Așa am trăit gala de la Zurich. Cristiano Ronaldo, Balonul de Aur al anului 2014. Pe cine a votat portughezul. James Rodriguez a câștigat premiul Pușkaș pentru golul de generic marcat la Mondialul din Brazilia

Redactor:
Emanuel Ivan
Așa am trăit gala de la Zurich. Cristiano Ronaldo, Balonul de Aur al anului 2014. Pe cine a votat portughezul. James Rodriguez a câștigat premiul Pușkaș pentru golul de generic marcat la Mondialul din Brazilia
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cristiano Ronaldo, Leo Messi și Manuel Neuer sunt cei trei finaliști pe care voturile selecționerilor, căpitanilor și jurnaliștilor din țările afiliate FIFA i-au ales drept cei mai buni jucători ai anului trecut. Doar unul dintre ei, însă, va câștiga Balonul de Aur. Marele favorit e Cristiano Ronaldo, care și-ar putea trece în palmares al doilea Balon de Aur consecutiv și al treilea din carieră.

  • În vederea stabilirii Balonului de Aur, selecționerul, căpitanul și un jurnalist din fiecare țară membră FIFA votează cei mai buni trei jucători ai anului, care primesc 3, 2, respectiv un punct. Jucătorul cu cele mai multe puncte câștigă trofeul
  • Ceremonia începe la ora 19:30, iar anunțul va fi făcut în jurul orei 21:00

21:20 Voturile lui Ronaldo pentru Balonul de Aur. 1. Sergio Ramos, 2. Bale, 3. Benzema.


21:04 După cum se aștepta aproape toată lumea, Cristiano Ronaldo a câștigat Balonul de Aur în 2014. Portughezul în vârstă de 29 de ani a ajuns la al treilea astfel de premiu din carieră. Recordul însă este deținut în continuare de Lionel Messi (4).


20:57 Nadine Kessler a câștigat titlul de „Cea mai bună fotbalistă a anului 2014”. Mijlocașul ofensiv în vârstă de 26 de ani a avut un sezon excelent în 2013-14, alături de Wolfsburg, cu care a câștigat campionatul în Germania și Liga Campionilor.


20:54 Reușita lui James Rodriguez, golgheterul Campionatului Mondial din Brazilia, a fost desemnat cel mai frumos gol al anului 2014. Golul a venit în cadrul optimii de finală Columbia-Uruguay, scor final 2-0.


20:48 Continuă spectacolul la gala din Zurich. Momentan nu au mai fost oferite premii cu semnificație, dar între timp puteți afla, din articolul de mai jos, pe cine au votat antrenorii și căpitanii Ligii I pentru Balonul de Aur 2014.


20:13 Un alt neamț și pentru cel mai bun antrenor din 2014. Joachim Low, selecționerul Germaniei. Cel care a câștigat Campionatul Mondial din Brazilia în vara anului precedent.


20:10 Ralf Kellerman a fost desemnat cel mai bun antrenor la fotbal feminin în 2014. Managerul echipei feminine a clubului Wolfsburg a ținut să-l comemoreze pe Junior Malanda (20 de ani), belgianul din lotul echipei masculine de la Wolfsburg, decedat în urmă cu câteva zile într-un accident rutier.


19:52 Cel mai bun prim „11” al anului 2014 (4-3-3): Manuel Neuer – Philipp Lahm, David Luiz, Sergio Ramos, Thiago Silva – Andres Iniesta, Toni Kroos, Angel Di Maria – Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Arjen Robben.


19:49 În atac, inevitabil nu au putut lipsi Messi și Ronaldo. Robben este surpriza, în contextul în care jucători precum Ibrahimovic sau Neymar nu au prins echipa.


19:46 Linia mediană a celui mai bun prim „11” al anului 2014 este compusă din: Andres Iniesta, Angel Di Maria și Toni Kroos.


19:41 A început desemnarea celui mai bun prim „11” al anului 2014. Manuel Neuer a fost desemnat în postura de portar, în timp ce Philipp Lahm, Sergio Ramos, David Luis și Thiago Silva sunt cei patru fundași care compun apărarea.


19:32 „Je suis Charlie” nu a lipsit de pe ecranele scenei pe care va avea loc decernarea premiilor în această seară. Prin acest mesaj, FIFA a comemorat cei 12 jurnaliștii ai redacției Charlie Hebdo, care au fost uciși în urmă cu câteva zile într-un atentat terorist în Paris.


19:18 Ceremonia a fost deschisă de Sepp Blatter, președintele FIFA. Șeful forului internațional a vorbit despre pace în contextul evenimentelor violente care au avut loc pe parcursul ultimelor zile.


19:14 Messi a fost ultimul dintre cei trei finaliști ai Balonului de Aur care a „dat cu subsemnatul” pentru FIFA.


18:59 Messi a oferit și el autografe fanilor prezenți în afara clădirii în care va avea loc ceremonia decernării Balonului de Aur. Argentinianul a ținut din nou să atragă atenția printr-un costum ieșit din tipare.


18:48 Ronaldo a apărut și el pe covorul roșu. Favorit la câștigarea Balonului de Aur, portughezul a semnat câteva tricouri, postere, șepci, iar apoi a trecut la fotografiile „obișnuite” pentru astfel de evenimente.


18:44 Manuel Neuer a ajuns și el la ceremonie. Observați ceva ciudat în fotografia în care este surprins alături de Del Piero?


18:38 Diego Simeone, unul dintre finaliștii cursei pentru titlul de „Cel mai bun antrenor al anului 2014”, alături de fanii săi.


18:35 Brazilianul Adryan a câștigat premiul Fallon d”Floor. Reacția de mai jos a fotbalistului împrumutat de la Flamengo la Leeds United a fost desemnată „Simularea anului 2014”.


18:25 Rezultatele votului pentru Balonul de Aur din 2013:

  • 55% Cristiano Ronaldo
  • 37% Lionel Messi
  • 8% Franck Ribery


Ronaldo (stânga), favorit la câștigarea Balonului de Aur pentru al doilea an consecutiv. La ediția precedentă, jucătorul lui Real s-a impus în fața lui Messi (centru) și Ribery (dreapta). (FOTO: AFP)


18:15 FIFA spune că este destul de frig în Zurich. Conform Yahoo, sunt 5 grade Celsius în momentul de față. Cu toate acestea, fanii așteaptă cu nerăbdare sosirea starurilor.


18:02 Încă o oră până la începutul galei. Invitații au început să apară pe covorul roșu.


17:48 Stephanie Roche s-a întâlnit cu James Rodriguez, contracandidat la titlul de „Cel mai frumos gol al anului 2014”, dar și cu legenda lui Juventus, Alessandro Del Piero.


17:40 Lionel Messi: „Newell’s și Barcelona să fie singurele cluburi pentru care voi juca? Nu știu nici măcar unde voi fi anul viitor. Nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Mai ales în fotbal. Întotdeauna am spus că mi-ar plăcea să-mi închei cariera la Barcelona, dar după cum a spus și Cristiano, doar Dumnezeu știe viitorul”.


17:31 Ronaldo a ținut să le amintească oamenilor nivelul ridicat de performanță pe care l-a oferit pe parcursul ultimilor ani: „Este al optulea an consecutiv când mă aflu la Zurich, nominalizat printre cei mai buni trei fotbaliști”. Întrebat unde se vede în următorii ani, portughezul a răspuns: „Nimeni nu știe. Doar Dumnezeu. Nu știu viitorul, dar sunt foarte fericit la Real Madrid”.

  • Revenim cu un update: Ronaldo a făcut o mică eroare. În anul 2010, podiumul pentru Balonul de Aur a fost format din: Lionel Messi, Andres Iniesta și Xavi. E ok Ronaldo. Te înțelegem.

17:23 Cele trei goluri care pot câștiga premiul Pușkaș în acest an:

1. Stephanie Roche (25 de ani) Peamount United – Wexford Youths, Liga Națională Bus Eireann (20 octombrie 2013)

2. James Rodriguez (23 de ani) Columbia – Uruguay, Campionatul Mondial (28 iunie 2014)

3. Robin van Persie (31 de ani) Spania – Olanda, Campionatul Mondial (13 iunie 2014)


17:10 Cei trei finaliști ai cursei pentru Balonul de Aur, oferind răspunsuri la întrebările jurnaliștilor prezenți la Zurich pentru gală.


17:00 Cam așa a decurs asamblarea scenei pe care va avea loc în această seară gala pentru decernarea Balonului de Aur.


16:50 Un videoclip minunat realizat de Richard Swarbrick (@RikkiLeaks) despre perioadele petrecute de Cristiano Ronaldo la Manchester United și Real Madrid. Vă garantez că merită două minute din viața voastră.


16:45 Să vorbim puțin și de premiul pentru „Cel mai bun antrenor al anului”. Cei trei nominalizați la titlu sunt: Carlo Ancelotti (Real Madrid), Joachim Low (Germania) și Diego Simeone (Atletico Madrid). Puteți citii mai multe despre cei trei în materialul de mai jos:

În opinia voastră, care dintre cei ei este cel mai îndreptățit să câștige premiul?

  • Titlul a fost oferit pentru prima dată în anul 2010, lui Jose Mourinho, pentru rezultatele obținute pe banca lui Inter Milano. Pep Guardiola (Barcelona) a câștigat în 2011, urmat de Vicente Del Bosque (Spania) un an mai târziu. În momentul de față, titlul este deținut de Jupp Heynckes (Bayern Munchen).

16:30 Andres Iniesta este pregătit pentru eveniment. Internaționalul spaniol se află în același avion în care și Lionel Messi, unul dintre cei trei finaliști la Balonul de Aur, va zbura la gala din Elveția.


16:15 Manuel Neuer va merge până la Zurich alături de colegul său Arjen Robben de la Bayern Munchen. Deși distanța dintre cele două orașe (Zurich și Munchen) este de circa 260 de kilometri, cei doi fotbaliști vor utiliza un avion privat pentru a parcurge drumul.


16:08 Cristiano Ronaldo, încrezător, aranjat și pregătit pentru gala ce va avea loc la Zurich în această seară. „În drum spre #Balonuldeaur2014”, a scris portughezul într-o postare de pe contul său oficial de Twitter.


16:00 Bună ziua. Numele meu este Emanuel Ivan. Astăzi voi încerca să vă țin la curent cu informații din Zurich, acolo unde la ora 19:30 va începe gala Balonului de Aur 2014, în cadrul căreia, printre altele, se va oferi și premiul pentru „Cel mai frumos gol al anului” (premiul Pușkaș).

Legat de acest aspect, nominalizat pentru premiul Pușkaș, atacantul Robin van Persie va urmării gala de acasă, din cauza unei accidentări suferite în timpul confruntării ce a avut loc duminică între Manchester United și Southampton. „La sfatul medicilor de la club, nu pot zbura mâine la Zurich pentru a lua parte la gala Balonului de Aur pentru nominalizarea mea la premiul Pușkaș. Le doresc tuturor de acolo mult noroc și o seară minunată”, a declarat olandezul, care l-a desemnat pe conaționalul său Ruud Gullit responsabil cu ridicarea premiului în cazul în care va câștiga. Interesantă exprimarea utilizată de Van Persie în tweet-ul de mai jos. Parcă deja știe că va câștiga (nu că ar fi imposibil). Rămâne de văzut…


Momentul care generează discuții intense aproape tot anul, modul în care valoarea unui jucător poate fi cuantificată, decizia care pune la îndoială prietenii trainice e foarte aproape! Luni seară, într-o gală spectaculoasă care va avea loc la Zurich, FIFA va decerna un nou Balon de Aur. Candidații? Aproape aceiași ca în sezonul trecut. Cu o singură excepție: Manuel Neuer! Goalkeeperul lui Bayern a avut un sezon excelent și amenință supremația lui Ronaldo și a lui Messi, jucătorii care au câștigat trofeul în fiecare dintre ultimii șase ani. Însă șansele lui Neuer sunt relativ mici! Potrivit caselor de pariuri, Ronaldo este principalul favorit la cucerirea trofeului, cu o cotă de 1.28, urmat de goalkeeperul german, cotat la 5, și de Leo Messi, outsider în acest an, după un an presărat cu accidentări și dezamăgiri, care are o cotă uriașă, 17!


Ronaldo are cifre mai bune decât Messi în 2014. Infografie: The Daily Telegraph

De ce Ronaldo și nu Messi

De ce e CR7 principalul favorit la câștigarea trofeului, mai ales că cifrele sale sunt similare cu ale lui Messi? În primul rând, are două trofee câștigate: Cupa Spaniei și Liga Campionilor. Și a marcat 52 de goluri în 43 de meciuri (39 cu piciorul drept, 8 cu piciorul stâng, 4 cu capul și unul cu călcâiul), având o medie de 1 gol/71.60 de minute! Plus 17 pase decisive, care au adus Realului goluri importante. Însă împotriva lui Ronaldo poate fi adus argumentul unui turneu final de Campionat Mondial slab, în care Portugalia nici măcar nu a depășit faza grupelor.

În schimb, Messi are 49 de goluri și 17 pase decisive, doar că argentinianul a jucat 4748 de minute, adică 53 de meciuri, având o medie de 1 gol/96.90 de minute. Problema lui Messi este, însă, că Barcelona a pierdut finala Cupei Spaniei, a terminat pe locul secund în campionat, în spatele lui Atletico, a fost eliminată în semifinalele Ligii Campionilor, iar la națională, argentinianul a pierdut finala Mondialului, în fața Germaniei.


Spider-Neuer. Portarul german e al doilea favorit la Balonul de Aur în acest an, potrivit cotelor de la casele de pariuri

Iașin, singurul portar care a câștigat Balonul de Aur. În ’63!

Surprinde prezența lui Manuel Neuer printre cei trei finaliști, iar neamțul e principalul motiv de discordie, omul care împarte în două fotbalul mondial. Singurul portar care a câștigat trofeul în carieră e rusul Lev Iașin, în 1963, deci acum 52 de ani! Iar Neuer, care are o cotă 5 la câștigarea trofeului, e văzut de mulți ca outsider, doar prin simplul fapt că evoluează pe postul de portar. Doar că goalkeeperul lui Bayern are un event, o Supercupă a Germaniei și un titlu mondial în palmares, surprinzând atât prin intervenții, reflexe geniale, dar și prin poziționarea atipică, de libero, prin care blochează atacurile adverse încă din fașă. 

Ronaldo, favorit și în România

La finalul anului 2014, ProSport a lansat o anchetă în Liga 1 pentru a afla părerea antrenorilor și căpitanilor de echipă privind jucătorul care merită să câștige trofeul. Răspunsul a fost clar, Ronaldo fiind favorit și în această anchetă, fiind votat de 15 din cei 31 respondenți, având doar patru locuri 3 în preferințele celor care au răspuns sondajului. În cazul în care portughezul ar câștiga trofeul, ar fi a treia oară când pune mâna pe Balonul de Aur, repetând reușitele din 2008 și 2013. În acest caz, el i-ar egala pe Cruyff, Platini și van Basten.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în rând cu Europa
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în rând cu Europa
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup