Serena s-a răzbunat la Singapore: Halep – Williams 3-6, 0-6, în finala Turneului Campioanelor. Simona: „Serena, ești cea mai bună”

Serena s-a răzbunat la Singapore: Halep - Williams 3-6, 0-6, în finala Turneului Campioanelor. Simona:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) a pierdut finala campioanelor de la Singapore: 6-3, 6-0 pentru Serena Williams (1 WTA)

UPDATE 14:40 Serena: „O felicit pe Simona pentru faptul că este fair play și o sportivă adevărată”. Williams datorează trofeul și sportivității lui Halep, care a calificat-o pe americancă în semifinale. Simona i-a luat set Anei Ivanovic, deși avea primul loc asigurat în grupă.

Ladies & Gentlemen, Your 2014 WTA Finals Singapore Champion SERENA WILLIAMS pic.twitter.com/GJnUdsx1iz


UPDATE 14:35 Simona Halep, la interviul de la ceremonia de decernare a trofeului: „Serena, vreau să te felicit pentru că ești cea mai bună și pentru că ai terminat anul pe primul loc. Le mulțumesc prietenilor, familiei și tuturor celor care m-au susținut”.

‘Congrats Serena, you are the best’ – Congrats to you Simona Halep on an amazing season! pic.twitter.com/AbP0RIPiRz


UPDATE 14:22 Serena Williams a câștigat Turneul Campioanelor pentru a treia oară consecutiv și și-a luat totodată revanșa pentru înfrângerea rușinoansă din grupe: 6-3, 6-0 în finală cu Simona Halep. Constănțeanca învingea liderul mondial în urmă cu patru zile, la un scor la fel de usturător, 6-0, 6-2, dar Serena nu a mai fost aceeași jucătoare. Atacurile i-au fost exacte de această dată, iar Halep nu a ma avut niciun răspuns, cu excepția primelor game-uri din actul de debut.

She’s got it! Serena Williams wins 6-3, 6-0 & a third straight WTA Finals – 1st to win 3 straight since Monica Seles pic.twitter.com/qvZLSkIa8V


UPDATE 14:17 Serena expediază un cros câștigător și ridică mâna în aer, în semn de victorie: 5-0.

It’s all Serena Williams! She will serve for match, title & bagel at 6-3, 5-0 in Singapore pic.twitter.com/VvmIQHSGma


UPDATE 14:15 Serena se desprinde la 4-0, iar finala pare tranșată. Williams a închis game-ul cu un as, Halep fără replică.


UPDATE 14:10 Americana realizează dublu-break-ul, 3-0, iar Simona are nevoie de o schimbare rapidă în joc.


UPDATE 14:05 Break, Serena, și în setul doi, 1-0. Williams pune o presiune constantă.


UPDATE 14:02 Noua strategie a Simonei: își adună gândurile sub prosop la pauza dintre seturi.

New strategy: Simona Halep hides under a towel. pic.twitter.com/HydHuNl5eF


UPATE 14:00 Set Serena, 6-3, după o greșeală forțată a româncei. Halep a rupt de două ori puternicul serviciu al lui Williams, însă ușurința cu care și l-a cedat pe cel propriu, în trei rânduri, i-a adus pierderea primului act.


UPDATE 13:55 Break Williams, 5-3. Simona a condus cu 30-0, dar serviciul nu i-a mai intrat, permițându-i americancei să avanseze în teren.

@simona_halep breaks back! @serenawilliams breaks up and will serve for the set, 5*-3 http://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/IzmA2JAMRA


UPDATE 13:50 Williams a comis două duble greșeli într-un game și n-are voie să se desprindă în astfel de condiții: 4-3.

Simona Halep breaks straight back. #WTAFinals pic.twitter.com/RWQMArxLEY


UPDATE 13:47 Break Williams, 4-2. Simona a făcut o obișnuință din a ceda game-urile pe care le are în mână. A avut 30-0, dar Serena a câștigat patru puncte la rând.


UPDATE 13:45 Este și bătălia fanilor: steagurile României și SUA, în tribunele din Singapore.

The Battle of flag. Halep and Williams’s fans are ready for the final #WTAFinals pic.twitter.com/O2FYquBVUp


UPDATE 13:40 Williams trimite tot mai lung și își regăsește jocul. Liderul mondial conduce cu 3-2, după un nou game disputat, și le face semne spectatorilor să o încurajeze.


UPDATE 13:35 Serena câștigă un game tensionat pe care Simona a l-a avut în mână, 2-2! Constănțeanca a condus cu 40-15.


UPDATE 13:25 Break Halep, 2-1! Serena trimire un rever în fileu la 15-40. Jocul Simonei arată la fel ca în partida de acum 5 zile. 

Second verse, same as the first. 2 BPs, but this time @simona_halep strikes! 2*-1, first break http://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/7YsJnMkU9v


UPDATE 13:20 Câteva puncte spectaculoase reușite de Simona fac deliciul publicului: 1-1. Williams joacă mai agresiv decât de obicei.


UPDATE 13:18 Williams a început cu dreptul, dar cu emoții, 1-0. Halep a avut două șanse de break, însă americanca a fost salvată de primul serviciu.

@serenawilliams holds despite 2 BPs. @simona_halep holds to love… http://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/N3MDIxbMga


UPDATE 13:12 A fost show la Singapore, înaintea intrării pe teren a celor două. Se joacă cu un milion de dolari pe masă.

Todo listo para que arranque el último partido del WTA Finals de Singapur. Serena Williams vs Simona Halep. pic.twitter.com/1QFBmnMzIV


UPDATE 13:10 Chris Evert, fost lider mondial, cu 18 Grand Slam-uri în palmares, a aruncat moneda, apoi a stat la poze cu cele mai bune tenismene ale momentului.

@ChrissieEvert tosses the coin. @simona_halep wins and elects to receive http://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/yorCZtgX52


UPDATE 13:05 Halep și Williams au intrat în Singapore Indoor Stadium, iar cele două se află la încălzire. SImona a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească. Aceeași tactică ca a lui Rafa Nadal.


UPDATE 13:00 Mats Wilander, de 7 ori câștigător de Grand Slam: „Simona Halep este la fel ca Novak Djokovic. Are un joc inteligent, mentalul ei progresează și limbajul corpului este pozitiv tot timpul. Îi prevăd viitorul lui Novak, iar în anii ce urmează va deveni lider mondial”.


UPDATE 12:50 „Happy Simona” va intra pe teren în 10 minute. Tenisul cu zâmbetul pe față a fost secretul constănțencei de la SIngapore.

One Word: HAPPY! @Simona_Halep into 1st #WTAFinals final in her 1st appearance! #TwitterMirror #tennis pic.twitter.com/iUo1xirfxK


UPDATE 12:40 Cara Black (Zimbabwe), campioană în proba de dublu a Turneului Campioanelor, alături de Sania Mirza: „Merg pe mâna Simonei, dar cred că va fi o chestiune de mental. Halep are un joc foarte consistent și îi place să joace pe această suprafață”.


UPDATE 12:35 Sania Mirza (India), campioană în proba de dublu a Turneului Campioanelor: „Cred că va fi un meci dificil pe care îl va câștiga Serena”.


UPDATE 12:25 WTA acordă spațiu important finalei: o altă infografie interesantă cu cifrele din meciurile directe: meciurile, seturile și game-urile.


UPDATE 12:05 Una chinuită, alta fericită…în drumul către fnală. Serena s-a calificat cu greu din grupe, apoi a fost aproape de înfrângere în semifinale, în timp ce Simona n-a avut nicio problemă în cele două faze ale competiției. Infografie prezentată de site-ul oficial al WTA.


Finala celui de-al „cincilea Grand Slam”

Simona a dat toate calculele peste cap în faza grupelor, atunci când a învins-o pe Serena cu 6-0, 6-2, însă un succes în marea finală s-ar materializa în cel mai important titlu al carierei pentru constănțeancă. Competiția la care participă cele mai bune opt jucătoare ale sezonului este considerată a avea valoarea unui al cincilea Grand Slam, atât prin nivelul participantelor, cât și prin cel al banilor puși în joc. Halep și-a asigurat deja 971.000 de dolari prin calificarea în ultimul act, iar dacă se impune din nou în fața Serenei se întoarce acasă cu peste 2 milioane de dolari.

Serena n-a pierdut nicio finală în 2014

Chiar dacă distanța este de doar patru zile de la ultima întâlnire pe care Halep a dominat-o, Williams este mult mai periculosă. Pe lângă faptul că a câștigat ultimele două finale de la Turneul Campioanelor, se mobililează excelent în ultimul act al competițiilor la care participă. Americanca în vârstă de 33 de ani a disputat șase finale în 2014 și le-a câștigat pe toate: Brisbane (Australia), Miami (SUA), Roma (Italia), Stanford (SUA), Cincinnati (SUA) și US Open (SUA). De partea celaltă, Simona a mai ajuns în alte patru finale în 2014, Doha (Qatar), Madrid (Spania), Roland Garros (Franța) și București (România), triumfând în Qatar și România.

Patrick McEnroe: „Halep va fi în încurcătură”

În pofida umilinței pe care Simona i-a aplicat-o Serenei în grupele competiției dotate cu 6,5 milioane de dolari, specialiștii americani privesc cu încredere meciul de duminică. Mai mult, Patrick McEnroe, fratele celebrului John McEnroe, a declarat: „Meciul de astăzi nu va semăna cu cel din grupe. Halep va fi în încurcătură”, a spus fostul căpitan al naționale de Cupa Davis a SUA, care în prezent este considerat a fi unul dintre cei mai bun specialiști ai tenisului.

Serena Williams (33 de ani WTA) o conduce pe Simona Halep (23 de ani) cu 3-1 la întâlnirile directe: americanca s-a impus cu 3-6, 6-2, 6-1 la Wimbledon (iarbă, 2011), 6-3, 6-0 la Roma (zgură, 2013) și 6-0, 6-4 la Cincinnati (hard, 2013), în timp ce românca a castigat cu 6-0, 6-2 la Turneul Campioanelor (indoor, 2014).

Dacă o va învinge duminică pe Serena, Simona va fi prima jucătoare din istorie care o bate pe americancă de două ori în cinci zile și a patra debutantă care cucerește titlul la Turneul Campioanelor, după Serena Williams în 2001, Maria Șarapova în 2004 și Petra Kvitova în 2011.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată Simonei Halep?

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele