat Cupa deasupra capului. San Iker are cinci finale de Cupă, două câștigate și trei pierdute

Mestalla, 5 mai 2011. Frustrat, probabil, de atâtea înfrângeri în fața Barcelonei lui Guardiola, Jose Mourinho a pregătit excelent tactic finala Cupei. Atunci, Madridul s-a apărat excelent, a sufocat mașinăria tiki-taka a Barcei și a câștigat după un gol marcat în prelungiri de Ronaldo (103). Aproape trei ani mai târziu, scenariul s-a repetat. Pe o „Mestalla” cu scaunele schimbate, acum mai portocalii, Real și Barcelona se băteau pentru primul trofeu al sezonului. Nu mai erau Mourinho, și nici Guardiola. Nici măcar Ronaldo, care a luat loc în tribună îmbrăcat cu un sacou elegant, căruia i-a asortat o șapcă sport. Însă pe teren erau Messi, Xavi, Iniesta, Di Maria, Xabi Alonso sau Benzema. Plus doi jucători pe care cele două echipe au plătit, în vara trecută, aproape 100 de milioane de euro.


Messi nu și-a găsit ritmul nici în meciul cu Real Madrid

Replică la „Tataclism” în minutul 11

În trei ani însă, Barcelona nu a investit deloc la nivelul defensivei. Iar când Pique și Puyol nu sunt apți de joc, iar al treilea fundaș central, Bartra, e nevoit să joace cu probleme musculare, situația e cu adevărat problematică. A simțit-o și Ancelotti, care n-a trimis în teren un „11” defensiv, ba din contră! A riscat cu Isco la mijlocul terenului, iar acest lucru s-a văzut încă din start. Fragilitatea liniei defensive a catalanilor s-a văzut încă din minutul 11, când Alves a greșit în fața lui Benzema, iar francezul, deloc egoist, a verticalizat pentru Di Maria, care a înscris printre picioarele lui Mascherano și pe lângă Pinto.


Neymar și Xavi n-au găsit planul necesar pentru a întoarce finala cu Real

A fost primul semnal pentru Tata Martino și prima replică a „Tataclismului” de sâmbătă, când Barcelona pierdea, 1-0, cu Granada. Cu alura sa de profesor, Martino a îndemnat la calm, deși sezonul Barcelonei putea deveni primul din ultimii șase ani fără trofeu câștigat. Iar atitudinea sa ușor pasivă a rezonat pe teren. Catalanii au părut de fiecare dată mult prea liniștiți, n-au creat faze periculoase, iar tiki-taka lui Guardiola și Vilanova a fost înlocuită cu centrări pentru Messi, Alba sau Neymar! Care n-au avut nicio șansă în fața lui Pepe sau Ramos.

Bale, cursă superbă de 50 de metri

Posesia zdrobitoare a catalanilor (68%) nu s-a transformat în șanse de gol, în ciuda avertismentelor lui Ancelotti dinaintea partidei. De fapt, Barca a fost leit Messi în meciul de pe „Mestalla”: lentă în mișcări, greoaie și fără idei. Până în minutul 69, când un marcaj aproximativ al lui Pepe i-a permis tânărului Bartra să egaleze cu o lovitură de cap perfect plasată. Era primul gol primit de Real în această ediție a Cupei, după 1.029 de minute în care Casillas pusese lacăt pe poarta madrilenă.


Fanii Barcelonei i-au arătat semne obscene lui Bale, după ce acesta a marcat golul victoriei

Golul le-a dat curaj catalanilor, care simțeau că pot evita trei eșecuri la rând, o contraperformanță nemaiîntâlnită în ultimii 11 ani pentru echipa „blaugrana”. Iar după un atac susținut al catalanilor a venit și lovitura de grație. Doi dintre jucătorii aduși în această vară de Real, Isco și Bale, au conlucrat excelent, rafinând arta contraatacului lăsată moștenire de Mourinho. Lansat de Isco în adâncime, galezul de 100 de milioane de euro l-a lăsat în spate pe Bartra, a pătruns în careu și l-a executat pe Pinto cu un șut pe jos. A fost golul care a făcut diferența între Barcelona, care a mai avut o bară a lui Neymar, și Real. Diferența dintre un sezon catastrofal al catalanilor, unde urmează o reformă din temelii, și unul pe care Realul îl duce în continuare, sperând chiar la un event. Până atunci însă, urmează o noapte de petrecere. Una care l-a costat pe Florentino Perez nu mai puțin de 100 de milioane de euro!

20 de goluri și 18 pase decisive a dat Bale în 38 de meciuri pentru Real Madrid în acest sezon

Barcelona – Real Madrid 1-2 (Bartra 69 / Di Maria 11, Bale 85)

Real Madrid: Casillas РCarvajal, Pepe, Ramos, Coentṛo РXabi Alonso, Modric, Isco (Casemiro 87) РDi Maria (Illarramendi 86), Benzema (Varane 90), Bale

Barcelona: Pinto – Dani Alves, Mascherano, Bartra (Sanchez 87), Jordi Alba (Adriano 46) – Busquets, Xavi, Iniesta – Messi, Cesc (Pedro 60), Neymar


00:32 Momentul mult așteptat s-a petrecut! Casillas, căpitanul Realului, a ridicat Cupa deasupra capului, iar fiesta în Cibeles poate să înceapă!


00:31 Ancelotti a câștigat Cupa Spaniei pentru prima dată în carieră, după ce și-a trecut în palmares și Cupa Italiei și pe cea a Angliei.


00:28 Barcelona a pierdut pentru prima dată de trei ori la rând în ultimii 10 ani!


00:25 Eliminată din Ligă de Atletico, Barca putea câștiga primul trofeu din acest sezon în finala Cupei. După eșecul din această seară, catalanii sunt la un pas să nu câștige niciun trofeu în acest sezon, pentru prima oară în ultimii șase ani.


00:21 Este a 19-a Cupă a Spaniei câștigată de madrileni și a doua consecutivă pe care echipa de pe „Bernabeu” o ia în fața marii rivale.


00:19 Pinto a urcat și el în careul advers în ultimele două minute, dar Barcelona n-a înscris! Finalul este al madrilenilor, iar Realul câștigă Cupa din nou pe „Mestalla” în fața catalanilor!


00:16 URIAȘĂ‚ ȘANSĂ‚ PENTRU BARCELONA! NEYMAR LOVEȘTE BARA! Putea fi 2-2!


00:12 GOOOOOOOOOOL REAL MADRID! Bale preia mingea la jumătatea terenului și pleacă într-un sprint furibund, la finele căruia marchează superb cu un șut pe sub Pinto!


00:09 BARĂ‚! Modric țintește stâlpul porții lui Pinto cu un șut de la 25 de metri!


00:05 Cristiano Ronaldo n-a fost deloc încântat în tribună după golul lui Bartra. O cameră a televiziunii spaniole e permanent pe portughez pentru a-i urmări toate reacțiile.


00:03 Barcelona nu marcase cu Atletico și contra Granadei, iar dacă nu ar fi înscris în această seară, ar fi fost pentru prima oară în șase ani când catalanii nu înscriu în trei meciuri la rând


00:00 Jucătorii Barcelonei au prins curaj după golul lui Bartra, iar Realul pare să fie în genunchi. Să se repete, oare, scenariul din campionat, când Barca a revenit și a câștigat cu 4-3?


23:56 GOOOOOOOOOOOOOOL BARCELONA!!!!! De data aceasta, gol valabil! Casillas e învins pentru prima dată în această ediție a Cupei Spaniei, după ce Bartra reia superb, cu capul, după un corner din banda stângă. Barcelona trăiește și speră în continuare la câștigarea Cupei!


23:54 GOOOOOOOOOL REAL MADRID!! Nu! Nu e gol! Mateu Lahoz acordase reușita lui Bale, însă a întors decizia după un fault în atac la Pinto. Confuzie pentru câteva momente pe „Mestalla”, însă jocul s-a reluat cu lovitură liberă pentru Barcelona.


23:47 Invizibil în acest meci, Fabregas e înlocuit de Tata Martino cu Pedro Rodriguez în minutul 60.


23:45 Fabregas cade în careu după un duel cu Ramos și cere penalty. Arbitrul face semn că jocul poate să continue. O fază controversată?


23:37 Anul trecut, Messi înscria cu o lovitură liberă superbă în poarta Realului. De data aceasta, argentinianul trage la câțiva metri peste poartă, din poziție centrală. O fază care poate ilustra perfect modul în care evoluează Messi în acest punct al sezonului.


23:34 E clar că meciul se joacă la intensitate maximă. Iar Conetrao și Neymar nu sunt tocmai amici, deși vorbesc aceeași limbă!


23:32 S-a reluat finala Cupei Spaniei. Real conduce cu 1-0!


23:31 Prima schimbare la Barcelona vine la pauză: Jordi Alba, accidentat, îi lasă locul în echipă lui Adriano.


23:25 Casillas a ajuns la peste 1000 de minute fără gol primit în Cupă, record istoric în fotbalul spaniol! Dacă rezistă și în următoarele 45 de minute, madrilenii vor câștiga Cupa fără să fi primit vreun gol în această ediție!


23:16 PAUZĂ‚ PE MESTALLA! Real conduce cu 1-0 și pare în total control asupra partidei. Barcelona nu a fost deloc periculoasă în primele 45 de minute.


23:15 Guillem Balague, autorul biografiei lui Messi, explică evoluția slabă a argentinianului. „Messi pare nemulțumit și nu e pentru prima dată când e așa. Barcelona joacă mult pe centrări, nu îi folosește punctele forte. Când asta se întâmplă, mintea lui pur și simplu nu se poate concentra”, scrie jurnalistul spaniol.


23:11 Messi apare la finalizare, însă șutul său trece pe lângă poartă! Din nou un meci „șters” al argentinianului, care este într-o eclipsă de formă.


23:03 Potrivit „Marca”, Barcelona are posesia (63%), dar nu a tras decât un șut la poartă! Catalanii domină teritorial, dar nu reușesc să desfacă o defensivă ermetică, așezată excelent, care nu lasă spațiu între linii. 


23:00 Cristiano Ronaldo privește meciul din tribună, alături de Marcelo și Arbeloa, și ei indisponibili pentru acest joc. Portughezul și-a asortat o șapcă la costumul pe care îl poartă.


22:53 Schimbarea de tactică a Barcelonei e clară. Se abuzează tot mai mult de centrări în careul advers. Iar prima șansă a catalanilor vine în minutul 23, când Jordi Alba reia cu capul din 6 metri în brațele lui Casillas. Unde-i tiki-taka din urmă cu câțiva ani?


22.47 Extrem de nervos după un duel cu Pepe, Neymar protestează virulent la adresa deciziilor lui Lahoz. Rezultatul? Starul Barcei ia galben pentru proteste.


22:45 Echipa care a marcat prima în finală a câștigat 29 din ultimele 36 Cupe ale Spaniei. O statistică deloc favorabilă Barcelonei!


22:43 Chiar dacă golul a fost marcat din ofsaid, gafele din defensiva Barcelonei sunt incredibile. Mai întâi, Alves a pierdut foarte ușor mingea, pentru ca Mascherano să nu îl tatoneze decisiv pe Di Maria, care a înscris fără probleme în fața unui Pinto fără reacție! Început dezastruos pentru Barcelona.


22:41 GOOOOOOOOL REAL! Madrilenii deschid scorul după un contraatac rapid, prin Di Maria, care șutează din 11 metri, lateral stânga, printre picioarele lui Mascherano și îl păcălește pe Valdes. Reluările arată însă că argentinianul se afla în ofsaid în momentul pasei decisive primite de la Bale


22:37 Acțiune în viteză a lui Gareth Bale pe banda stângă, însă șutul în cross al galezului trece pe lângă poarta lui Pinto! A fost prima ocazie mare a madrilenilor. Tot Bale este blocat excelent la faza următoare în interiorul careului.


22:35 Messi e titular în al 25-lea „Clasic” consecutiv, un record pentru un jucător al Barcelonei.


22:33 Ofensiv, Realul joacă un 4-3-3 modern. Defensiv însă, modulul madrilenilor se transformă într-un 4-4-2, cu Isco (stânga) și Di Maria (dreapta) blocând benzile terenului pentru a contracara urcările în ofensivă ale lui Dani Alves, respectiv Jordi Alba.


22:31 Primele momente ale partidei arată și intențiile lui Martino. Messi a revenit în poziția preferată, în centrul liniei de atac, fiind flancat de Iniesta, pe stânga, și de Neymar, pe dreapta. Va fi interesant de văzut ce va face brazilianul, mai ales că acesta nu a dat deloc randament pe respectivul post!


22:30 A început meciul! Va fi un nou „Tataclism” sau vor ridica jucătorii Barcelonei primul trofeu din acest sezon deasupra capului?


22:27 „Hasta al final, Vamos Real” (n.r. – Până în final, haide Real),  și „Un crit, valent, Barca” (n.r. – Un strigăt viteaz, Barca) sunt cele două mesaje afișate de suporteri. Finala poate să înceapă!


22:23 Peluza rezervată fanilor Barcei e gata de meci


22:08 E a șaptea finală de Cupă între cele două echipe! Momentan, scorul este 3-3, Real câștigând în 1936, 1974 și 2011, în timp ce Barca s-a impus în 1968, 1983 și 1990.


22:00 Speranțele madrilenilor se îndreaptă către Gareth Bale. Însă galezul a avut evoluții slabe cu Barca în acest sezon, trăgând doar o dată la poartă în 151 de minute jucate împotriva catalanilor.


21:53 Războiul statisticii. Finala Cupei de azi pune față în față cel mai bun atac din această ediție a Cupei, cel al Barcelonei, cu 25 de goluri marcate, și cea mai bună defensivă, cea a Realului. Până acum, Casillas nu a primit niciun gol!


21:51 Ancelotti contrează tot cu un 4-3-3 ofensiv, din care nu lipsește decât Ronaldo, accidentat. Locul portughezului va fi luat de Gareth Bale, în timp ce mijlocul e format din Xabi Alonso, Modric și Isco.


21:44 Tata Martino forțează din nou un 4-3-3 tipic pentru Barcelona, însă din nou cu Fabregas în postura de „9 fals”. Bartra, incert până la ora partidei, poate intra pe teren din primul minut și va face cuplu cu Mascherano în centrul defensivei. Messi e anunțat din nou pe banda dreaptă, adică o tactică falimentară în ultima vreme pentru catalani, care a atras critici serioase în presa iberică pentru starul argentinian. 


21:42 Marca anunță că 700 de jurnaliști și 90 de fotografi au fost acreditați de Federația spaniolă pentru meciul din această seară. Partida va fi transmisă în 166 de țări.


21:41 Stadionul începe să se umple, cu 45 de minute înainte de startul partidei.


21:26 ECHIPELE DE START

Real Madrid: Casillas РCarvajal, Pepe, Ramos, Coentṛo РXabi Alonso, Modric, Isco РDi Maria, Benzema, Bale

Barcelona: Pinto – Dani Alves, Mascherano, Bartra, Jordi Alba – Busquets, Xavi, Iniesta – Messi, Cesc, Neymar


21:24 Martino îl poate folosi pe Bartra! Aceasta este știrea importantă pentru fanii Barcei, iar „11”-le de start al catalanilor arată în felul următor:
Pinto – Dani Alves, Mascherano, Bartra, Jordi Alba – Busquets, Xavi, Iniesta – Messi, Cesc, Neymar


21:22 Messi are două goluri în trei finale ale Cupei Spaniei, dar nu a marcat niciodată împotriva lui Real Madrid în competiție.


21:16 13 din ultimele 14 meciuri dintre cele două echipe au avut peste 2,5 goluri marcate. Astă seară, un „Over 2.5” este cotat la casele de pariuri cu cote între 1,45 și 1,50.


21:14 Jose Luis Sanchez, jurnalist la Radio Marca, anunță că Ancelotti îl va trimite încă din primul minut pe Isco pe teren. Așadar, o formulă ultraofensivă a Realului!


21:12 Și Cupa Spaniei a ajuns la „locul faptei”! Scena e gata, urmează doar ca actorii să fie anunțați și meciul poate să înceapă.


21:06 Ambele autocare au ajuns deja la arena din Valencia. Mai sunt mai puțin de 90 de minute până la startul unei partide care se anunță istorică!


20:48 Așa arată vestiarul Barcei de pe „Mestalla”! Totul e pregătit la perfecție pentru ca jucătorii echipei catalane să nu aibă nicio problemă.


20:37 Organizatorii au creat zone speciale pentru fanii celor două echipe. După ce s-au distrat ore întregi în apropierea stadionului „Mestalla”, fanii Realului sunt gata să intre pe arena din Valencia.


20:30 „Marca” a publicat o imagine din vestiarul Barcelonei, în care banderola de căpitan al echipei catalane este așezată în dreptul lui Carles Puyol. „E semn clar că Puyol va juca azi”, susțin spaniolii. În cazul în care va fi titularizat, Puyol ar putea evolua în centrul defensivei alături de Javier Mascherano.


20:24 Cristiano Ronaldo a făcut deplasarea cu colegii săi de la Real Madrid, deși nu va face parte din lotul echipei „blanco” pentru finala din această seară.


19:39 Barcelona a câștigat 4 din ultimele 5 finale de Cupă pe care le-a jucat. Singura pierdută a fost în 2011, chiar contra Realului, 0-1, când antrenor era Jose Mourinho


19:01 Florentino Perez li s-a adresat suporterilor prezenți în Fan Zone-ul Realului din Valencia


18:31 Real Madrid se simte mai bine la Valencia decât Barcelona. „Albii” au câștigat două din trei finale ale Cupei disputate la Valencia contra rivalei (2-1 în 1936 și 1-0 în 2011)


18:15 Arbitrul partidei din această seară va fi Antonio Mateu Lahoz. Arbitru de 37 de ani, Lahoz e cunoscut pentru stilul său care nu fragmentează jocul. Ultimul Clasic pe care l-a oficiat a fost cel din 2012 din Supercupa Spaniei, un meci pe care Real Madrid l-a câștigat cu 2-1. Mateu Lahoz nu a eliminat decât doi jucători ai Barcei în carieră, Adriano și David Villa.



18:07 Florentino Perez și Josep Maria Bartomeu, președinții celor două cluburi, și-au dat mâna înaintea partide care va decide câștigătoarea Cupei Spaniei.


17:45 Între 2001 și 2009, Barcelona și Real Madrid s-au întâlnit de 18 ori, adică o frecvență de 2,25 ori pe sezon. Practic, singurul sezon în care cele două echipe au jucat mai mult de două meciuri a fost 2001-2002, când s-au întâlnit în Liga Campionilor. Din 2009 însă, odată cu investițiile masive făcute de cele două echipe, frecvența duelurilor directe a crescut incredibil. Acesta este al 18-lea duel dintre cele două echipe în ultimele cinci sezoane, adică 4,5 meciuri pe sezon.


17:40 Se anunță o atmosferă senzațională în tribunele arenei din Valencia în această seară. În sectorul rezervat fanilor lui Real Madrid sunt deja mii de stegulețe albe, o coregrafie specială.


17:33 Statisticile lui Messi sunt disecate pe an, lună, zi sau chiar oră. Spre exemplu, Messi a fost implicat în 100 de goluri în cele 90 de jocuri pe care le-a jucat miercurea pentru Barcelona, marcând 71 de goluri și oferind 29 de pase decisive.


A fost una dintre cele două înfrângeri suferite de Pep Guardiola împotriva Realului, ca antrenor al catalanilor. Cele două rivale s-au întâlnit în perioada  16 aprilie – 5 mai de patru ori. Meciul din Cupă a venit la patru zile după un 1-1 pe Bernabeu, partidă care nu conta decât pentru palmaresul celor două cluburi, în condițiile în care Barcelona acontase titlul de campioană.

Revanșa lui Mourinho

The Special One avea o datorie morală în fața fanilor Realului, după „Manita” administrată de trupa blaugrana pe Camp Nou, în noiembrie 2010. Tehnicianul portughez a pregătit o tactică defensivă prin care purtători de balon precum Xavi, Iniesta sau Messi erau marcați în mod constant de un grup de doi sau trei jucători blanco.


Mourinho a fost ridicat pe brațe de elevii săi după ce a cucerit Cupa Spaniei cu Real în finala cu Barcelona

Au fost două reprize diametral opuse. În prima parte, madrilenii au controlat foarte bine partida și au ratat pe rând prin Benzema, Ronaldo sau Di Maria. A fost poate cea mai slabă prestație a Barcei, echipă care a dominat sezonul 2010-2011 într-un mod autoritar. Pinto a blocat șuturile lui Cristiano, iar capul lui Karim s-a catapultat în bara din dreapta a porții adverse.

Pauza a fost un sfetnic pentru elevii lui Guardiola, care au atacat în permanență în repriza secundă. Messi a fost oprit în două rânduri de San Iker, dar acțiunile au fost purtate cu prepondorență pe partea stângă, cea a lui Pedro. Acesta a fost cel mai insistent fotbalist, a marcat un gol, anulat pe motiv de offside și a avut alte două ocazii importante. Di Maria putea da lovitura în ultimul minut al timpului regulamentar, dar Pique a respins cu capul o minge ce zbura spre vinclul porții.

26 este numerul edițiilor de Cupă adjudecate de Barcelona

18 cupe ale Spaniei a câștigat Real Madrid

Plutirea lui Cristiano

Singurul gol al finalei din 2011 a venit după o combinație superbă între Di Maria și Marcelo, iar argentinianul a centrat perfect pentru Ronaldo, care s-a înălțat imperial peste Adriano și a trimis mingea în poarta lui Pinto. După reușită, Mou s-a închis perfect și a blocat toate atacurile Barcei. Trofeul a mers la Madrid pentru a 18-a oară. A fost prima Cupă a Regelui câștigată de Real după cea din 1993 și, totodată, ultima din istoria clublui.

5 înfrângeri  a suferit FC Barcelona în sezonul 2010-2011

Aceeași gazdă și la penultima finală

Pe 5 aprilie 1990, catalanii câștigau competiția după o victorie cu 2-0 împotriva rivalilor din Madrid. Ultimul act s-a disputat tot pe Mestalla, iar golurile au fost marcate de Guillermo Amor și Julio Salinas. Din loturile celor două formații făceau parte jucători de legendă precum Laudrup, Koeman, Butragueno sau Hugo Sanchez. Nici numele antrenorilor nu sunt mai prejos, pe banca Barcelonei stătea Johan Cruyff, în timp ce la cârma Realului se afla fostul mare atacant al lui Liverpool, John Toshack.


De fiecare dată când Casillas a stat pe bancă în finala Cupei, Realul a pierdut

Iker – talismanul albilor

Prezența lui Casillas între buturile madrilenilor poate fi asociată cu trofeul celei de-a doua competiții din fotbalul spaniol. San Iker a apărat într-o singură finală de Cupa Regelui, chiar cea din 2011, adjudecată în fața rivalului istoric. În celelalte trei instanțe în care Real a jucat ultimul act, acesta a fost rezervă, iar partida a fost pierdută.

În 2002, Cesar a fost preferat să apere, iar Deportivo la Coruna a învins cu 2-1 echipa blanco. Doi ani mai târziu, pe Stadionul Montjuic din Barcelona, Real Zaragoza a produs șocul competiției după ce a triumfat cu 3-2 în fața madrilenilor la care tot Cezar era în poartă. Anul trecut, Diego Lopez a jucat în finala pierdută cu 2-1 în fața rivalului local, Atletico Madrid. Pentru meciul de miercuri seară, Iker este anunțat titular,iar din punct de vedere al statisticii acest detaliu garantează un nou triumf al lui Real Madrid.

 

A patra finală pentru catalani în ultimele șase ediții

În perioada 2009-2013, Barcelona a jucat 3 finale de Cupă, iar eșecul din 2011 a fost singura înfrângere suferită în ultimul act. În celelalte două ocazii, 2009 și 2012, aceștia au învins același adversar, pe Athletic Bilbao, cu 4-1, respectiv 3-0. În 2010, trupa blaugrana a cedat surprinzător în optimi, în fața Sevillei, care avea să câștige trofeul, în timp ce anul trecut, Real i-a eliminat în semifinale pe elevii lui Tito Villanova, după 1-1 pe Bernabeu și 3-1 pe Camp Nou.

Bartra – forțat de Martino?

Fundașul central al catalanilor s-a antrenat normal marți dimineața, alături de restul lotului echipei, titrează El Mundo Deportivo. Acesta va fi inclus în lotul deplasat de Barcelona la Valencia și ar putea fi folosit din primul minut dacă parametrii săi fizici corespund unui jucător recuperat în totalitate după leziunea de la bicepsul femural.

Echipe probabile:

Barcelona: Pinto – Dani Alves, Bartra, Mascherano, Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Alexis

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao – Alonso, Modric, Illarramendi – Di Maria, Benzema, Bale


Articol scris de Cătălin RUSU

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…