Simona nu păcălește tenisul. Halep a pierdut cu Ivanovic, dar a trimis-o pe Serena în semifinale. Radwanska, următoarea adversară a româncei, sâmbătă, ora 13:00

Simona nu păcălește tenisul. Halep a pierdut cu Ivanovic, dar a trimis-o pe Serena în semifinale. Radwanska, următoarea adversară a româncei, sâmbătă, ora 13:00
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) a pierdut împotriva Anei Ivanovic (7 WTA), în ultima rundă a Grupei Roșii de la Turneul Campioanelor, scor 7-6 (6), 3-6, 6-3
  • Agnieszka Radwanska (6 WTA) este următoarea adversara Simonei Halep din semifinalele de sâmbătă. Partida va avea loc de la ora 13:00 (ora României)
  • Serena Williams (1 WTA) și Caroline Wozniacki (8 WTA) se vor întâlni în celaltă semifinală, programată tot sâmbătă, de la ora 09:30.

Simona Halep era calificată în semifinale înaintea etapei a treia a Grupei Roșii, dar a luptat două ore și 12 minute pentru a-și respecta statutul de jucătoarea momentului în tenisul mondial. Simona a pierdut disputa cu Ana Ivanovic, scor 7-6, 3-6, 6-3, dar câștigarea manșei secunde a însemnat trimiterea unui potențial pericol în semifinalele competiției: Serena Williams. Sârboaica avea nevoie de un succes în minimum de seturi și s-a luptat pentru fiecare punct, dar n-a putut face față asaltului româncei din actul al doilea. Pentru Halep urmează un test dificil sâmbătă, cu una dintre cele mai tehnice jucătoare din circuit, Aga Radwanska. Rămâne de văzut dacă minutele suplimentare din partida de vineri îi vor afecta fizicul în meciul cu poloneza. 


UPDATE 16:53 Meci pentru Ana Ivanovic, 7-6 (6), 3-6, 6-3!

Ivanovic beats Halep 7-6 (7), 3-6, 6-3 but won’t advance. (GETTY) pic.twitter.com/Xr6j2tO6ru


UPDATE 16:50 Break Ivanovic, 5-3, iar sârboaica va servi pentru meci și 230 de puncte WTA.


UPDATE 16:44 Ana nu are moralul chiar atât de jos după pierderea calificării și trimite o dreaptă violentă în lungul liniei: 4-3 pentru sârboaică.


UPDATE 16:37 Setul decisiv, mai relaxat: 3-2 pentru Ivanovic. Halep se află la serviciu. 


UPDATE 16:35 Ana s-a așezat pe scaun și a început să râdă după o scurtă de mare clasă a Simonei din setul doi.

A mid-game sit-down and smile for Ivanovic after attempting to chase down a Halep shot. What a match. pic.twitter.com/O4WM2x9fxW


UPDATE 16:30 Jose Morgado, jurnalist la cotidianul portughez Record: „Simona Halep face unul dintre cele supide lucruri pe care le-am văzut pe terenul de tenis”

It’s Ana, but what Simona Halep is doing is one of the dumbest things I ever saw someone do in a tennis court.


UPDATE 16:25 Meciul mai are încă o miză: 230 de puncte WTA. Ivanovic conduce cu 2-1, fără break.


UPDATE 16:20 Ce lecție le oferă Simona fanilor tenisului! Deși sâmbătă va juca în semifinale, n-are nicio problemă să dispute trei seturi infernale astăzi.


UPDATE 16:15 SET Simona Halep!!! A patra jucătoare a lumii le închide gura celor care spuneau că va lăsa garda jos: 6-7, 6-3. Serena poate deschide șampania.

Halep hangs onto the second set vs Ivanovic, meaning Williams is now also in the #wtafinals semis! pic.twitter.com/gsxRAkwDU8


UPDATE 16:04 Ana luptă ca și cum ar fi meciul vieții și reintră în set: 4-3 și serviciul.


UPDATE 16:02 Ivanovic nu renunță și se apropie în manșa secundă, 4-2.


UPDATE 16:00 Simona își face serviciul și se desprinde la 4-1 în actul doi. Limbajul corpului indică probleme musculare la Ana.

oh Look at that… she seems very strong #WTAFinals @simona_halep pic.twitter.com/lneU8RLZqz


UPDATE 15:55 Break Halep, 3-1.Ivanovic a comis dublă greșeală în cel mai nepotrivit moment pentru ea, la minge de break.


UPDATE 15:50 Poza bucuriei pentru Caroline Wozniacki, după victoria cu Aga Radwanska. Daneza este o posibilă adversară a Simonei în finală.

Yea, yea, yea from @CaroWozniacki! A perfect 3-0 in #WTAFinals White Group! #TwitterMirror #tennis pic.twitter.com/SNSaJR3s1Q


UPDATE 15:48 Simona conduce cu 2-1 în primul act, fără break. Ultima minge, un semi-as.


UPDATE 15:43 Halep a pierdut incredibil primul act, pe care l-a avut în mână. Constănțeanca a condus cu 5-2, cu dublu break, irosind și o minge de set în tie-break.


UPDATE 15:40 Set pentru Ana Ivanovic, 7-6 (6)! Simona și-a asigurat, grație celor 6 game-uri, primul loc în Grupa Roșie și o va întâlni pe Agnieszka Radwanska (6 WTA) în semifinale. Sârboaica are nevoie și de setul doi pentru a o trimite acasă pe Serena Williams.

Ana Ivanovic stays alive & Serena is not through yet – Ana takes the first set 7-6(7) – live http://t.co/ba0dV8zDtB pic.twitter.com/vcYdowtt1i


UPDATE 15:30 Halep egalează la 6 și soarta setului se decide în tie-break.


UPDATE 15:27 „Ajde”, strigă Ivanovic și preia conducerea pentru prima dată în meci, 6-5. Simona servește pentru supraviețuire în prima manșă.


UPDATE 15:22 Ivanovic revine spectaculos de la 5-2 cu dublu-break și egalează. Setul intră în prelungiri.


UPDATE 15:18 Ivanovic se apropie periculos, după o revenire de la 0-30, 5-4. Simona servește pentru a doua oară pentru set și primul loc în grupă.


UPDATE 15:15 Simona salvează trei minci consecutive de break, dar greșește la a patra, 5-3.


UPDATE 15:10 Serviciul sârboaicei nu funcționează, 5-2. Halep servește pentru set și asigurarea primului loc în grupă.


UPDATE 15:05 Ivanovic vine la fileu, face break și reduce din diferență, 4-2.


UPDATE 15:00 Halep accelerează cu dreapta și reușește dublu-break-ul, 4-1. Presiunea meciului o copleșește pe Ivanovic.


UPDATE 14:57 Simona a fost condusă cu 0-40, dar rupe ritmul și își realizează serviciul într-un final, 3-1.


UPDATE 14:51 Break, Halep, 2-1. Ivanovic a crezut că a câștigat game-ul, dar Simona a cerut o reluare inspirată. Serviciul sârboaicei a fost out, iar următoarele puncte au mers în contul româncei.


UPDATE 14:47 Halep egalează, 1-1. Două game-uri câștigate la 15 de cele două jucătoare.


UPDATE 14:45 Ivanovic își face ușor serviciul, 1-0, cu un forehand câștigător în cros.


UPDATE 14:40 Ana Ivanovic va începe meciul cu serviciul. Jucătoarele se află acum la încălzire.

Here we go! Halep v Ivanovic. #WTAFinals pic.twitter.com/Mi73xF9PBx


UPDATE 14:30 Simona și Ana au intrat în arenă, ambele în echipament negru. Românca are același bandaj la coapsa stângă, ca și la prcedentele partide din grupă.

In comes Halep to take on Ivanovic. If Halep wins a set, Ivanovic is out and Serena is in at #wtafinals. Stay tuned! pic.twitter.com/CCuEBClmgi


UPDATE 14:20 Americanii se roagă pentru Halep pe Twitter: „Mă voi ruga ca Halep să ia un set. Amin!”

@ChrissyTweet: Praying for Halep to win a set from Ana. Make it happen, JESUS! AMEN. #WTAFinals” We #RenasArmy will support Halep today.


UPDATE 14:15 Greu de spus cu cine ar prefera Halep să joace în semifinale. Wozniacki se află într-o formă excelentă, dar Simona are palmares negativ în fața Radwanskăi, 2-4. Halep și Wozniacki au mai jucat de două ori până acum, împărțindu-și victoriile.


UPDATE 14:00 Ivanovic, favorită la pariuri. Bookmakerii o văd pe sârboaică cu prima șansă la victorie în fața româncei, cotă 1,8, în timp ce Halep are 2,00. Simona era favorită joi, însă cotele s-au inversat în urma turnurii pe care au luat-o calculele grupei.


UPDATE 13:35 Halep are două opțiuni: nu câștigă mai mult de 5 game-uri cu Ivanovic și o întâlnește pe Wozniacki în penultimul act sau câștigă mai mult de 5 game-uri astăzi și joacă cu Radwanska în semifinale. Dacă Simona îi ia un set sârboaicei, Serena Williams va sărbători și ea.


UPDATE 13:25 Wozniacki a învins-o cu 6-2, 6-3 pe Kvitova, astfel că daneza câștigă Grupa Albă, iar Radwanska merge în semifinale de pe locul al doilea.


UPDATE 13:20 Nu e de mirare că Wozniacki face un meci mare cu Kvitova (6-2, 5-3), deși este calificată: Caroline și Agnieszka Radwanska merg împreună în vacanțe, iar acum și în semifinalele turneulu.


UPDATE 13:10 Wozniacki preia conducerea și în actul secund: 3-2. Primul set a durat 33 de minute.

Wozniacki vs Kvitova 1st set stats pic.twitter.com/n6wJdm3Meb


UPDATE 13:00 Ana Ivanovic nu a mai învins două jucătoare din Top 5 WTA la același turneu din anul 2008, la Indian Wells (Jelena Jankovic și Svetlana Kuznetsova). Ar putea repeta performanța de pe hardul american, ținând contă că a trecut și de Bouchard (5 WTA) la Singapore.


UPDATE 12:50 Set pentru Wozniacki cu Kvitova: 6-2. Grupa Albă se îndreaptă spre un deznodământ neașteptat în urmă cu două ore: Wozniacki și Radwanska în semifinale.


UPDATE 12:30 Wozniacki are 3-2 în fața Kvitovei. Motivația danezei este reprezentată de clasarea pe primul loc al grupei, în timp ce Petra luptă pentru calificare.


UPDATE 12:10 Calculele Grupei Albe sunt simple:

  • Wozniacki merge alături de Radwanska în semifinale, în cazul în care daneza o bate pe Kvitova
  • Wozniacki merge alături de Kvitova în semifinale, în cazul în care se impune cehoaica 

UPDATE 11:55 Maria Șarapova a învins-o pe Radwanska cu 7-5, 6-7 (4), 6-2, dar pleacă de la Singapore. Maria a condus cu 5-1 și a irosit trei mingi de meci în actul doi, ca apoi să-l cedeze în tie-break. Pierderea actului secund a scos-o din cărți pe rusoaică.

.@MariaSharapova finishes her 2014 season with 75 67(4) 62 win over Radwanska–> http://t.co/RBBr6WKh4p #WTAFinals pic.twitter.com/KEOWFGRZYO


UPDATE 11:40 Orgoliul sau cele 230 de puncte pentru o victorie în grupe sunt motivante? Șarapova joacă cel mai bun tenis al ei și face break în decisiv, 4-2. În cazul unei înfrângeri, Radwanska se mai califică doar dacă Wozniacki trece de Kvitova.


UPDATE 11:30 Deși este out din turneu, Maria nu trimite mingile în out. Șarapova conduce cu 2-1 în decisiv, strânge pumnul și strigă „come on”.


UPDATE 11:25 Posibilele adversare ale Simonei Halep din semifinale sunt Agnieszka Radwanska (Polonia), Caroline Wozniacki (Danemarca) sau Petra Kvitova (Cehia). Ierarhia Grupei Albe se va stabili după meciul Wozniacki – Kvitova, care se va disputa după ora 11:45.


UPDATE 11:20 Unde e Maria? Șarapova a dispărut la pauza dintre seturi: 5 minute și 36 de secunde de la ultimul punct. Între timp, campioana de la Roland Garros a revenit pe teren și a câștigat primul game al decisivului.

Where’s @MariaSharapova? The countdown’s on… http://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/9oIwaczYyp


UPDATE 11:10 Șarapova este eliminată! Radwanska trimite meciul în decisiv, după ce a fost condusă cu 5-1: 5-7, 7-6 (4). Rusoaica avea nevoie de victorie în minimum de seturi. Pentru a-și spori șansele la calificare, poloneza trebuie să câștige și actul trei.

Comfort break for @MariaSharapova who DFd her way out of the semis. But if this lady wins deciding set…tnn.is/live pic.twitter.com/vRaYVTmKvz


UPDATE 11:00 Dramatism în Singapore Indoor Stadium: Tie-break crucial între Șarapova și Radwanska: cineva va părăsi competiția în următoarele minute.


UPDATE 10:55 După 5-1 și trei mingi de meci ratate, Șarapova servește pentru a rămâne în joc: 6-5 Radwanska!

@ARadwanska leads 6-5! @MariaSharapova serving to stay in the set. And the #WTAFinalshttp://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/h1JXXgtrjC


UPDATE 10:50 Radwanska face break și egalează, după ce a fost condusă cu 5-1 în setul doi. Cea care câștigă actul secund va păstra șanse la calificarea în semifinale. Șarapova a irosit trei mingi de meci și a servit de două ori pentru victorie!


UPDATE 10:45 Moment decisiv în Grupa Albă. Șarapova își cheamă antrenorul pe teren, apoi servește la 5-4 pentru o victorie în două seturi cu Radwanska. Rusoaica a condus cu 5-1.

@ARadwanska saves another MP. „Step up. You’ve done it 1,000 times. Do it today” @MariaSharapova is told… pic.twitter.com/c8aPbrjSqG


UPDATE 10:35 Radwanska rezistă și face un break, 5-3. Poloneza rămâne fără șanse la calificare dacă cedează în minimum de seturi cu Șarapova.


UPDATE 10:25 Wozniacki nu mai poate pierde primele două locuri din Grupa Roșie. Maria Șarapova o conduce cu 7-5, 5-1 pe Agnieszka Radwanska, iar daneza nu mai poate rata prezența în careul de ași. Dacă învinge în minimum de seturi, Maria speră la o victorie în două manșe pentru Wozniacki, în meciul cu Kvitova.


Pentru Simona, calificată deja în semifinale la Singapore, partida de vineri nu are o însemnătate atât de mare, însă este crucială pentru celelalte adversare din grupă. Ivanovic are nevoie de o victorie în minimum de seturi pentru a se califica în careul de ași, în timp ce Serena Williams (1 WTA) speră ca românca să tureze motoarele și să câștige cel puțin set astăzi.

  • Dacă Halep câștigă set sau meciul cu Ivanovici, Simona termină grupa pe primul loc, iar Serena Williams pe locul doi
  • Dacă Ivanovic se impune în două seturi, Simona și Ana merg în semifinale
  • Dacă Ivanovic câștigă în două seturi și pierde cel mult 5 game-uri, sârboaica termină grupa pe primul loc, iar Halep pe al doilea
  • Dacă Ivanovic câștigă în două seturi și pierde mai mult de 5 game-uri, Halep câștigă grupa și Ana se clasează pe doi

Ținând cont că Williams și Bouchard au disputat toate cele trei meciuri, Simona își poate alege adversara din Grupa Albă. Meciurile Maria Șarapova (2 WTA) – Agnieszka Radwanska (6 WTA) și Petra Kvitova (3 WTA) – Caroline Wozniacki (8 WTA) se vor termina până la ora 14:30.

Scenariile posibile din Grupa Albă. Ocupanta locului 1 din Grupa Roșie va juca în semifinale cu jucătoarea de pe locul 2 din Grupa Albă, iar tenismena de pe locul 2 din Grupa Roșie o va întâlni pe ocuapanta locului 1 din Grupa Albă

Simona a reușit două victorii impresionante la prima ei prezență la Turneul Campioanelor, învingând după 8 luni o jucătoare din Top 5 WTA, 6-2, 6-3 cu Eugenie Bouchard, și pentru prima dată în carieră o sportivă din Top 3 WTA, 6-0, 6-2 cu Serena Williams. De partea cealaltă, Ana a pierdut în două seturi cu Serena, 6-4, 6-4, câștigând categoric în fața lui Bouchard, 6-1, 6-3. Halep și Ivanovic s-au mai întâlnit de trei ori până acum în circuit: sârboaica a triumfat la Doha (hard, 2013), 6-3, abandon, în timp ce Simona a câștigat la Turneul Campioanelor de la Sofia (hard, 2013), scor 2-6, 6-1, 6-3 și la Madrid (zgură, 2014), scor 6-2, 6-2

Simona Halep scrie istorie la Turneul Campioanelor, competiție dotată cu premii în valoare de 6,5 milioane de dolari: a devenit prima reprezentantă a României care s-a impus în fața unui lider mondial: „Am venit aici pentru a lua meci cu meci și pentru a testa cât de departe pot ajunge, dar turneul s-a transformat în unul dintre cele mai bune ale anului pentru mine”, a declarat Simona.

Halep a primit laude de la întreaga lume a tenisului, dar Billie Jean King, una dintre cele mai mari jucătoare din istorie, i-a făcut un portret de pus în ramă constănțencei: „E loc în tenisul mondial și pentru jucătoare mici de înălțime. Dar trebuie să fie excepționale, ca Halep. Am văzut-o în urmă cu doi ani și jumătate la televizor. Atunci am devenit interesată de ea. M-am întrebat: . Lovește mingea atât de bine, atât de curat. Sunt impresionată! Iar serviciul îi este din ce în ce mai bun”.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată Simonei Halep?

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…