Ziua în care gazela a umilit leopardul. Simona i-a pricinuit Serenei una dintre cele mai dure înfrângeri din carieră. Halep, calificată aproape sigur în semifinale la Turneul Campioanelor

Ziua în care gazela a umilit leopardul. Simona i-a pricinuit Serenei una dintre cele mai dure înfrângeri din carieră. Halep, calificată aproape sigur în semifinale la Turneul Campioanelor
  • Publicat:
  • Actualizat:

Simona Halep (4 WTA) a jucat un tenis extraterestru în fața liderului mondial Serena Williams și s-a impus cu 6-0, 6-2 în runda a doua a Grupei Roșii de la Turneul Campioanelor.

„Bagel” în 20 de minute

Simona a intrat pe terenul Singapore Indoor Stadium cu un zâmbet larg pe față, așa cum a făcut-o și la meciul din prima rundă cu Bouchard  (6-2, 6-3). Pe liderul mondial Novak Djokovic îl vedem des cu o asemenea expresie pe față la începutul partidelor, iar Halep a demonstrat că este varianta feminină a sârbului și ca joc. Umilința administrată Serenei s-a produs cu adevărat în primul set, un act pe care jucătoarea antrenată de Wim Fissette l-a jucat perfect. A accelerat schimburile la momentul potrivit și a chinuit-o pe Williams cu unghiuri ideale. Americanca a comis șapte duble greșeli în primul act, două dintre ele la minge de break, iar Simona i-a administrat un „bagel”, în doar 20 de minute de joc.  

Serena a aplaudat-o pe Simona

Setul al doilea a început ca și primul, cu un break, iar momentul de grație al celei mai bune jucătoare din România s-a produs la minge de 2-0. Românca a lăsat-o fără replica pe americanca venită la fileu la fel ca un animal de pradă, cu un pasing superb de rever. A fost faza în care gazela a păcălit leopardul, titlu pe care Williams, neputincioasă astăzi, și-l adjudecă și prin banderola de la mâna dreaptă. Loviturile năprasnice ale Serenei nu au mai făcut puncte câștigătoare ca altădată, fiind supuse unui evantai defensiv de mare clasă pe care Simona l-a deschis cu backhand-ul. Constănțeanca a menținut ritmul, a respectat tactica, iar jocul a continuat în aceeași notă: 6-0, 6-2, după o oră și cinci minute.

Halep a intrat în istorie, nu doar prin faptul că a obținut prima victorie în fața unei jucătoare din Top 3 WTA. Williams avea un palmares de 16 victorii consecutive la Turneul Campioanelor, fiind și campioana ultimelor două ediții. Câte doi ași au reușit cele două jucătoare, Simona salvând 6 mingi de break din 6 șanse ale adversarei.

Simona Halep (România) și Serena Williams (SUA) se mai întâlniseră de trei ori până acum și toate meciurile au fost adjudecate de americancă: 3-6, 6-2, 6-1 la Wimbledon 2011 (iarbă), 6-3, 6-0 la Roma 2013 (zgură) și 6-0, 6-4 la Cincinnati 2013 (hard).

Simona Halep este aproape sigur calificată în semifinalele turneului dotat cu 6,5 milioane de dolari, având nevoie de un singur game în partida de vineri cu Ana Ivanovic.

Criteriul principal pentru departajarea primelor două calificate în semifinale este numărul victoriilor, urmat de rezultatele directe, setaverajul în caz de egalitate în trei și numărul de game-uri câștigate.


UPDATE 12:28 Echipa națională de fotbal a României o felicită pe Halep după cel mai important succes al carierei: „Bravo, Simona!”

Halep-S.Williams 6-0, 6-2 la Turneul Campioanelor! Bravo @simona_halep!


UPDATE 12:25 „Simona Halep a șocat-o pe Serena Williams” spune și Twitterul oficial al WTA (Asociația Tenisului Profesionist).

Simona Halep shocks World No.1 Serena Williams 60 62! Improves to 2-0 in #WTAFinals Red Group! http://t.co/CcoqWFVm66 pic.twitter.com/w2EhNXgCha


UPDATE 12:20 Meci pentru Simona Halep, 6-0, 6-2 cu liderul mondial Serena Williams. Românca i-a luat primul set alb americancei în doar 20 de minute de joc. Partida a durat o oră și cinci minute, iar constănțeanca a jucat un tenis de vis!


UPDATE 12:13 Williams rămâne în meci, vine la 5-2, iar Halep servește acum pentru cea mai importantă victorie a carierei.


UPDATE 12:10 Halep vrea să o termine repede pe Serena și forțează loviturile câștigătoare: 5-1, iar Williams servește pentru a supraviețui în meci!


UPDATE 12:03 Dublu-break și în setul doi, Halep, 4-1!!! Williams trimite din nou în fileu. Tenis extraterestru al Simonei!


UPDATE 12:00 Halep salvează în stil de mare campioană o minge de break, cu as, și se desprinde la 3-1. Serena este alergată și chinuită de evantaiul loviturilor româncei.


UPDATE 11:52 O glumă care circulă pe Twitter: „Nici Bayern nu avea 6-0 după 20 de minute”!


UPDATE 11:51 Williams își face cu greu serviciul și câștigă primul game de astăzi, 2-1 în manșa secundă, după 38 de minute.


UPDATE 11:47 Pasing de rever de toată frumusețea reușit de Halep, care își fructifică break-ul, 2-0! Williams nu mai poate face nimic decât să aplaude jocul impecabil al româncei.

@serenawilliams can but applaud. 6-0, 2-0 @simona_halep after the latter saved two BPs. http://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/5nMQpyLRwW


UPDATE 11:40 Break și în actul doi pentru Halep, 1-0, după un rever în fileu al americancei. Williams nu găsește soluții, iar greșelile se înmulțesc.


UPDATE 11:37 Ultima dată când Williams a pierdut un set la 0 a fost la Madrid 2013: 6-3, 0-6, 7-5 cu Anabel Medina (Spania), ne informeaza colegul Cristi Scutariu. 


UPDATE 11:35 Simona Halep o umilește pe Serena Williams în primul set, pe care îl închide cu un as, 6-0!!!

0/6 se lleva el 1er set Halep vs Serena en tan solo 20 minutos de partido. pic.twitter.com/kqZu9YleFx


UPDATE 11:30 5-0 pentru Halep! Constănțeanca este la un pas să o umilească pe Serena în primul set și servește pentru „bagel”, așa cum numesc americanii un act alb!


UPDATE 11:28 Simona este favorită clară la câștigarea primului act: 4-0, cu un game alb!


UPDATE 11:25 Halep face încă un break în fața americancei, după o nouă dublă greșeală a Serenei, 3-0! Constănțeanca îi demontează jocul agresiv al adversarei cu o lungime bună a mingilor.


UPDATE 11:20 Simona își aleargă adversara și o determină să greșească pentru 2-0!


UPDATE 11:15 Brak Halep, 1-0! Williams începe primul game cu un as, dar îl încheie cu o dublă greșelă.


UPDATE 11:05 Williams a câștigat tragerea la sorți și a ales serviciul, cea mai importantă armă a ei.


UPDATE 11:00 Halep pășește cu dreptul pe teren și este zâmbitoare, la fel ca înaintea meciului cu Bouchard. Serena ascultă muzică și nu i se poate citi nicio expresie pe față.

It’s time! Serena Williams vs Simona Halep at @WTAFinalsSG pic.twitter.com/cLBb84evB2


UPDATE 10:55 Accidentatele de la Beijing. Halep și Williams, care vor intra în 5 minute în Singapore Indoor Stadium, au ceva în comun: ambele s-au accidentat la Beijing (2 octombrie), retragându-se în sferturile de finală. Simona la coapsă, Serena la genunchi.


UPDATE 10:50 Se va bucura de tenis. Halep, după victoria cu Bouchard: „Voi încerca să mă bucur de meciul contra Serenei, pentru că nu am jucat în acest an cu ea. Este cea mai bună jucătoare din lume, nu am nimic de pierdut și voi lupta pentru fiecare punct”.


UPDATE 10:45 O zi de pauză pentru Simona. S-a anunțat programul pentru zilele următoare și cele două partide din Grupa Roșie sunt împărțite: Williams – Bouchard se va disputa mâine, iar Halep – Ivanovic vineri.


UPDATE 10:40 Așa arată terenurile pe care Halep s-a antrenat azi dimineață, în complexul care a fost ridicat cu 1 miliard de euro la Singapore.


UPDATE 10:30 Dacă managerul Simonei n-ar fi jucat tenis, nu ar fi făcut-o nici Serena Williams. Tatăl surorilor Venus și Serena a declarat că și-a trimis fetele la tenis după ce a văzut-o pe Virginia Ruzici triumfând la Salt Lake City în anul 1980.


UPDATE 10:15 Și-a făcut o aliată în cealaltă grupă. Halep și Kvitova (foto stânga) au fost singurele care au socializat înainte de festivitatea de deschidere a Turneului Campioanelor. „Petra este jucătoarea mea favorită din Top 10”, a spus Simona, cehoaica replicând: „Ne-am împrietenit la SIngapore și ne-am distrat o groază aici”.


UPDATE 10:00 Simona o poate bate și la propriu pe Serena. Halep a învățat Tai Chi la Singapore, alături de Aga Radwanska și Maria Șarapova. Tai Chi este unul dintre cele mai eficiente stiluri de arte marțiale, recunoscut în același timp pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității practicanților. Este în același timp și o meditație în mișcare, practicantul încercând să fie mereu conștient de corpul său și de mediul înconjurător, conducând mișcarea cu mintea într-o stare de relaxare activă și alertă.

kung fu by wta players 🙂 from Kate Paikidze on Vimeo.


Halep poate obține calificarea încă de miercuri

Jucătoarea care se va impune va obține o poziție bună pentru calificarea în semifinalele competiției la care participă cele mai bune opt jucătoare ale anului. Atât Simona, cât și Serena, au câștigat categoric primele meciuri din grupă, 6-2, 6-3 cu Eugenie Bouchard (5 WTA), respectiv 6-4, 6-4 cu Ana Ivanovic (7 WTA). Halep și-ar putea asigura calificarea în penultimul act încă de miercuri, în cazul în care o învinge în minimum de seturi pe Williams, iar Bouchard și Ivanovic joacă set decisiv, după ora 14:30.

Criteriul principal pentru departajarea primelor două calificate în semifinale este numărul victoriilor, urmat de rezultatele directe, setaverajul în caz de egalitate în trei și numărul de game-uri câștigate. Dacă Halep va juca al doilea meci din carieră la Turneul Campioanelor, Williams este de patru ori campioană și ar putea înșira a 17-a victorie consecutivă la WTA Finals.

Simona și Petra, prietene la Singapore

Simona declara în urmă cu ceva timp că nu are nicio prietenă în circuit, lucru care nu mai e valabil acum. Înainte de meciul cu Williams, constănțeanca a spus că Petra Kvitova (3 WTA) este jucătoarea ei favorită din Top 10. La rândul ei, campioana de la Wimbledon a declarat pentru presa din Cehia că a devenit  prietenă cu Simona la Singapore și s-au distrat „o groază” până acum. Cehoaica a pierdut primul meci din Grupa Albă, marți, în fața polonezei Agnieszka Radwanska (6 WTA), scor 6-2, 6-3.

Simona Halep (România) și Serena Williams (SUA) s-au mai întâlni de trei ori până acum, toate meciurile fiind adjudecate de americancă: 3-6, 6-2, 6-1 la Wimbledon 2011 (iarbă), 6-3, 6-0 la Roma 2013 (zgură) și 6-0, 6-4 la Cincinnati 2013 (hard). Astfel, meciul de la Singapore va fi primul disputat în sală între cele două.

Halep și-a asigurat deja un premiu de 243.000 de dolari și 230 de puncte WTA la Singapor, grație victoriei cu Bouchard. Ea va mai primi câte 70 de puncte pentru următoarele două meciuri din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de 370 de puncte WTA.

Simona este a treia româncă în istorie participantă la o ediție a finalei sezonului, după Virginia Ruzici și Irina Spîrlea.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată Simonei Halep?

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz!…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen