Barça, interzis la transferuri pentru un an. 10 jucători minori, înregistrați neconform cu regulile FIFA. Cum îi racolau pe tinerii fotbaliști. Care sunt juniorii transferați ilegal

Barça, interzis la transferuri pentru un an. 10 jucători minori, înregistrați neconform cu regulile FIFA. Cum îi racolau pe tinerii fotbaliști. Care sunt juniorii transferați ilegal
  • Publicat:
  • Actualizat:

FIFA a anunțat azi că a ridicat dreptul clubului FC Barcelona de a transfera jucători pentru două perioade de transferuri, adică pentru un an, din cauza încălcării regulamentului forului internațional în ceea ce privește transferul jucătorilor minori

  • Clubul catalan a primit o amendă de 369.000 de euro pentru neregulile comise
  • Dacă Barcelona nu va câștiga apelul, nu va avea drept de transfer până la 1 iulie 2015

UPDATE 14:47 Decizia de astăzi care interzice Barcelonei transferuri pentru următoarele două perioade de transferuri poate afecta trecerile lui Ter Stegen și Halilovic la clubul azulgrana. După ce Barcelona își va prezenta argumentele în fața Comisiei FIFA, aceasta va decide dacă cele două transferuri se mai pot face sau nu.


UPDATE 14:42 Conform Sport.es, în luna martie a anului 2013, șase jucători minori transferați de Barcelona au avut probleme în momentul înregistrării lor la Federația Spaniolă din cauza unor reclamații anonime. Numele acestor jucători sunt: Lee Seung Woo, Paik Seung Ho (coreeni), Chendri (francez), Adenkanye (un fotbalist cu dublă cetățenie, olandeză și nigeriană) și Patrice Seusia (camerunez)


UPDATE 14:28 „Suntem liniștiți. Avem 90 de zile în care o să explicăm celor de la FIFA transferurile pe care le-am făcut. Nu riscăm o suspendare de doi ani, ci una de două perioade de transferuri”, a fost explicația unui oficial al Barcelonei, conform ziarului AS. 


Joia trecută, Barcelona anunța transferul mijlocașului croat Alen Halilovic de la Dinamo Zagreb pentru 2,2 milioane de euro. Presa spaniolă a scris și despre intenția catalanilor de a-l aduce pe „Camp Nou” pe goalkeeperul german Marc-Andre ter Stegen de la Borussia Monchengladbach, după plecările anunțate de Victor Valdes și Jose Manuel Pinto. Doar că aceste transferuri ar putea să nu se materializeze în această vară. Miercuri la prânz, la doar câteva ore după ce Barca a remizat, scor 1-1, cu Atletico în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, FIFA a anunțat că clubul catalan a primit interdicție la transferuri pentru două perioade de mercato din cauza încălcării regulamentului forului internațional în ceea ce privește transferul jucătorilor minori. Adică clubul catalan nu va putea fi activ pe piața transferurilor până la 1 iulie 2015.

369.000 de euro este amenda pe care a primit-o clubul catalan de la FIFA pentru această încălcare a regulamentului


Mandatul lui Josep Maria Bartomeu ca președinte al clubului catalan a debutat cu mari probleme în ceea ce privește transferurile

Concret, într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial al FIFA, forul internațional anunță decizia Comitetului de Disciplină al FIFA de a sancționa clubul catalan și Federația spaniolă de fotbal pentru nereguli comise în transferurile unor jucători care aveau vârsta de maximum 18 ani. „O investigație FIFA care a durat peste un an și care a folosit și FIFA Transfer Market System (TMS) a relevat că mai multe reguli privind transferul unor jucători minori care nu provin din Spania au fost încălcate de clubul FC Barcelona și de Federația spaniolă de fotbal. Potrivit reglementărilor FIFA, un jucător minor nu poate fi subiectul unui transfer internațional dacă nu sunt îndeplinite trei condiții. În cazul Barcelonei, aceste condiții nu au fost îndeplinite în cazul a zece jucători minori din străinătate, iar alte nereguli au fost găsite în alte transferuri”, se arată în comunicatul remis de FIFA pe site-ul oficial.


Barcelona va cumpăra patru-cinci jucători în vară. Avem un buget de transferuri de peste 50 de milioane de euro
Javier Faus, vicepreședinte Barcelona, în martie


Valencia și Celta au reclamat la FIFA practica Barcelonei

Cazul nu este o surpriză pentru spanioli. În urmă cu un an, publicația Grada360 publica o informație conform căreia cluburile Valencia și Celta au trimis o reclamație la FIFA cu privire la modul în care Barcelona racolează fotbaliști. Intervenția celor două cluburi a venit doar după ce clubul catalan le-a suflat acestora tineri jucători. Formula de succes a Barcelonei pentru a atrage tinerele talente era împotriva art. 19.2.a. Concret, șefii clubului catalan ofereau locuri de muncă părinților fotbaliștilor pentru a-i convinge să semneze. 

Chelsea a pățit-o în 2010

Clubul catalan este a doua echipă de prestigiu care primește embargo la transferuri după ce Chelsea a primit aceeași pedeapsă în 2010 în urma transferului lui Gael Kakuta. Atunci însă, circumstanțele au fost cu totul altele. Clubul londonez a primit pedeapsa de la FIFA după ce fostul club al francezului, Lens, a reclamat la forul internațional clubul londonez pentru că șefii lui Chelsea l-ar fi contactat pe Kakuta fără acceptul clubului francez în 2007. Chelsea a făcut apel la TAS și, după o perioadă de mercato în care nu au avut drept de transfer, londonezilor le-a fost ridicat embargoul în 4 februarie 2011, după ce au plătit 910.000 de euro clubului francez pentru Kakuta. În cazul Barcelonei însă, lucrurile stau total altfel. Pedeapsa a fost dictată de FIFA după ce forul internațional s-a autosesizat pentru neregulile comise de clubul catalan.

369.000 de euro este amenda pe care a primit-o Federația spaniolă pentru problemele cauzate de Barcelona


Ce presupune articolul 19 al FIFA, care reglementează transferurile internaționale ale jucătorilor minori

1. Transferurile internaționale pentru jucători sunt permise doar dacă jucătorii au peste 18 ani.

2. Următoare trei excepții sunt:
a. Părinții fotbalistului se mută în țara din care face parte noul club din motive care nu au legătură cu fotbalul
b. Transferul se face pe teritoriul Uniunii Europene sau în Perimetrul Economic European și jucătorul are între 16 și 18 ani. În acest caz, noul club are următoarele obligații:

I. Trebuie să îi asigure fotbalistului cele mai bune condiții și condiții de antrenament la cel mai înalt nivel
II. Trebuie să îi garanteze jucătorului un loc într-o școală/academie, pe lângă educația fotbalistică, care i-ar permite tânărului să aibă o altă carieră în afara fotbalului, în cazul în care se hotărăște să înceteze cariera de fotbalist. 
III. Trebuie să facă toate aranjamentele necesare pentru a asigura fotbalistului cele mai bune condiții de trai
IV. Trebuie să dea Federației de care aparține o dovadă că se angajează la obligațiile mai sus menționate

c. Jucătorul locuiește nu mai departe de 50 de km de graniță și de clubul care dorește să îl transfere. Totodată, sediul Federației nu trebuie să fie la o distanță mai mare de 50 de km de acea graniță. Astfel, distanța maximă admisă între casa fotbalistului și sediul noului club să fie de 100 de km. În astfel de cazuri, jucătorul va continua să locuiască în casa lui și clubul sau federația de care aparține clubul trebuie să declare această situație.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…