Același erou neașteptat! Ramos e din nou decisiv, anulează golul lui Suarez și El Clasico 265 nu are un câștigător. Barcelona – Real Madrid 1-1 și oaspeții păstrează șase puncte față de marea rivală

Același erou neașteptat! Ramos e din nou decisiv, anulează golul lui Suarez și El Clasico 265 nu are un câștigător. Barcelona - Real Madrid 1-1 și oaspeții păstrează șase puncte față de marea rivală
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Barcelona și Real Madrid au remizat, scor 1-1, în etapa a 14-a din Primera Division, iar echipa lui Zinedine Zidane rămâne lider, cu șase puncte peste marea rivală.
  • Gazdele au lovit primele, prin Luis Suarez (53), dar același erou neașteptat, Sergio Ramos, a dat lovitura în minutul 90.

Dacă există ceva în afara celor șase puncte care te despart de Real care să te facă să ataci din primul minut, atunci atmosfera de pe Camp Nou la un El Clasico e răspunsul corect. În fața a peste 98.000 de spectatori, băieții lui Luis Enrique n-au respectat așteptările și au început într-un ritm destul de lent, cu Messi blocat imperial de Modric și cu Neymar și Suarez departe de zilele care i-au făcut mari.

Penalty-ul neacordat de arbitrul Clos Gomez (minutul 3), după un fault în careu al lui Mascherano la Lucas Vazquez a aprins derby-ul, care părea că se îndreaptă spre scenaiul altor meciuri Barcelona-Real: nervi mulți, spectacol puțin. Iar rețeta a fost repsectată până la pauză, în 45 de minute în care singurele ocazii au venit de la Ronaldo (minutele 36 și 38).

Alt fotbal după pauză

Ceva, însă, i-a trezit pe jucătorii Barcelonei la pauză, pentru că de la cabine nu a mai ieșit un Messi lipsit de idei, un Suarez neinspirat sau un Neymar lent și previzibil, iar meciul a început să arate a derby. Minutul 53 l-a găsit pe Suarez nemarcat la o centrare din lovitură liberă a lui Neymar, iar un atacant de talia sa nu putea refuza cadoul. 1-0 pentru Barcelona, care forțează cu simbolul Iniesta în locul lui Rakitic. Mai multă posesie, mai multe spații, exact ce trebuie. Pe hârtie.

Timid, Zidane e înghesuit în propriul careu. Pasele merg altfel cu Iniesta pe teren, Neymar scapă singur cu Navas (63), dar trage peste. Scapă și Messi (82), dar nu e ziua de grație a superstarului argentinian. E, însă, a unui erou neașteptat. Același erou neașteptat.

Cu golurile din finalele de Ligă în cap, Sergio Ramos urcă în careu la o lovitură liberă acordată prea ușor de Arda Turan. Centrarea lui Modric vine unde trebuie, stoperul se înalță, înscrie și declanșează bucuria, la fel cum a făcut-o în meciurile de poveste cu Atletico. Zidane respiră ușurat, pentru că pleacă cu un punct de pe Camp Nou după 90 de minute în care echipa sa, în frunte cu Ronaldo, a rămas datoare.

Real rămâne lider în Primera, cu 34 de puncte, și menține avansul de șase față de marea rivală.


Barcelona – Real Madrid 1-1 (Suarez 53 / Sergio Ramos 90)

  • Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Pique,   Mascherano, Jordi Alba –   Busquets, Rakitic (Iniesta 60), Andre Gomes (Arda Turan 78) – Messi,   Suarez,   Neymar (D. Suarez 88)
  • Real Madrid: Keylor Navas –   Dani Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo –   Isco (Casemiro 66), Modric, Kovacic (M. Diaz 86) – Lucas Vazquez, Benzema (Asensio 77), Ronaldo

19:07 FINAL! Barcelona are o mare ocazie în prelungiri, dar Casemiro scoate de pe linia porții lovitura de cap a lui Sergi Roberto, apoi Pique nu poate înscrie din apropiere. Se termină 1-1, după 90 de minute în urma cărora Zidane se poate declara mulțumit cu rezultatul de pe tabelă. Real rămâne liderul Primerei, cu aceleași șase puncte peste marea rivală.


19:03 GOOOOL REAL MADRID! Fazele fixe decid El Clasico. Arda Turan face un fault complet inutil la Marcelo, oferă oaspeților o lovitură liberă periculoasă și Sergio Ramos își continuă seria fabuloasă de goluri decisive. Marcator în două finale de Ligă, fundașul spaniol se înalță de lângă Mascherano, reia cu capul centrarea lui Modric și egalează în minutul 90! 


18:52 Ritmul jocului scade, dar Barcelona își vede de treabă și face tot posibilul pentru ca mingea să stea cât mai mult la Iniesta sau Messi. Zidane mută cu Asensio în locul lui Benzema, ceea ce înseamnă că Ronaldo va juca vârf. La gazde intră Turan în locul lui Andre Gomes. Mai sunt 10 minute.


18:44 Barcelona controlează meciul, Realul n-are replică. Madrilenii s-au prăbușit după primul gol și, deși ei ar trebui să dicteze ritmul meciului, sunt înghesuiți în propria jumătate. Neymar scapă singur cu Navas după ce-l driblează ușor pe Carvajal, dar brazilianul trage mult peste poartă. Vine și o ocazie a lui Iniesta, al cărui șut se oprește în plasa laterală. Mai sunt 20 de minute, iar atacanții Realului se întâlnesc foarte rar cu mingea care merge ca pe ață între mijlocașii catalani.


18:39 Minutul 65 îl găsește pe Isco pe bancă. Spaniolul e înlocuit cu Casemiro, ceea ce înseamnă că mijlocașul brazilian va prelua de acum sarcina de a-l bloca pe Messi. Modric joacă ceva mai sus, în încercarea lui Zidane de a pune presiune pe apărarea Barcelonei.


18:32 Se schimbă coordonatele jocului. Real Madrid are nevoie să iasă la joc pentru a căuta egalarea, iar asta se transmite prin mai multe spații pentru atacanții Barcelonei. Intră Iniesta în locul lui Rakitic.


18:27 GOOOL BARCELONA! E nevoie de o fază fixă pentru a debloca El Clasico. Neymar centrează din stânga, Suarez îl împinge ușor pe Lucas Vazquez pentru a-și face loc, câștigă clar duelul aerian cu Varane și înscrie cu o lovitură de cap din câțiva metri, la care Keylor Navas nu are nicio șansă. Al patrulea gol semnat de vârful uruguayan în șase meciuri contra Realului.


18:19 Începe repriza a doua, iar cei doi antrenori nu schimbă formulele de start. 98.455 de spectatori au asistat la 45 de minute perfecte ale lui Luka Modrid. Cifrele croatului sunt fabuloase.


18:02 Se termină prima repriză, nu înainte ca Barcelona să ceară penalty după un henț al lui Carvajal, iar Real să rateaze două ocazii bune. Pique a intervenit în ultimul moment la o centrare foarte bună pentru Benzema, iar lovitura de cap a lui Varane s-a oprit în brațele lui Ter Stegen.

Intrăm cu 0-0 la pauză și 45 de minute în care spectacolul s-a lăsat așteptat. Barcelona joacă destul de slab, Messi, Suarez și Neymar nu au prins cea mai bună zi, în timp ce Zidane trebuie să fie mulțumit de modul în care merg lucrurile. La acest scor, echipa lui rămâne cu șase puncte avans în fruntea Primerei. Așa arată statistica primei reprize:

 


17:56 Ronaldo. Starul portughez al Realului își face simțită prezența. Mai întâi șutează puternic la colțul scurt, cu stângul, dar Ter Stegen e atent și respinge. Apoi zâmbește pe lângă Busquets și Mascherano, intră în careul de 16 metri, dar șutează prea slab pentru a-i pune probleme goalkeeper-ului german.


17:52 Au trecut primele 35 de minute și concluzia pe care o tragem e că Real Madrid nu a venit pe Camp Nou să facă spectacol. Starurile Barcelonei, în principal Neymar și Suarez, pedalează în gol, în timp ce Luka Modrid are o mare parte din merit pentru anihilarea lui Messi. Zidane așteaptă contraatacurile, motiv pentru care Benzema și Ronaldo au fost inexistenți până acum.


17:45 Mascherano e protagonistul unui nou moment controversat, atunci când îl lovește cu cotul pe Lucas Vazquez, dar arbitrul Clos Gomez nu vede nici de această dată. Galben și pentru Neymar, care va fi suspendat în meciul de etapa viitoare, cu Osasuna.


17:38 Crește presiunea Barcelonei și vin și primele faze periculoase. Messi bate slab o lovitură liberă, iar șutul lui Suarez e blocat excelent de Sergio Ramos. Harta de mai jos arată totul despre cum se desfășoară lucrurile pe Camp Nou.


17:32 Primul sfert de oră se încheie și trebuie să remarcăm ritmul foarte bun în care se joacă. Isco vede primul cartonaș galben, după ce-l oprește pe Neymar, plecat pe un contraatac periculos. Barcelona are posesia, iar cele șase puncte avans din clasament o fac pe Real să adopte o tactică mai degrabă precaută.


17:25 Momentul emoționant de la începutul meciului, când fotbaliștii ambelor echipe și-au adus aminte de victimele tragediei din Columbia. Vine și primul moment periculos al Barcelonei, după o fază creată de Messi și finalizată de Sergi Roberto.  Catalanii cer și ei penalty pentru un henț al lui Ramos, dar nu e cazul.


17:19 Început nervos. Busquets are o intrare foarte dură asupra lui Modric, apoi arbitrul Clos Gomez e pus în fața primei decizii foarte grele. Mascherano îl doboară în careu pe Lucas Vazquez, dar centralul face semn că jocul poate continua, deși reluările arată că fundașul argentinian și-a faultat adversarul în propriul careu. 


17:15 Coregrafie superbă a fanilor Barcelonei și un moment de reculegere pe măsură ținut în memoria victimelor echipei braziliene Chapecoense. „Bine ați venit în Republica Catalonia”, e mesajul suporterilor blaugrana.


17:06 Mai puțin de 10 minute până la meci. Pep Guardiola are și el timp să urmărească El Clasico, dar nu are și motive de bucurie:


16:52 Moment special pentru Leo Messi. Pentru prima dată în cei 12 ani petrecuți pe Camp Nou, argentinianul va purta banderola de căpitan într-un meci cu Real Madrid. 


16:40 Cifrele unui meci mare. 770 de goluri s-au marcat de-a lungul timpului în marele clasic al Spaniei, Real lăudânduse cu 12 goluri în plus față de marea rivală (391 față de 379). Cât despre duelul Messi – Ronaldo, superstarul argentinian are 21 de goluri, cu cinci peste rivalul său.


16:33 Mai puțin de 45 de minute până la startul episodului 265 din El Clasico, cel mai urmărit meci de fotbal din lume. Avem echipele trimise în teren de Luis Enrique și Zinedine Zidane. Barcelona e fără Iniesta, Real e fără Bale.


FC Barcelona și Real Madrid se vor întâlni pe Camp Nou pentru a 265 oară în istorie, începând cu ora 17:15, ora României. Partida va fi transmisă live în 185 de țări, Digi Sport 1 și Dolce Sport 1 fiind posturile românești care vor difuza în direct din Spania. El Clásico începe atât de devreme deoarece se așteaptă o audiență foarte mare din Asia. Organizatorii se așteaptă la un total de 650 de milioane de telespectatori. În Marea Britanie partida va fi difuzată în reluare, deoarece la ora 17:00 vor începe partidele din Premier League, iar posturile de televiziune din Regatul Unit acordă prioritate partidelor interne. Acesta va fi primul Clásico din istorie transmis în format 4k ultra HD. 38 de camere vor monitoriza partida, dintre care una îi va filma numai pe Luis Enrique și Zinedine Zidane, iar alta îi va urmări pe toata durata partidei pe Leo Messi și Cristiano Ronaldo.

Prima întâlnire dintre giganții fotbalului spaniol a avut loc pe 17 februarie 1929 și s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea madrilenilor. Alături de Athletic Bilbao, Barcelona și Real Madrid sunt singurele echipe din La Liga care nu au retrogradat niciodată. Catalanii au câștigat 109 din cele 264 de partide disputate până în acest moment, Real a reușit să se impună în 97, iar 58 s-au terminat la egalitate. Dacă luam în considerare numai partidele oficiale, Real are 93 de victorii față de 90 ale Barcelonei. 33 de jocuri amicale au disputat cele două formații, ultima având loc în septembrie 1991.

Barcelona este favorită clar la casele pariuri având o cotă de 1.85 la victorie, în timp ce Real Madrid  are o surprinzătoare cotă de 3.85 pentru un eventual success. Trupa lui Zidane se află pe primul loc în La Liga cu 33 de puncte, catalanii find pe a doua poziție cu 27 de puncte, la egalitate cu Sevilla dar cu un golaveraj mai bun. Cotele sunt interesante deoarece Real vine după șase victorii consecutive în campionat, și pe deasupra este neînvinsă în acest sezon în toate competițiile. Barcelona nu a mai câștigat în campionat de aproape o lună, de la victoria cu 2-1 obținută pe Ramón Sánchez Pizjuán contra Sevillei. Formația blaugrana a remizat în ultimele două etape, 0-0 cu Málaga pe teren propriu, respectiv 1-1 în deplasare cu Real Sociedad. „Galacticii” au câștigat ultimul Clásico disputat pe Camp Nou în luna aprilie cu scorul de 2-1, grație golulilor marcate de Beznema și Ronaldo, în timp ce pentru Barcelona a punctat Pique.

Pentru partida din Catalunya, Zinedine Zidane nu se va putea baza pe Bale, Kroos, Morata, Danilo și Coentrão, toți fiind accidentați. Luis Enrique nu va putea conta pe Mathieu de asemena din cauza unei accidentări. Lovit la genunchi în ultima partidă de campionat, Jordi Alba încă nu știe dacă va fi sau nu pe teren contra marii rivale.

Echipe probabile

FC Barcelona: ter Stegen – Roberto; Pique; Mascherano; Digne – Busquets; RakitiÇ; Iniesta – Messi; Suárez; Neymar (4-3-3)

Real Madrid: Navas – Carvajal; Ramos; Varane; Marcelo – ModriÇ; Isco; KovaÍiÇ – Vázquez; Benzema; Ronaldo (4-3-3)

Articol scris de Octavian Vasilescu

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup