Victorie cu stil la Miami: Halep a trecut în două seturi de Kasatkina! Urmează o adversară surpriză în turul 3

Victorie cu stil la Miami: Halep a trecut în două seturi de Kasatkina! Urmează o adversară surpriză în turul 3
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 5 WTA) a învins-o vineri dimineață pe Daria Kasatkina (Rusia, 36 WTA), scor 6-3, 7-5, și s-a calificat în turul trei al turneului de la Miami, dotat cu premii de peste 6 milioane de dolari.
  • Simona o va înfrunta în faza următoare pe Julia Goerges (Germania, 66 WTA). Nemțoaica a eliminat un cap de serie în turul doi: 3-6, 6-1, 6-4 cu Samantha Stosur (Australia, favorită 26).

Simona Halep a întâlnit la Miami o jucătoare care venea cu supranumele de „Noua Șarapova”: semifinală la Sankt Petersburg și sfert de finală la Indian Wells, ambele rezultate obținute la numai 18 ani de către Daria Kasatkina. Favorita 5 nu a fost însă impresionată de palmaresul adversarei, expediind-o acasă într-o oră și 25 de minute, scor 6-3, 7-5.

Simona a început fulgerător meciul, câștigând primele 10 puncte

Halep a câștigat meciul din turul doi al turneului de categorie Premier Mandatory în două seturi disputate, dar adjudecate în stil de mare campioană. Simona nu a fost condusă în niciun moment de tânăra rusoaică, apăsând de fiecare dată pedala de accelerație cu un rever fulgerător.

Halep a dorit să-i arate Kasatkinei cine este șefa pe centralul din Miami, iar începutul de meci a fost năucitor: 10 puncte consecutive câștigate de constănțeancă, iar tabela arăta 2-0 și 30-0. Rusoaica și-a regăsit busola și a egalat la 2, însă Halep a ridicat din nou nivelul, anihilându-i serviciul adversarei fără probleme. Un break reușit la 4-3, consolidat rapid, și un altul la 5-3, au făcut ca setul inaugural să meargă în dreptul jucătoarei mai precise.

A închis meciul cu un break alb

Simona a continuat să-și țină adversara la distanță și a defilat în setul secund, până la 5-2. Daria a reușit cumva să revină spectaculos și a egalat la 5, moment în care Halep s-a enervat într-un mod pozitiv. Era ora 21:30 la Miami, iar Simona și-a spus că cei mici trebuie să meargă la somn: un singur punct a mai câștigat puștoaica de 18 ani în următoarele două game-uri. Jucătoarea antrenată de Darren Cahill a forțat și a închis printr-un break la 0 un meci în care a făcut 24 de lovituri direct câștigătoare și 33 de greșeli neforțate (10-41 în dreptul Dariei Kasatkina).

.@Simona_Halep celebrates her straight sets win over Kasatkina #MiamiOpen (OSports) pic.twitter.com/hDTCUk9t85

Simona Halep va reveni în noaptea de sâmbătă spre duminică pe terenul de la Miami, duelându-se cu Julia Goerges (Germania, 66 WTA) pentru un loc în optimile de finală. Simona a mai jucat două meciuri în compania Juliei până acum, scorul general fiind de 1-1. Nemțoaica s-a impus la Paris 2009, în calificări, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-3, iar românca a triumfat la Madrid 2014, în primul tur, scor 6-2, 6-0.


UPDATE 03:20 Victorie pentru Simona Halep, scor 6-3, 7-5!!! Favorita numărul 5 s-a redresat după revenirea neașteptată a adversarei, închizând setul secund în stil de mare jucătoare, cu un break alb! Partida a durat o oră și 25 de minute, Simona aflându-se în permanență la conducerea scorului.


UPDATE 03:18 Halep își recapătă concentrarea și vine din nou în față, scor 6-3, 6-5! Kasatkina servește pentru a treia oară cu scopul de a rămâne în turneu.


UPDATE 03:15 De necrezut! Kasatkina egalează la 5 printr-o serie de trei game-uri consecutive. Halep a avut 30-0 și s-a aflat la două puncte de meci, însă rusoaica recuperează cu serviciul, câștigând 9 din ultimele 11 schimburi!


UPDATE 03:10 Ce moment și-a ales Simona să își cedeze serviciul! Deși nu reușise niciun break în setul secund, Kasatkina lovește mingea ca și cum nu mai are nimic de pierdut și rămâne în turneu, scor 6-3, 5-4!


UPDATE 03:05 Kasatkina face 3-5 și o obligă pe Halep să servească pentru a obține calificarea în turul trei. Simona pare hotărâtă să închidă meciul aici.


UPDATE 03:00 Halep continuă să fie invincibilă pe propriul serviciu în setul secund: 6-3, 5-2! Kasatkina servește pentru a rămâne în meci!


UPDATE 02:55 Kasatkina își cheamă antrenorul rus pe teren, iar acesta își motivează tânăra elevă. Rusoaica salvează două mingi de dublu break și vine la 2-4!


UPDATE 02:50 Halep își trece în cont un nou game alb, al treilea la 0 de astăzi, și se distanțează la un scor confortabil, 6-3, 4-1! Jucătoarea antrenată de Darren Cahill privește mulțumită către loja ei!


UPDATE 02:45 Break imens câștigat de Simona Halep, scor 6-3, 3-1! Reverul campioanei nostre face din nou diferența la minge de break, iar Simona se desprinde pentru prima oară în manșa secundă!


UPDATE 02:33 Halep – Kasatkina 6-3, 2-1! Setul secund nu seamănă deloc cu primul: trei game-uri fără break, iar Simona rămâne în față, scor 2-1! Ultimul game a avut o desfășurare neobișnuită: Halep a condus cu 40-0, Kasatkina a egalat, pentru ca românca să își recapete agresivitatea și să revină cu două puncte la rând.


UPDATE 02:27 SET Simona Halep, scor 6-3, după 32 de minute de joc! Daria Kasatkina și-a făcut serviciul o singură dată în prima manșă, la scorul de 1-2, fiind scoasă din minți de retururile rapide ale româncei! Semifinalista en-titre își cheamă antrenorul, pe Darren Cahill, pentru a-i solicita sfaturile în pauza dintre seturi.


UPDATE 02:24 După trei break-uri, Simona sparge gheața și își câștigă serviciul, scor 5-3! Nu trece mult, iar favorita 5 își creează și primele mingi de set!


UPDATE 02:18 Halep – Kasatkina 4-3! Simona reușește al treilea break astăzi, rusoaica având reale probleme în a-și face serviciul în fața constănțencei.


UPDATE 02:12 Kasatkina a egalat la 2, însă Halep o pune la punct imediat, cu un nou break, scor 3-2! Numărul 5 WTA a reușit și cel mai spectaculos punct al meciului, la 30-0, cu un rever din alergare de toată frumuseațea.


UPDATE 02:05 După două game-uri albe ale Simonei, puștoaica de 18 ani prinde curaj și face 1-2! Halep a condus cu 30-0 pe servicul advers, însă forehandul a trădat-o la ultimele două puncte.


UPDATE 01:58 Break alb obținut de Simona în startul meciului: 1-0! Halep lovește lung, iar Kasatkina greșește forțată de agresivitatea româncei.


UPDATE 01:50 Halep și Kasatkina au încheiat încălzirea, iar primul game va începe cu Simona la primire. Sportiva noastră are un echipament nou, extrem de interesant, care propune mai multe culori vii. Sperăm că așa va arăta și jocul Simonei în această noapte!


UPDATE 01:40 Meciul Halep – Kasatkina întârzie din cauză că spectatorii aflați pe arena centrală trebuie să părăsească tribunele, pentru a le lăsa loc celor care și-au cumpărat bilete pentru sesiunea de seară. În același timp, pe un teren secundar de la Miami, care în acest moment seamănă cu Stadionul Giulești în 2001, s-a produs o pană de curent, lăsându-i în beznă pe Delbonis și Ymer.


UPDATE 01:25 Serenei Williams îi trece glonțul pe la ureche, dar americanca scapă cu bine de turul secund și închide meciul cu Cristina McHale, scor 6-3, 5-7, 6-2! Urmează Simona Halep – Daria Kasatkina pe terenul central de la Miami!


UPDATE 01:20 Remember | Să dăm timpul înapoi cu un an și să ne amintim unde se aflau cele două jucătoare la acea vreme. Daria Kasatkina era o anonimă aflată pe locul 260 WTA și juca în calificări la BRD Bucharest Open, acolo unde se duela cu o altă româncă, Cristina Ene (locul 485 WTA). Rusoaica se impunea cu 6-1, 6-2. De partea cealaltă, Simona Halep era în prim-planul tenisului mondial, câștigând turneul Premier Mandatory de la Indian Wells (2-6, 7-5, 6-4 în finală cu Jelena Jankovic).


UPDATE 01:10 Simona și-a aflat adversara care ar urma în turul trei! În caz că trece de Kasatkina, românca va da peste Julia Goerges (Germania, 66 WTA).Nemțoaica a produs surpriza în meciul cu Sam Stosur (Australia, 27 WTA): 3-6, 6-1, 6-4! Serena a făcut break-ul între timp și conduce cu 6-3, 5-7, 3-2.


UPDATE 00:55 Salut! Începem live blogul cu o știre bombă de la Miami: Serena Williams (favorită 1) a pierdut setul secund în fața Cristinei McHale (56 WTA), scor 6-3, 5-7, iar liderul mondial va trebui să tranșeze meciul în decisiv pentru a nu suferi o eliminare rușinoasă. Serena a condus cu 6-3 și 5-3 în actul doi! Eu sunt Alex Tăcină și vă voi ține la curent cu evenimentele importante de la turneul american.


Simona își începe aventura la Miami, turneu de categorie Premier Mandatory, cu un meci deloc ușor. Constănțeanca o înfruntă în noaptea de joi spre vineri pe rusoaica Daria Kasatkina, una dintre cele mai talentate tinere jucătoare din circuit. În vârstă de 18 ani, Kasatkina încearcă să obțină a doua victorie a carierei în fața unei jucătoare din Top 10 WTA, după ce a mai eliminat-o pe Venus Williams (7 WTA la acea vreme) în primul tur de la Auckland 2016, scor 6-7, 6-3, 6-3.

Daria se mai poate lăuda cu două rezultate notabile în acest sezon (semifinale la Sankt Petersburg și sfert de finală la Indian Wells), dar pe rusoaică o așteapă o „tornadă” de cealaltă parte a fileului din Miami. Halep are de apărat semifinala din 2015 și se află într-o revenire de formă confirmată de sfertul de finală reușit săptămâna trecută la Indian Wells (4-6, 3-6 cu Serena Williams).

Simona are de-a face cu o puștoaică ce joacă fără frică pe teren, fiind la fel de dezinhibată și în fața jurnaliștilor. Într-un interviu acordat site-ului tennis.com, Daria nu și-a menajat deloc adversarele din circuitul WTA. Pe lângă faptul că preferă meciurile din ATP,  în dauna partidelor feminine, Kasatkina mai spune că nu este inspirată de nicio altă tenismenă: „Nu m-a impresionat nicio campioană din WTA până acum, pentru că nici nu le urmăresc cu atenție”, a fost declarația neobișnută a rusoaicei.

Primul meci direct pe care Halep și Kasatkina îl vor disputa în circuit va avea loc pe centralul de la Miami și va fi transmis de Dolce Sport și LIVE BLOG pe www. prosport.ro. Câștigătoarea va obține 36.000 de dolari, 65 de puncte WTA, iar în faza următoare se va confrunta cu Samantha Stosur (Australia, 27 WTA) sau Julia Goerges (Germania, 66 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare.
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Maghiarii au învins în România. Schimbarea care îi duce la vârf în 2024
Maghiarii au învins în România. Schimbarea care îi duce la vârf în 2024
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…