VIDEO | Nebunie pe Arena Națională! Zeci de mii de fani au creat un moment fabulos în numele Simonei: „Nu m-am așteptat la așa ceva”. Campioana de la Roland Garros a închis seara cu un mesaj transmis cu lacrimi în ochi

VIDEO | Nebunie pe Arena Națională! Zeci de mii de fani au creat un moment fabulos în numele Simonei:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a sosit în țară luni, în jurul orei 16:30, pentru a le prezenta fanilor marele trofeu cucerit la Roland Garros. Liderul mondial a fost așteptat de prietenii apropiați, de fani, de șefii Federației Române de Tenis, dar și de peste o sută de ziariști.
  • Ziua specială a Simonei a continuat, de la ora 20:00, pe Arena Națională, unde 20.000 de români i-au oferit unul dintre cele mai frumoase momente din viață. Gabriela Firea a fost huiduită la scenă deschisă, dar bucuria adusă de Simona i-a făcut pe fani să uite rapid de discursul unui politician plecat în căutare de imagine. După zeci de minute în care a plâns, a dansat cu trofeul în mână și le-a dat autografe copiilor, seara Simonei s-a încheiat cu un mesaj transmis cu lacrimi în ochi: „Vă mulțumesc încă o dată că ați venit. Sunt foarte emoționată pentru acest moment! La cât mai multe trofee”.

20:42 Seara Simonei se încheie cu lacrimi în ochi. Marcată de momentul fabulos pe care l-a creat alături de peste 20.000 de români, campioana de la Paris a avut un ultim mesaj: „Vă mulțumesc încă o dată că ați venit. Sunt foarte emoționată pentru acest moment! La cât mai multe trofee!”, a spus Halep, care a părăsit stadionul în aplauzele fanilor, pe ritmurile celebrei piese „We are the campions”.


20:40 În timp ce Monica Anghel interpretează „Simply the best”, Simona dansează pe ritmurile Tinei Turner și e înconjurată de copii care-i cer autografe și poze. Sunt momente pe care campioana noastră nu le va uita niciodată!


20:37 Stere Halep și discursul emoționant: „Mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a dat un asemenea cadou. A fost cadoul meu pentru voi, iar Dumnezeu face fapte prin noi, oamenii. Dumnezeu m-a ales pe mine, iar eu l-am dat poporului român. Vă mulțumec mult”.


20:33 Discursul lui Ilie Năstase nu a durat mult, dar primul lider ATP din istorie a avut timp pentru a-i înțepa pe șefii FRT: „O felicit pe ea și pe părinții ei, dacă nu erau ei, FRT mai puțin o ajuta. O felicit pentru că a avut răbadare și după răbdare au venit trandafirii. Și eu am jucat trei finale până să câștig primul titlu la un turneu de Mare Șlem.  Vreau să vă felicit și pe voi, am auzit aici Deșteptea-tă, române! Acesta ar trebui să fie versul după care să ne ghidăm noi toți”, a spus Ilie, urmat la microfon de George Cosac și Stere Halep.

Simona a avut parte și de o surpriză din partea Monnicăi Anghel, cea care i-a interpretat live melodia „Simply the best” a Tinei Turner.


20:23 „Vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor care au pus o cărămidă la această performanță, familiei mele cae m-a susținut zilnic. Nu avem un sistem foarte dezvoltat în sport, dar vreau să mulțumesc României pentru tot ceea ce mi-a oferit. Vreau să cred că vom mai avea mulți campioni. Sper ca acest trofeu să fie începutul unei noi generații. Sper să avem mai multă încredere în noi și să crddem 100% că avem forță că putem face tot ce ne dorim. Întâi de toate trebuie să visăm. N-aș vrea să mai plec de pe această scenă! Vă mulțumesc enorm, e un moment deosebit”, ne mai spune Simona, care le va lăsa locul pe scenă, rând pe rând, lui Ilie Năstase, George Cosac, președintele FRT, și tatălui ei, Stere Halep.


20:17 „Palmă” grea pentru Gabriela Firea! În momentul în care Primarul Capitalei și-a început discursul prin care i-a făcut loc pe scenă Simonei Halep, miile de oameni au huiduit-o la unison. Firea și-a dat seama că nu trebuie să prelungească momentul: „Bun venit, Simona Halep! Te rog să primește din sufletul nostru cheia orașului București și această plachetă ovațională. Îți mulțumim pentru tot ce ai făcut!”, au fost cuvintele politicianului, urmate de prima reacție a Simonei.

„Vă mulțumesc foarte mult că ați venit aici. Bucuria e chiar mai mare decât pe Centralul de la Paris, vă mulțumesc foarte mult. Nu m-am așteptat la așa ceva, e un moment deosebit. Sunt foarte mândră că sunt româncă. Aceste performanțe au venit 100% din țara noastră. M-am antrenat și am crescut aici”, a transmis Simona, în aplauzele miilor de fani care i-au scandat numele.


20:12 Momentul zilei: Arena Națională a „explodat” la intrarea Simonei Halep! Campioana de la Roland Garros e „flancată” de Gabriela Firea și a venit îmbrăcată în rochia pe care a purtat-o în finala cu Sloane Stephens. Marcel Pavel și Monica Anghel vor interpreta imnul României în ceea ce va fi o scenă de neuitat pentru Simona, pentru fanii ei și pentru toți românii.


20:06 Conform primelor estimări, 15.000 de fani se află deja în tribunele Arenei Naționale. Sunt așteptați peste 20.000.


20:00 Se apropie marele moment de pe Arena Națională! Mii de oameni sunt deja prezenți pe cel mai mare stadion al țării și o așteaptă pe eroina de la Roland Garros. Alții încă vin, iar atmosfera e una senzațională, stadionul fiind plin cu mesaje de susținere și mulțumire pentru Simona.



# Locul rezervat marelui trofeu: „Unde va sta trofeul? Pe masă va sta, primul, să-l pot privi tot timpul!”

Vibe-ul dinspre România: „Nu pot să spun că a fost o presiune negativă din partea românilor, și eu am așteptat trofeul la fel de mult ca toată lumea. Am luat doar părțile pozitive din tot ce s-a spus. Am simțit foarte apropiat de mine și publicul francez, a fost foarte călduros”.


# De unde își extrage motivația: „Din momentul în care am câștigat ultimul punct, am simtțit o greutate în picioare, pentru că totul s-a terminat cu bine. În interior, tot ce am avut nevoie a fost să mă uit la oamenii care au fost alături de mine. Dorința de a fi mai bună de la zi la zi mi-a dat putere să joc in continuare. Îmi place să am un program strict, să mă țin de el și atunci când intru pe teren să dau tot ce am mai bun. mi-am dedicat viața pentru acest sport”.


# Despre participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020: „Mă gândesc și mereu m-am gândit să joc pentru România la Jocurile Olimpice. Problemele medicale m-au împiedicat însă la Rio de Janeiro și m-am decis să nu joc. Am făcut-o în 2012, la Londra, și mi-a plăcut. Dacă voi fi aptă în 2020, la următoarea ediție, voi juca. O să merg dacă o să fiu sănătoasă”.


# Mesajul pentru șefii sportului românesc și amintirea cu Terenul Central de la Arenele BNR: „Sper ca acest trofeu să aibă greutate și să-i motiveze pe toți oamenii din conducerea țării să investească în sport. Mi-aș dori să avem o arenă frumoasă, unde să joc și eu. E trist că în România nu sunt condiții. Sper ca acești copii care practică acest sport să aibă unde să se antreneze și să joace. Nu e ușor să joci acasă pe terenuri mici și să mergi în altă parte și să joci pe terenuri mari. Eu mă bucur că am putut să câștig pe această arenă (n.r. Centralul de la BNR), a fost un sentiment plăcut. Cu siguranță că acum va fi mult mai mare, mult mai frumoasă. Dar acesta era intim, călduros”.


# Planul pentru zilele următoare: „Îmi voi lua câteva zile de vacanță, voi sta acasă să mă văd cu prietenii, să stau cu familia. Nu voi face nimic special. O să merg acasă, o să mă văd cu prietenii și o să stau acasă cu familia. Nu știu cu ce o să mă aștepte, dar cu orice ar fi este foarte bine”.


# Simona și mesajul pentru tinerii sportivi ai României: „Singurul lucru pe care aș putea să îl spun e că nu trebuie să renunți. Am pierdut trei finale, dar nu am cedat și am crezăt cu disperare că se poate într-o zi. Gândul meu pentru toți este să lupte”.

Și momentul care a făcut-o să lăcrimeze, imediat după finală: „Cel mai frumos moment al carierei a fost când a cântat imnul. Am avut emoții. După ce am ieșit de pe teren, am aflat că niciodată nu s-a întâmplat ca un imn să fie rostit așa la Roland Garros. Îmi dădeau lacrimile de emoții, pentru că oamenii n-au încetat să mă încurajeze”.


# Simona vorbește despre mesajele primite de la Darren Cahill și Ion Țiriac și dezvăluie că abia acum simte adevărata bucurie a cuceririi trofeului. Trei ore a dormit liderul mondial după marele triumf al carierei: „Darren Cahill mi-a spus înainte de meci că trebuie să merg pe teren și să câștig trofeul pentru că sunt în stare. Cele trei finale până acum au fost tratate altfel, cu emoții diferite, pot să spun că nu cu așa mare încredere. Sâmbătă a fost diferit. Domnul Țirioc mi-a spus de mult că sunt în stare să câștig un turneu de Grand Slam, trebuie doar să joc așa cum știu eu Nu prea am dormit după meciul de sâmbătă, numai 3 ore, a urmat apoi ziua cu pozele, însă azi am început să simt din ce în ce mai mult bucuria pentru realizarea acestui vis”.


# A început primul discurs al Simonei în fața românilor din postura de campioană la Roland Garros: „Le mulțumesc tuturor celor care au pus câte o cărămidă, familiei mele, tuturor fanilor care sunt foarte importanți, am avut o atmosferă deosebită în finală, cred că sunt jucătoarea cu cei mulți suporteri la toate meciurile. Acasă e mereu bine, sunt bucuroasă că m-am întors acasă. Aici am crescut, aici m-am dezvoltat, sunt bucuroasă de această primire. E trofeul meu, dar și al fanilor mei și al României. Mă bucur să fim împreună aici cu toții. Să ne bucurăm de un astfel de moment. Le mulțumesc tututror celor care au fost alături de mine. Oriunde merg am parte de români care mă susțin. Vă mulțumesc tuturor pentru asta.

Eu cred că voi rămâne la fel, dorința e la fel de mare. Mă simt îndeplinită profesional, din toate punctele de vedere. Sunt numărul 1 mondial și am un trofeu de Grand Slam. Am câștigat și trofee Mandatory…Cariera mea nu se oprește aici, vreau să mai câștig trofee„, ne spune Simona, vizibil emoționată de primirea de care a avut parte.


16:45 Simona Halep și-a făcut apariția pe scara avionului, dar fără marele trofeu de la Roland Garros. Flancată de părinții săi, a coborât în fața oamenilor care o așteptau și i-a îmbrățișat pe toți, pe rând. Acum se îndreaptă spre Salonul Oficial, unde va primi alte flori și va vorbi cu ziariștii. Are cu ea o replică în miniatură a trofeului pe care îl va prezenta în această seraă pe Arena Națională.


16:30 Avionul Simonei Halep a aterizat la Otopeni, iar constănțencei i s-a întins deja covorul roșu pe care va păși peste puțin timp. Simona se află în avion, „terenul” e pregătit, dar se așteaptă întâi, conform protocolului, coborârea celorlalți pasageri, care se va produce prin ușa din spate a avionului.


Campioana de la Paris e așteptată la aeroportul Otopeni, unde va ateriza cu o cursă Tarom, și va fi așteptată de o parte dintre prieteni, de fani, dar și de șefii Federației Române de Tenis. Lor li se vor adăuga peste 100 de ziariști!

„Este principalul brand românesc. Este cea mai cunoscută personalitate. Tenisul este extrem de popular. Simona este un exemplu pentru noi toți, un exemplu de modestie. Încercăm să transformăm această zi într-o sărbătoare. Vor mai urma trofee. Simona are o echipă tehnică în spate și îl are pe unul dintre cei mai importanți antrenori din tenis”, a spus George Cosac, șeful FRT, cu puțin timp înaintea sosirii Simonei.

Iar primirea la Salonul Oficial de la Otopeni nu e singnurul eveniment la care va lua parte Simona.

Primăria Municipiului București anunță că va organiza, luni, de la ora 20.00, la Arena Nationala, în fața zonei VIP- intrarea oficială, o ceremonie în cadrul căreia Simona Halep, cetățean de onoare al Capitalei, va prezenta romănilor replica trofeului cucerit la Roland Garros, Cupa Suzanne Lenglen.

Accesul va fi permis prin străzile Maior Coravu, Pierre de Coubertin și Basarabiei, intrarea fiind liberă.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup