Simona Halep, interviu emoționant în „The Guardian”: „Tot ce am făcut în viață, până acum, a fost doar pentru tenis. Nimic altceva nu conta. De asta a devenit prea mult, poate. Despre finala aceea am curaj să spun…” + cum se vede peste 10 ani

Simona Halep, interviu emoționant în
  • Publicat:
  • Actualizat:

Un reporter al prestigioasei publicații britanice The Guardian, Donald McRae, a vizitat-o pe Simona Halep, la București, pentru a afla detalii despre viața liderului mondial. Luni, de „Sf. Ion”, pe site-ul The Guardian apare, astfel, un amplu interviu cu cea mai bună jucătoare de tenis a lumii, intitulat „Visul meu a fost să fiu cea mai bună. Am făcut totul pentru tenis„. ProSport redă gândurile Simonei, în rândurile care urmează.

„Tot ce am făcut în viață, până acum, a fost doar pentru tenis. Nimic altceva nu conta. De asta a devenit prea mult, poate. De aceea am suferit. Acum nu mai există presiune. Mă simt mai ușoară. Mă simt mai bine. Nu aș fi fost atât de relaxată dacă nu aș fi câștigat Open-ul Franței. Mi s-a luat o greutate mare de pe umeri”, i-a mărturisit Simona jurnalistului britanic, despre a patra finală de Mare Șlem jucată în carieră și câștigată, după două ratări la Roland Garros (2014 și 2017) și una la Australian Open (2018).

M-am dedicat sută la sută atât de mulți ani. Acum, am câștigat un titlu de Mare Șlem și încep să mă bucur de viață mai mult. Îmi place să ies, să îmi fac prieteni. Sunt mai deschisă. Înainte de a câștiga la Paris eram foarte concentrată„, mai spune Halep, descrisă de jurnalistul britanic, sugestiv, drept „opusul unei persoane cu o unică obsesie”.

Am experiență și de aceea am decis să fiu singură, fără antrenor, timp de patru luni. Vreau să mă simt relaxată. Anul trecut am avut multă presiune, din România, de la persoanele din jurul meu, pentru că toată lumea vorbea despre titlul de Mare Șlem. Desigur, este doar un sport, dar pentru mine a fost totul. De asta am suferit puțin„, este explicația oferită de Simona pentru decizia de a nu angaja imediat un înlocuitor pentru Darren Cahill.

Privire peste umăr: „Nu am jucat niciodată un turneu atât de dur și sper că nu voi mai fi niciodată nevoită să joc unul. A fost un dezastru”

Primul moment de cotitură al sezonului Simonei Halep a fost parcursul de la Australian Open 2018, început cu o sperietură zdravănă în primul meci, în care românca s-a accidentat la gleznă, continuat cu meciuri-maraton în condiții extreme și încheiat cu o vizită de urgență la spital, după finală, din cauza deshidratării. „Nu am jucat niciodată un turneu atât de dur și sper că nu voi mai fi niciodată nevoită să joc unul. A fost un dezastru. Mama mea a fost speriată și a spus că nu trebuie să mai fac asta niciodată, pentru că a fost prea mult. A fost un avertisment. (Meciul cu Lauren Davis, câștigat 15-13 în turul 3) a fost fantastic, ea a jucat atât de bine și a avut trei mingi de meci. Dar cred că eu mi-am dorit mai mult victoria. Meciul acela a însemnat mult, pentru că am fost puternică din punct de vedere mental. Am reușit să stau pe teren atâtea ore„, a rememorat Simona Halep drumul spre o primă finală de Mare Șlem în afara zgurii favorite.

Mi s-a părut că fiecare punct (contra lui Kerber în semifinale) a avut 20 de lovituri, pentru că este o foarte mare luptătoare. Am fost mândră de acel turneu. Nici măcar nu m-am supărat după ce am pierdut în fața lui Caroline, în finală. Am dat totul. Dar nu mai era energie la sfârșit. După finală, am terminat cu presa în jurul orei 22:00 și m-au dus la controlul anti-doping. La ora 2:00 am plecat, pentru că nu puteam da proba de urină, întrucât eram deshidratată. Mi-au luat sânge. La hotel am început să tremur și m-au dus la spital. Mama a fost îngrijorată și mi-a spus că, dacă ar fi fost în locul meu, ea s-ar opri și s-ar bucura de viață. A fost foarte rău timp de trei luni. Eram epuizată și nu mă puteam recupera total. Dar sunt mândră că am jucat până la limita mea„, a mai spus Simona Halep.

Șocul Roland Garros 2017: „Am curaj să spun că eu am pierdut finala”

Simona Halep a fost provocată, mai departe, să vorbească despre cea mai mare cumpănă a carierei – finala cedată de la set și 3-0, la Paris.

„Despre finala de la Roland Garros cu Jelena Ostapenko am curaj să spun că eu am pierdut-o. La final, ea a câștigat-o pentru că a jucat excelent, dar când ești tânără – pur și simplu joci. Eu am pierdut-o pentru că nu mi-am putut stăpâni emoțiile. Pentru următoarele trei luni nu pot să folosesc chiar cuvântul deprimată, pentru că ar fi prea mult… Dar am fost tristă mult timp după aceea„, a mărturisit Simona.

„Nu mă așteptam ca Sloane Stephens să joace atât de bine pe zgură, așa că am crezut că totul va fi pierdut, din nou. Am spus că trebuie să încerc ceva, deci am fost mai agresivă. M-am dus la fileu de trei ori într-un singur game, ceea ce eu nu fac niciodată. Am câștigat game-ul și am avut încredere, pentru că m-am gândit la anul trecut, în care am fost în frunte și am pierdut. Chiar credeam atunci. Când am câștigat… Tot ceea ce visasem era real în acel moment. Toți oamenii pe care îi iubesc erau acolo, iar când am ridicat trofeul și se cânta imnul național a fost cel mai bun moment pe care l-am avut vreodată. Plângeam, pentru că era ceva imens. Poate că va fi cel mai bun moment al meu, ca sportivă. Dar să vedem. Poate că viitorul îmi va da și mai mult”
Simona Halep, despre pierderea primului set al finalei de la Roland Garros 2018 și momentul declick-ului, de la set și 0-2

„Trebuie să îmi găsesc un antrenor. La nivelul acesta, este imposibil să fii singur. Nu știu dacă Darren va reveni alături de mine. Sper, pentru că este o persoană minunată și asta contează cel mai mult”,
Simona Halep, despre întrebarea momentului – a avea sau a nu avea antrenor

În discuția cu „The Guardian”, Simona Halep a mai abordat un subiect sensibil, despre care a vorbit de puține ori: operația de micșorare a sânilor, efectuată la 18 ani. „Mie nu mi-a fost frică. Familia mea a fost speriată. Eu nu m-am speriat, pentru că știam că trebuie să o fac pentru tenis. Visul meu era doar să fiu cea mai bună. Așa că râdeam când am fost la doctor. Apoi, am fost mult mai ușoară și toate problemele mele cu spatele au dispărut. A fost, deci, cea mai bună decizie. Am fost dedicată 100% și am făcut totul pentru tenis„, a mai explicat Simona Halep.

„Uneori, am plâns că nu vreau să intru pe teren, pentru că eram prea timidă. Am fost foarte introvertită. Sunt încă un introvertită. Dar sunt mai deschisă acum. M-am schimbat mult și sunt mult mai naturală”
Simona Halep

În final, Simona afirmă că, acum, este motivată de „obiective noi. O nouă cale. Bineînțeles că nu sunt ca unii jucători care au câștigat 10 sau chiar 20 de Grand Slam-uri. Dar, să vii din Constanța, de nicăieri, și să devii cea mai bună este destul de mult pentru un român și pentru mine, ca persoană. Acum, mi-ar plăcea să fiu mai bună în Cupa Fed, să visez la titlu și la Jocurile Olimpice în 2020. De asemenea, vreau să câștig din nou un Grand Slam, să termin din nou numărul 1. Dar nu voi pune presiune asupra mea. Voi mai avea câțiva ani de tenis și apoi vreau să mă îmbunătățesc în alte moduri. În 10 ani mi-ar plăcea să am trei copii, o familie frumoasă și să fiu în afara tenisului – știind că am dat totul”.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen