Queen Simona, perfectă în finala cu numărul 15. Este campioană la Shenzhen, la capătul unei finale controlate cu autoritate în fața elvețiencei Bacsinszky și promite spectacol în Australia: „A fost o săptămână fantastică”

Queen Simona, perfectă în finala cu numărul 15. Este campioană la Shenzhen, la capătul unei finale controlate cu autoritate în fața elvețiencei Bacsinszky și promite spectacol în Australia:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep a început perfect sezonul 2015, cu titlul de la Shenzhen, câștigat la capătul unei finale care a curs într-un singur sens, încheiată 6-2, 6-2 în fața elvețiencei Timea Bacsinszky
  • Românca de 23 de ani a câștigat al nouălea titlu al carierei, în finala cu numărul 15

08:30 „Este prima dată când joc cu adevărat în China, a fost săptămână fantastică. Mulțumesc publicului că a venit și m-a susținut. Sper să repet performanța lui Na Li la Melbourne, dar vreau să iau fiecare turneu în parte și să joc foarte bine la Openul Australiei”, a completat extrem de zâmbitoare Simona Halep.

 

 

 


08:24Simona a fost prea puternică pentru mine, astăzi. Îi mulțumesc fizioterapeutului, fără ajutorul lui nu aș fi fost aici în finală„, a admis Timea Bacsinszky înaintea ceremoniei de premiere.


08:22Este un debut fantastic în 2015!„, le-a spus Simona spectatorilor prezenți la finala turneului din China. 


08:17 GAME, SET ȘI MECI! Simona Halep preia coroana de la Shenzhen de la eroina Chinei, Na Li, la capătul unui meci în care și-a dominat adversara categoric. Scor final, 6-2, 6-2.


08:13 DUBLU BREAK! Simona mai are nevoie de un singur game, la o oră de la primul serviciu al finalei. 5-2 și ritmurile trupei Queen cer finalul partidei. Fanii din tribune o încurajează pe Simona pentru a pune punct meciului.


08:08 Break confirmat. Simona se desprinde la 4-2 și este tot mai aproape de trofeul turneului din China.


08:01 BREAK SIMONA! Halep preia conducerea, 3-2, tocmai când meciul părea că s-a echilibrat, pe fondul unei ușoare scăderi a preciziei loviturilor constănțencei. Intensitatea raliurilor a crescut, ambele jucătoare icnind la impactul rachetei cu mingea, iar Simona eliberează o primă încurajare puternică după un cros care îi aduce mingea de break.


07:56 Viteza meciului pare că i-a luat ușor pe nepregătite pe cei care actualizează contul oficial de Twitter al WTA, care au rămas datori cu anunțul câștigării manșei întâi a finalei de la Shenzhen de către Simona – un detaliu remarcat imediat și sancționat de fanii tennisului.

 

 

 


07:54 2-1 pentru elvețiancă. Simona cedează game-ul cu o greșeală ușoară la fileu.


07:52 Răspuns în stil de mare campioană după ratarea mingilor de break din partea Simonei: game alb pe prorpiul serviciu și egalitate restabilită pe tabelă, 1-1.


07:50 Un prim moment în care Simona ezită. Deși a avut trei mingi de break în debutul setului doi, constănțeanca nu găsește lovitura decisivă. Bacsinszky se salvează și se află în premieră la conducere pe tabelă, 1-0.


07:47 Jocul Simonei merge ceas, iar cifrele îi sunt și ele favorabile.

INFO: Simona a câștigat 8 din 10 finale în care a reușit să își adjudece un set. Maria Șarapova este singura jucătoare care a învins-o în decisiv în ultimul act al unui turneu pe Halep (de două ori, în 2014, la Madrid și Roland Garros). Simona a pierdut alte patru finale în două seturi.

 

 

 


07:45 SET SIMONA! 1-0! Simona are nevoie de doar o jumătate de oră și două oportunități pentru a încheia primul set, ratând o primă minge de set, în urma unui atac bun al elvețiencei Bacsinszky.


07:40 Simona va trebui să încheie primul set pe propriul serviciu, la 5-2, după ce Bacsinszky schimbă tactica, vine la plasă și încheie primul game alb al finalei. Elvețianca nu are multe să își reproșeze. Procentajul său la prima minge este impresionant, de 76%,


07:37 La un game de primul set. Simona face ce vrea cu dreapta. O plimbă pe Bacsinszky dintr-o parte în cealaltă a terenului și trece cu nonșalanță pentru un retur năprascnic, la 40-15 al Timeei, cu un serviciu precis. 5-1


07:33 AL DOILEA BREAK PENTRU SIMONA, cu cinci puncte consecutive! Simona îi refuză primul game alb Timeei Bacsinszky. Prinde un retur formidabil în lung de linie, apoi forțează eroarea elvețiencei. Halep ajunge în apropierea plasei, după ce mingea Timeei întâlnește fileul și se plasează ideal pentru un voleu decisiv al româncei. Simona convertește și se distanțează la 4-1.


07:28 Simona evită prelungirile în game-ul al doilea jucat cu propriul serviciu. Chiar dacă procentajul la primă minge încă nu este la cote optime, asta nu se vede pe tabelă: Simona se distanțează la 3-1.


07:25 Principala favorită o sufocă în defensivă, în raliu, pe Bacsinszky, forțează egalitatea, dar elvețianca își găsește la timp primul serviciu. O minge lovită greșit de Simona întâlnește banda fileului și îi oferă primul game al finalei Timeei. 2-1 pentru Halep.


07:20 Simona este stăpână pe terenul central de la Shenzhen. Confirmă break-ul, cu trei puncte bine jucate cu serviciul doi. 2-0.


07:15 BREAK! Început perfect pentru Halep, 1-0! Simona forțează din primul game și își face rost de două mingi consecutive de break. O irosește pe prima, însă are răbdare în punctul următor și forțează eroarea în lateral a adversarei sale.


07:12 Start joc! Simona începe la retur.


07:05 Na Li, campioana ultimelor două ediții ale turneului de la Shenzhen, este invitata specială a finalei. Ea a făcut tragerea la sorți și tot ea va înmâna trofeele.

 

 

 


07:00 Ne pregătim de spectacol. Jucătoarele au intrat pe teren și începem cu un moment inedit: finalistele semnează câteva mingi uriașe de tenis și le trimit în tribune fanilor.


06: 55 Tot astăzi, în paralel cu meciul Simonei, îi vom ține pumnii și Alexandrei Dulgheru pentru meciul al doilea al tabloului de calificare de la Sydney. „Piti” are meci cu franțuzoaica Kristina Mladenovic, a 67-a jucătoare a lumii, pe care în 2009, o învingea cu un drastic 6-0, 6-0, pe zgură, la Bari, Italia, un meci care va începe cât de curând.


06: 49 Simona încearcă să câștige în premieră turneul de debut al sezonului său, dar și primul trofeu în China. Constănțeanca nu a avut până în 2015 performanțe memorabile în țara cu cei mai mulți locuitori: a adunat patru înfrângeri în primul tur, avea un bilanț total de cinci înfrângeri și doar trei succese, ea reușind în trecut doar un parcurs până în sferturi, la Beijing, în 2014.

În schimb, China este țara marilor performanțe pentru Timea Bacsinszky. Anul trecut, în septembrie, Timea o învingea pe Maria Șarapova, a patra jucătoare a lumii în acel moment, la  turneul de aproape 2,5 milioane de dolari de la Wuhan, în optimi de finală, scor 7-6(3), 7-5. Elvețianca a cedat apoi greu, în set decisiv, în meciul următor, în fața danezei Caroline Wozniacki. Adversara Simonei din finala de astăzi a prins la începutul sezonului 2015 o săptămână de vis la Shenzhen: pe lângă accederea în finala de simplu și obținerea celei de-a doua victorii a carierei împotriva unei jucătoare de Top 4, Timea a ajuns până în faza semifinalelor și la dublu, alături de rusoaica Vera Zvonareva. Accidentarea Verei le-a forțat să declare forfait pe tabloul de patru și i-a răpit Timeei șansa de a disputa două finale în aceeași săptămână.


06: 43Timea a făcut un meci foarte solid la toate capitolele, însă mai ales la poziționarea în teren. A reușit să mențină constanța în momentele tensionate și astfel a reușit să reziste presiunii puse de Kvitova„, a comentat antrenorul Dimitri Zavialoff  performanța elevei sale din semifinală. În meciul de vineri, Bacsinszky a impresionat cu o îmbunătățire semnificativă a eficienței primului serviciu față de primele trei meciuri (zece procente în plus) și prin felul în care a gestionat punctele decisive: a convertit toate cele trei oportunități de break avute în fața dublei câștigătoare de la Wimbledon și a salvat patru dintre cele cinci mingi de break ale adversarei sale. Împotriva Kvitovei, Timea a câștigat 72% dintre punctele jucate cu prima minge, un procentaj mai mare decât a obținut în vreun meci de la Shenzen Simona.


Timea Bacsinszky, la capătul meciului cu Petra Kvitova. Sursa: shenzhenopentennis.com


06:38 Simona pornește clar ca favorită în finală, însă trebuie să fie atentă la reverul jucătoarei din Elveția, remarcat de Petra Kvitova la capătul meciului din semifinale. „Timea a jucat foarte bine. Are un backhand cu adevărat excelent, iar forehandul ei are mai mult topspin, este diferit„, a punctat Kvitova.

Pe rețelele sociale, fanii sunt optimiști și așteaptă o victorie clară a Simonei.

 

 

 


06:35 Știm deja cum arată tabloul de concurs de la Sydney, turneul la care Simona își va continua pregătirea pentru primul turneu de Mare Șlem al anului. Principală favorită din nou, Simona, care la Shenzen s-ar impune după un parcurs lejer, în care nu a întâlnit nici măcar o jucătoare din Top 30, jucătoarea cel mai bine clasată întâlnită în China fiind chiar finalista Timea Bacsinszky, 47 WTA, în primul tur, are un tablou mai puțin prietenos în Australia. Simona ar putea întâlni chiar din primul meci, după un prim tur liber, a 23-a jucătoare a lumii, Karolina Pliskova. Pentru meciul al doilea, se întrevede un duel cu Bum-Bum Lisicki sau Makarova, un sfert de finală cu Aga Radwanska și o posibilă finală cu Petra Kvitova.

 

 

Să ne concentrăm însă deocamdată asupra finalei de astăzi.


06:30 Bună dimineața. Dăm startul unei noi reprize matinale de tenis, având-o în prim-plan pe Simona Halep. Mai sunt 30 de minute până când jucătoarele își vor face intrarea pe teren.  Simona, principala favorită a turneului de la Shenzen a intrat mai greu în turneu, cedând primul set disputat în 2015, împotriva nemțoaicei Annika Beck, însă odată depășit primul obstacol, la capătul unui meci de aproape două ore, Simona a limitat și timpul petrecut pe teren și numărul de game-uri cedate: 4 în turul secund cu Natalia Vikhlyantseva, 6 în sferturi cu Aleksandra Krunic și cinci cu reprezentanta gazdelor, Saisai Zheng, în semifinale.


Simona Halep (3 WTA) joacă finala de la Shenzhen (China), turneu dotat cu 500.000 de dolari, împotriva elvețiencei Timea Baczinsky (47 WTA), sâmbătă, de la ora 7:00.

Românca în vârstă de 23 de ani va disputa a 15-a finală WTA a carierei și se află într-o astfel de postură după ce a eliminat-o în faza precedentă pe Saisai Zheng (China, 97 WTA). Simona a controlat meciul și a câștigat două seturi asimetrice. În primul a jucat cel mai bun tenis al ei, a forțat la maximum cu dreapta și reverul și s-a impus cu 6-2. În al doilea a experimentat tactici diferite, a variat loviturile și, mai greu, și-a adjudecat manșa cu 6-3.

De partea cealaltă, Bacsinszky a produs cea mai mare surpriză a competiției în semifinale, eliminând-o pe Petra Kvitova (4 WTA), a doua favorită. Spre deosebire de Halep, elvețianca a triumfat în două seturi identice: un tenis agresiv, cu lovituri plate și mingi rapide, scor 6-4, 6-4.

Ultimul act de la Shenzhen este unul 75% românesc, ținând cont că tatăl Timeei s-a născut la Satu Mare, din părinți români. În anul 1978 a emigrat în Ungaria, unde a continuat să predea lecții de tenis. S-a căsătorit cu Suzanne, o dentistă maghiară, apoi s-au stabilit în Elveția, trei ani mai târziu. Bacsinszky nu cunoaște limba română, însă vorbește fluent cinci alte limbi: maghiara, italiana, franceza, engleza și germana.

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în cadrul unui turneu Futures, la Torhout (Belgia), în anul 2010, iar Halep a câștigat cu 6-1. 6-1.

Jucătoarea care se va impune va câștiga un cec în valoare de 111.163 de dolari și 280 de puncte în clasament. Meciul va fi transmis în direct de Digisport 1 și live blog pe www.prosport.ro

 

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup