Halep, serie incredibilă de victorii în circuitul WTA. Simona s-a calificat în optimi la Miami și a stabilit un nou record personal: 13 succese consecutive. Impulsurile lui Victor Ioniță

Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:

În turul 3 al turneului din Florida, reprezentanta României a învins-o pe Camila Giorgi cu 6-4, 7-5. Simona înregistrează, așadar, cel mai bun rezultat în istoria participărilor la Miami.

Simona Halep traversează o perioadă de joc incredibilă. Chiar dacă a venit după un turneu epuizant la Indian Wells, numărul 3 mondial demonstrează că are suficiente resurse pentru a ajunge departe și la Miami, turneul desfășurat pe cealaltă coastă a Statelor Unite. Cel puțin partida cu italianca Giorgi nu a arătat nicio fisură în condiția fizică a româncei.

Simona s-a impus în două seturi, cu 6-4, 7-5, după un joc în care a fost aproape permanent la conducere, dar în care Camila Giorgi și-a jucat cu ardoare șansele și nu a fost depășită cu lejeritate. Înzestrată cu foarte mult tupeu, italianca a reușit să revină cu rebreak-uri în mai multe situații. În momentele în care Simona a simțit că nu deține controlul a apelat la antrenorul Victor Ioniță. De la meciurile în care nu chema niciodată coach-ul, indiferent de situație, Halep a ajuns și la două cereri de acest gen pe joc. Cert este că de fiecare dată o astfel de mișcare a produs și efecte. După apariția lui Ioniță, românca a accelerat și a preluat rapid inițiativa.

Simona Halep s-a calificat în optimi la Miami, după o serie excepțională de victorii. Reprezentanta țării noastre n-a mai pierdut un joc din luna ianuarie, din sferturile de finală ale Australian Open. Cu succesul în fața lui Giorgi, ea a contabilizat 13 meciuri consecutive fără înfrângere. În 2015, bilanțul arată la fel de bine: 21 victorii și 1 înfrângere, ceea ce înseamnă un procent de 95,45%!

LIVE Simona Halep – Camila Giorgi

19:40 MECI SIMONA HALEP. La prima minge de meci, Simona a reușit să pună punct final partidei cu Camila Giorgi: 6-4, 7-5. Disputa a durat fix o oră și 30 de minute. Halep se califică în premieră în optimile turneului de la Miami, fază în care va evolua fie cu Viktoria Azarenka, fie cu Flavia Pennetta.


19:32 Festival de rebreak-uri. Pentru a treia oară în această partidă, Giorgi a reușit să-și recupereze imediat serviciul pierdut (scor 5-5). Simona și-a creat o nouă șansă pentru a închide meciul cu propriul serviciu, după ce a făcut încă un break (6-5).


19:26 Camila Giorgi mai speră. Italianca a stat excelent în defensivă în game-ul 8 al setului secund și a reușit să facă break: scor 4-4. Simona a ajuns la patru duble greșeli. Halep nu vrea să stea însă mai mult decât e necesar pe teren și revine rapid în avantaj, cu un break la zero.


19:12 Intervențiile antrenorului au avut efectul scontat. Simona a câștigat două game-uri consecutive și a făcut un pas uriaș către o victorie cu Camila Giorgi (scor 3-2). Italianca a ajuns la 40% cu primul serviciu, iar dublele greșeli, în dreptul ei, au început să se înmulțească: 8 la număr.


19:00 Istoria primului set, din punct de vedere al break-urilor, se respectă pentru moment și în actul secund. Camila Giorgi a reușit un rebreak imediat după ce și-a cedat serviciul. Simona Halep l-a chemat din nou pe Victor Ioniță pe teren. Ca și în primul set, după ce a pierdut două game-uri consecutive.


18:58 Avem și statistica primului set. Simona Halep a făcut 9 greșeli neforțate, față de 21 ale adversarei. La puncte câștigătoare a fost un oarecare echilibru: scor 5-6. Giorgi a urcat mai des la fileu, în șase ocazii, față de o singură apariția a Simonei. Între timp, reprezentanta țării noastre a făcut break la începutul setului doi.


18:48 SET Simona Halep. După 37 de minute de joc, Simona Halep are deja un avantaj consistent în fața italiencei. Giorgi a încercat să riposteze după ce și-a cedat serviciul, printr-un joc agresiv, dar și puțin necontrolat în același timp. Cu o mare experiență deja la acest nivel, Halep a taxat-o în momentele importante și s-a impus cu 6-4 în primul set. Primul serviciu a ajutat-o mult pe Simona în primul set, 70% din puncte fiind câștigate. Fanii româncei au reacționat pe măsură.


18:41 După vizita lui Victor Ioniță pe teren, Simona Halep a accelerat și a reușit din nou break, fiind acum în situașia de a servi pentru câștigarea primului set (scor 5-4). A ajutat-o și adversara, a cărui prim serviciu a scăzut simțitor, la 45%.


18:36 Camila Giorgi a trecut din nou la conducerea jocului (4-3), motiv pentru Simona să solicite ajutorul antrenorului Victor Ioniță. Această scenă o vedem din ce în ce mai des la jocurile româncei, în comparație cu ce a fost în 2014, în relația Halep – Wim Fissette. Reacția Simonei a venit imediat după sfaturile primite: scor 4-4.


18:31 A apărut și primul scurtcircuit în jocul Simonei. Într-un moment în care avea control total asupra partidei, break și 40-15, Camila Giorgi a punctat cu forehand-ul și a făcut imediat rebreak. Primul set s-a relansat.


18:24 Simona este prima care are șanse de break și le și fructifică. Giorgi a avut un prim game mai slab la serviciu, iar reprezentanta țării noastre a profitat imediat. Apoi, schimburile care depășesc 6-7 raliuri sunt câștigate până în prezent de Halep.


18:22 Chiar și cu două duble greșeli în același game, Simona restabilește egalitatea. Deocamdată, schimburile de mingi ale celor două jucătoare sunt scurte.


18:18 Simona Halep a spart gheața pe serviciul adversarei abia după 6 minute de joc. Camila Giorgi a început foarte bine acest joc la serviciu (2-1).


18:08 Cu un succes, Simona ajunge în premieră în optimile de finală ale turneului de la Key Biscane. În anii precedenți, Halep nu a trecut niciodată de turul 3. La ediția din 2014, când românca era deja în Top 10, ea s-a retras. În tribune sunt deja și mulți susținători ai Simonei, dotați cu steaguri tricolore. Camila Giogi va avea primul serviciu.


18:00 Cele două jucătoare și-au făcut apariția pe Grandstand, arena care va găzdui acest joc din turul 3. 


UPDATE 17:45 Simona Halep și Camila Giorgi se întâlnesc pentru prima dată într-un meci din circuitul WTA. Între cele două jucătoare este o diferență de 34 de locuri în ierarhia mondială.


Simona Halep (3 WTA) joacă duminică, ora 17:50, pentru a accede în optimile de finală ale Turneului Premier Mandatory de la Miami. Românca o va întâlni în turul 3, pe reprezentanta Italiei, Camila Giorgi (37 WTA), o adversară imprevizibilă, din aceeași generație și cu aceeași statură.

Deși cele două jucătoare se întâlnesc pentru prima dată în circuit, Simona și-a făcut planul pentru partida cu italianca, pe care știe cum o poate învinge. „Trebuie să stau aproape de linia de fund, să fiu agresivă și să servesc bine. Am nevoie de un serviciu bun în meciul cu ea. Nu am văzut-o jucând, dar am auzit că joacă repede și plat. Nu e mai înaltă ca mine, ceea ce e bine, pentru că sunt relaxată din punctul ăsta de vedere”, a spus Simona.


Calificată direct în turul secund, Simona s-a chinuit cu Nicole Vaidisova (328 WTA), pe care a învins-o greu, cu 6-4, 2-6, 6-1, la finalul unui joc în care a avut o scădere în setul secund, pentru a-și reveni în decisiv, după intervenția antrenorului Victor Ioniță. Criticată pentru jocul arătat, românca a mărturisit că este și ea dezamăgită și că nu reușește să facă cel mai bun tenis. „Nu este ușor să joci alt turneu după ce ai câștigat un titlu mare. Încerc însă să rămân concentrată și să mă gândesc cum pot să-mi îmbunătățesc jocul, pentru că acum nu joc cel mai bun tenis al meu. Dar e foarte greu, pentru că trebuie să joc meciuri mereu, trebuie să fii pe teren și nu ai timp practic pentru a încerca altceva în antrenamente”, a explicat Halep.

Mai mult, ea a recunoscut că condițiile meteo nu o ajută să-și găsească repede ritmul de joc în meciuri: „Aici, la Miami, e umiditate. Transpiri mult și nu e ușor să te adaptezi. Am avut doar câteva zile aici și încă nu sunt adaptată 100%. Dar încerc să îmi îmbunătățesc jocul și să rămân concentrată. Tenisul e plăcerea mea, nu simt presiune și nu mă simt vânată de celelalte jucătoare. Vreau să câștig cât mai multe meciuri. Nu simt presiune, totul e legat de încredere și cred că pot câștiga fiecare meci”.

Simona Halep – Camila Giorgi, în turul 3 al turneului de la Miami

Reacția Simonei Halep după calificarea turul 3

„A fost un meci dificil, e greu să joci cu cineva pe care nu-l cunoști. Am încercat să lupt până la final și să-mi găsesc ritmul. A fost greu, nu sunt adaptată sută la sută la vremea de aici, încerc să fiu tot mai bună în fiecare zi. E diferență între Indian Wells și Miami și vreau să-mi păstrez mintea limpede. Am câștigat cel mai important turneu al meu, sunt puțin relaxată, sunt fericită și abia aștept meciul din următoarea rundă”, a declarat Halep după ce a trecut de Vaidisova în turul doi.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup