Halep pierde un meci maraton la Sydney: 6-7, 6-4, 3-6 în faţa Kuzneţovei. Simona ratează calificarea în a 20-a finală a carierei

15 ian 2016 52884 afişări Comentează şi tu Tenis
Halep pierde un meci maraton la Sydney: 6-7, 6-4, 3-6 în faţa Kuzneţovei. Simona ratează calificarea în a 20-a finală a carierei 26 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/14964229/1/h2h.jpg
  • Simona Halep (2 WTA) a fost învinsă de Svetlana Kuzneţova (Rusia, 25 WTA), în semifinalele turneului de la Sydney (Australia), scor 6-7(5), 6-4, 3-6.
  • Meciul s-a întins pe durata a două zile, fiind suspendat joi la scorul de 5-4 pentru Halep, din cauza ploii. Vineri dimineaţă, Kuzneţova a câştigat semifinala după un joc efectiv de 2 ore şi 43 de minute.
  • Simona ratează o şansă imensă, ţinând cont că în ultimul act s-ar fi confruntat cu o jucătoare venită din calificări, Monica Puig (Puerto Rico, 94 WTA).

Aşa am trăit înfrângerea suferită de Simona în semifinalele Sydney WTA:

06:30 După trei seturi extrem de disputate, Halep părăseşte turneul de la Sydney în faza semifinalelor: 6-7(5), 6-4, 3-6 pentru Svetlana Kuzneţova! Simona a avut o minge de break în ultimul game al meciului, dar constănţeanca nu a profitat, aşa cum a făcut cu majoritatea şanselor importante de care a dispus astăzi. De aemenea, prima manşă a fost cedată de Halep după trei mingi consecutive de set ratate, la scorul de 5-4! Simona Halep a irosit ocazia de a atinge o cifră istorică, prin calificarea în a 20-a finală a carierei.


06:28 Halep se apropie la 5-3, dar Kuzneţova urmează să servească pentru calificarea în finală!


UPDATE 06:25 Nu vine rebreak-ul, deşi Simona a condus cu 30-15! Kuzneţova se desprinde la 5-2, iar Halep se află la un pas de eliminare! Simona serveşte pentru a supravieţui în meci, nu înainte de a se ascunde din nou sub prosop.


UPDATE 06:20 Kuzneţova câştigă prima pe serviciul advers în decisiv, scor 4-2! Halep are nevoie de rebreak la fel ca de aer.


UPDATE 06:15 Kuzneţova face 3-2 în setul trei, unul fără break până acum. Rusoaica nu îi mai oferă şanse de break Simonei şi câştigă la 30.


UPDATE 06:10 Halep reacţionează superb, chiar dacă se află sub presiune, şi expediază două forehanduri câştigătoare pe final de game, scor 2-2!


UPDATE 06:05 Simona iroseşte patru mingi de break în game-ul trei din decisiv, iar Svetlana vine în faţă, scor 2-1! Ultimul game a durat aproape 10 minute, cel mai lung al meciului.


UPDATE 05:55 Kuzneţova câştigă primul game din setul trei, scor 1-0, şi plouă din nou la Sydney, de această dată cu soare. Avem majoritatea fenomenelor meteo în arena din Sydney: ploaie, soare şi vânt. Mai lipsesc lapoviţă şi ninsoare.


UPDATE 05:45 SEEEET Halep, 6-7(5), 6-4, după două ore de tenis! Simona are o privire ucigătoare în momentul în care serveşte pentru set, iar constănţeanca n-o mai iartă pe Kuzneţova. Halep începe decisivul la retur, în timp ce intrăm în a treia oră de joc.


UPDATE 05:35 Sydney, vântul suflă cu putere, serviciul rezistă! Halep se desprinde din nou, 5-3, iar Kuzneţova serveşte pentru a rămâne în set.


UPDATE 05:30 Ştiu că este o oră târzie, dar nu vă speriaţi! În imagine nu este fantoma Casper, ci Simona Halep, care se ascunde sub prosop într-o scurtă pauză cauzată de ploaie. Meciul se reia rapid, la scorul de 4-3!


UPDATE 05:25 Halep dă senzaţia că şi-a găsit un ritm mai bun pe propiul serviciu şi se duce la 4-2! E adevărat că o ajută şi Kuzneţova, care a ajuns la 31 de greşeli neforţate. Simona are 20 de erori neprovocate până acum.


UPDATE 05:15 Daaa, Simona scoate în sfârşit reverul magic din joben şi face 3-1 cu serviciul! Rusoaicei începe să-i tremure bentiţa de emoţii.


UPDATE 05:05 Începutul setului doi este promiţător, Halep venind în faţă graţie unui break obţinut la 40, scor 2-1! Hai, Simo, adună-ţi forţele!


UPDATE 05:00 Break - break în debutul setului secund, scor 1-1! Simona a câştigat pe serviciul advers, dar Svetlana răspunde imediat! Cifrele Simonei din prima manşă nu arată foarte bine: 12 lovituri direct câştigătoare şi 16 eori neforţate.


UPDATE 04:55 Set Svetlana Kuzneţova, 7-6(5)! Rusoaica îşi adjudecă primul act cu noroc, mingea de set fiind fructificată cu ajutorul fileului. Svetlana îşi cere scuze şi cu siguranţă că Simona are multe motive să fie nervoasă. Halep a ratat 3 mingi consecutive de set, la scorul de 5-4 şi 40-0, pe serviciul advers.


UPDATE 04:50 Tie-break-ul este unul pe muchie de cuţit! Simona vine hotărâtă la fileu şi egalează la 3!


UPDATE 04:45 A început ploaia, în momentul în care Kuzneţova conducea cu 40-0 pe propriul serviciu, la 6-5 pentru Simona. Au căzut însă doar câţiva stropi, iar copiii de mingi au şters repede suprafaţa. Halep şi Kuzneţova intră din nou la joc şi avem tie-break.


UPDATE 04:40 Avem tie-break asigurat! Halep îşi face şi ea serviciul, după egalitate, şi conduce cu 6-5! Deşi au mai jucat şi joi aproape un set, Simona şi Svetlana par a se tatona în aceste momente, neriscând niciuna dintre ele.


UPDATE 04:35 Woow, ce început nebun! Simona a avut 40-0 pe serviciul advers, dar Svetlana a anulat toate cele trei mingi de set al sportivei noastre, scor 5-5! La Sydney se anunţă ploi în ora ce urmează, astfel că avem emoţii că meciul se va întrerupe din nou.


UPDATE 04:25 Semifinala începe în sfârşit, de la 5-4, cu rusoaica la serviciu! Hai, Simona, vrem un break acum!

Let's get @SydneyTennis Semifinals started, again! @Simona_Halep vs @SvetlanaK27--> https://t.co/AtAqJI5CvW #WTA https://t.co/EwUHR0eOP2


UPDATE 04:10 Meciul Halep - Kuzneţova începe în aproximativ 15 minute! Dimitrov s-a grăbit să ajungă la întâlnire cu Nicole Scherzinger, pentru că bulgarul a închis repede meciul reluat cu Dolgopolov, scor 4-6, 6-3, 6-4! 

#Dimitrov does it. Finished off #Dolgopolov 4-6 6-3 6-4 to book a place in his first #SydneyTennis semifinal.


UPDATE 04:05 Cu puţin timp înaintea reluării semifinalei, îi transmitem Simonei o veste bună! Numărul doi mondial nu trebuie să îşi facă griji pentru efortul depus astăzi la Sydney, ţinând cont că adversara din manşa inaugurală a Australian Open va fi una modestă. În urma tragerii la sorţi a tabloului principal, aflăm că Halep va juca în primul tur de la Melbourne, pe 18 sau 19 ianuarie, împotriva unei jucătoare venite din calificări. În turul secund ar urma câştigătoarea meciului dintre Bojana Jovanovski (Serbia) şi Alize Cornet (Franţa).


UPDATE 03:50 Semifinală în stil emo! Adversara Simonei este o introvertită, iar tatuajul de pe antebraţ ne face să credem că Svetlana este o adeptă a curentului emo: "Durerea nu mă omoară, eu omor durerea"! Halep nu are încă un tatuaj, dar dacă şi-ar face vreodată, probabil că ar arăta cam aşa: "Haters gonna hate", cu aluzie la cei care o critică după înfrângeri şi nu numai!


UPDATE 03.30 Bună dimineaţa fani ai tenisului! Facem noapte albă pentru a o susţine pe Simona Halep în încercarea ei de a se califica în a 20-a finală a carierei! Tomic tocmai s-a retras în meciul cu Gabaşvili, la scorul de 3-6, 0-3, aşa că semifinala dintre Simo şi "Sveta" urmează după meciul Dimitrov - Dolgopolov, care se va relua de la scorul de 4-6, 6-3, 4-2. Dacă vremea ţine cu noi, se apropie ora de start, probabil 04:15 a României!

#Tomic has retired in his match v #Gabashvili. Teymuraz will play winner of Troicki/Mahut. #SydneyTennis


UPDATE 14:00 Organizatorii au anunţat programul de vineri, iar pentru Simona urmează o zi infernală! Meciul contra Svetlanei Kuzneţova se va relua după ora 04:00, de la scorul de 5-4, în timp ce finala a fost fixată după ora 10:30! Astfel, dacă Simona obţine calificarea, constănţeanca va reveni în doar câteva ore pe teren, pentru a se lupta cu trofeul pe masă.


UPDATE 13:35 Simona şi Svetlana au purtat un dialog amuzant în pauza pricinuită de ploaie. Jucătoarele au conversat în secţiunea de comentarii a fotografiei postate de rusoaică pe Instagram:
.
Simona: "Nu e nicio şansă să se reia meciul".
Svetlana: "Simona, te aştept de 10 minute pe teren. Vei fi descalificată".
Svetlana: "Am glumit".
Simona: "Aşteaptă să îmi termin îngheţata şi vin".
Svetalana: "Aştept până îmi termin lecţia de cântat".


UPDATE 13:15 Oficial: Semifinala Halep - Kuzneţova se va relua vineri dimineaţă, la Sydney continuând rafalele de ploaie. Rămâi pe www.prosport.ro pentru a afla ora la care australienii vor programa reluarea partidei, de la scorul de 5-4 pentru constănţeancă.


UPDATE 12:30 Meciul dintre Halep şi Kuzneţova, întrerupt din nou de ploaie, dar stropii sunt mult mai serioşi de această dată. Jucătoarele pleacă la vestiare şi, ţinând cont că la Sydney este deja ora 21:30, vor afla în scurt timp dacă semifinala va fi reprogramată pentru vineri sau vor reveni pe teren astăzi. În momentul întreruperii jocului, Simona se afla pe val, revenind după ce a fost condusă cu 3-4.


UPDATE 12:17 Halep câştigă cel mai frumos game al meciului, punându-şi în funcţiune reverul de clasă mondială, scor 5-4! Rusoaica serveşte pentru a rămâne în set.


UPDATE 12:15 Pauza cauzată de ploaie a ajutat-o pe Simona să-şi găsească ritmul, iar constănţeanca reintră în set, 4-4!


UPDATE 12:10 Ploaia revine la Sydney, iar meciul este întrerupt la scorul de 4-3, cu break, şi 30-15 pentru Kuzneţova! Umbrele se deschid din nou, dar jucătoarele nu pleacă încă la vestiare, având speranţa că norii se vor risipi repede. În Australia este deja ora 21:10, astfel că o repriză de ploaie mai lungă ar suspenda meciul pentru vineri.


UPDATE 12:05 Simona îşi face serviciul, 4-3, dar simte nevoia unor sfaturi de la antrenorul Darren Cahill. Acesta îi recomandă să lovească cu mai mult lift, în condiţiile în care vântul suflă extrem de puternic.


UPDATE 12:00 Halep pare puţin deconectată în startul meciului, iar Kuzneţova îşi fructifică break-ul câştigat mai devreme, scor 4-2.


UPDATE 11:55 Break Kuzneţova, 3-2! Rusoaica vine din nou în faţă, graţie unei drepte pe care a plasat-o în diagonală. Este super determinată adversara Simonei, strângând pumnul după fiecare reuşită!


UPDATE 11:52 Kuzneţova revine de la 15-30 şi egalează la 2. A ajutat-o şi Halep, printr-un forehand care a eşuat în burta fileului.


UPDATE 11:48 Simona îşi face serviciul şi conduce pentru prima dată, 2-1! Închidere frumoasă de game a româncei, care se aşează perfect pe lovitură şi expediază o lovitură câştigătoare în lungul liniei.


UPDATE 11:45 Halep a replicat cu un rebreak alb, 1-1! Vântul puternic le incomodează pe jucătoare la serviciu.


UPDATE 11:40 Kuzneţova a câştigat tragerea la sorţi şi a ales să primească prima. Pare o decizie inspirată pentru că rusoaica începe cu break, 1-0!


UPDATE 11:35 Veste excelentă! Ploaia s-a oprit şi semifinala va începe în câteva minute, la Centrul Olimpic de Tenis din Sydney! Halep şi Kuzneţova se încălzesc acum pe central.


UPDATE 11:30 Halep joacă imediat cum vremea va permite curăţarea terenurilor! Meciul dintre Dimitrov şi Dolgopolov (4-6, 6-3, 4-2), care trebuia să continue pe arena centrală, a fost reprogramat pentru vineri. Astfel, Simona şi Svetlana vor intra pe teren dacă norii de la Sydney se vor risipi până la o oră rezonabilă. Acum, în Australia este 20:30.

All ATP matches for today have been suspended for the day & will be rescheduled for tomorrow from 10:30am. Gates open 10am. #SydneyTennis


UPDATE 11:15 Vremea neprietenoasă i-a strâns pe jucători în restaurantul oficial al turneului, acolo unde nu ai loc să arunci un ac. Probabil că Simona Halep şi antrenorul Darren Cahill au avut destul timp la dispoziţie pentru a se delecta cu preparatele locale puse la dispoziţie de organizatori. Din păcate, nu au mai putut savura desertul preferat al Simonei, papanaşii, aşa cum au făcut la Poiana Braşov în perioada de pregătire. Rusul Teimuraz Gabaşvili ne-a arătat, pe Instagram, ce fac jucătorii de la Sydney în aceste momente.


UPDATE 10:30 Tenisul a fost paralizat de ploaie la Sydney, dar în oraşul australian se întâmplă totuşi evenimente ieşite din comun. În această dimineaţă, Opera din Sydney a fost evacuată timp de o oră şi 30 de minute. Poliţia a instalat perimetre de securitate în jurul clădirii, iar mai multe curse de feribot au fost anulate. Potrivit The Guardian, ancheta nu vizează acte de terorism, fiind declanşată conform unei informaţii ce circula pe reţelele de socializare.


UPDATE 10:05 Continuă să cadă precipitaţii la Sydney, aşa că găsim timp pentru publicarea unei opinii interesante, postată de userul "Supersolo" în secţiunea de comentarii: "După cum se vede pe webcam, la Sydney plouă zdravăn, pe un fundal excepţional al oraşului, cu bărcuţe, iahturi şi vaporaşe. Cât despre ce a zis Kuzneţova la conferinţa de presă, aşteptaţi-vă la un meci lung. Doar aşa o poate scoate pe Simona din "papuci". Am revăzut acum partida cu Errani şi rusoaica a revenit excepţional în meci, jucând mingi lungi şi neriscând nimic. În setul doi a spulberat-o pe fondul oboselii italiencei".


UPDATE 09:40 Vă întrebaţi ce face Simona în aceste momente de aşteptare? Ei bine, ea se află în vestiar, butonând telefonul şi citind mesajele de încurajare ale fanilor. Am intuit asta după ce am văzut ultima reclamă de la Vodafone în care apare sportiva. #HaiSimona.


UPDATE 09:15 Ploaia nu a ajutat-o pe Raluca Olaru, care a pierdut semifinala de dublu împreună cu Yaroslava Şvedova, 6-4, 3-6, 8-10 în faţa Martinei Hingis şi Saniei Mirza.


UPDATE 09:00 A început din nou ploaia! Meciul dintre Dolgopolov şi Dimitrov, care precede întâlnirea Halep - Kuzneţova, s-a întrerupt la scorul de 4-2 pentru bulgar, în setul decisiv.

Play suspended due to rain on all courts. #SydneyTennis


UPDATE 08:32 S-a oprit ploaia la Sydney. Meciul Simonei Halep cu Svetlana Kuznetsova va începe, cel mai probabil, în jurul orei 09:15 dat fiind faptul că trebuie să se încheie mai întâi partida dintre Dolgopolov şi Dimitrov.


UPDATE 07:45 Kuzneţova a vorbit despre meciul cu Halep şi a identificat slăbiciunile Simonei, reprezentate de problemele fizice: "A început să fie mai consistentă, dar cred că are şi multe probleme de sănătate. Trebuia să joc cu ea la Dubai şi s-a îmbolnăvit. Câteodată se accidentează în mod neaşteptat. Dar atunci când joacă bine, avansează în fazele superioare ale turneelor". Svetlana şi-a reamintit şi ultima confruntare cu Simona, câştigată de româncă în sferturi la Roland Garros 2014, scor 6-2, 6-2: "Ea a jucat foarte bine în acea zi, dar şi eu am fost ieşită din formă. Îmi amintesc că m-am simţit foarte rău, mă apăsa presiunea".


UPDATE 07:20 Meciurile întrerupte, printre care şi jocul de dublu disputat de echipele Raluca Olaru/Yaroslava Şvedova şi Martina Hingis/Sania Mirza (6-4, 2-1) pe Terenul 1, se vor relua după ora 07:30. Halep - Kuzneţova urmează după Dimitrov - Dolgopolov, suspendat la scorul de 6-4 pentru ucrainean, astfel că meciul sportivei noastre nu va începe mai devreme de ora 08:30. Vedem mai jos cât de profesionist lucrează australienii pentru curăţarea suprafeţei de joc a arenei unde Raluca Olaru se află la un pas de o mare surpriză, o victorie în semifinale contra celor mai bune jucătoare de dublu ale lumii.

Our #SydneyTennis volunteers get onto drying the courts. 🌦🌦🌦 pic.twitter.com/CxI5pYKIzc


UPDATE 07:00 Veşti bune de la Sydney: ploaia s-a oprit, iar voluntarii turneului curăţă suprafaţa de joc. Eu sunt Alex Tăcină şi vă voi dezvălui un detaliu extrem de interesant. Svetlana Kuzneţova a adoptat sistemul implementat de Anghel Iordănescu la naţionala de fotbal a României, echipă care are trei antrenori secunzi. La fel ca "Tata Puiu", adversara Simonei Halep lucrează şi ea cu trei antrenori: Carlos Martinez, Hernan Gumy şi Anastasia Myskina.


UPDATE 06:30 Ploaia amână meciul! Tenisul este un sport care îţi întinde nervii la maximum în multe situaţii, mai ales atunci când trebuie să aştepţi în vestiar ca ploaia să înceteze. Asta păţeşte acum Simona, pentru că vremea îşi face de cap în mai multe oraşe australiene, printre care şi Sydney. Meciul contra Kuzneţovei era programat iniţial la ora 07:00, dar va începe mai târziu, după încheierea partidei suspendate în acest moment, dintre Dimitrov şi Dolgopolov (4-6, 0-0).

Play has been suspended due to weather. #SydneyTennis pic.twitter.com/sPUnCWmqWD


În ziua în care toate jucătoarele importante din WTA se relaxează înaintea primului Grand Slam al anului, Australian Open (18-31 ianuarie), Simona Halep se pregăteşte pentru un nou meci infernal în cadrul turneului Premier de la Sydney. Sportiva în vârstă de 24 de ani evoluează în semifinale contra unei sportive experimentate, Svetlana Kuzneţova (Rusia, 30 de ani), într-un meci care le pune faţă în faţă pentru a şasea oară. Precedentele cinci întâlniri au indicat că rusoaica este "greu de ucis", astfel că ne aşteptăm la un joc palpitant.

Simona o conduce pe Svetlana, clasată pe locul 25 în ierarhia WTA, cu scorul de 3-2 la general: 0-6, 4-6 în turul doi la Miami 2011 (hard), 4-6, 6-4, 6-3 în primul tur la Toronto 2011 (hard), 6-1, 6-1 în primul tur la Roma 2013 (zgură), 5-7, 6-7(4) în optimi la Stuttgart 2014 (zgură) şi 6-2, 6-2 în sferturi la Roland Garros 2014 (zgură).

Ambele sportive vin după meciuri câştigate în minimum de seturi la Sydney: Halep a învins-o în sferturi pe Karolina Pliskova (Cehia, 11 WTA) cu scorul de 6-4, 7-5, în timp ce Kuznetsova a trecut de Sara Errani (Italia, 19 WTA) cu 7-6(1), 6-0. În cealaltă semifinală, după ora 11:00, se vor duela Belinda Bencic (Elveţia, 14 WTA), a 8-a favorită a competiţiei, şi Monica Puig (Puerto Rico, 94 WTA).

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.