Wimbledon, ziua a 7-a. La simplu, ultima tricoloră a pierdut în optimi: Niculescu, un set autoritar cu Bacsinszky, replică palidă în decisiv. Timea: „am alergat ca un iepure”. Mergea și Tecău, în sferturi la dublu. Victorie la mixt pentru Olaru

Wimbledon, ziua a 7-a. La simplu, ultima tricoloră a pierdut în optimi: Niculescu, un set autoritar cu Bacsinszky, replică palidă în decisiv. Timea:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Monica Niculescu, ultima reprezentantă a României în competiție la simplu,a părăsit luni turneul de la Wimbledon, în optimi de finală, fiind învinsă de elvețianca Timea Bacsinszky (a 15-a favorită la All England Club), scor 6-1, 5-7, 2-6.
  • Doi români continuă lupta pe tabloul de dublu, masculin, și sunt la un meci distanță de un duel direct în semifinale.
  • Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, învingând în minimum de seturi perechea australiană Lleyton Hewitt / Thanasi Kokkinakis, scor 7-6(7), 6-3, 7-6(1).
  • Florin Mergea și Rohan Bopanna (perechea favorită 9) și-au asigurat biletele pentru sferturi, cu o victorie în patru seturi în fața cuplului Lukasz Kubot / Max Mirnîi (Polonia / Belarus), scor 7-6(4), 6-7(5), 7-6(5), 7-6(8).
  • O victorie și o înfrângere la dublu mixt, în turul doi: Florin Mergea și olandeza Michaella Krajicek, favoriți 13 au pierdut duelul cu perechea Robert Lindstedt / Anabel Medina Garrigues (Suedia / Spania), în decisiv. În schimb, Raluca Olaru și Michael Venus au trecut în 61 de minute de perechea Henri Kontinen / Jie Zheng (Finlanda / China), scor 6-4, 6-2.
  • În concursul junioarelor, Ioana Mincă a ratat calificarea în turul doi al probei de simplu de la Wimbledon, fiind învinsă, cu scorul de 2-6, 7-5, 0-6, după o oră și 29 de minute, de Anna Blinkova (Rusia, cap de serie numărul 12).
  • Meciurile pot fi urmărite în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro și în transmisiune directă pe Digi Sport.
     

Ziua a 7-a a turneului de la Wimbledon a ajuns la final. România a pierdut ultima reprezentantă pe tabloul feminin de simplu, dar continuă lupta la dublu, prin doi combatanți care sunt la un meci distanță de un duel direct uriaș în semifinale: nu îi desparte un ocean, ci în primul rând un duel Mergea / Bopanna – Bob&Mike Bryan. Florin știe însă cum se construiește și cum se trăiește un succes cu liderii mondiali ai tenisului de dublu, a demonstrat de două ori în 2015 că o poate face și ne forțează să gândim departe: „ce-ar fi dacă?”. Răspunsul vine mâine, după ora 18:00. Horia Tecău și Jean Julien Rojer au propriul examen, cu Nenad Zimonjic și Marcin Matkowski, favoriții șapte ai probei, care nu pot fi subestimați.

Luni, în prima zi a săptămânii a doua a turneului de la Wimbledon, ne-am luat la revedere de la Monica Niculescu: cea care a pătruns cel mai adânc pe tabloul de simplu la ediția 2015, cea care a adus a patra „optime la un turneu de Mare Șlem” a sezonului pentru România. Un set și jumătate a fost jucătoarea mai bună în meciul cu Timea Bacsinszky, dar elvețianca a trecut testul presiunii, a dibuit din mers antidotul pentru jocul neconvențional practicat de „Moni” și s-a impus net, autoritar și fără echivoc în decisiv. Parisul nu i-a rezistat jucătoarei din Elveția și se pare că nici iarba de la Londra nu îi rezistă în acest an.

Nu în ultimul rând, Raluca Olaru a mers mai departe la dublu mixt și alături de al ei Venus, Michael Venus, are duel de foc cu Mike Bryan și Bethanie Mattek-Sands, campioni de Grand Slam ai probei.

Iar tenisul spectacol pe cea mai rapidă suprafață a sportului alb continuă cu dueluri precum Serena Williams – Vika Azarenka, Wawrinka – Gasquet și Federer – Simon. Tenis, marca Wimbledon.

 


Așa am trăit împreună, în format LIVE BLOG ziua a 7-a a turneului de la Wimbledon, la șapte ani de la meciul-meciurilor în tenis

 

UPDATE 23:20 Va urma! Novak Djokovic a revenit, a egalat la seturi în partida cu sud-africanul Kevin Anderson, dar întunericul îi obligă pe jucători, arbitri, oficiali și spectatori să spună „pas” și să se pregătească pentru un meci-pe-repede-înainte de un set, marți, în ziua a 8-a a Wimbledon-ului. Anderson poate suspina că nu a reușit ca Nadal, în urmă cu șapte ani, să răpună „bestia” cu câteva minute înainte de a fi trimis la cabine, Djokovic răsuflă ușurat dar în același timp își vede puțin încurcate planurile și ritmul dat peste cap în eventualitatea în care va reuși totuși a patra revenire de la 0-2 la seturi a carierei. Finalul îl vom afla pe www.prosport.ro mâine, atunci când vom fi din nou pe frecvențele Londrei, pe frecvențele All England Club. Noapte bună, Wimbledon!


UPDATE 22:35 Ziua de marți programează sferturile tabloului feminin de simplu, cu meciul vedetă Serena Williams – Vika Azarenka. Lipsesc meciurile de la simplu ale băieților, iar noi vom avea emoții la dublu masculin, pentru Florin Mergea și Horia Tecău – pe tabloul de opt. Horia va intra pe Terenul 3 alături de Juls Rojer pentru duelul cu perechea Matkowski / Zimonjic, în al treilea meci, după ora 17:00, iar Florin Mergea și Rohan Bopanna îi înfruntă pe Mike și Bob Bryan de la ora 18:00, pe un teren care va anunțat în cursul zilei de mâine. De asemenea, mâine este o zi plină pentru juniori.


UPDATE 22:25″Manic Monday” mai are de dat un singur nume pe tabloul optimilor de finală, la simplu: Kevin Anderson, cap de serie numărul 14 l-a condus cu 2-0 la seturi pe liderul mondial Novak Djokovic, dar sârbul a redus din diferență, la 2-1 cu un set câștigat categoric, 6-1, după ce primele două s-au încheiat la tiebreak. Partida de pe Terenul 1 este de altfel singura care se mai dispută la această oră.


UPDATE 22:05 Raluca Olaru și Michael Venus s-au calficat  în optimile probei de dublu mixt, grație victoriei 6-4, 6-2 în 61 de minute în fața perechii Henri Kontinen / Jie Zheng (Finlanda / China).


UPDATE 21:50 „This is the end”: Departe de Centralul pe care a câștigat titlul în 2002, Lleyton Hewitt a făcut ultima plecăciune pe iarba de la Wimbledon din postura de jucător profesionist, după ce a părăsit și tabloul de dublu mixt, învins alături de conaționala Casey Dellacqua, cu 6-0, 3-6, 3-6 de perechea cap de serie numărul nouă Cabal / Black.


UPDATE 21:40 Raluca Olaru câștigă alături de Michael Venus primul set al partidei cu perechea Henri Kontinen / Jie Zheng (Finlanda / China), 6-4, în 33 de minute.


UPDATE 21:36 Roger Federer este într-o formă de zile mari și a făcut spectacol în cele 86 de minute petrecute pe teren. Roberto Bautista Agut  a fost victimă sigură, mai ales din momentul în care s-a accidentat la tendonul călcâiului drept. 6-2, 6-2, 6-3


UPDATE 21:15 Florin Mergea părăsește competiția de dublu mixt după primul meci și continuă lupta la Wimbledon pe un singur front. Mergea și Krajicek, favoriți 13, intrați în concurs în turul doi, au cedat într-o oră și 21 de minute în fața cuplului Lindstedt / Garrigues, scor 3-6, 6-3, 6-2.


UPDATE 21:05 Si, Simon. Gilles Simon a reușit surpriza zilei pe tabloul masculin, învingându-l categoric pe Tomas Berdych, 6-3, 6-3, 6-2. Poate duce până la capăt o misiune similară și Kevin Anderson pe Terenul 1? Sud-africanul îl face pe Djokovic să transpire după ce a câștigat primul set, la tiebreak.


UPDATE 21:00 Mergea și Krajicek au început cu serviciu pierdut setul decisiv și sunt conduși cu 3-2 plus serviciu de Lindtedt și Garrigues.


UPDATE 20:55 Raluca Olaru intră pe Terenul 2, alături de Michael Venus (Noua Zeelandă) pentru duelul din turul doi cu perechea Henri Kontinen / Jie Zheng (Finlanda / China).


UPDATE 20:50 Florin Mergea și Krajicek ajung în set decisiv pe Terenul 11. Lindstedt și Garrigues au reușit să egaleze, după 29 de minute joc, 6-3 în setul doi, după ce favoriții 13 câștigaseră primul break al manșei, la 1-1. Cuplul iberico-suedez a răspuns prompt cu rebreak și a reușit ruperea de ritm decisivă în game-ul opt.


UPDATE 20:25 Meciul cu Monica Niculescu, prin ochii învingătoarei Bacsinszky: „Multă vreme am crezut că iarba este o suprafață care nu se potrivește jocului meu. Să câștig astăzi, mai ales împotriva Monicăi Niculescu – o jucătoare pe care, să fim serioși, nimeni nu și-o dorește de partea cealaltă a fileului, este o senzație foarte plăcută. Astăzi, în ciuda tuturor difcultăților, am știut să îmi ridic nivelul concentrării și al jocului pentru a trece linia de finiș. Este o victorie frumoasă. Să fiu cinstită, am avut așa niște emoții înainte de meci. Știam că eu am crescut mult ca nivel, iar ultimele noastre meciuri erau vechi, de prin 2011. Monica a început excelent, iar eu am alergat ca un iepure. Am făcut doar câteva alegeri greșite pe ici pe colo, dar mi-au lipsit reușitele. Dar am știut că ea joacă de șase săptămâni fără pauză și am m-am gândit că pe final de meci nu are cum să mai fie proaspătă. Așa că am încercat să fac lucrurile cât mai dur cu putință pentru ea. m-am mobilizat. Câștigarea setului doi mi-a făcut mult bine. Dar dreapta slice a Monicăi vine complet incontrolabil. Nu trebuie să judeci. Este o dreaptă care îți dă multe bătăi de cap și teme de reflecție. Are un joc solid. Are un rever în cros deosebit de solid. Cu dreapta, variază mult jocul, poate scurta unghiurile, poate trimite lung. Jocul ei poate fi devastator pentru multe fete din circuit. Are un slice extraordinar, extrem de eficient„, o citează publicația elvețiană 24 heures.


UPDATE 20:12 Florin Mergea și Krajicek au câștigat un prim set fulger în startul evoluției lor pe tabloul de dublu mixt: 6-3 în 25 de minute în fața perechii formate din Robert Lindstedt și Anabel Medina Garrigues. Break-ul din game-ul șapte a fost suficient pentru a prelua conducerea la general.


UPDATE 20:00 18 prezențe consecutive în sferturile de finală ale turneelor de Mare Șlem a strâns Andy Murray. Recordul absolut îi aparține lui Roger Federer, cu 36 de sferturi legate.


UPDATE 19:50 Andy Murray îi supraviețuiește mașinii de trimis ași Ivo Karlovic, cedând doar un set, într-o victorie cu scorul 7-6, 6-4, 5-7, 6-4, de trei ore și două minute. Doar 12 ași a reușit croatul în patru seturi, un record subțire de tot față de cei 45 de ași care l-au făcut recordmen absolut la categoria ași serviți într-un meci de trei seturi.


UPDATE 19:40 Florin Mergea, față în față cu frații Bryan pentru a treia oară în 2015! Americanii au trecut în minimum de seturi de perechea partenerului de la dublu mixt al Ralucăi Olaru, Michael Venus, alături de croatul Pavic, scor 7-6, 6-3, 6-1, și vor juca în sferturi împotriva perechii Florin Mergea / Rohan Bopanna. „Dodo” are două victorii în fața liderilor mondiali în acest sezon, dar cu fostul partener – britanicul Dominic Inglot. Americanii au cedat un set în turul doi, iar cei doi au fost protagoniștii unui moment dureros: Mike și-a lovit în plin fratele la un serviciu greșit.


UPDATE 19:28 Șapte. „Îți mai aduci aminte?” întreabă hitul trupei Bere Gratis. Cupa de la Wimbledon îi revine campionului, la simplu, după exact șapte victorii. La secțiunea „remember”, astăzi ne aducem aminte de finala finalelor de la Wimbledon, meciul considerat de mulți cel mai frumos și mai dramatic din toate timpurile, în sportul alb. În urmă cu exact șapte ani, pe 6 iulie 2008, Rafael Nadal îi lua coroana Regelui absolut al Wimbledonului, Roger Federer, într-un meci întrerupt de ploaie și câștigat cu 9-7 în decisiv de iberic, atunci când deja elvețianul dorea să ceară întreruperea meciului din cauza întunericului. Să ne amintim.


UPDATE 19:15 Prim duel: Horia Tecău și Jean Julien Rojer vor juca în sferturi împotriva perechii cotate cu șansa a șaptea la trofeu, formată din Nenad Zimonjic și Marcin Matkowski (Serbia / Polonia). Este primul duel direct în această formulă din 2015, Horia și Juls învingându-l de trei ori pe Matkowski alături de fostul partener, Robert Lindsedt, și o dată pe Zimonjic, alături de Qureshi.


UPDATE 19:00 Așteptăm distribuirea celor trei meciuri de dublu mixt, dintre care două cu prezență românească: Florin Mergea și Raluca Olaru țintesc biletele pentru optimi. La fel și australianul Lleyton Hewitt, cel care deja a părăsit competițiile la simplu și dublu masculin iar mixt-ul îi va aduce ultimul meci la All England Club.


UPDATE 18:45 Umor britanic: „doar 64 de titluri de Mare Șlem la expoziție astăzi pe terenuri”, scriu administratorii contului oficial de Twitter. Nu ne-au anunțat însă și care este recordul din toate timpurile, pentru a vedea cât de „săracă” este ziua. Iar lista arată așa: Serena Williams – 20 titluri, Federer – 17 titluri, Djokovic – 8 titluri, Venus Williams – 7 titluri, Șarapova – 5 titluri, Azarenka – 2 titluri, Murray – 2 titluri, Wawrinka – 2 titluri, Cilic – 1 titlu.


UPDATE 18:35 Opt pentru un trofeu. Optimile de pe tabloul de simplu feminin s-au terminat, iar distribuția, fără românce dar cu multe americance, este una spectaculoasă. Un singur sfert de finală este sută-la-sută european: Muguruza – Bacsinszky. Mai trebuie oare spus că meciul care nu trebuie ratat sub nici o formă este Serena Williams – Vika Azarenka?


UPDATE 18:25 Așa se sărbătorește o calificare în sferturi. Florin Mergea s-a dus direct la echipa sa, cu soția Daiana și antrenorul Alex Pop-Moldovan în prim-plan. Rohan Bopanna l-a urmat, după câteva momente. Pentru Florin însă, ziua nu s-a terminat, el fiind programat să intre și la dublu mixt.


UPDATE 18:10 Chiar dacă am pierdut ultima reprezentantă pe tabloul de simplu, tricolorii încă luptă pe două fronturi la dublu (masculin și mixt), iar Wimbledon-ul este în continuare cu ochii pe români: Ilie Năstase a ajuns în tribune la All England Club  și a făcut din nou senzație cu uniforma sa, de data aceasta în top cu foarte strictul cod vestimentar „alb-alb-alb” al britanicilor! Primul număr unu din istoria tenisului masculin anunța încă din urmă cu două săptămâni, la ProSport Live, această apariție.


UPDATE 18:00 Statistica meciului Niculescu – Bacsinszky: elvețianca a întors meciul pe final de set doi, dând drumul unei avalanșe de lovituri câștigărtoare (16, față de 6 Monica), în timp ce românca și-a pierdut pas cu pas cumpătul, serviciul și precizia în execuție. Sportiva antrenată de Călin Ciorbagiu a alergat mai mult pe teren, dar cu din ce în ce mai puțină reușită în final de confruntare.


UPDATE 17:49 Monica Niculescu părăsește turneul de la Wimbledon în optimi, învinsă 6-1, 5-7, 2-6 de favorita 15 a turneului de la All England Club. Timea Bacsinszky a închis meciul fără emoții, cu game alb pe serviciu, în fața unei adversare care a avut prima șansă, aflându-se la cârma partidei pentru un set și jumătate.


UPDATE 17:44 Timea, la un game distanță de sferturi. Monica nu mai reușește break-ul la 1-4, iar elvețianca își câștigă primul dintre cele două game-uri necesare unui succes. Niculescu amână deznodământul cu un game pe lansare, într-un game în care arbitra a sancționat-o pentru depășirea timpului la serviciu, cu avertisment. Jucătoarea din Țara Cantoanelor va servi la 5-2 pentru meci.


UPDATE 17:37 Monica alunecă, apoi cade și cedează al treilea break. nu la zero, dar la fel de usturător pe tabelă. 4-1 pentru Timea Bacsinszky. Așa cum scria Steve tignor la final de set doi, a 15-a favorită a turneului pare că a rezolvat complet „ghicitoarea Niculescu”.


UPDATE 17:30 Monica luptă și recuperează unul dintre cele două break-uri: 1-3, după ce se auto-flagelează și își spune „nu pot să pierd cu asta”! Jocul ei a părut că se dezintegrează la început de set doi, cu patru duble greșeli și șapte erori neforțate în total, dar mobilizarea este încă la cote maxime.


UPDATE 17:25 Start ratat pentru Monica Niculescu în debut de set decisiv: Timea s-a împrietenit cu liniile, iar Monica pare complet debusolată, ratând mingi relativ facile, care îi ieșeau la început de meci. Favorita 15 are nu unul, ci două break-uri câștigate la zero, pentru 3-0.


UPDATE 17:18 Bacsinszky împinge meciul într-un set decisiv, câștigând actul secund cu 7-5. Elvețianca nu mai ratează și a doua oară finalizarea, seria de break-uri consecutive oprindu-se la cinci.


UPDATE 17:05 VICTORIE PENTRU FLORIN MERGEA ȘI ROHAN BOPANNA ȘI CALIFICARE ÎN SFERTURI: 7-6(4), 6-7(5), 7-6(5), 7-6(8) cu perechea – Kubot / Mirnîi. „Dodo” și „Robs” au trăit periculos în final de set patru, salvând minge de set în game-ul al 12-lea, în game-ul lui Rohan, apoi având probleme la finalizare, în tiebreak. Desprinși la 4-0, favoriții nouă ai tabloului au tremurat, fiind egalați la cinci și conduși cu 6-5, plus serviciu pentru Kubot. Polonezul a ratat, Florin a fost la câțiva milimetri de a închide meciul la 8-7, Bopanna a făcut dublă greșeală, s-au trimis de o parte și de alta a fileului retururi magnifice, dar Mergea și Bopanna au reușit să închidă în patru seturi, evitând emoțiile unui decisiv, „Dodo” găsind serviciul câștigător, spre deosebire de Rohan.


UPDATE 17:00 Schimb incredibil de break-uri: Monica Niculescu îi refuză elvețiencei Timea Bacsinszky setul secund, reușind un break fabulos la 4-5 și game de 6-4. Niculescu a convertit a doua minge de break, după un raliu în care a făcut atletsim la metri buni în spatele liniei de fund, fără a reuși să își adjudece punctul. Și-a reglat însă rapid respirația și a câștigat al doilea punct de rebreak, pentru 5-5.


UPDATE 16:54 Monica are replica la ea, scurt și tăios: elvețiencei îi tremură mâna pe rachetă la serviciu, ratează de puțin ținta în raliu iar Monica finalează în game, după ce vine la fileu mult mai hotărâtă. Își ia înapoi break-ul cu o lovitură în forță, din apropierea plasei. 4-4.


UPDATE 16:48 Break Bacsinszky. Elvețianca este la controlul partidei, pentru că a redus simțitor numărul de erori și a ajuns la o rație pozitivă de lovituri câștigătoare față de erorile neforțate. Monica trebuie să reacționeze, pentru că ceea ce a făcut în primul set nu mai pare de ajuns.


UPDATE 16:40 Timea Bacsinszky își regăsește jocul, minge cu minge iar meciul a căpătat un alt ritm, mult mai echilibrat. Se merge cap la cap în setul secund, pe serviciu. 3-3.


UPDATE 16:15 SET FLORIN MERGEA ȘI ROHAN BOPANNA, 7-5 în tiebreak-ul setului trei. Cei doi preiau conducerea, 2-1 la seturi și mai au nevoie de o manșă pentru a li se alătura lui Tecău și Rojer.


UPDATE 16:10 SET MONICA NICULESCU, 6-1! Românca o terorizează pe elvețiancă cu loviturile sale tăiate, dar și cu scurtele fără vlagă în careul de serviciu. Favorita 15 greșește la greu, de 14 ori în șapte game-uri, în timp ce Monica i-a oferit doar patru puncte. Iar moni are avantaj și la loviturile câștigătoare.


UPDATE 16:05 Victorie și calificare în sferturile de finală ale tabloului de dublu pentru Horia Tecău și Jean Julien Rojer: 7-6(7), 6-3, 7-6(1) în fața perechii australienilor Hewitt / Kokkinakis. Favoriții patru ai tabloului l-au făcut pe Hewitt să își ia al doilea adio pe iarba de la Wimbledon în 2015. Două ore și 21 de minute a durat partida de pe Terenul 17.

 


UPDATE 16:02 Monica păstrează break-ul și se desprinde la 3-1 după un game de mare luptă: cu serviciul întâi ratându-și ținta, Monica este în dificultate și îi oferă adversarei prima minge de break cu o dublă greșeală – oportunitate anulată cu un joc îndrăzneț, Niculescu proptindu-se la fileu și finalizând cu a treia lovitură, în terenul lăsat liber de startul luat devreme spre stânga de elvețiencă. Timea este însă surprinsă de Monica și rămâne fără break.


UPDATE 15:55 Scenarii similare pe Terenurile 8 și 17: se merge cap la cap, pe serviciu în cele două meciuri ale românilor, la dublu în setul trei, acolo unde bat la ușă prelungirile. Tecău și Rojer sunt la egalitate, 5-5 cu australienii Hewitt / Kokkinakis, iar Mergea și Bopanna sunt la 4-4 cu Mirnîi / Kubot.


UPDATE 15:48 Monica și scurtele. Monica și asul. Așa se scrie istoria game-ului al al optimii de finală de pe Terenul 18. Monica își face serviciul și se desprinde la 2-0. Start bun de meci pentru tricoloră, care se poate inspira de CoCo. Nu Channel, ci Vandeweghe, cea care a semnat prima surpriză a zilei: a eliminat-o pe Lucie Safarova, cap de serie 8.


UPDATE 15:45 Startul îi aparține Monicăi Niculescu. Timea se aventurează la fileu, joacă pe cartea atacului dar Niculescu punctează în defensivă. Break în deschidere pentru jucătoarea antrenată de Călin Ciorbagiu, 1-0.


UPDATE 15:40 Timea Bacsinszky începe partida la serviciu pe Terenul 18 care, fără tribune laterale, ne aduce aminte puțin de terenurile din București… Doar puțin.


UPDATE 15:35 „Unica Monica” vizează prima prezență în sferturile unui turneu de Grand Slam. Iată ce a spus Mats Wilander.


UPDATE 15:25 Undă verde pentru duelul Niculescu – Bacsinszky, pe Terenul 18. Keys are cheia succesului și stăpânește bine secretul revenirilor și este prima jucătoare calificată în sferturi.


UPDATE 15:20 Saga Williams la Wimbledon: Serena, „beast mode” sau „surviver mode”? Își regăsește forma liderul mondial, după un meci clar nereușit? Va ține publicul cu Venus, așa  cum a anticipat mezina Williams? Cel puțin startul de meci, pe central îi aparține Serenei, care are deja 2-0 în fața lui Venus Williams.


UPDATE 15:15 SET TECĂ‚U / ROJER, 6-3. Favoriții patru preiau conducerea meciului, cu 2-0 la seturi, după un game alb reușit la serviciu de Juls. 31 de minute a durat primul set, iar perechea româno-olandeză a intrat în ritm mai rapid decât în turul 2, când au cedat primele două manșe.


UPDATE 15:12 Lleyton Hewitt ratează complet game-ul de serviciu, le oferă trei mingi consecutive de break „alor noștri”, iar Rojer servește la 5-3 pentru 2-0 la seturi.


UPDATE 15:10 Deja-vu. Florin Mergea ratează închiderea setului doi, cedându-și în prermieră serviciul în acest meci. Kubot își imită colegul sărbătorit și își ia înapoi game-ul abia cedat cu un retur de backhand spectaculos, care prinde tușa terenului. 5-5.


UPDATE 15:00 BREAK Mergea / Bopanna. Kubot greșește de această dată la serviciu și îi pune pe șine pentru un al doilea set câștigat pe favoriții nouă ai turneului. Rohan confirmă ferm break-ul la serviciu, pentru 5-3.

 


UPDATE 14:50  Cu ochii pe terenul 18, unde va evolua Monica Niculescu: duelul Olga Govortsova – Madison Keys se decide într-un set trei, după ce americanca a revenit, egalând la seturi, cu 6-4, după pierderea primului act, 3-6.


UPDATE 14:45 Prim set câștigat de Tecău și Rojer, cu  9-7 în tiebreak. Favoriții patru ai tabloului de dublu au întors soarta setului, de la break avantaj pentru australieni, au întors și tiebreak-ul, primul punct făcut la retur în decisiv aparținându-le jucătorilor de la Antipozi , desprinși astfel la 2-0. Cu mult calm, Horia și Juls au așteptat momentul favorabil, Hewitt salvând cu as o primă minge de set,  au salvat la rândul lor o oportunitate de 1-0 a adversarilor și au închis, după 58 de minute de la primul serviciu actul inaugural.


UPDATE 14:30 Set Mergea / Bopanna, 7-4 în tiebreak. Favoriții nouă punct punct primului act după un tiebreak cu schimbare de curs, început ca și meciul, la turație maximă, cu o revenire parțială, la 6-1, a perechii Kubot / Mirnîi, stopată însă de o lovitură de trecere în culoarul de dublu superbă marcă înregistrată a reverului lui „Dodo” Mergea. 46 de minute a duract primul set.


UPDATE 14:25 O singură reprezentantă rămâne în concursul junioarelor, pentru România: Ioana Mincă nu i se alătură junioarei Jaqueline Cristian, după ce a ratat calificarea în turul doi al probei de simplu junioare de la Wimbledon, fiind învinsă, cu scorul de 2-6, 7-5, 0-6, după o oră și 29 de minute, de Anna Blinkova (Rusia), cap de serie numărul 12.


UPDATE 14:17 S-au inversat parcă scenriile pe cele două terenuri pe care evoluează românii: Mergea și Bopanna au ratat minge de set la retur, pe serviciul lui Mirnîi, fiind egalați la 5-5, în timp ce Horia Tecău și Jean Julien Rojer punctează consecutiv, recuperând break-ul pe serviciul lui Hewitt, la primul game complicat al fostului lider mondial.


UPDATE 14:13 Rohan ratează închiderea setului, la 5-3. Indianul a servit pentru câștigarea primului act, dar Mirnîi se revanșează în acest game pentru serviciul cedat și reechilibrează partida. 5-4, după aproape o jumătate de oră de joc.


UPDATE 14:03 Din nou, cu frâna de mână trasă. Horia Tecău și Jean Julien Rojer încep din nou slab partida lor de dublu, ca și în turul precedent: Horia și-a cedat serviciul, la 15, a forțat apoi la retur, pe lansarea lui Kokkinakis, dar Rojer nu este inspirat la intercepție, iar de partea cealaltă, până și serviciul al doilea al lui kokkinakis funcționează super-eficient la mingile importante. Iar atunci când Thanasi este în încurcătură, rezolvă problema și anulează mingea de break bătrânul Hewitt, cel care și-a spus deja adio-ul pe tabloul de simplu, la ultima ediție de Wimbledon jucată în carieră. Cum să nu aplauzi în picioare lobul superb marcă a campionului din 2002? În total, trei mingi de rebreak au irosit Tecău și Rojer, iar scorul este 4-1.


UPDATE 13:50 Start lansat pentru „Dodo” și „Robs”: cei doi arată o dată în plus faptul că sunt într-o formă de zile mari pe iarbă și reușesc break-ul, pe serviciul uriașului din Belarus, Max Mirnîi. Jocul celor doi merge uns: Bopanna impresionează la fileu, cu intercepții, Florin – la retur.


UPDATE 13:45 Tecău și Rojer încep partida la retur, pe lansarea tânărului Kokkinakis, iar Florin Mergea și Rohan Bopanna la serviciu, pe lansarea indianului.


UPDATE 13:40 Mergea, determinat. Știm că în ziua liberă a turneului, spectatorii și jucătorii nu și-au luat liber de tot: locurile s-au păstrat în celebra coadă și în zona de camping aferentă, iar Florin Mergea s-a antrenat „cu multă determinare”, pe teren acoperit, din cauza ploii. la fel de determinat vrem să îl vedem și astăzi, până în finală dacă se poate.


UPDATE 13:35 Ne pregătim de startul meciurilor cu Tecău și Mergea în prim-plan, dar ne uităm și la junioara noastră: veștile de pe Terenul 5 nu sunt deloc bune – Ioana Mincă a cedat primul set, 2-6, în fața rusoaicei Blinkova, în puțin peste 20 de minute.


UPDATE 13:30 Wimbledon-ul este gata de start pe arenele exterioare, la meciurile seniorilor. Iată și programul de pe primele două arene, acolo unde jocul începe la ora 15:00. Meciul meciurilor? Serena Williams – Venus Williams. 16 titluri la Wimbledon adunate de cele două, la startul meciului direct cu numărul 26.


UPDATE 13:20 „Manic Monday” la Wimbledon: 16 optimi de finală la simplu feminin și masculin, 7 campioni de Grand Slam înghesuiți în programul principalelor două arene – Marin Cilic negăsind loc decât pe Terenul 3 în aceste condiții. La băieți, primii patru capi de serie sunt toți prezenți în această fază, la fete însă deranjul în prima săptămână a fost mai mare și doar Șarapova și Serena Williams au supraviețuit.


UPDATE 13:10 Salutare! Wimbledon-ul își reia povestea, după tradiționala duminică liberă de la mijlocul celor două săptămâni de concurs. Avem o zi încărcată cu multe emoții: să-i ținem pumnii Monicăi și să sperăm că ea va duce pe teren determinarea eroilor principali din filmul său favorit, „Gladiatorul” – câștigător a cinci premii Oscar. Ne vom face încălzirea cu duelurile purtate în paralel de Florin Mergea și Horia Tecău. Sunt Cezara Paraschiv și vă învit să rămânem împreună conectați la întreaga acțiune de la All England Club. Și pentru că Wimbledon-ul, de la Kippling citire, stă sub semnul lui „if”, să ne întrebăm „what if they all win?” – cum ar fi ca toți tricolorii de astăzi să câștige? Următoarele 10-12 ore ne vor aduce răspunsul…


Monica Niculescu (48 WTA) revine pe teren în ziua care programează toate cele opt dueluri pentru accederea în faza sferturilor de finală de pe tabloul feminin de simplu. Misiunea sa în săptămâna a doua devine mai complicată, după un culoar favorabil care i-a scos în primele trei meciuri adversare dinafara Top 90 WTA, sportiva antrenată de Călin Ciorbagiu având acum de trecut testul unei jucătoare de Top 15, aflată într-o creștere evidentă și fulminantă în circuit, ușor de subestimat în condițiile în care prezența sa în top este clădită în ultimele două-trei luni.


Monica Niculescu are avantaj la întâlnirile directe, dar jucătoarea pe care o va avea în față pe teren va fi mult diferită față de 2011

Semifinalista surpriză de la Paris a gestionat perfect statutul de nouă-stea a circuitului, Bacsinszky lăsând impresia că nu poartă nicio povară pe umeri, ca presiune post-Roland Garros. Monica, de partea cealaltă, este jucătoarea despre care se vorbește la superlativ în cercurile înalte din tenis, grație stilului unic în circuit, jucătorii care aduc o pată de culoare pe teren, prin nonconformismul execuțiilor sau a tacticii abordate având un impact important la această ediție a Wimbledonului – Dustin Brown fiind un exemplu extrem.

Parcursul Monicăi Niculescu (49 WTA) la Londra

•    primul tur: victorie cu portoricana Monica Puig (91 WTA), scor 5-7, 6-3, 6-1
•    turul doi: victorie cu slovaca Jana Cepelova (106 WTA), scor 6-3, 6-3
•    turul trei: victorie cu cehoaica Cristyna Pliskova (134 WTA), scor 6-3, 7-5

Parcursul elvețiencei Timea Bacsinszky (15 WTA) la Londra

•    primul tur: victorie cu nemțoaica Julia Goerges (56 WTA), scor 6-2, 7-5
•    turul doi: victorie cu iberica Silvia Soler Espinosa (102 WTA), scor 6-2, 6-1
•    turul trei: victorie cu nemțoaica Sabine Lisicki (18 WTA), scor 6-3, 6-2

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup