„SI-MO-NA” reînvie la Toronto! Halep s-a calificat în sferturi, după o bătălie superbă cu Kerber

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (3 WTA) a învins-o pe Angelique Kerber (Germania, 11 WTA), în cadrul optimilor de finală ale turneului Premier 5 de la Toronto, după un meci fantastic, încheiat în două ore și 25 de minute, scor 6-3, 5-7, 6-4.

UPDATE 23:10 Simona a împărțit victoria cu fanii din tribune, iar momentul de la final a fost extrem de emoționant. Mai jos, puteți auzi din nou celebrul „Si-Mo-Na, Si-Mo-Na”, care a răsunat pe centralul de la Toronto! După criza prin care a trecut Halep în ultimele luni, aproape că uitasem cât de bine sună sloganul pătimașilor fani ai Simonei. Alex Tăcină vă mulțumește pentru că ați urmărit pe www.prosport.ro un thriller care a început la ora 20:00 și care a bătut toate blockbusterele difuzate joi seară la TV.

RT WTA „Si-Mo-Na, Si-Mo-Na! The crowd powers Simona_Halep past Kerber & into the RogersCup QFs! #WTA https://t.co/LssRH4Yq64


UPDATE 22:45 Simona Halep, după un meci spectaculos, presărat cu multe răsturnări de scor: „Am dat totul pentru victorie. Punctul meu forte a fost că am știut cum să deschid unghiurile astăzi”. Pentru un loc în careul de ași al turneului dotat cu peste 2,5 milioane de dolari, Simona se va lupta cu Agnieska Radwanska (Polonia) sau Alize Cornet (Franța), ambele mult mai slabe decât Angelique Kerber în acest moment.


UPDATE 22:35 Calificare pentru Simona Halep în sferturi la Toronto, pentru prima dată în carieră, în două ore și 25 de minute! Simona câștigă o partidă dramatică, în fața campioanei de săptămâna trecută, de la Stanford, Angelique Kerber! Simona arată în sfârșit spiritul de luptă de la începutul anului, confirmând ieșirea din criză cu două meciuri superbe: 6-3, 6-4 cu Jankovic, în turul doi, și 6-3, 5-7, 6-4 cu Kerber în optimi!


UPDATE 22:30 Simona îi rupe serviciul adversarei cu un game alb, scor 5-4! Moment crucial al unui meci superb! Halep servește pentru calificarea în sferturile de finală la Toronto, după două ore și 20 de minute de joc!


UPDATE 22:20 Kerber a condus cu 3-2, dar nemțoaica are prea multă adrenalină și face pași greșiți în față. Simona rămâne calmă și întoarce scorul, după un game în care a reușit un punct magic la fileu, scor 4-3!


UPDATE 22:08 Se restabilește echilibrul în meciul nostru, scor 2-2 în decisiv. Românca, prea pasivă, a pierdut ușor un game în care a avut 40-0!


UPDATE 22:00 Halep își adună gândurile înainte de a servi, la scorul de 2-1. În continuare, jucătoarea în vârstă de 23 de ani nu apelează la sfaturile antrenorului interimar Răzvan Sabău.


UPDATE 21:52 După o pauză mai lungă de vestiar, Simona revine pe teren și îi rupe serviciul nemțoaicei, 1-0! Am aflat, grație comentatorului meciului Muller – Murray, transmis de Digisport, că astăzi este Ziua Internaționașă a Stângacilor. Ținând cont că Kerber lovește mingea cu mâna stângă, avem mai multe emoții acum.


UPDATE 21:45 Kerber își adjudecă actul doi, scor 7-5, într-o manieră dezamăgitoare pentru noi. După ce a revenit de la 2-5 la 5-5, Halep s-a încordat pe final de set, cedându-și serviciul în urma unei greșeli neforțate, comise la 5-6 și 30-40!


UPDATE 21:40 Revenire superbă a Simonei Halep, care face o serie de trei game-uri și egalează la 5! Nu scapă însă de tensiune, pentru că Angelique Kerber se duce la 6-5!


UPDATE 21:32 Breeeak Halep, 5-4! Kerber a servit pentru a egala la seturi, dar constănțeanca îi ridică în picioare pe românii din tribune, cu un retur excepțional.


UPDATE 21:22 Kerber se distanțează confortabil în setul doi, 5-2! În lipsa lui Darren Cahill, care a ales să comenteze meciul pentru ESPN, Simona îl poate chema pe teren doar pe Răzvan Sabău. Românul nu este însă prea binedispus, după ce a aflat că idolul său, Daniel Negreanu, nu se află la Toronto. Jucătorul de poker s-a mutat în Las Vegas de 5 ani, ne informează userul Șumudică.


UPDATE 21:15 Constănțeanca are probleme în a-și impune jocul, nu menține ritmul din primul set, și rămâne fără game câștigat pe propriul serviciu în setul doi, scor 4-2. Expresia de pe fața Simonei nu este cea mai încurajatoare pentru fanii ei.


UPDATE 21:10 Din nou, Halep câștigă un game care părea pierdut și se apropie la 3-2, de la 3-1! Avem deja patru break-uri în manșa secundă.


UPDATE 21:00 Kerber a avut două mingi de 3-0, dar jucătoarea în vârstă de 27 de ani nu se poate concentra și își pierde serviciul, după o dublă greșeală. Vă prezint statistica primului set, unul în care Simona a realizat mai multe lovituri câștigătoare (7-6) și mai puține greșeli neforțate decât adversara sa (10-18).


UPDATE 20:55 Apare un scurtcircuit în jocul constănțencei și Kerber face break, profitând de câteva cadouri oferite de Simona, 2-0!


UPDATE 20:50 Seeeet Simona, 6-3!!! Halep închide primul act fără emoții, cu un game alb! Atitudine superbă a constănțencei, care și-a regăsit plăcerea de a juca tenis. Angelique își cheamă antrenorul pentru sfaturi, iar acesta seamănă cu actorul George Mihăiță în filmul „BD în acțiune”. Kerber pare însă prea obosită pentru a-i asculta discursul.


UPDATE 20:45 Kerber salvează o minge de set și își face serviciul pentru prima dată astăzi, scor 5-3! Halep vine însă la linia de serviciu, hotărâtă să închidă prima manșă!


UPDATE 20:40 Halep își fructifică în sfârșit break-ul, revenind de la 15-40, scor 5-2! Ultimele două puncte au fost pierdute de Kerber, care a expediat două mingi ușoare în fileu! Nemțoaica e bulversată în pauza de odihnă și pare că se ]ntreabă: „Oare e posibil să-mi fac serviciul astăzi”?


UPDATE 20:36 Simona este fantastică la retur și are trei break-uri din trei, scor 4-2!


UPDATE 20:32 Kerber nu-și poate face serviciul, dar nici Simona nu mai impresionează atunci când servește, așa cum a făcut-o cu Jankovic. Încă două break-uri și avem un prim set strâns, scor 3-2!


UPDATE 20:28 Simona își cedează serviciul pentru prima dată la Toronto, 2-1! Românca a învățat ceva din meciurile cu Șarapova și, la fel ca rusoaica, se întoarce cu spatele la teren pentru a se reculege.


UPDATE 20:22 Break Halep, 2-0!!! Game senzațional al Simonei, care a reușit două lovituri direct câștigătoare de toată frumusețea! Prima, un rever de clasă în lungul liniei, iar a doua la minge de break, o dreaptă în cros prin care a lăsat-o pe Kerber cu gura căscată!


UPDATE 20:15 Start cu dreptul pentru Simona, care conduce cu 1-0, ajutată și de o greșeală neforțată a nemțoaicei, la minge de game. Fanii din tribune o susțin pe româncă: „SI-MO-NA” se aude încă din startul meciului.


UPDATE 20:10 Halep a ales să înceapă meciul la serviciu. Este încrezătoare în serviciul ei, ținând cont că Jankovic nu i-a făcut niciun break în turul doi.


UPDATE 20:05 Simona și Angelique schimbă mingile de încălzire pe centralul de la Toronto. Aritrul de scaun este francezul Kader Nouni, „prietenul” Simonei Halep din finala pierdută cu Maria Șarapova la Roland Garros.

Match predictions?13th seed Angelique #Kerber faces no.2 seed Simona #Halep for a QF spot in Toronto. #tennis pic.twitter.com/mTB7ZZOoVR


UPDATE 19:50 Au mai rămas puține minute până la ora meciului, iar noi avem dezvăluiri de ultimă oră legate de meniul campioanei noastre. Simona a realizat, pentru jurnaliștii canadieni, topul mâncărurilor preferate de ea:

  • 1. Carne de vită cu cartofi prăjiți
  • 2. Pizza Margherita cu șuncă
  • 3. Paste cu sos alb
  • 4. Spumă de ciocolată
  • 5. Înghețată de ciocolată

Simona nu a dezvăluit cine îi pregătește respectivele delicatese, dar eu presupun că bunicile de duminică.


UPDATE 19:40 Simona a avut în această seară o parteneră de antrenament necunoscută. O cheamă Maria Pătrașcu, are 18 ani, și ocupă locul 866 în lume. Deși are părinți români, Maria reprezintă Canada în circuitul profesionist. Tot mai mulți juniori români aleg culorile altor țări, iar un merit important îl are și FR de Tenis. Maria Pătrașcu i-a urat succes Simonei Halep, după sesiunea de antrenament: „Baftă astăzi”!

Goodluck today! @Simona_Halep #RogersCup pic.twitter.com/tZ6fTsliPU


UPDATE 19:25 Colaborarea cu Simona l-a luat prin surprindere? Sabău este fanul unei rivale a jucătoarei din Constanța? Răzvan, care îi oferă Simonei și serviciile sale de sparring partner în sezonul de hard, a uitat să-i dea like româncei pe Facebook. În schimb, brașoveanul a inclus-o pe Ana Ivanovic (6 WTA) în secțiunea „Sportivi favoriți”, alături de Horia Tecău.


UPDATE 19:15 Sabău joacă și el la două capete! Dacă Darren Cahill este neliniștit, Răzvan Sabău, al doilea antrenor al Simonei Halep, are un moral excelent înaintea meciului. El se simte foarte bine la Toronto, unde poate împușca doi iepuri dintr-o lovitură. Pe lângă faptul că lucreză cu o campioană, Răzvan are șansa să învețe meserie și în poker, al doilea sport de care este îndrăgostit. La Toronto locuiește Daniel Negreanu, canadianul cu părinți români care a câștigat 30 de milioane de dolari la masa de poker.

Lui Sabău i-ar prinde bine niște sfaturi de la Negreanu, pentru a-și spori averea, ținând cont că joacă, spune el, pe mize mari: „Tenisul este meseria mea, dar am alte două pasiuni: kartingul și pokerul. Joc poker din 2007 și este o pasiune care sper să devină și un mod de a câștiga bani. Am jucat foarte mult cash, cred că am 10 turnee la activ. Joc și pe internet, la mize destul de mari, pentru că încerc să bat niște jocuri foarte grele”.


UPDATE 19:00 Salut, sunt Alex Tăcină și voi comenta împreună cu voi meciul Halep – Kerber. Noi ținem cu Simona, fără îndoială, dar Darren Cahill, antrenorul care la meciul de miercuri a stat în loja constănțencei, are o dilemă. Darren a lucrat în 2015 și cu Angelique Kerber, în paralel cu Simona, iar situația este una bizară pentru el. Cahill a postat pe Twitter înaintea meciului: „Simo vs Angie în Toronto. Mă simt ciudat pentru că, prin prisma rolului meu în staff-ul Adidas, am fost norocos să petrec timp cu ambele”, spune fostul mentor al lui Andre Agassi.

Simo v Angie in Toronto. Feeling a bit sick about this. Think the world of them & via my adidas role I’ve been lucky to spend time with both


Meciul contra nemțoaicei Angelique Kerber, transmis în direct de Dolce Sport 2 și live blog pe www.prosport.ro, reprezintă momentul adevărului pentru Simona Halep și ne va spune dacă jucătoarea în vârstă de 23 de ani a ieșit criză. Prima impresie este că da, după victoria impresionantă obținută în turul doi la Montreal, scor 6-3, 6-4 cu Jelena Jankovic (Serbia, 23 WTA). Simona nu și-a pierdut serviciul miercuri seară, a câștigat 80% din punctele jucate cu prima minge, iar la final a declarat: „Am jucat cel mai bun tenis al meu”. Totuși, pentru a confirma revenirea de formă, constănțeanca are nevoie să treacă de una dintre cele mai puternice jucătoare ale momentului. Kerber propune un tenis solid, aflându-se pe val după titlul câștigat săptămâna trecută la Stanford (SUA), 6-3, 5-7, 6-4 în finală cu Karolina Pliskova (Cehia, 8 WTA).

Stilul Simonei, bazat pe o tactică ce desenează lovituri stânga-dreapta, nu este pe placul adversarei de joi, care are o deplasare greoaie în teren. Simona are și un avantaj moral în fața lui „Angie”, prin scorul meciurilor directe. Halep a câștigat ambele întâlniri cu Kerber, disputate pe hard, suprafața pe care se joacă și Toronto, turneu dotat cu peste 2,5 milioane de dolari:  5-7, 6-2, 7-5 în primul tur la Saint Raphael 2009 și 6-2, 6-3 în finală la Doha 2014. Kerber s-a calificat în optimile de la Toronto după ce a trecut de Monica Puig, din Puerto Rico, jucătoare venită din calificări, cu scorul de 6-2, 6-3.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen