Simona Halep, OUT de la Wuhan! Liderul mondial, eliminat de Cibulkova după un meci al contrastelor: 0-6 în primul set, trei intervenții ale medicului, revenire și șansă ratată pe finalul manșei a doua. „Filmul” duelului terminat în 85 de minute: „Asta a făcut diferența”

Simona Halep, OUT de la Wuhan! Liderul mondial, eliminat de Cibulkova după un meci al contrastelor: 0-6 în primul set, trei intervenții ale medicului, revenire și șansă ratată pe finalul manșei a doua.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a părăsit turneul de la Wuhan încă din turul al doilea, după 0-6, 5-7 cu Dominica Cibulkova (31 WTA), într-un meci care s-a întins pe durata a o oră și 25 de minute.
  • „Sunt bucuroasă că am trecut de Simona. A fost un meci dificil, dar mi-am păstrat concentrarea și asta a făcut diferența. Ne cunoaștem foarte bine, dar azi am jucat un tenis foarte bun și aceasta a fost cheia victoriei”, a declarat Cibulkova, la finalul meciului.

O înfruntare cu Dominica Cibulkova, una dintre cele mai ofensive jucătoare din circuitul feminin, nu e niciodată ușoară. Iar când problemele la spate și la coapsa piciorului stâng te chinuie, misiunea ta are mari șanse să devină infernală spre imposibilă. Fără să fii la 100% din capacitate nu poți întoarce „rachetele” lansate de la doar 1,60m înălțime, fără să te miști cum trebuie nu o poți scoate pe Dominica din zona de confort. Și, dacă nici nu servești la un nivel decent…e foarte greu!

Așa a început Simona meciul de la Wuhan: crispată, fără energie, fără ritm pe forehand și fără să se poată mișca. Suficient pentru ca slovaca să intre în teren, să-și vadă de joc și să șteargă liniile de pe ambele părți. Cu forehand-ul, cu backhand-ul sau cu forehand-ul drive, „Domi” nu a băgat în seamă acalmia din jocul Simonei, și-a văzut de treabă și, după 26 de minute și o intervenție a fizioterapeutului turneului, ne-am văzut în fața unui 6-0 imposibil de pronosticat. În condițiile date, însă, bagelul a venit logic, pentru că stadionul a fost, practic, populat doar de Dominica și cei 50 de spectatori rămași până aproape de miezul nopții pentru a urmări la lucru liderul mondial.

Remontada ratată

Cu încă două game-uri șterse, cu un punct din zece câștigat pe propriul serviciu, la 0-6, 0-2, așteptările nu mai existau. Dar Simona e lider mondial, intervențiile medicului își spun cuvântul și, parcă, jocul începe să se lege. Halep aleargă mai mult și mai eficient, ridică nivelul, Dominica se crispează și înfige câteva mingi în fileu. Suficient pentru patru game-uri la rând și șansa unui al cincilea. Însă tenisul feminin e ca un carusel din parcurile de distracții, Cibulkova redevine mașinăria de winnere, adună două game-uri și, la 4-4, se joacă un game cât un meci. Liderul mondial apasă pedala de accelerație, face break-ul și, cum-necum, se vede în postura de a servi pentru set. Însă la acest nivel șansele care vin greu trebuie fructificate, iar Simona nu face asta. Break Cibulkova, urmat de un game lung, cu punct de break salvat, și rolurile se inversează în câteva minute.

Din vânător, Simona devine prada șansei ratate și tensiunea își spune cuvântul. E 5-6 în setul al doilea, trebuie să joci sub presiune și nu e ușor deloc. Când adversarul simte momentul, își cheamă antrenorul și mai primește un boost de încredere, e și mai greu. Simona cedează, măcinată fizic și psihic, urcă la fileu pe o minge moale când e pusă să salveze șansa de meci a adversarei, passing-ul în cross, cu forehand-ul, vine natural, iar Wuhanul rămâne fără principalul punct de atracție.

Simona Halep – Dominica Cibulkova se termină 0-6, 5-7, iar liderul mondial părăsește competiția din China la fel ca anul trecut, în turul al doilea. Slovaca, aflată la a doua victorie a săptămânii contra unei românce, după 6-3, 6-4 cu Monica Niculescu, se pregătește, acum, de duelul cu Daria Kasatkina, „călăul” Simonei din 2017.

Odată Wuhanul lăsat în spate, pentru Simona urmează aventura de la Beijing (29 septembrie – 7 octombrie).


0-6, 5-7 GAME, SET ȘI MECI CIBULKOVA! Simona nu face față presiunii, servește slab cu mingea a doua, îi permite adversarei să returneze agresiv și să preia controlul în schimburi, apoi e pasată cu dreapta, la minge de meci, și aventura ei la Wuhan se termină după doar o oră și 25 de minute!


0-6, 5-6 Simona, la un game de eliminare! Liderul mondial a avut o minge de break, dar Cibulkova a răspuns cu un contre-pied remarcabil, apoi a întors soarta game-ului. Dacă acum zece minute servea pentru a închide setul, acum Halep se va ridica de pe scaun și va încerca să împingă manșa în tiebreak. Domi simte momentul și cere, din nou, intervenția antrenorului.


0-6, 5-5 Șansă ratată! Forehand-ul Cibulkovei face ravagii în terenul lui Halep, Simona greșește neforțat pe minge de break și dă cu piciorul oportunității de a împinge meciul în decisiv. O luăm de la capăt, cu slovaca la serviciu.


0-6, 5-4 Break și primul moment în care Simona strânge pumnul! La 15-15, Simona câștigă un schimb foarte aspru, sărbătorește cu pumnul în aer, apoi, la 30-40, Cibulkova greșește neforțat și îi oferă șansa de a închide setul.


0-6, 4-4 Avantajul Simonei „piere” odată cu un nou game slab pe serviciu. Cibulkova își reface moralul și intrăm într-o zonă decisivă a meciului. Urmează un game teribil de important!


0-6, 4-3 Se rupe seria! Deși ajunge într-o poziție bună, 30-30 pe serviciul adversarei, Simona ratează un rever, apoi e pusă să lovească din alergare, greșește ținta și pierde primul game după patru câștigate la rând.


0-6, 4-2 Four and counting! Halep prelungește schimburile de mingi, greșelile apar în jocul Dominicăi, așa cum e normal, iar o dreaptă îndesată în fileu duce scorul la 4-2 pentru constănțeancă. Simona pare că se simte mai bine, aleargă mai mult și depune mai mult efort, iar asta o incomodează vizibil pe o adversară care, timp de 40 de minute, nu a avut în față decât umbra liderului mondial.


0-6, 3-2 Încă un break! Simona se trezește, ajunge mai repede la mingi, dar adevărata mână de ajutor vine de la Cibulkova. Slovaca se crispează, ratează mingi ușoare, face dublă greșeală la minge de break și Halep adună al treilea game consecutiv. 3-2, de la 0-2, iar momentumul e de partea campioanei noastre, care cere, din nou, intervenția medicului.


0-6, 2-2 Așa da! Simona intră în teren, trimite o „rachetă” cu backhand-ul, Cibulkova nu mai are reacție și liderul mondial adună al doilea game consecutiv. Semnalul unei reveniri?


0-6, 1-2 BREAK HALEP! Cibulkova scade puțin ritmul, nu mai găsește tușele, iar Halep profită și obține primul ei game. Cere din nou intervenția fizioterapeutului, de data aceasta pentru o problemă la coapsa stângă, iar adevăratul test vine acum, pentru că Simona nu și-a câștigat niciodată serviciul și are cifre dezastruoase pe propria lansare.


 


0-6, 0-2 Simona încearcă să o convingă pe Cibulkova să intre în jocul ei, de anduranță, dar slovaca nu se lasă pcălită. Domi știe doar în față, apasă cât poate pe absolut fiecare lovitură, profită din nou de greșelile româncei și așa ajungem să vă anunțăm că scorul e 6-0, 2-0. Ca să ne dăm seama de cât de ciudat e meciul, Simona a câștigat UN PUNCT din zece jucate cu primul serviciu.


0-6, 0-1 Nimic de făcut! Chiar dacă e clar că Simona nu joacă nici măcar aproape de potențialul maxim, trebuie să-i acordăm credit adversarei sale. Dominika e cea care intră mult în teren, izbește mingea de pe ambele părți și, în acest scenariu, liderului mondial îi rămân puține de făcut. Nu e meciul Simonei, dar, dacă fizicul îi permite, trebuie să stea și să lupte.


0-6 Set alb pentru Cibulkova, după doar 26 de minute! Chiar dacă a primit o pastilă și îngrijiri medicale din partea medicului, Simona nu a putut-o opri pe slovacă nici în ultimul game al setului. 6-0 pentru Cibulkova, care încheie manșa cu o scurtă de efect după care Halep nici nu a mai alergat.


*** E timpul pentru medic! Vizibil incomodată, Simona cere intervenția terapeutului turneului pentru a primi îngrijiri medicale la spate. Acum avem și explicația pentru jocul slab al lui Halep, în timp ce Cibulkova își cheamă antrenorul, pe Matej Liptak, pentru o scurtă discuție. Să vedem dacă Halep va ma putea continua.


0-5 Continuă problemele! Liderul mondial nu se regăsește, iar Cibulkova păstrează rețeta: profită, profită și iar profită de mingile scurte ale Simonei. Au trecut 20 de minute, Simona a câștigat doar șapte puncte, iar adversara ei se laudă, deja, cu 22. Ceva nu e în regulă și tot ce ne rămâne e să sperăm că problemele Simonei nu pleacă de la accidentarea la spate.


0-4 Lucrurile nu sunt OK! Simona încearcă să stea cât mai aproape de linia de fund, dar e clar că nu se deplasează la nivelul optim, iar problemele din jocul ei sunt exploatate la maximum de Cibulkova. Slovaca, și așa o jucătoare eminamente ofensivă, atacă fiecare minge, șterge liniile și cu forehand-ul, și cu backhand-ul, profită de o dublă greșeală și fuge la 4-0 în primul set.ate.


0-3 Slovaca de pe locul 31 WTA profită din plin de acalmia din jocul Simonei, iar greșelile de pe forehand continuă să o tragă în jos pe constănțeancă. Sunt deja cinci, ceea ce se traduce prin trei game-uri la rând câștigate de Cibulkova, al cărui plan tactic e simplu: lovituri din puternice și pas în față la prima oportunit


0-2 Serviciul Simonei scârțâie, Dominica face pasul în față, returnează agresiv, profită de o greșeală pe forehand a liderului mondial și se alege, astfel, cu primul break al meciului. Lui Halep îi lipsește ritmul, dar, dacă problemele de la spate nu sunt serioase, îl va găsi cât mai curând.


0-1 Domi începe bine. Slovaca servește prima, reușește un prim game și mută presiunea în terenul lui Halep. Liderul mondial, înbrăcat de Nike într-un echipament alb-portocaliu.


17:41 Game, set și meci Siniakova! După o luptă de trei ore și cinci minute, cehoaica de pe locul 47 WTA a ieșit triumfătoare, scor 3-6, 7-6(5), 7-6(4), la prima minge de meci pe care a avut-o. Le mulțumim celor două jucătoare pentru spectacolul oferit și ne îndreptăm atenția spre meciul care ne interesează mai mult, Simona urmând să-și facă apariția pe teren în următoarele minute.


17:25 Și mai mult dramatism! Siniakova a reușit break-ul la 4-4 în decisiv, a avut 30-15 în game-ul în care a servit pentru meci, dar a trecut prin scenariul în care Garcia a fost protagonistă la finalul setului doi și nu a reușit să termine partida. 5-5!


17:00 Încă o amânare pentru meciul Simonei! Halep joacă împotriva Cibulkovei, în jurul orei 17:30.


16:34 Mai avem de așteptat! Siniakova și-a ridicat nivelul jocului în tiebreak, s-a impus cu 7-5 și a împins meciul în decisiv, ceea ce înseamnă că debutul Simonei se mai amână puțin.


16:25 Caroline Garcia a servit pentru a închide meciul cu Katerina Siniakova, dar a dat rateu și partida de dinaintea duelului Halep – Cibulkova se prelungește. S-a intrat în tiebreak-ul setului al doilea și, dacă Garcia se va impune, o vom vedea pe Simona pe teren undeva în jurul orei 17:00.


Pauza de fix o lună a liderului mondial a ajuns la final, iar Simona va debuta în sezonul de ciment asiatic contra jucătoarei care nu i-a dat nicio șansă Monicăi Niculescu, scor 6-4, 6-3, în runda de debut a competiției pe care Halep a părăsit-o încă din turul al doilea în 2017, învinsă categoric de rusoaica Daria Kasatkina.

Ajunsă la Wuhan după o perioadă în care s-a relaxat în vacanță, în Croația, Simona a avut dureri la spate la antrenamentul de duminică, la care s-a pregătit alături de cehoaica Petra Kvitova, una dintre cele mai bune prietene din circuitul WTA. A oprit ședința de pregătire timp de câteva minute pentru a primi îngrijiri din partea medicilor, apoi a anunțat că speră să se recupereze la timp pentru a fi la 100% în meciul cu Cibulkkova: „Nu știu ce s-a întâmplat, au fost 24 de ore dificile, dar sper să fiu pregătită mâine”, a fost mesajul transmis de constănțeancă.

Începută în 2011, cu o victorie a slovacei de 1.60m pe iarba de la Hertogenbosch, rivalitatea Halep – Cibulkova își va consuma marți al șaptelea episod. Cibulkova conduce cu 4-2 și punctează cu victorii în cele mai importante meciuri (sferturi la Australian Open 2014, runda a doua de la Indian Wells 2013 și faza grupelor de la Turneul Campioanelor 2016). În schimb, succesele lui Halep au venit la Bruxelles, în 2012, și la Madrid, pe zgură, în 2016.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui Tottenham
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui…
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest lucru
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest lucru
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…