US Open 2015 | Patru românce înghesuite pe o jumătate de tablou: Halep scapă și de Șarapova până în finală, Begu începe cu meci de revanșă. Dulgheru, meci de foc cu favorita 11. Cahill: „Simona trebuie să joace bine, sunt multe capcane”

US Open 2015 | Patru românce înghesuite pe o jumătate de tablou: Halep scapă și de Șarapova până în finală, Begu începe cu meci de revanșă. Dulgheru, meci de foc cu favorita 11. Cahill:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Starurile tenisului mondial care vizează câștigarea ultimului turneu de Mare Șlem al anului și-au aflat joi primii adversari și posibilul traseu către trofeu.
  • Ediția cu numărul 135 a US Openului debutează luni, 31 august și își va cunoaște toți campionii – inclusiv din finala masculină de simplu – până duminică, 13 septembrie.
  • Patru dintre cele cinci românce care au acces direct pe tabloul principal de la US Open – Simona Halep (cap de serie 2), Irina Begu (cap de serie 28), Monica Niculescu (40 WTA) și Alexandra Dulgheru (51 WTA) au fost trimise la tragerea la sorți pe jumătatea inferioară de tablou și își vor disputa meciurile în aceeași zi.
  • Andreea Mitu (74 WTA) debutează împotriva unei adversare mai slab cotate: Tereza Smitkova (100 WTA), pe sfertul de finală dominat de Serena Williams.

Pe tabloul principal feminin, întrebarea care plutește în aer deasupra turneului de la Flushing Meadows este dacă Serena Williams poate adăuga și cel de-al patrulea turneu de Mare Șlem seriei de trei câștigate până acum în 2015, pentru realizarea Marelui Șlem – performanță nemaivăzută în sportul alb de la turul de forță din 1988 încheiat de Steffi Graf cu trofeu la Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open, plus medalie de aur la Jocurile Olimpice. După două finale jucate în turneele de categorie Premier din US Open Series (Toronto și Cincinnati), Simona Halep – jucătoarea cu cele mai multe victorii pe hard în 2015, este trecută de site-ul WTA drept principală amenințare pentru amecicancă, în ciuda faptului că Serena a câștigat în două seturi ultimul test direct cu Simona, în urmă cu o săptămână.

Parcursul Simonei Halep la New York începe împotriva neo-zeelandezei Marinei Erakovic (99 WTA)

Sorții au trimis-o pe Maria Șarapova pe jumătatea de tablou, dominată de Serena Williams. Astfel, semifinalele proiectate pentru tabloul feminin la Flushing Meadows sunt Serena Williams (1 WTA) – Maria Șarapova (3 WTA) și Simona Halep (2 WTA) – Caroline Wozniacki (4 WTA).

Cu cele mai puternice adversare așezate pe jumătatea opusă, tabloul Simonei prezintă un posibil prim test în turul trei, cu franțuzoaica Alize Cornet – o adversară cu probleme de concentrare, dar care se poate lăuda cu trei victorii în fața constănțencei. După o pozibilă optime cu nemțoaica cu serviciu puternic „Bum-Bum” Lisicki sau elvețianca-minune a anului 2015, Timea Bacsinszky, în sferturi așteaptă, teoretic, duelul cu Lucie Safarova – finalista de la Wimbledon. Fără Șarapova la orizont, semifinala i le-ar putea aduce, conform calculului hârtiei, pe Wozniacki – sau, poate chiar mai periculos, pe cehoaica Petra Kvitova. „Simona trebuie să joace bine. Sunt multe posibile capcane”, a comentat pe loc Darren Cahill, antrenorul Simonei invitat de  organizatori la tragerea la sorți.

sin

32 de victorii pe suprafață rapidă a adunat în 2015 Simona Halep, niciuna dintre celelalte jucătoare din circuit nereușind să atingă măcar cota 30

3 titluri pe hard au Simona Halep și respectiv Serena Williams pe ciment, în 2015: Shenzhen, Dubai, Indian Wells – pentru constănțeanca pregătită de Darren Cahill și Răzvan Sabău în timp ce titlurile de le Australian Open, Miami și Cincinnati au intrat în contul liderului mondial.

2013 este anul celui mai lung parcurs al Simonei la New York. Halep era atunci învinsă în optimi de italianca Flavia Pennetta (83 WTA), în minimum de seturi. În 2014, Simona a fost eliminată surprinzător de croata Marina Lucic-Baroni (121 WTA), care i-a administrat un 7-6, 6-2.

Irina Begu, duel-revanșă cu Govortsova în primul tur

Trei românce au fost trimise de tragerea la sorți pe ultimul sfert al tabloului de la US Open: Irina Begu, Alexandra Dulgheru și Simona Halep – în ordinea apariției pe foaia de joc.

Irina Begu (28 WTA) începe al treilea turneu de Mare Șlem consecutiv din postura de cap de serie, cu un duel împotriva tenismenei aflate pe poziția 69 în clasamentul WTA, Olga Govortsova. Meciul este o oportunitate bună pentru sportiva care în acest an și-a îmbunătățit cel mai bun rezultat în fiecare turneu de Grand Slam disputat de a-și lua revanșa pentru eliminarea în primul tur al tabloului principal de la Toronto. Govortsova s-a impus la jumătatea acestei luni în minimum de seturi, 6-3, 7-6. Tsvetana Pironkova, bulgăroaica staționând în prezent pe poziția 42 WTA, îi poate contesta Irinei prima prezență în turul trei la Flushing Meadows, în timp ce turul trei programează o confruntare cu iz de Fed Cup cu Lucie Safarova, Cehia fiind adversara României în primul tur al Grupei Mondiale, în februarie 2016.

Alexandra Dulgheru (51 WTA) a avut ghinion la tragerea la sorți: debutează împotriva nemțoaicei Angelique Kerber (Germania – cap de serie 11), pe o secțiune de tablou care, pentru turul trei, o propune drept favorită pe Victoria Azarenka.

Monica Niculescu (40 WTA) deschide parcursul american împotriva unei jucătoare venite din calificări, având în față un duel în manșa secundă cu italianca Flavia Pennetta (cap de serie 26).

Mitu, izolată pe sfertul americancelor, dominat de Serena Williams. „Are un tablou care să o țină în priză”

Andreea Mitu (74 WTA), aflată la prima prezență pe tabloul principal de la US Open, după trei tentative eșuate de a trece de sita calificărilor în 2012, 2013 și 2014, va debuta cu prima șansă în meci, împotriva unei adversare cu clasament mai slab: Tereza Smitkova (100 WTA) – tenismenă ce nu a mai câștigat vreun meci pe tabloul principal al unui turneu WTA sau de Grand Slam de la Roland Garros, acolo unde avansa până în turul doi. Turul doi îi poate aduce Andreei un duel cu Madison Keys (favorită 19), înainte de încleștarea cu poloneza Aga Radwasnka (cap de serie 15).

Pentru Serena Williams, drumul către Marele Șlem are hopuri: după un debut lin cu Diatchenko, Mirjana Lucic Baroni este o posibilă oponentă de tur doi – o jucătoare căreia SUA și New York-ul i-au priit anul trecut. Apoi, turul trei îi poate aduce un nou duel cu arțăgoasa conațională Sloane Stephens, optimile de finală – meci cu noua stea a tenisului american Madison Keys, iar sferturile – pe eterna Venus Williams sau pe tânăra Belinda Bencic. Pentru Willliams, vestea unei semifinale cu Maria Șarapova nu este, cu siguranță, la fel de proastă cum este pentru Maria posibilitatea reîntâlnirii cu nemesis-ul său, rusoaica având un uriaș complex în fața celei pe care o învingea în primul duel, în adolescență.

Un lucru este cert: pe teren propriu, cu presiunea publicului și a jurnaliștilor adăugate propriilor așteptări, tabloul acesta, nu foarte ușor – nu foarte greu din start, poate fi o binecuvântare penru americancă, „pentru că o ține în priză și scad șansele unei înfrângeri complet neanunțate„, s-au pus de acord Patrick McEnroe și Darren Cahill.

Prim tur de coșmar pentru Murray și Nadal la masculin. Djokovic – Nishikori și Federer – Murray, semifinalele probabile

Pe tabloul masculin, sorții au împerecheat pentru semifinale capii de serie unu și patru, respectiv doi și trei. Astfel, Djokovic are duel programat cu finalistul ediției precedente, iar Federer, cel care a revenit puternic în cursa pentru pozițiile de favorit la trofeu după succesul entuziasmant de la Cincinnati – cu britanicul Murray.

Știrile tabloului masculin vin însă de la nivelul primului tur. Andy Murray, dar și Rafael Nadal – cel care a prins la limită locul opt pe lista capilor de serie, au de înfruntat cei mai buni jucători ai noii generații. Britanicul, favorit trei, îl va înfrunta în primul tur pe bad-boy-ul australian Nick Kyrgios, călău pentru Stan Wawrinka pe teren, dar și înafara lui, în timp ce Nadal, departe de forma maximă, deschide aventura de la New York în fața tânărului Borna Coric, jucător care l-a învins în trecut și pe el, și pe Murray.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat…
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele